- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Sada88
aktív tag
-
csakb
őstag
válasz
sztyui2 #34654 üzenetére
Íme: Könyvek a fotózásról
-
Karima
őstag
válasz
sztyui2 #34644 üzenetére
Hali!
Küldeném a szakirodalmakat sztyuinak, és mindenkinek, aki szereti
Joe McNally - The Hot Shoe Diaries-Big Light from Small Flashes
-
Brumi
senior tag
válasz
sztyui2 #34639 üzenetére
Én ezt a könyvet néztem: Fényképészet (menj az oldal aljára), szerintem jó lehet.
Amióta megjelent nem tudtam bemenni a szövetséghez megnézni, pedig nagyon izgatja a fantáziámat. 6k-t simán megér, ha profin van megírva. Az egyetlen baja, hogy csak ott lehet kapni.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
sztyui2 #34639 üzenetére
Én ugyan nem merültem el nagyon a fotózás rejtelmeiben, de pl Joe Mcnally - Kapd el a pillanatot című könyvét átnézve sok mindent olvastam, amivel nem igazán vagyok tisztában. Szerintem ez már valami olyasmi lehet, amire gondolsz. Meg ott van pl a Sevcsik-Hefelle könyv is, ami bár még a régi, filmes időkből való, elég komoly szakirodalomnak tűnik.
-
kricsi81
senior tag
válasz
sztyui2 #34637 üzenetére
Énis nagyon sokszor éreztem ezt a DFK 1-2-3 olvasása közben: WTF??? Most ez könyv olyanoknak szól, akik most fognak életükben először fényképezőgépet, vagy haladóknak? Mert nagyon vegyesfelvágott a tartalom (de inkább hasznontalan - egy haladónak - mint hasznos szerintem)...
-
Zozzant
addikt
válasz
sztyui2 #34635 üzenetére
Elég szép félreértésre ad okot a megfogalmazás, már csak ezen az egy oldalon is, hogy a méhhel vagy a fejével tölti ki a képkockát, egy 65mm-es és egy 105mm-es 1:1-es makróobjektívvel is ki lehet tölteni a méh fejével a képkockát, csak nem ugyanolyan messziről fotózva. Értem én hogy ő "arra gondolt", hogy fix távolságból hasonlítva, de ez fotózástanilag nem túl korrekt magyarázás.
Na és az miféle, hogy minnél nagyobb az objektív fokusztávolsága annál közelebb tudsz menni... ezt a baromságot... atyavilág. Fókusztávolság növeléssel nő a tárgytávolság nem pedig csökken... Most vagy a fordítás nulla, vagy a szerző.
-
Brumi
senior tag
válasz
sztyui2 #34589 üzenetére
Na igen, pont ezt akartam én is írni, hogy nem a gépen múlik a jó kép, de mégis jól esik ráfogni valamire
Nekem nem olyan rossz a gépem, de a Capture NX azért elég rendesen meg tudja fektetni (amennyire én tudom, ez nem feltétlenül a gép hibája). Van hogy egy képhez háromszor kezdek hozzá, mire el is tudom végre menteni, és le sem fagy. A videókártyám alaplapi, a monitorom egy 6 éves NEC CRT.
Azt hiszem tavasszal úgyis esedékes lesz a csere, akkor megveszem a bitang erős gépet a 27-es monitorral, azzal elleszek egy darabig. Bár imádom a mostani monitoromat, de már észrevehetően romlik az élessége, meg felbontásban sem a legjobb.
Azt hiszem én még a mostani gépemmel is befoghatom a számat...Az iMac nagyon jó és szép gép, de a hardver kb fele annyi idő alatt amortizálódik mint a monitor, ezért nem túl jó, hogy egybe van építve. Én is gondolkoztam rajta, de már csak az ára miatt is lemondtam róla.
-
Játékos
addikt
válasz
sztyui2 #34525 üzenetére
Értem. Biztos direkt, azt gondoltam, hogy te nem csinálsz véletlenül dolgokat a fotóidon.
Viszont én láttam a képeid között olyat, hogy majd'befostam, illetve általában a képeid elég magas nívón vannak. Viszont tudod, mi jutott eszembe erről a képről? (Mivel többször nézegettem, hogy mi lehet a baj.) Olyan, mintha egy sűrű karácsonyfára lenne felakasztva egy "Dalma"-dísz!
Nem szemtelenkedni akartam, remélem érted!Szerk.: a modell arca nagyon jó a képen, csak ez a keret bántja a szememet.
-
kiskornel
addikt
válasz
sztyui2 #34522 üzenetére
Szerintem 1Fé-vel lejjebb sötétítve az arcot (de csak az arcot), sokkal jobb képet kapsz, bár azt úgy kellett volna expozni.
Gyönyörű, igéző szemek, kiemelve a szépség. Árad belőle a magabiztosság. Ez a tekintet... Elsőre furcsa az árnyékok, körvonalak hiánya, de látszik, hogy ilyennek szántad. Gratula. Szerintem ez egy nagyon jó kép. El tudnám képzelni, mint óriás posztert.
-
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
-
Sada88
aktív tag
válasz
sztyui2 #34423 üzenetére
ejj sztyui az a te bajod,hogy nem a metál a stílusod
akkor értenéd,hogy méé ilyen
mert a darkness my old friend az még messze van az extrémitásoktól
egy extrém rendezvényre meg beleillenek az Xtrém képek
amazon meg jól beégett hát de ő tartotta olyan közel a fejihez, aztán meg nagyon tetszett neki akkor elfér .
Ezekből azért nem véletlen nem megy flickrRe , csak one of the many .
Az nem vaku
hanem a kamerás tag mellettem ügyködött szerintem az lesz ,bár lehet a vaku ,de elfér PS kiszedné ha megcsinálnám te is tudod ,de annyira nem lényeges kép.
ej mondom én,hogy a stílusod a nem jó
ott a szemek a lényegek
nem a müanyag pohár.
ja ezt az épületest ezt Kata húzgálta
alapba kivolt expozva
ha akarod átküldöm az eredetit .
na kifogásokat látod
csak nem jó a szemed ehez ennyi
elkéne járnod metálkodni mondjuk szombaton kezdésnek jöhetnél át a metálos sátán vér bulira
http://sadaweb.hu/sites/default/files/images/IMG_2263.lightbox700.jpg ez amúgy sztem jó lett
legalább is ha jobbról még belefért volna de a halál se látja előre , meg a háttér is jó bezoomolt a lánynak tetszett azt neki kell nem nekünk .
persze a zsonglőrőket állvánnyal kéne 2nd shutter meg nem úgy,hogy közbe 1000wattos színpadi reflektorok villodznak randomrana kielégítő ?
eseményezned kéne többet akkor rájönnél,hogy itt nyomni kell ez nem az amikor rákészülünk a shootra azt minden átgondolva
de amúgy csodálom,hogy volt türelmed végignézni
-
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2 #34399 üzenetére
Pedig nem vakuztam. Kb pont telibe sütött a nap erre tudok tippelni. Az a baj, hogy egyedül nem tudok fényképezni és deríteni egy derítőlappal egyszerre. Meg kellene vennem a kioldókat meg állványt. De ebben a hónapban tuti veszünk autót és ha kell a félretett pénz akkor kénytelen leszek beáldozni a hobbit. A vágást akkor újra gondolom, este el tökölök vele. Azért nem mertem vágni jobban a fej fölött mert amikor beteszteltem olyan torz hatása volt. Legközelebb meg megpróbálok valamit kitalálni hogy megoldjam a lágyabb fényeket.
-
Sada88
aktív tag
válasz
sztyui2 #34303 üzenetére
na de a lapját linkelted
az meg flash szóval nincs direkt link
de sztem az átvillantós denevéresnél az valami preparátum lehet ... vagy nem tom lehet denevér tenyészetet tart és úgy .
de sztem ez a szembe jövős ez infra/lézer csapdás móka lehet régebben olvastam róla,hogy madár fotóknál használnak ilyet a nagyon nagyon profik . -
Szten Márs
nagyúr
válasz
sztyui2 #34278 üzenetére
10. osztályos matematika feladat - ezt tessék tudni kiszámolni bárkinek, aki leérettségizett matekból
Könnyítésnek, és mert nagyon jófej vagyok, a vízszintes látószöget az alábbi képlet adja:
2arctan (h/2f), ahol h az érzékelő vízszintes kiterjedése, f pedig a gyújtótávolság, mindkettő mm-ben. A látószöget fokokban kapjuk így. -
-
-
skippper
senior tag
válasz
sztyui2 #34270 üzenetére
A sötét vs világos zajosodásnál szerintem a hosszabb záridő van a háttérben. A fénynek teljesen mindegy, hogy mennyi ideig megy be, viszont a digitális zaj a záridővel arányosan (talán még exponenciálisan is
) nő. Amondó vagyok, hogy ugyanolyan záridő mellett ugyanolyan zajos lesz a sötét vs világos kép.
A gyújtótávos okoskodást nekünk fizikából tanították
Sosem hittem, hogy informatikus létemre használni fogok optikát, aztán bumm, így lett a Chocapic
-
kiskornel
addikt
válasz
sztyui2 #34268 üzenetére
Észrevetted, hogy az ISO-ból eredő zaj sokkal látványosabb azokon a területeken, amik a mélységélesség tartományon kívűl vannak? Én általában hyperfocal beállítással, jól kiexponálva cuccolok, ezért nálam is ritkán van szükség ilyenre.
Az előző hsz-emben a 3. képnél kellett zajszűrnöm, mert az egy manualis obival F2,8-on készült. 4 képből áll, különböző élességpontokkal. Ráadásul közelről lekapva. Ez meg ugye jó recept a zajosodáshoz. + Alexpos lett és egy kicsit emelni is kellett a fényerőn. -
-
-
máyköl
veterán
válasz
sztyui2 #34058 üzenetére
De miért nem olvas már el egy szerencsétlen fotós könyvet? Nincs rá pénze? Kétlem, mikor több száz ezres DSLR-el próbálkozik... De ha nem is lenne rá pénze, egy könyvtárból kikölcsönözhetne már egyet...
Vagy nem tud olvasni?Miért nem kér meg valakit, hogy olvassa el neki esténként a fejezeteket?
Egyszerűen nem tesz azért, hogy fejlődjön. Mintha ő így jól érezné magát, és nem akarna változtatni...
-
Karima
őstag
válasz
sztyui2 #33680 üzenetére
A ráncokkal kapcsolatban igazad van, azokat leszedhettem volna. Viszont a gyűrődést némely képen azért hagytam meg, mert egyrészt a modell is kérte (tetszett neki), másrészt szerintem olyan retrós-műtermes feelinget ad a képeknek. (ha már a színekkel is erre szerettem volna hajazni
, és én még nem sok olyan retro képet láttam, ahol teljesen homogén fehér a háttér - bár ez lehet, h az én tájékozatlanságom)
Köszi a hozzászólásokat.
-
Sada88
aktív tag
válasz
sztyui2 #33658 üzenetére
ja az alap de ,hogy egy fehér háttérből fekete legyen ahoz lég alacsony környezeti lux fényerő kell ergo félhomály
na ez most napközbe nehezen hozom össze nyitott ablakos terembe ezért lenne jó a rendes studió reluxákkal meg minden vagy függönnyel
AF segédfényre ugye megvan a módszer.
De telejs alaknál azért a távolság is para 50mmel is teljes alak 6-8méter +háttér modell távolság fehérnél legye mondjuk 2-3méter feketénél 5-6 ... na szerintem azért nem sok mindenki teheti meg ,hogy beltérbe 15-20méteres termeket csináljon magának telejs alakra :S
ezért jó az arc vagy a torzó ott . meg ugye széltébe se árt 4-5méter állványok gobok meg ami csak elfér.amúgy ilyesmi lesz a vége ehez kell a plain , itt nincs helye árnyéknak ha megnézitek max tényleg láb alatt.
http://img96.imageshack.us/img96/2218/websize.jpg -
Sada88
aktív tag
válasz
sztyui2 #33655 üzenetére
facebookba ne menjünk bele
1-2évvel ezelőtt még normális volt :S nézd meg a példaképeket,hogy félévesek.
aztán nézd meg ezt ami 2 hetes http://www.facebook.com/album.php?aid=282158&id=33331950906&ref=mf#!/photo.php?fbid=474433940906&set=a.474433745906.282158.33331950906 nekem süti a szemem ,hogy tömörít kb 50-60%os jpgre =/
Amúgy van itt plain white szerű de én akkor is kiszedném az árnyékot mert még mindig az a baj,hogy jó ott az árnyék de egyszercsak képszéle ... aztán ha egymás mellé akarok pakolni 5képet akkor nagyon hülyén mutat ,hogy ott egy fél árnyék és jön a következő kép
jó vágjam körbe
-
Sada88
aktív tag
válasz
sztyui2 #33653 üzenetére
Sztyui én a vakuzással mókázok egész nap
csak inkább kis dolgok nem nagy emberek.
de a 2ernyős kiderítésen amikor örülök,hogy letudom úgy ahogy fedni az egész testét a modellnek (ezért nem jó ez a telejs alak ide valami 80-120as softbox kéne atomvillanással 5méterről ... ) ezen nem sok mit lehet "tanulni"/variálni .Sztyui 500kép minőségi retusálása az sok
tegyük fel behúzod a képet ~2sec ~contrast clarity tone mapping 1 perc legalább és akkor még kbra vagy , WBvel ne foglalkozzunk mert bízol a szürkekártyában .
Na és akkor itt veszed elő a brush-t ,hogy az emberkének ne legye táskás a feje meg csaljál rajta 5évet esetleg a haja se legyen fakó na ez ~3perc alatt nincs megmég ha tablelel tolod akkor se .
szóval tegyük fel,hogy minőségibb retus 8perc 8*500
1/60al nem értek egyet . ha ideges akkor bizony bemozdulhat kicsit főleg ha sok a környezeti világítás akkor bezavarhat . 1/180sztem f8-f11 .
Az Octo az megint nagyon ideális dolog meg probáld meg cipelni 100métert is
fehér háttérnél persze ha marad vaku háttérre brollyval azt csókolom , kár,hogy összetörtem a brollyt . De pl csak ,hogy én is mondjak okosat fekete háttérnél nagyon sokat kell játszani vagy nagyon nagy távolságot tartani de ha nincs hely akkor meg szénné gobozni a dolgokat az meg nagyon körülményes és állvány igényes.de azért jó,hogy pörög a topik
amúgy ajánlom a shootsmarter sorozatotSztyui kezdhetnél világítós cikket írni
ok
-
Sada88
aktív tag
válasz
sztyui2 #33625 üzenetére
hát ez ilyen
nincs studió felszereltség
a lányok meg nem modellek csak magukra adogatták a ruhát
ne bjúti sztájlt várj el , ps fehér az lightrom +2exp nem volt elég hely beltérbe rendes háttér +ember+fotó távolsághoz kb az egészre volt 3*6méterem ... 2 vakuval mert a yongnuo épp aznap nem játszott mert úgy gondolta megpihen ...
szóval 2 ernyő abból többet nem lehet kihozni
sadaweb az meg ha megnézed 30%on , az még nagyon semmilyen.de amúgy tényleg legyilkolja a 85% a minőséget . a "aurosádás" az úgy marda nem volt már időm végsimogatni mindenkit átmenetes expoval .
de mondjuk sztyui tőled csak ezt a szőrszálhasogatást vártam
Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest