- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
4Grider
félisten
-
adika4444
addikt
válasz
dorika87 #79300 üzenetére
Nem. FTTH-n van ONT és opcionálisan CATV receiver, FTTB-nél régen volt az a megoldás, hogy egy LAN jön be és bennt csinál VoIP telefont, de sztem nem oldható meg.
De ezzel a problémával így keresd meg a DIGI-t, és egyezkedj, aztán számolj be róla, mire jutottál. Azt sem tartom kizártnak, hogy megoldható ha kifogsz egy rugalmas szerelőt / ügyfélszolgálatost.
-
adika4444
addikt
válasz
dorika87 #79298 üzenetére
Hali!
Mivel mind a 8 ér kell az UTP kábelben a gigás linkhez (ami kell az 500 Mbps-hez), ezért új kábelt kéne húzni, hogy maradjon telefon. Régebben adtak DIGI-s eszközt, ami mögé tákolással lehetett rakni routert ha azzal épült a PPPoE.
Az FTTH átállás miatt viszont egyre kevésbé szeretnek új kábelt húzni, így le kell mondani a telefont, hogy szabad legyen a kábel.
Mostanság ez a procedúra nagyon nem egységes, szóval egyezkedni kell velük, még akár plusz kábel is lehet, de ennek nagyon kicsi az esélye.
-
forten
aktív tag
válasz
dorika87 #61138 üzenetére
Szia.
Így van, ahogy gondolod,mindenkit egyesével átépítenek.
Behúznak,az bejárat írányából egy optikai kábelt,olyan pontig ahol áramforrás van, illetve minél egyszerűbben össze lehessen hozni,a ktvs kábelt ,a netes kábelod,és az optikai kábelt.
Mostanában 2 eszközt adnak,az egyikből a ktv megy,a másikból,net+telefon tud működni.
Lényegében ,ennyi. -
Met
nagyúr
válasz
dorika87 #61138 üzenetére
Igen, majd bemennek minden lakásba de nem most ha nem írták hogy a lakásokba is be akarnak menni.
Először behúzzák az optikát az emeletekre és majd (akár több hónappal később) onnan tovább viszik a lakásokba.
Majd kapsz egy van két eszközt amiből/amikből megy tovább a coax és utp.
Neked nem kell keresni őket, majd szólnak ha be akarnak menni -
törölt tag
válasz
dorika87 #53681 üzenetére
Hááát a saját csomagodat Te ismered. Amúgy a telefont sem értem. Szerintem a DIGITel 500 (17. oldal) sosem volt 0 Ft vezetékes irányban.
-
törölt tag
válasz
dorika87 #53679 üzenetére
Sosincs automatizmus, mert a régi szerződések (csomagok) határozatlan formában továbbra is érvényben vannak, Te pedig új szerződést kötsz amikor módosítasz.
(Akkor módosít automatikusan a szolgáltató, ha valamilyen ok miatt ki akarja vezetni a régi csomagot, mint pl. most a TopNet-eseknél vagy az 'A' jelű csomagoknál.)
-
válasz
dorika87 #52990 üzenetére
Nekem 3 éve,amikor költöztem a következő volt a menet: Az Üsz-en kértem az áthelyezést. Kaptam időpontot a lekötésre és a bekötésre. Miután a szerelőgárda körzetén belül költöztem egy nap megvolt, mert először megcsinálták a lekötést ezt lepapírozták,és megcsinálták a bekötést, ezt lejelentették és volt szolgáltatás. HA nem vagy ilyen szerencsés, akkor lekötik, beküldik a papírokat, a központban kiadják az új helyre a munkalapot és mennek.
-
Drenadar
veterán
válasz
dorika87 #24553 üzenetére
belőled hiányzik a megalománia
nekem is 100-as netem van árban szerintem ez a legjobb még akkor is ha előttünk kifejtette valaki hogy ezt ő sose venné
de sűrűn jut eszembe hogy mégis mennyire jó lenne az 1Gbps... attól teljesen függetlenül hogy alig lenne kihasználva -
-
kabelmania27
félisten
válasz
dorika87 #24513 üzenetére
Igen (vagy ha klónozod a zte mac címét elől lehet a tplink), de telefon miatt nem veheted ki a zte-t és lehet nem fogod tudni a mostani zte nélküli állapotot visszakérni ezért jól gondold meg hogy kell-e a 200-as ha visszamész 100/50-be nincs teendő minden marad a régiben. ZTE csak társasba van FTTH-s családi házas övezetben ont-be kell kötni a gépet tévét telefont.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
dorika87 #24275 üzenetére
Téma összefoglalóban le van írva ki kap ZTE routert.
-
Gejza1981
tag
válasz
dorika87 #23880 üzenetére
lásd: #22851
továbbra is minden igaz, amit a régebbi hozzászólásomban írtam, annyi különbséggel, hogy a mai napon a feltöltés a 60-at se nagyon érte el (hétvégi torrent feltöltőkre tippelek, mert hétköznap meg este 6 után fogy el a felfele sávszélesség)
egyébként én is kíváncsi lennék, hogy akinek d500 vagy d1000 csomagja van az mire használja ki (azon kívül hogy 150x visszaosztotta a torrenTED-et....)
-
Gejza1981
tag
válasz
dorika87 #23670 üzenetére
a 100/50 menni fog, ahhoz semmi nem kell (amúgy 93/53 kb a várható érték)
azért csinálja így a digi, mert kevesen vállalják a macerát ami azzal jár hogy visszaváltsanak majd újra fel
jogszerű? igen
ügyfélbarát? nem
csípi sok ember szemét? igen
mennyien tesznek ellene? kevesen -
Lin3Lord
tag
válasz
dorika87 #23501 üzenetére
a http://digi.hu/lakossagi/ugyintezes/dokumentumtar/ban ott van valahol a meghatalmazási formanyomtatvány emlékeim szerint.
oh latom mar meg van, elnezest.
-
Vakegérke
félisten
válasz
dorika87 #23481 üzenetére
Félrebeszélt a hölgy, tudjuk be tájékozatlanságának. Már eleve azért fura a tájékoztatás, mert a TopNet hamarosan 200/50-es lesz azonos áron. Már hogy a csudába ne maradhatna meg a mostani letöltési sebességed, ha 100/50-re váltasz?
Tessék szépen besétálni az ügyfélszolgálatra. Kell a személyid, meg a hat számjegyű szerződésszám, no meg persze csak akkor intézkedhetsz, ha tiéd a lakás. -
raynes71
csendes tag
válasz
dorika87 #23481 üzenetére
Hat nekem nagyon rossz tapasztalatom van vele.
Hiaba magas a sebesseg, ez csak nehany serverrol es magyar torrentekhez jo.
Nekem van mas VODs megoldasom is meg egyeb streaming dolgok, jatszani is szoktam USA servereken. (Kb 2-4 Megabites letoltesek)
Sot nem is kell olyan messzire menni hogy lelassuljon. Nekem egy atlagos speedtest Austria es 10-20 Megabitnel megdol az egesz.A gerinchalozat vagy a berelt vonalaik nagyon nem birjak. Rokonnal a T Online 20 megabites gyorsabban megy videken mint nalam a X kerben a 100as LAN Net, mar mint olyan servereken amit mondtam. De MO-on belul is jobbak a pingek helyenkent.
En mult heten optikaira valtottam a T Onlinetol, mert elegem volt ebbolt.
Most meg az USAba vagy akar hol EUn belul is 120as sebessegel jon minden es a pingem is jobb.Hiaba adjak meg a giagbites kapcsolatot a sajat halozatukon belul es a berelt vonalakig, onnan nem eleg a kapacitas meg a 100as nethez se.
Ezek a sebessegek mind a sajat Netgreat X7000 Nighthawk routeremen teszteltem, es meg videken is le ellenoriztem. Inkabb fizetek tobbet de kapjak azt amiert penzt adok ki.
Szerk: Helyesiras
-
Flashget
félisten
válasz
dorika87 #22339 üzenetére
Nem jelent semmit mit írnak ott ebből a szempontból. mert nálam is ez volt ott majd 15 napon belül jött a válasz, hogy menjek szerződést kötni üfsz-re, ahol közölték 60 napon belül valamikor lesz majd 500-as netem
Ez a cím a városokkal és utca nevekkel csak azt jelenti hol van diginek kábeles hálózata és a net kapcsán hol van lan ill. régi modemes hálózat.
Nálunk lan van szemben az utcában modemes csak.
A legtutibb megtudni, ha kanóc egyből a gépbe megy és ott a kártya mit mutat..100-as vagy 1gb-os kapcsolatot.
A router gyári fw-vel 120-ig fog tudni vagy custom fw-vel 165-ig.
Szerintem ha már 200-as netet fizetsz cseréld le V2-re majd.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Videós, mozgóképes topik
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpársportok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jövedelem
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged