- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
sztyui2 #36122 üzenetére
Köszi, én is így gondoltam, hogy az L-es 100mm-es elsősorban csak az IS miatt éri meg, észveszejtő különbség nincs képminőségben.
Én 70-200-at használtam eddig előtéttel makróra, rajzolatban közel ott van de ott is egy dolog hiányzott, az IS...mondjuk az "csak" f4 úgy még inkább igényelte volna.
(de ez a múlt, 5 perce eladtam)
Köszi rumos14 megnézegetem
-
válasz
sztyui2 #35989 üzenetére
(#35989) sztyui2
Jó látni a képeket, meg a készítést is, elismerésem.
Egy két képnél nekem nagyon az az érzetem, mintha Blanka beteg lenne, nagyon sápadt...ettől elvonatkoztatva, szerintem is jók lettek a képek.
(#35996) sztyui2
Ilyen gondod van szólj...ezzel is foglalkozom...(#35987) Sir Riccio
Nagyon ötletes, mindegyik kép jól sikerült.(#35986) forceberg
Nekem ez sem most annyira. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
sztyui2 #35989 üzenetére
Kéthetente simán tolhatsz képeket ilyen helyes csajokról, ezt el is várjuk...
Nekem a harmadik(on) tetszik a legjobban, a másodikat szerintem kicsit túlretusáltad (vagymicsináltá'), azon már természetellenesen baba arca van a hölgynek. De ezt csak laikusként, mert ha valamihez nagyon nem értek, akkor a modellfotózás az... -
válasz
sztyui2 #35923 üzenetére
Na jó, nem is azoknak szól szerintem ez a játszadozás, akiknek az egész napos munkájuk szinte a fotózásról szól... amúgy meg a ha kéznél vannak a modellek, Neked sokkalta egyszerűbb bármilyen hangulatot, témát elővarázsolni... mint annak, akinek nem áll rendelkezésére, semmilyen fotóalany.
Másnak marad a kutyája, macskája, vagy esetleg egy "ablakeret törött üveggel".
Fel kellene éleszteni a másik topikot. -
Sada88
aktív tag
válasz
sztyui2 #35782 üzenetére
LR3 jó az csak tekerni kell a többi gombot is nem csak a legfelső csúszkátt
amúgy most PSbe valami noiseware-t találtam még talán jobb is mint a LR mert nagyon paraméterezhető
amúgy abban egyetértek ,hogy nem zavaró mindig a zaj ,ellenben a egyszínű felületeken a színzaj attól a falra tudok mászni -
nesa
veterán
válasz
sztyui2 #35782 üzenetére
Ezmeg iso 10.000 egy 5 eves vazbol * 3k er vettem es meglett piszkalva, alapesetben ISO 1600 a vege.
-
skiny83
aktív tag
válasz
sztyui2 #35749 üzenetére
Egyetértek sztyuival a rohadt terítővel kapcsolatban! Én már megtanultam, ha nem teszel meg mindent a cél érdekében akkor az olyan is lesz.... ....múltkor csobbanós képeket csináltam és lőttem vagy 30 képet majd megnéztem gépen és észrevettem, hogy maradt egy koszfolt az üveg sarkában és a csapvíz amit használtam nem volt szép tiszta. Addigi képek kuka és újra tiszta üveggel meg theodorával!
Viszont szerintem nem baj ha olyat csinál amit más is de legyen közel olyan jó mint az övék és az sem baj ha megnéz pár exif-et. Mindjárt jobban sikerült volna!
Máyköl: A villás képeden látszik, hogy rászántad az időt! Meg is dicsérték jópáran.
-
kricsi81
senior tag
válasz
sztyui2 #35728 üzenetére
Pls ne aggregátornak mondjátok, mert ti nem erre gondoltok.
Amúgy nem horror összeg, 150e-ért lehet már venni tök jót (3000Ws-ig terhelhető, 3db 300Ws-os vakuval elmegy 250 villanást (és külső akku (+cserélhető a belső) is csatlakoztatható hozzá), 6kg sincs), itthon. Pár napon belül lesz erről post a blogon.
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
sztyui2 #35554 üzenetére
Igen jól, de kb. olyan ez a fejhallgatók között, mint a Nikkor 13mm f/5.6 az objektíveknél.
-
Bulitt
addikt
válasz
sztyui2 #35513 üzenetére
Az első kép nagyon tetszetős. Olyan érzésem van, mint mikor nézek egy filmet, ahol a hölgy egyedül sétál a sikátorban, és jönnek a rossz fiúk vagy valami hasonló
A videó is egész jó, bár nekem nem tetszett, hogy mikor elsétál a kamera előtt, a tekintete és vele a feje is folyamatosan a kamerát követi. Szerintem ott csak rá kellet volna pillantania és tovább sétálni egyenesen
-
Karima
őstag
válasz
sztyui2 #35448 üzenetére
"A vaku fénye kb 1/500 vagy 1/1000 körül van" - annál azért egy pettyet gyorsabb (nem kötekedésből írom, csak azért, hogy az újonnan cseppfotózást tanuló kolléga ne vezetődjön félre
Pl. 580exII:
1/1 power = 1/1000 second
1/2 power = 1/2000
1/4 power = 1/4000
1/8 power = 1/9000
1/16 power = 1/15000
1/32 power = 1/21000
1/64 power = 1/30000
1/128 power = 1/35000vagy sb-800:
1/1 output: 1/1050s
1/2 output: 1/1100s
1/4 output: 1/2700s
1/8 output: 1/5900s
1/16 output: 1/10900s
1/32 output: 1/17800s
1/64 output: 1/32300s
1/128 output: 1/41600s -
-
Sada88
aktív tag
-
k1csi
senior tag
válasz
sztyui2 #35234 üzenetére
Az 1D vázaknál a robosztusság mellett az AF rendszert kell megfizetni. Ha van fény és nem mozog semmi szinte bármivel nagyon jó képet lehet csinálni kis hozzáértéssel/ türelemmel.
Ezt igazolandó nagyon jó kis cikkek vannak a neten, pl:
http://www.luminous-landscape.com/reviews/kidding.shtmlViszont, ha kevés fény van és sportot/táncot stb. vagy akár egy gyerektáncházban kell fényképeni minden gép aminek gyenge AF rendszere van egy rémálommá válik. Ezt nagyon jól tudják a gyártók is és mint tudjuk aranyárban mérik az AF rendszert.
Hogy ne legyen teljesen off, íme egy kép 2005-ből (kompakt gép, sajnos az állványom sem volt ott így nem tűéles, 1s záridő, a poharak stb mindent úgy találtam ahogy látszik):
Jöhet jó is rossz is.
-
Sada88
aktív tag
válasz
sztyui2 #35265 üzenetére
hát sztyui hány képet nyomattál 20*30nál nagyobba ?
úgy ,hogy fizettek érte és nem magadnak . mert 8mpixel ennyit tud 40*60ra még rálehet erőltetni , bár most belemászhatnánk DPI témába is ,hogy mennyi az annyi.
Egyedül a stock fotó mániád ami a megapixel hajkurászásba visz
mert ott megveszik azt A0ba nyomatnák
de ,hogy egy sirály kép is legyen tessék itt egy sirály
semmi extra csak AF probálgatás meg követő fókusz tudja e követni a sirályt
meg volt közbe egy mams díjátadó , meg hazafelé sajnos szembe jött a West Balkán tragédia ...
-
Sada88
aktív tag
válasz
sztyui2 #35234 üzenetére
Sztyui ne legyél már hülye
27"es Imac sztem van ebben az országba ~800 darab azok meg nem a te vagy az én képeimet nézegetik hanem grafikus melósok
Google analytics szerint 2éves statisztika 823ezer látogató még 80% 1200px alatt van felbontásba
De hidd el AF rendszerbe ott van , ma volt szerencsém egy Mark IIIhoz pedig azt nem szokták szeretni de gyorsabb az AF mint a 7Dbe pedig az is igen igen penge és villám még a 70-210emmel is . Érted ez a lényeg AF rendszer meg HIGH ISO bár MKII ebbe pont gyenge
de az AF az vadállat !!! 45 fókusz pont !!! 45 vazzz
7Dbe is csak 19 van ... ami sok sok de minnél több annál pontosabb ha úgy állítod be ... meg olvasd el a manuálját .... csoport osztások kézzel stbstb az 550D ilyet még hírből se ismer meg azt se ,hogy mijaz a keresztszenzor .de mijez a kijelző mánia? megnézed kbra jó az expo belenagyítasz éles éles kész a többit monitoron
de most ne gondold már komolyan ,hogy te azon bármit is nézegetsz max megnézed kb ,hogy sikerült .
60Dbe van joy csak tiltpad a tárcsa azt kész .
550D amúgy jóféle videózni
kellően olcsó hozzá csak egy manuális obi azt lehet fele állatkodni.
-
Viszlát
addikt
válasz
sztyui2 #34991 üzenetére
Értem, nyilván ez ízlés kérdése, nekem nem tetszik, de ez a képek minőségéből semmit sem von le.
Máyköl: egészen pontosan a Logout-os publikálással hagytam fel, a fórumozást mindig is külön kezeltem. Az már más kérdés, hogy nem sokkal az előbb említett döntésem után úgy alakultak a dolgok, hogy nem volt lehetőségem fórumozni sem.
-
bubi92
őstag
válasz
sztyui2 #34966 üzenetére
egy kis javaslat a bloghoz. Postonként csak pár kép legyen szerintem kirakva, és a többi csak a poston belül jelenjen meg, mert lassabb ill. mobilnettel egy év mire betölti az egész oldalt. A másik hátránya, hogy rengeteget kell lefele görgetni, hogy ha esetleg keresel egy régebbi postot.
On: Szokásos Sztyui minőség, gratula hozzá.
milyen színű derítőt érdemes venni, ha nem akarok 5in1-et csak sima két oldalút?
-
kiskornel
addikt
válasz
sztyui2 #34932 üzenetére
(#34932) sztyui2: direkt van ilyenre fotózva? Én először azt hittem, ez két fotó, és össze van rakva.
A homlok-haj átmenet balra lejt; a szemöldökök vonala jobbra lejt; a bal oldali szem feljebb van; a bal oldali fül nagyobb takarásban, mint a jobb; a száj meg balra lejt. A jobb oldali szem szomorú, míg a másik kérdő; A homlok két oldalán az a kis mélyedés... ha a kettőt összekötjük, az meg jobbra lejt.(#34940) v2izzy: szép madár. Árnyékban van a csőre. Ott nincs megvilágítva.
(#34944) Chapel:
(#34948) pontyos: ez tetszik.
(#34943) D4rkm4n: ez már volt. A tájrészlet szép, viszont minden zöld (WB probléma). Olyan, mintha nagyon enyhe zöld filteren keresztül fotóztad volna.
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
sztyui2 #34916 üzenetére
Jó kép, viszont nem ártott volna meggyújtani a cigit.
Plusz nekem kicsit sötét a sapka, de a cigi sokkal zavaróbb.(#34914) forceberg: Tetszik a bokeh, viszont a vakuzott, bejglis részt egy kicsit sárgásabbra vettem volna. (Vagy egy sárga lapkát a vaku elé).
-
kiskornel
addikt
válasz
sztyui2 #34888 üzenetére
(#34888) sztyui2 Szépek. Kicsit túl rózsaszínes.
(#34879) gzola
(#34878) bigmasterg 2,3
melegszűrős hatás tetszik.
(#34874) Sada88: egy jótanács. Ha megnyitja valaki az oldalad, egyből jelenjenek meg a képek. Ne kelljen alul keresgélni. Mikor olyan hangulatban voltam, egyből bezártam az oldalt. Ezek amúgy a válogatott képeid? Finoman fogalmazok: elöl vannak a kevésbé jó képek, és a közepén van pár, amit érdemes megnézni, majd a vége újból felejtős. Így sose tanulsz meg válogatni. Vagy ez nem nekünk készült, hanem a motorosoknak?
-
Sada88
aktív tag
válasz
sztyui2 #34875 üzenetére
az lightroom te -100clarity -15 sharpen
csak mert ott tuti valamit birizgáltál rajta mert a hajszálak elmosodtak a fejete tetején meg ahol kilógnak ott élesek .
Ahogy ismerlek te jobban elszoktál ezekkel pepecselnina közbe látom megírták már , de jó az megfelelő densityvel használva
ha most megkérdezed mi a magyar neve kiborulok
még jó,hogy a lightroom nincs lemagyarosítva mint a hülye PS
amúgy is hunglish lesz itt lassan mint a spanglish.
Ja amúgy lehet megtörtem és 60D mellett teszem le a voksot , arra lesz belátható időn belül pénz
50Dnél jobb , 7D meg +100-150kval több
-
Sada88
aktív tag
-
Sada88
aktív tag
válasz
sztyui2 #34754 üzenetére
nem szól be
explore volt
csak megint elnéztem azt rákattintottam valami klub meghívásra azt akkor mindig kidobja a gép . de azért a tiedhez képest kevés rajta a PS , csak lr.
Hát riporthoz képest
De te is alkothatnál már valamit mint régen , ami még nem totál PS az egész (lsd a darkness annak megláttam az eredetiét hát az digit illusztr inkább).
Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen processzort vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest