- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
gab.m
senior tag
válasz
*Ropi* #46794 üzenetére
És ha már pont ő hozzá hasonlítottad, szerintem erről a csajról is lehetne nagyon szép képeket is csinálni, már csak ha ki lenne sminkelve az rengeteget dobna a képen, na meg egy normális póz, és szinte kész is vagyunk (persze olyas valakinek a szempontjából, aki nem használ PS-t.)
Mondjuk nem vagyok egy hűdenagy portréfotós, úgyhogy ezért a fenti kijelentésemért lehet nagyokat fogok kapni.. -
Peethy
őstag
válasz
*Ropi* #46786 üzenetére
Sikerült, az ember code-ban írtam át a http-t https-re
Csak ha valakinek ugyanilyen gondja lenne...
Itt van egy mű az egyik "fotós" ismerősöm működéséről (korábban már volt róla egyszer szó a topikban), aki erényének tartja, hogy nem használ photoshopot a képeihez (nem olyan nehéz, mert nem is értene hozzá). Már két éve profi fotós, állítása szerint (a kommentet is tessék figyelni):
-
válasz
*Ropi* #46770 üzenetére
Ezért írtam... ez nem média fotó, ez valakinek a saját magának magáról készült portrésorozata.
Na ez az ami nekem nem megy... "Modja mindenki szépen utánnam, hogy szifilisz!!!" Szerintem ezt már a 4 éves kis Pistike is rühelli...
(#46771) *Ropi*
Kommentelésben csigabiga vagy... már csak a gyorstüzelés maradt.
Tényleg nem mindegy, hogy kiről, miért, és minek készül egy-egy kép.(#46769) *Ropi*
Nem láttad, hogy írta milyen nehézkes is volt az a pár... akiket valami töltés oldalba fotózott, a lány Zöld ruhába volt. -
Karima
őstag
válasz
*Ropi* #46693 üzenetére
Olyasmi. VIP premier előtti vetítés. A magas ISO mellett a sima fehér diffúzorkupakot ajánlod, és azzal telibe, vagy egy ilyenre, felfele irányítva, vagy esetleg egy ilyenre, szintén felfele állítva? (Ilyen diffúzoraim vannak, ezekkel tudok gazdálkodni
-
-
Kh@oSz
aktív tag
válasz
*Ropi* #44506 üzenetére
Arra gondoltam hogy ha valakinek kezd kilátástalan lenni az élete, az nem vásárol be fél milláért felszerelést és kezd bele a fotózásba hogy kapjon érte étolajat meg pick szalámit, hanem talán olcsóbb kategóriával kezd.
Természetesen az adományfizetés teljesen szürreális...
-
kiskornel
addikt
válasz
*Ropi* #44442 üzenetére
"a hajában a választékot középre tenni, hogy szimmetrikus legyen; a nyakláncát, a felesleges hajszálakat, csillámport, traktort és egyéb oda nem illő dolgokat eltávolítani a hajából " - Én azt hittem ezeket fotózás előtt csinálják...
soldierboy:
Nem jól kezdted a dolgot. Ha azt írtad volna: kérek önkénteseket, akik csatlakoznának az iskolai projektemhez, egy non-profit, nem fizetős vállalkozáshoz, mint külső tag. Az utómunkába kellene besegíteni, stb...
Én mondjuk szívesen besegítettem volna pár kép erejéig, de sajna nem értek a modellek retusálásához.Én inkább természetfotós vagyok.
(#44407) cOxeR: tapasztalatból mondom: ha így áll egylábon, akkor addigra el fog fáradni.
(#44401) cOxeR: Szép a kép. Nagyfelbontásban látszik a domb aurája. Ez az utómunka pixelről-pixelre végzendő, és 2-3 óra. Ez meg már ízlés dolga lesz: szerintem az ég sárgája nem ez igazi. Fakó. Ott a helyszínen biztos sokkal szemkápráztatóbb volt.
-
Balinov
titán
válasz
*Ropi* #44438 üzenetére
*Ropi*, nagyonnagyon off-kent, de tudnal egy tipikus esetet mondani, amikor 1 kepet tobb oran, neadjisten 1 napon keresztul kell utomunkazni? Mikor van erre szukseg? Miket csinaltok konkretan egy ilyen maratoni utomunka soran? Tenyleg erdekel, nem trollkodasbol keredezem
-
-
Karima
őstag
válasz
*Ropi* #44336 üzenetére
Persze, ez jogos - egyébként saját tápos külső hdd-ről beszélünk, nem mintha ez sebességügyileg számítana -, de az az érdekes, hogy az LR3 is innen használta a filejait, meg az LR4 is, és az utóbbi nagyságrendekkel lassabb - annak ellenére, hogy sokan azt emelik ki featureként, hogy gyorsabb, mint az elődje. Na mindegy, 1-2 hónap, és rendbe rakom a gépet, akkor majd hátha megtáltosodik
Egyébként akinek van javaslata, hogy milyen gyors ssd + min 1T-s belső hdd kombót vegyek sataII-s alaplaphoz, az - hogy ne offoljunk többet - privátban megtámadhatna a tanácsaival
-
Sucuka
senior tag
válasz
*Ropi* #44225 üzenetére
Köszi, hogy mondtál róluk ezt-azt!
Gondolkodtam az utómunkán a Chaplin-képeken, aztán ez jött össze belőle, próbáltam közelíteniahhoz, amitket eddig láttam. Hozzáteszem nem nézek Chaplin-filmeket, bár lehet hogy kéne(A kollegina viszonlag nagyobb kaliber minden testrészét illetően
)
Sparrow kapitány tényleg karakteresebb lenne "erősebb" arccal, erre nem is gondoltam.
A kollegina saját magának nem tetszik,. de ez az Ő baja... pedig (nem csak) szemrevaló teremtés.
Nos a tombolánál már erősen illuminált volt az állapotom, ha lehet így nevezni.(#44235) Fejo: Nagyon szépek ezek is, adja nagyon az ellenfény! Össznépi kökörcsinezés volt ma?
(#44233) cOxeR: Nekem ez kifejezetten tetszik, ágy fölé keretezve elfogadnám! Grat!
-
kiskornel
addikt
válasz
*Ropi* #43877 üzenetére
Azt se tudom, hol hagytam el. Benne volt a váltáskájába. Hogy most valahol otthagyhattam, vagy az autonak támasztva hagytam, és megfújták. Fogggalmam sincs.
Az állvány még hagyján, igazából a 35k-s gömbfejet sajnálom de piszkosul. Most mindössze két használaton kívűli cseretalpam van. -
sztyui2
őstag
válasz
*Ropi* #43682 üzenetére
Letöltöttem, megnéztem, értem a koncepciót, majd megcsinálom magamnak, tényleg kicsit normálisabb lett így
Igen, tudom hogy megváltoztak a csúszkák, és ezért szopás, erről már beszéltünk, de azért az Adobe-nál inkább content aware fill meg ilyen hülyeségek helyett megoldhatták volna ezt is, mert vannak ott olyan zsenik, hogy biztos vagyok benne, hogy ha akarták volna, akkor megoldják... -
-
gab.m
senior tag
válasz
*Ropi* #43603 üzenetére
Ebben igazad van! My bad! Mondjuk elsősorban a retusálással kapcsolatban kérdezett, ezért is írtam ezt..
Azért kezdő létére elég jók ezek a softboxok, mondjuk ügyesebben is lehetne őket használni..
Nekem várhatóan ezen a héten érkezik meg a kínai "testvérektől" az esernyőm, derítőlapom, vakukioldóm, úgyhogy én is majd jobban belemélyedek ebbe a nagy portrévilágba.. Beltéri stúdióm (pláne ilyen kevés felszereléssel) nincs, úgyhogy minden bizonnyal kültéren fogom használni, de nekem jobban be is jönnek a kültéri portrék.. Majd off topic-ként postolok pár képet, nehogy megint megkapjam, hogy ezek nem ide valók.. -
válasz
*Ropi* #43562 üzenetére
Nekem fogalmam sincs mennyit megy el, de 2000 körül biztosan két akkuval (tegnap 600 kép után még maradt 7x százalékom mindkettőben), de más a "váza", viszont 3000+ képet nem is nagyon szoktam csinálni... legalább is 3-4 óra aktív fotózás során nem jön össze, két vázzal sem.
-
sztyui2
őstag
válasz
*Ropi* #43545 üzenetére
Nem száz layer, csak sima 50D által készített raw, Lightroomból PSD-ben, ProfotoRGB színhasználattal exportálva. Ennyi layer van csak.
Amúgy itt a teljesen nyerssel egy Before-After
Egyébként is még 4órát ír a dropbox,mire feltölti,szóval ma este már úgyis mindegy mert már nem lesz meg... Majd holnapra feltöltöm és majd küldök privátban egy linket
Ez egyébként tényleg nem vészes, volt képem,aminek a PSD-je 2GB-os volt... -
sztyui2
őstag
válasz
*Ropi* #43541 üzenetére
Ne is mondd, 3 és fél óra utómunkázás után...
A száj sarkaiban van rúzs, a bal sarkában világosabbnak látszik, kipótoltam a pirossal,de nem nézett ki úgy annyira jól, szal inkább meghagytam így, de szerintem itt inkább az van,hogy fénylik, és azért tűnik világosabbnak mintha nem lenne ott rúzs, mármint ez direkt ilyen nagyon fényes cucc
Második az kb laza werkfotónak mondható... -
gab.m
senior tag
válasz
*Ropi* #43313 üzenetére
Igen, igen, ezt tudom. Általában inkább a szélső fókuszpontokat használom, de ennél a képnél pont nem erre a módszerre esett a választás..
pech. Egyébként a gyorsaságot arra értettem, hogy közben a lány ugye valószínűleg (ha kicsit is) mozgott, és kicsúszott a fókuszsávból.
-
Larry303
addikt
válasz
*Ropi* #43206 üzenetére
kössz az észrevételeket...az alexpo már nekem is feltűnt, a pláne az, hogy az utómunkmát szúrtam el...középtónusokat vettem le, és plussz expot adtam neki, de sajnos tényleg elcsúszott kicsit...
bukósisakosról is csináltam sokat, de ebben a pár másodpercben úgy vetült a tükörre a nap (ami mögötte volt) hogy kaptam egykis ellenfényt, illetve teljesen látszódik a háttér...szal a bukósisakosról illetve a virágról is csináltam éleset holnap ha lesz időm megpróbálom stackelni...
vágás egyeltalán nincs, sajnos az 55mm ennyit engedett a közgyűrűvel, valójában iszonyú kicsi az a virág sajnos -
ttoth
tag
válasz
*Ropi* #43187 üzenetére
"The Internet was slower, 3.2 megapixel cameras were the latest buzz, digital photographers were just getting acquainted with their tools, and 500 pixels was a good size for photos displayed on CRT monitors."
2003-ról szól a szöveg, amikor a honlap indult. Én már találkoztam jóval nagyobb képekkel is, első blikkre látszik, hogy szélesebb, mint 500px.
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- PlayStation 3
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest