- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
D4rkm4n #29348 üzenetére
Bocs! Pont azt akartam írni, hogy kevés a kontraszt. Bakker. Nem jó innen a munkahelyemről irni. Állandóan megzavarnak valami xarsággal, amit munkának neveznek
Szóval rettentő kicsi a kontraszt.
Bakker. Emléxem, hogy ezt 3x kellett átírnom, és eközben elcsesztem. Bocsi.A folytatásban azt is írtam, hogy tegyél rá kontrasztot... Az már jó.
-
kricsi81
senior tag
válasz
D4rkm4n #29339 üzenetére
Igen, így nem túl jó beállítani a modellt (Nappal szembe). Inkább te állj a Nappal szembe, és a modell háttal, így szép kis hajfényt ad a Napocska a modellnek. Te vagy felrakod a vakudat, 45fokban felfelé irányítod, felrakod az 1/4-es CTO-t (vagy diffúzort), és derítesz kicsit (hogy ne legyen nagyon kiégve a háttér és a haja), vagy csak felpattintod a beépített villanócskát.
Vagy másik megoldás még a derítőlap is.Ez csak egy általános kiindulópont, lehet még variálgatni
-
Cassidey
senior tag
válasz
D4rkm4n #29339 üzenetére
Rosszul hasznaltad ki a fenyeket, nezd mekkora orrarnyekot csinalt neki a nap, nagyon zavaro. Ha ilyen kellemes fenyekben fotozol inkabb probald nappal hattal allitani, talan meg szep flare is lesz. Modellnek elonyosebb lett volna egy kicsit mas fejtartas, allat picit fel es fejet megdonteni a te iranyodba. Vagy szukebbre vagtam volna, vagy meghagytam volna a mellet. Szemet jobban kiemelnem, es a hajanak a voros fenyet, probalkozz meg ezzel a lannyal szerintem.
-
aginor
veterán
válasz
D4rkm4n #29246 üzenetére
Köszi a választ. Szerintem is érdekes a perspektíva, csak azt nem tudtam eldönteni, hogy érdekesen jó, vagy érdekesen szar. A képet félig tudatosan készítettem ilyenre, miközben a fellegvár fokán a tériszonyommal küzdöttem. Gondoltam, ha a Duna úgy is ferdén fogja átszelni a képet, akkor ha több szabálytalanságot viszek a képbe, talán erősíti a spontenaitását, úgy látszik mégsem.
Joeey: a második kép nekem tetszik, talán vágni lehetne belőle kicsit, de az majd a hozzáértőbbek mindjárt megmondják, az első képen viszont a fehéregyensúly szerintem nincs rendben.
-
hzoltan
tag
válasz
D4rkm4n #29251 üzenetére
Köszi, a piros valóban nekem is tetszik. Egy elég nagy álló képből vágtam, remélem, idővel a helyszínen meg tudom komponálni.
A második képnél szándékosan a két távolabbi fotóra állítottam az élességet, de nem azt értem el, amit szerettem volna. A terepet nem rendeztem, szerintem tudtam volna más szöget is találni, ahonnan a többi nem zavar. A tanácsot megfogadom, köszönöm!
Kutyás vagyok, de ezek a kis macsekok nagyon aranyosak
Sajnos, a tesókról készült többi fotó életlen lett, nem töltöttem fel
Van még egy kép róla, szögből:
Köszönöm, hogy értékelted a fotókat.
Z
-
Cassidey
senior tag
válasz
D4rkm4n #29212 üzenetére
Tag blendevel mosol hatteret, az nem noveli a zaridot, viszont kicsi lesz a melysegelleseg. Igazából nem tudsz háttér témában mit tenni, mert ez adott, és hozzatartozik ezekhez a versenyekhez mint ahogy a kezilabdahoz is a csarnok pl.
En ilyen tancos kepeket fotoztam meg tavaly - nagyon elveztem amugy.
-
Cassidey
senior tag
válasz
D4rkm4n #29128 üzenetére
jeezusom nem ezt mondtam, hogy ne menj ha nincs fekete hatter, azt mondtam EN miert nem szeretem, miert szeretek mast. hozzafuztem valamit ahhoz amit mondtal, ezt hivjak beszelgetesnek. amugy minden ilyen versenyen hasonloak a korulmenyek, masmilyen nem is lehet logikus oknal fogva.
-
*Ropi*
félisten
válasz
D4rkm4n #29116 üzenetére
Táncnál általános dolog, hogy a vakut második redőnyre szinkronizáljuk, a minimum zársebesség 1/160, de már az is necces, hogy bemozdul, inkább 1/200 vagy 1/250 (persze nagylátó üveget feltételezve). ISO az egekben a helyes exponálás és a zársebesség miatt, blende tetszés szerint, de a max. mélységélességgel amit bír a hardver a helyes expóhoz. Ajánlott a Tv mód használata (nézzél sok fotós sorozatot
), hogy meglegyen a fix 250-ed záridőd. A többit az expó,- és a vakukompenzációval tudod kordában tartani.
A te képed bemozdult, ráadásul legalább 1 - 1,5 Fé-vel alexpós, mivel a sok fekete ruha elvitte a fénymérést a málnásba...Ezt menet közben folyamatosan korrigálni kell. Ha mondasz exifet, megmondom, mi a bibi. Habár így tippre ISO 800, F4, 1/125.
A 350D ISO 1600-on már halmozottan zajos, de ha pontosan exponálsz (vagy 0,5 - 2/3-dal fölé, és szgépen visszahúzod rawból), akkor szűrhető (tűrhető
). Leméretezés után meg úgyis javul a helyzet.
A zene meg olyan, hogy ha érzi az ember a dinamikáját, akkor ráérez, hogy mikor mire lehet számítani.
Érdemes a mozdulatok végére, holtpontra időzíteni a "lövést", akkor nagy esélyed van bemozdulás nélkül elkapni. Múltkor egy előadáson lámpákkal villogtatták a táncosokat stroboszkóp helyett (a vakuzást persze megtiltották nekünk), de 12-ből 10 kép jó lett.
-
kricsi81
senior tag
válasz
D4rkm4n #28705 üzenetére
A fehéregyensúllyal kapcsolatban mire gondolsz?
Én kontraszttalanítottam, hogy "régi fekete-fehér kép" hangulatuk legyen (textúrát is raktam a képekre), így ezt nem tudom elfogadni hibának, de persze nem muszáj tetszenie mindenkinek.A becsillanás szándékos volt.
Nem művészi képeknek szántam őket
Köszönöm mindenkinek (és persze neked is) a véleményt
-
-
kricsi81
senior tag
válasz
D4rkm4n #27135 üzenetére
Már átneveztem flickr-en, mert kitalálta ott valaki
és még az mennyire dúúúrva, hogy 3kg-mal lesúlyozva (+ folyamatosan nyomtam rá a lábam) a kis hama star 61-es állvány mennyire remeg a D300+70-300vr+raynox dcr-250 trióval
kb kínhalál élességet állítani, annyira remeg a kép... -
Slowman
aktív tag
válasz
D4rkm4n #26698 üzenetére
Mivel nem is szántam azoknak
. Írtam, alatta, hogy nem szoktam ilyeneket fényképezni, de minél hamarabb megakartam tubi, hogy a gép jól funkcionál-e. Így mindenfélét kattintgattam, hogy elmenjen a tekercs film. De mind egy leírom még egyszer, és így szvsz érthető, hogy miért is lettek ezek a képek
.
-
*Ropi*
félisten
válasz
D4rkm4n #26685 üzenetére
Pros:
- Jó csaj.
- A bőre színe rendben van.
- A fal színe is.Cons:
- Félrenéz és valami azt mondja a tekintetében, hogy lelkileg nincs jelen, piros a szeme és az élesség sem azon van, hanem előtte.
- A száját furán nyitja, kilátszik két foga, de szerencsétlenül úgy mintha foghíjas lenne,
- A karja úgy csüng oldalt, mintha csak oda lenne ragasztva.
- A kompozíció suta ezzel a "félkarú rabló" setuppal.Szvsz sokkal jobbat is ki tudnál hozni belőle.
Csinálj még képeket róla!
Valószínűleg megyünk majd feléd tavasszal megint, majd szólok előtte, lesz lehetőséged új technikákat tanulni.
-
válasz
D4rkm4n #26422 üzenetére
Le is ültem hozzá, de nem lettek azok jók, vagy a kép mozdult be, vagy épp "gyomlált" a kis haver!
Pl.: [link] Frontfókuszos, meg nem is elég éles...A másik cimbimről se lett jó képem, pedig ma hazajövet a megszokott helyén várt... CA is, életlenség is(elfelejtettem rekeszelni F8-ra...), aztán odébbállt...
Egerészölyv! Amúgy fel kellett volna másznom a mellette lévő fára?
-
Sir Riccio
addikt
válasz
D4rkm4n #26346 üzenetére
Elnézést kérek, hogy ezt mondom gagyi-amatőr hatása van. A sötét betűk, a viszonylag sötét háttéren még ezzel a nem egészen fehér glow-al is alig olvashatóak, ráadásul két külön type egy ennyire rövid karaktersorhoz szintén nem túl előnyös. A háttér sem igazán jó, nekem nem jön be.
-
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
válasz
D4rkm4n #25829 üzenetére
20s-es expo
a vizet jéggé változtatja
fejó ölég jó képek
engem kicsit zavarnak a beégések, de ugye nem lehet velük mit csinálni... nem is tudom a "nagyok" mit művelnek ilyenkorezért is az első az utolsó a nyerő! csak tot meg a kompozíció nem tetszik annyira (túl sok a vízfelület) bár nem nagyon tudtál volna mit csinálni, kihoztad a maxot
-
Cassidey
senior tag
válasz
D4rkm4n #25627 üzenetére
Nem ertek egyet akkorsem.. a torta konkretan felbe van vagva, nem egy valtozatos etel, tok ugyanolyan a masik fele is mint ami a kepen van. Am nem tudom, kik lesznek az olvasoim, lesznek e egyaltalan mert sajat kedvemre fotozok ra, de ugy gondolom ebben is tevedsz. A gasztrobloggerek jelentos resze komoly amatorfotos, es igen rutinosak mar a kajafotozasban. Amit nesa linkelt, ott olyan kepek vannak amik anyukam szakacskonyveiben, nem tetszenek, nem ehhez a kepi vilaghoz vagyok szokva.
Magyar gasztroblog pl: fozzunkolaszul.blogspot.com/
Ezek a kepek tetszenek, szepek. Bar en a meg letisztultabbakat kedvelem jobban, vagy meg rusztikusabbat -
Cassidey
senior tag
válasz
D4rkm4n #25622 üzenetére
Nemtudom az miert.
Akkor teszek be kepet ha erdekelnek a velemenyek, mert bizonytalan vagyok, vagy ha kivancsi vagyok reakciokra, vagy arra, h melyik a jobb kettobol stb. Viszont most egyertelmuen ez a melysegelesseg tetszett, ez van.. Am baromi bizonytalan vagyok ebben a kajafotozas ugyben, de tudom milyen iranyba szeretnek menni, meg h kb mi a trend, mert eleg sok "szakirodalmat" forgatok, csak epp azzal a problemaval kuzdok, h nem all ossze ugy a kompi meg a kep ahogy azt elkepzelem, h jo lenne.
kornel: igazsag szerint semmi kedvem fotozni mostanaban, igyekszem motivalni magam vmivel. ezzel meg egesz jol elbibelodok.. meg bosszant h bena vagyok benne.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
D4rkm4n #25491 üzenetére
Nos, a kép, ami bejön most a linked alatt, vágás ügyileg számomra rendben van, viszont nem kicsit félrefókuszált. A póló éles, az arca viszont életlen.
Amit linkelni akartál ott a háttérrel vannak bajok, zavaró, keszekusza, és ez a beállítás, vágás is kevésbé tetszik, mint annál a képnél, amit véletlen linkeltél. -
kiskornel
addikt
válasz
D4rkm4n #25034 üzenetére
(#25082) Pulsar: az első, amit mindenki meglát, hogy zizisek a csónakok (ez esetben bemozdultak). Sajnálom, de ez után már nem igazi a kép. Ekkor már mindenki észreveszi az összes pici hibát, és hamar hanyagolja a kép további nézegetését.
Ami pozitívum: a távolabb levő csónakok "nem zavarón/ nagyon kis mértékben mozdultak be" Annak kellene az alsó sorban lennie, ugyanebben a távolságban.
Az autók csíkja nem kellene bele.
Szépek a színek a fán, de több dolog miatt is úgy gondolom, kisebb záridővel kevsebb beégett dolog lenne, és a fák sem mozdultak volna annyira be. Esetleg autó se ment volna arra.
Így utólag nincs mit tenni. Lehetett volna különböző expo sorozatot csinálni, és azokból összerakni egy képet, hogy az alexpós részek is jók legyenek, stb...(#25070) Sir Riccio: változatlanul az a véleményem, ha jó a téma, és megragadja az embert, kevésbé érdeklik a kisebb hibák. Szerintem nagyon szexi ez a kiscsaj. Lefogadom ő is ezt akarta, hogy ezt lássa a közönség. És ez a pillanat tükrözi is a dolgokat. Valóban a színeken lehetne kicsit állítani, hogy még természetesebb legyen. Amúgy gratula.
(#25034) D4rkm4n: Nekem nem tetszik, hogy torz. Ilyen panorámáknál mindig torz lesz a kép, ha túl közel vagyunk a tárgyhoz. Jobb hátrébbről tele állásban csinálni az ilyen képeket.
-
Chapel
addikt
válasz
D4rkm4n #25062 üzenetére
Ha már engem is belekevertek akaratom ellenére,annyit mondanék csak h igen sok jó fotós eltünt innen és máshol van,igen ennek oka van nyílván. Én spec amit flickr-re rakok az ide is,de igaz ami igaz kritikát nem max dicséretet kapok itt,ami mivel folyamatosan fejlődni akaró fotós vok,nekem kevés. Amúgy meg igen egyetértek h segíteni kell a kezdőket,ritkán írok ide,ennek oka h arra írok ami tetszik és úgy érzem jó irányban van az illető. (term vannak ami felett elcsúszok,ez a meló javára írható
)
Sztem mindenkinek szíve és joga h érzése szerint legyen jelen valahol,ha valaki úgy érzi h "kinőtte a topikot" akkor sztem az tiszteletben kéne tartani...D4rkm4n Cassy ezt úgy értette ahogy írta: itt ezen a topicon dolgozo fashion fotós nincsen rajta kivül (hangsúlyozom,tudtommal), az h leírja xy h de jó meg szép az meg max a kezdőket hozza lázba. Más a dicséret és más a kritika. Kritikát meg olyan írjon aki otthon van napra készen a témában, hiszen itt folyamatosan új stílusok/trendek vannak. Követni kell, ez ilyen
-
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #25047 üzenetére
Bocs, de szerintem ricsike komolyabb szakvéleményt tudna írni erre, én még a topicot se nőttem ki és a Vogue címlapján se vagyok
A kreatívkodós topic szerintem baromi jó ötlet volt és őszintén örülök a sikerének, noha már rég nem követem, mi van benne. Engem nem fognak meg a témái mert nekem már határozott elképzelésem van arról, hogy mit szeretnék fotózni és nem kísérletezem annyit új témákkal, de aki most áll irányválasztás előtt, most keresi önmagát, annak remek lehetőség.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
D4rkm4n #25047 üzenetére
Szerintem egy kicsit magasztosabb, izgalmasabb témát kéne első körben választani. Bármit, amit megéri megörökíteni. Nem kell hűde különleges dolognak lennie, de mégis, valahol hasson az ember szépérzékére. Sajnos ezek a régi betonképződmények, hát... szóval nem a legmegfelelőbbek erre. Persze, ezeket is lehet különlegesen tárgyalni, meg néhány különösen lerobbant példány érdekes lehet, mint fotótéma, de így simán, panorámába nem valóak. Ha csak nem a környék érzelemmentes, tényszerű megörökítése a cél, hogy tessék, így néz ki, és itt a pont. Akkor viszont a jól látható geometriai anomáliák nem illenek a képre és sejtésem szerint amúgy sem az volt a célod.
-
törölt tag
válasz
D4rkm4n #25026 üzenetére
Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Lehet, hogy Hydra és Chapel a hideg miatt nem fotóznak madarakat, természetet. Fejo meg mostanában karácsonyi bevásárlással meg rokonlátogatásokkal van elfoglalva
Cassidey modellei meg mostanában lehet éppen olyanok, akik nem járulnak hozzá a fotójuk közzétételéhez szakmai oldalakon
-
kricsi81
senior tag
válasz
D4rkm4n #24953 üzenetére
titkos
a szobámban készítettem.
Nem biztos, hogy szükséges hozzá forgatható fejű vaku. a vakut egy állványra tettem, és ezzel csináltam a hajfényt, a másik (ami a szemében is látszik) fény pedig egy asztali lámpa volt, és egy fehér lap a hangyányi derítésnek a géptől előre-jobbre, oszt készkb így nézett ki a setup:
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- Titan quest
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest