- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
#31757056 #44600 üzenetére
Köszi az észrevételt, és a kritikát. Megpróbálok erre odafigyelni. Igen tudom, egyszerre sok, de mire ide belinkelgetem, és várok hogy hátha valaki ír rá valamit elég sok idő eltelik. Vagy így, vagy úgy. Persze az igazi az lenne, ha valaki nálam képzettebbel átbeszélhetném a képeim, és hogy mik a hibák rajtuk.
Larry303: Köszi a tippet, megszerzem a könyvet.
-
Sucuka
senior tag
válasz
#31757056 #44252 üzenetére
Szerintem se "hanyagold" mert ez a kép többet is mutathat még
(#44255) forceberg: Jóféle lett! HDR van benne? Mert annak látszik, és nagyon eltaláltad!
(#44261) spanyoll: Ari cicus
Kicsit fura nekem a lilás árnyalat, de ettől még jó!
(#44266) spuros: A világosabb részek kicsit túlosak, de ettől még ötletes a kivitelezés. Közben továbblapoztam a flickr-en és kíváncsi vagyok, milyen jószágod van? A színek miatt neháéz tippelnem, de Lasiodora parahybana talán?
(#44274) total90: Látnád a miénket
-
spanyoll
addikt
válasz
#31757056 #44252 üzenetére
Nem tudom, én az ilyen képeket általában úgy oldom meg utómunkával (amit ennél is megnéznék azért), hogy adok neki némi kontrasztot, kicsit lejjebb veszem a highlightokat meg a fehéreket egy hajszállal, a feketékre rakok egy keveset, az árnyékokat vagy hagyom vagy egy hangyányit lejjebb húzom, a clarityt meg -20/-30ba egy ilyen képnél. Aztán ha nem az igazi a végeredmény akkor rálesek b/w-ban
.
-
sztyui2
őstag
válasz
#31757056 #43777 üzenetére
Ahogy én néztem, vannak új gyári presetek, szerintem nagy része megegyezik a régiekkel, próbáld ki szerintem, nem kötelező egyből a régi Catalog-ot beimportálni, kezdhetsz egy új, LR4-es catalog-ot is próbának, aztán majd kitörlöd ha mégse tetszik...
Képről is simán csinálsz egy másolatot valahol a régi LR3 library-ből valamelyik képedből, és kipróbálhatod,hogy milyen a LR4. Egy próbát mindenképp megér, és úgyis ez a jövő,szóval egyszer úgyis váltani kell...Én mióta feltettem, mindent azon csinálok. A beta-ban még voltak bug-ok,amik a véglegesre már eltűntek. -
gab.m
senior tag
válasz
#31757056 #43781 üzenetére
Annyira nem más a helyzet: Blacks megmaradt, recovery helyett highlights van: ez, ha lefele húzod akkor értelemszerűen visszahozza a kiégett részeket, de éppen felfele is tolhatod, hogy még extrémebb highlightokat kapj. A fill light az, ami úgymond eltűnt, vagyis nincs konkrét alternatívája: ennek a funkcióját más csúszkákkal tudod reprodukálni.
Ezek mind megszokhatók, és véleményem szerint jobban működnek, mint az előző verzióban.
Megéri upgradelni. -
sztyui2
őstag
válasz
#31757056 #43735 üzenetére
Hát elég egyszerű, ne a flickr-emet nézd!
Flickr-re kb minden publikált fotóból csak egyet rakok ki, ha megnézed a blogom máris vagy 10x annyi képet láthatsz, mint amennyi flickr-en van, vagy te még facebook-on is ismerősöm vagy, ott is van elég sok kép, ráadásul a munkákat nem nagyon szoktam kirakni, szóval igazából többet fotózok, mint amennyi ki van rakva, csak a fizetős munkákat nagyon ritkán rakom ki.
Megnéztem, jelenleg a saját fotók mappámban 10070db fotó van, szóval azért több mint 10ezer kép, és úgy, hogy minden sorozatból csak a legfontosabbak vannak megtartva, max 10-15 kép egy fotózásról...
Persze ezek között vannak nagyobb volumenű dolgok is,ahol esetlegesen 100-200kép is archiválva van, de ezek elenyészőek. A Lightroom Catalog-om ehhez még hozzá sincs számolva...
Ebben nincs benne a családi fotók száma sem, mert abból is van csomó, családos, barátos, személyes fotók, ami nem is "saját projekt", meg nem is munka, meg nem is "netes fotóművészkedés"
Jah, és még azt se számoltam hozzá, hogy 1 évig dolgoztam egy fotós bolttal összekötött stúdióban(ahol mai napig ha stúdióra van szükségem, kibérelhetem), és ott is ezeket a preseteket használtam, és ott naponta 100-200 képet keményen retusáltam, és volt amikor még többet is, úgy, hogy reggel elmentünk fotózni, de nap végére már kellett nyomtatott formában...
A másik fele a retusoknak meg az volt, hogy reprózni kellett. Szal az olyan, hogy behozott valaki egy régi(nagyon régi!) képet, és bescanneltem nagy felbontásban és felújítottam photoshopban, és nyomtattuk amekkorában kérte. Mérettől függően egy kép több óráig is eltartott, szóval sokszor ez tette ki a napom felét, mert nagyon sok ilyet hoztak be. Sőt volt olyan is, amikor fekete-fehér képet kellett kiszínezni, azt mondjuk kár, hogy nem tudom nektek megmutatni, mert brutáljól megcsináltam
Ezek ugye céges dolgok, de ott is azért jópár ezer kép elkészült. Esküvők, bálak, stb-stb, ment a termelés rendesenÉs ezek mind ott vannak a cégnél, nem hoztam haza közülük egyet sem természetesen.
Szóval tényleg jóval többet fotózok én annál, mint amit publikálokJah, és egyébként flickr-en is volt már 200-nál több(annyi a limit ugyebár), csak pár hónapja töröltem ki onnan csomó képet...
szerk:a 365projektnek is külön oldal van, azt se nyomom flickr-re
-
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #43353 üzenetére
szerintem egyaltalan nem tuloztad el, jobb lett igy.
fi:zi'k: nekem nem igazan jon be a kompozicio, az is fura, hogy kilog a tanyer a kepbol. az is zavar, hogy fent felbe van vagva a pohar is meg a tanyer.
Karima: a linkelt madaras kep szerintem teljesen jo. tetszik.
Horbal: nagyon jo lett
Ropi: jo kis link, en nem gondoltam volna, hogy ennyire tudtak mar akkor is manipulalni a kepeket. nem is ertettem par regebbi kepnel, hogy utomunka nelkul hogyan lehettek ennyire jok. hat igy
-
máyköl
veterán
válasz
#31757056 #42159 üzenetére
Értem mit mondasz. Én sem ismerem őket, de ez egy ilyen "műfaj".
Sok ilyen képet láttam flickr -en, gondoltam kipróbálom én is. Érdekes dolog, próbáltam érdekes arcokat, érdekes pillanatban elkapni. Négerek, kínaiak, külföldiek. Az öregúr is ahogy magyarázott közben, szerintem nagy pillanat volt.Köszi a véleményed!
-
Sucuka
senior tag
-
fattyu
veterán
válasz
#31757056 #41626 üzenetére
Az addig teljesen oké, meg nyilván nagyon függ attól hogy a fő téma mennyi fényt ver vissza de én lakáson belül este viszonylag sok szórt fény mellett 1.4en tudok 1600at használni többnyire hogy kézből megfogható záridők legyenek. ( mondjuk a téma többnyire sötét ) de akkor is. A gokart meg mozog. Nem is lassan. A vr szart se ér ha egyszer nem lesz elég záridőd a téma megfogáshoz.
De persze teljesen igazad van ISOt emelni kell mert a zajos kép jobb mint a bemozdult életlen vagy az el semkészült kép. De azért 1 teljes stop előny ( és kettő ha a zoom obi tele végét nézem a 90es 2.8ához ) azért marha sokat számít.
Igazából fingreszelünk mert nem tudjuk milyen viszonyok vannak ott.
Csak annyit akartam kihozni hogy szerintem inkább arra készüljön hogy még a gyors üvegekkel is kell az iso hogy járműmegfogó záridőket lehessen kihozni,nemhogy valami kitzoomal.
-
BEE
addikt
válasz
#31757056 #41393 üzenetére
Mi volt az, amiért pont ezt a képet választottad kidolgozásra ?
Miben más ez a többinél ?
Mit gondoltál erről a képről, mikor megnézted ?Ezeket a kérdéseket ha megválaszolod, megtalálhatod hogy szerinted mi a
kép tartalma.
És mint a reklám is mondta: Tartalomhoz a forma !BEE
-
Karima
őstag
-
*Ropi*
félisten
válasz
#31757056 #40930 üzenetére
Jó a sávosodás: mélységet ad a képnek, de ezzel együtt is számomra unalmas kicsit a kép. Eldughattál volna rajta legalább egy mézeskalács házikót vagy pucér csajszit a harmadolónál...Bármit, ami megtöri a sormintát.
Mindazonáltal el tudnám képzelni faliképként, akárcsak a #40928-ból az elsőt.
-
Murderer69
őstag
válasz
#31757056 #40787 üzenetére
Nálam is OK a névváltás
Az utómunkához csak annyit hogy szerintem mindenképp kell attól hogy tényleg jól meg van komponálva meg minden stimmel akkor is "csak" egy gép csinálja és 99% hogy lesz rajta kifogásolnivaló amit utómunkával szépen a saját szánk íze szerint alakítunk.. -
fattyu
veterán
válasz
#31757056 #40782 üzenetére
Ez is tény de nem tudom hol szóltam le.
Kolléga kérdezte hogy lettek ilyenek a fények. A válasz márpedig az utómunka. Ennyit mondtam. Nem fikáztam nem szóltam le azt mondtam hogy ha megnéznéd a rawot amiből ez készült az nem igazán ez a kép lenne. Eszerint most akkor a tények szólták le? mert az állításom nem cáfoltad.
Na visszamegyek inkább amatőrbe...
szerk: amugy pl a te portréid sokkal hihetőbbek és természetesebbek és nekem ezért jobban is tetszenek.
-
m3ss
veterán
válasz
#31757056 #40774 üzenetére
http://fotozz.hu/h.rom
nezegettem ezeket a kepeket, egyik tanulsag, hogy azonnal vennem kell vmi prime lencset. pl 50mm 1.8.
ami iszonyatosan jo a srac kepeiben, az a fenyek hasznalata. vajon ez foleg az utomunkanak koszonheto, vagy jo feny/helyvalasztasnak? ezek a beszurodo pirosas fenyek, nem is ertem honnan jonnek, es hogyan
ez, meg ez vajon sima kulteri kesodelutani fotok, segedfeny nelkul?
vagy ez a foto, hogy? haturol-oldalrol jon a nap, es modell felig arnyekban, felig napon ul? -
Real_Necro
veterán
válasz
#31757056 #40628 üzenetére
Megpróbáltam ma még közelebbről fotózni, gép még mindig D90 + 18-105 kitobi.
kb 20-30cm távolságban a gép képtelen fókuszálni, csak az "r07" üzenettel szemezhetek.
Szóval a közelebbről fotózás ezzel az obival bukta. Vagy messzebbről készítek képet és vágok, vagy zoom és kevesebbet vágok. A fényt a saját világításon kívül nem tudtam emelni, arra ki kell találnom valami reflektoros dolgot. Stúdió körülményeket persze nem tudok biztosítani. Közgyűrű segíthetne? -
válasz
#31757056 #40124 üzenetére
Köszönöm!
(#40126) Sucuka
Köszi Neked is, a zöld sávok magas fűszálak és gyenge szárú bokrok voltak és a meglehetősen nagy szél miatt (valamint a relatíve hosszú záridő miatt) elmosódtak, még látványosabb, hogy a fókuszsík elé van komponálva az a terület, nagyba megnézed, a föld síkjából kiemelkedve, egy zöld sejtelmes ködszerű hatást ad, eredeti ~19-20Mpixeles méretben sokkalta szembetűnőbb, csak emiatt dolgoztam meg a képet. -
andorra
őstag
válasz
#31757056 #39396 üzenetére
Ha profi fénymérőt használsz a fényképezéshez, akkor valóban hasznos lehet az előre beállítás, különben csak kategóriák közül választhatsz amit utólag is jól megtehetsz. Vagy próbafelvételekkel lőheted be a helyszíni fényviszonyokat. Gondolom a többség, azért nem így fotózik. Nekem eddig nem jelentett problémát a WB beállítás, csak akkor, ha vegyes fényviszonyok voltak a képen, de azon sem segít az előre beállítás.
-
Sucuka
senior tag
válasz
#31757056 #39245 üzenetére
Nos az, hogy "felrúgtam" a számomra még nem teljesen érthető szabályokat, az valószínűleg azért van, mert nem ismerem eléggé őket. Hálás lennék, ha kifejtenéd bővebben, mire gondolsz (pl. ruha stb.) , jöhet privátban is, hogy ne terheljük a topikot.
(#39243) Fejo: Valójában nem a ház előtt készültek, hanem a Zamárdi kőhegi kilátónál. Nálunk a ház előtt ettől még rosszabbak készültek volna.)
Egyébként délután készült, sőt már inkább kora este, olyan 6 körül.(#39244) skiny83: Jobbak mint az enyémek, Sőt! (Amennyire én tudom, a hölgy a saját ruha és táska "alkotását" viseli
)
Köszi mindenkinek, remélem tanulok belőlük...
-
Sucuka
senior tag
válasz
#31757056 #39234 üzenetére
Úgy, hogy pont ez a 3 készült. Igazából nem voltam rá teljesen felkészülve, belezuhantam az egészbe: jött egy csapatnyi "Cosplay-fan", gondoltam jó téma lesz, de ezek szerint alapból rosszul álltam neki. Nem baj, talán majd segít valaki nekem is, hogyan kell ezt csinálni... egyedül nekem nemigazán jön össze. Hiába, sokat kell még tanulnom...
Ki ugyan nem törlöm őket, megmaradnak elrettentő emléknek... Remélem öröm lesz majd az ezután következőkkel összehasonlítani. -
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest