- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Google Pixel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #112844 üzenetére
Kipróbáltam a lehető leglassabb DIGI mobilnettel néztem meg. 1 óra alatt semmi akadás nem volt 0,6-1,4Mb/s-nél. Akkor ezek szerint a DIGI vagy az ASUS 65P miatt van. Én az utóbbira tippelnék. Azért kíváncsi lennék bárki tapasztalt DIGI-nél olyan problémát, hogy megáll a Youtube, majd egy idő után begyorsulva utoléri magát?
Korábban linkelt internet stabilitás program lehet mégsem jó, igaz tegnap semmit semmi gond nem volt 4 óra alatt, de ma pár perc után 2x is jelzett a Bitdefender.
-
garga01
őstag
válasz
pinnacle #112839 üzenetére
Belinkeltem egy másik tag korábbi hsz-ét, ahol láthatod a programot. Nem tudom, honnan veszed, hogy ez a tiéd lenne
Ez egy másik tag másik mérése amit ő rakott fel ide...
De a lényeg, a packet loss értékei 0 közeliek legyenek.
Egyébként ha képet raksz fel ide PH-re, egy az egyben be lehet rakni a hsz-be, nem kell linkelni. -
garga01
őstag
válasz
pinnacle #112834 üzenetére
Ez egy standard opera oldal, nyilván ezt tudja betippelni a böngésző.
A programban meg célszerű az értékeket feljebb venni, persze kábelről célszerű mérni, mert wifi-t bármi zavarvarhatja és arra nem garantál a szolgáltató sem. Illetve itt a programban a 2. fül kicsit beszédesebb. Pl. lásd: #112431 -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #112803 üzenetére
Nincs valami ötletetek, hogy tudnám az internet stabilitását ellenőrizni? Ez a lefagyás nem tipikusan olyan probléma, hogy megszakad a kapcsolat?
Victorio nekem ez már régi probléma. Ezért lenne jó valami stabilitás tesztprogram.
garga01ezt, hogy kell beállítani? Nálam a routeren van megadva: 1.Google, 2. Cloudfare, így megy vagy 5-6 éve stabilan és gyors is. Ha ettől megszűnik a szakadozás, akkor ez a megoldás.
-
McLaca
őstag
válasz
pinnacle #105476 üzenetére
Nálam ugyanezek az árak vannak az utolsó emelés óta, de nem írtunk alá hűséget. Nem is értettem, ezek milyen árak, mert az ÁSZF-ben nincsenek benne. Viszont feldobja a kedvezmény lehetőségét az "ügyfélkapu", úgyhogy elvileg tényleg nincs hűség. Nem értem...
Amúgy az látszik valahol, hogy van - és meddig - hűség?
-
PBA
aktív tag
válasz
pinnacle #100187 üzenetére
Próbáld ki másik eszközzel, mi olyan bonyolult ezen? Ha másik eszközzel jó, akkor Windows újratelepítés, ha az sem segít, akkor hardware probléma van a gépeddel. Nem fogok találgatni, mert teljesen felesleges. Végig kell játszani a hibakeresést. Vagy nem, de akkor fogadd el a 10 másodperces csúszást, ami kellemetlen lesz egy videókonfnál.
-
PBA
aktív tag
válasz
pinnacle #100184 üzenetére
99.9%, hogy a gépeddel van a probléma, nem véletlenül omlik össze a Zoom telepíthető verziója sem. Nem acélos a Digi nemzetközi peeringje, de ilyen mértékű probléma nincsen. Az hogy pécsi előadást nézel, az még nem jelenti azt, hogy a Zoom központi szervere itthon van. Mert hogy a Zoom nem peer-to-peer megoldás, minden jel átmegy a központi szerveren.
A gépeddel lesz a probléma, próbáld ki mobilon Zoom appal, vagy tablettel, vagy másik géppel. Probléma nélkül fog működni a dolog.
-
4Grider
félisten
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #100167 üzenetére
Most látom, hogy több másodperces késés is van. Én még hallom az előadót beszélni, miközben a chaten látom a többiek elköszönnek.
Ez DIGI vagy Windows hiba lehet? Youtubenál nem tapasztalok ilyen problémát. Zoomnak 488Kb/s kell, tehát biztos nem sebesség hanem valami más lehet, ha a DIGI miatt van ez.
Köszi Raiden_ ! Vezetékről megy, PC-n. Böngészőből nézem, mert a Zoom alkalmazás állandóan összeomlik, még nem derült ki mi az oka.
Mondták próbáljam ki telefonról majd kíváncsi leszek, ott jobb lesz-e a hangminőség. Egyébként mivel lehet mérni, hogy mennyire stabil az internet kapcsolat? Gondolom ha a DIGI hibájából van hangkimaradás, késés az kimutatná. -
*H*
aktív tag
válasz
pinnacle #99645 üzenetére
Igen ez kell még hozzá. Igaz más hardver/szoftver környezetben, de ott is ez volt a megoldás. Egy Asus GT-AX11000 (Merlin FW) és ESS tűzfal volt. A Merlin FW biztos átengedi az ICMPv6 kérést (elvileg a gyári is amire épül). Ott az ESS tűzfalban az Echo Request-et (ICMP Type 128) kellett bejövő irányban manuálisan hozzáadni és 20/20 lett.
-
Cirbolya_sen
aktív tag
-
MasterMark
titán
válasz
pinnacle #99391 üzenetére
Lehetséges, hogy a router is csak az ICMPv6 echo requestet dobja el, a többi fontos hibaüzenet átjönne.
Ha a Windowsban be van állítva hogy fogadja az echo requestet, akkor az 20/20 kell legyen.
Ez a teszt csak az echo request-el tesztel, a többi hibaüzenetet nem nézi.
-
MadMancs
veterán
válasz
pinnacle #99381 üzenetére
Hoppsz. Érdekes.
Most nézem.
PC-n volt ugye 18/20.Telón 20/20 és sikeres IPv6 ping. Ugyanaz az ASUS RT-55AX
Ezek szerint nem router fogja meg ICMP csomagot hanem win 11 tűzfal. Legalábbis nálam. Na délután meglesem mizi vele.
MasterMark, jogos.
-
Victorio
aktív tag
válasz
pinnacle #99347 üzenetére
Asus RT-AC68U, a legfrissebb firmware-el.
18/20, az ICMP sárga egyedül.
Néztem a router tűzfalának a beállításait, nincs az ICMPv6 átengedésre opció.Mondjuk idáig semmi hátrányát nem éreztem, Google, meg pár natívan támogatott oldal IPv6-on tölt be. Firefoxhoz van egy jópofa add-on ami mutatja, hogy csatlakozol.
-
MasterMark
titán
válasz
pinnacle #99347 üzenetére
Most leírjam még egyszer hogy mennyire hibás ez a gondolkozás, hogy "nemtudja"?
Nyilván tudja hiszen csak úgy tudja kiszűrni a forgalomból. Vannak alapértelmezett tűzfalszabályok a routerben, amik ezek szerint ezt szűrik. Nem tudod állítani, mert nem férsz hozzá.
Merlinnél lehetnek más alapértelmezett tűzfalszabályok, vagy akik a merlint csinálták értelmesek voltak és követték az RFC ajánlást. Vagy csak simán nem is működik a merlinben az IPv6 tűzfal. Nem tudom, ehhez ismerni kéne mélyebben.
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
pinnacle #99328 üzenetére
Linuxon néztem debian 10 van a laptopomon. A TPlinkes routeren nem állítottam semmit, csak beállítottam az ipv6 kapcsolatot, amit másképpen kellett, mint az ASUS-on.
Az AC65P-n meg hiába állítom le a tűzfalat, akkor sem megy át, szóval valahol máshol kellene, vagy lehet nem támogatja ezt... -
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz
pinnacle #99289 üzenetére
Na jó, akkor még egyszer. A gateway tűzfalán is át kell engedni, és a kliens tűzfalán is. Igazából minden tűzfalon ami az alkalmazás és az internet között van.
Ha a routeren kikapcsolod (ne kapcsold ki, mert tűzfal nélkül közvetlenül elérhető a géped a netről, csak a windows tűzfal lesz ott te és a net között, nincs NAT!) és ezután sem megy, akkor a kliens tűzfala fogja.
Ha az alapján csináltad amit linkeltél, akkor lehet publikusra van állítva a hálózatod, emiatt nem érvényes rá az a tűzfalszabály amit ott csináltál. Vagy bejelölöd rajta hogy publikusra is érvényes legyen, vagy privátra állítod azt a hálózatot.A routerben pedig úgy kéne beállítani, hogy az IPv6 tűzfalat bekapcsolva hagyod, és alul hozzáadod hogy minden ip-re engedje az ICMPv6 protokollt.
-
Brandynew
őstag
válasz
pinnacle #99177 üzenetére
Az IPv6 biztonságosabb, mint az IPv4:
- natív végpont-végpont titkosítás (IPSec)
- a címfeloldást már nem titkosítás nélküli ARM-mel valósítja meg, hanem SEND protokollal, ami SHA-1 titkosítást használ
- a nagyobb címtartomány miatt nehezebbé váltak a bruteforce-támadásokAz IPv6 gyorsabb, mint az IPv4:
- egyszerűbb és hatékonyabb routing
- jobb multicast routing
- egyszerűbb headerekItt tudod tesztelni, hogy jól van-e beállítva az IPv6-od: https://ipv6-test.com/
Az a jó, ha a Type-nál Native IPv6-ot ír és a Default is IPv6. Legalább 18/20 pontot kell kapj.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pinnacle #98282 üzenetére
Ha a gép hozza létre a pppoe kapcsolatot is, akkor erősebb gép kell, így inkább biztosra mentek az ajánlással. Amúgy mérés esetén mindegy, hogy hdd vagy SSD, letöltés esetében meg hdd függő, hogy elég e. Ha jobban megnézed mobil cpu van az ajánlott részén (i7 HQ), laptopnál meg a legtöbb esetben lassú hdd van, ezért is szerepel ott SSD.
-
kopi72
aktív tag
válasz
pinnacle #98019 üzenetére
ahh, ide amiota megvette lorinc, semmit sem fejlesztenek.. 3 utcaval arreb be van tolva az uvegszal, ide meg nem jonnek mar, az inviteles reszre.. Nagyon szomoru is vagyok miatta.
Semmi mast nem tehetek, mint a sokkal gyengebb UPC-t valasztom... Udv Jaszberenybol
De vettem 2GB-os mobil netet, remelem az majd atsegit az UPC kieseseken, vagy nem :-) -
Livius
őstag
válasz
pinnacle #97822 üzenetére
Szerintem a kábel tök jó. Ha nagyon patika állapotot akarsz vagy megelőzni a problémákat, akkor én azt javaslom, hogy a kábeled csatlakozós végét nézd meg. Azokon tud még sok romlani a minőségből, ha már épp el vannak használódva vagy nem profi kompressziósok, és csak ilyen kézzel feltekert házilag összerakható gyenge minőségű csatik.
-
Raiden_
tag
válasz
pinnacle #97714 üzenetére
Bridge módban nagyon kicsi az esélye, hogy gond lesz vele, amíg várakozol inkább
rakd rendbe az otthoni kábelezést az új/meglévő routered körül, hogy a gondatlan
saját hálózaton élezhesd az interneted, ahelyett hogy az ügyfélszolgálatot próbálod elérni
akár naponta több óra szabadidődet erre szánva. Olvass vissza, megéri. -
ElektrikusDE
senior tag
-
Apucy01
őstag
válasz
pinnacle #96379 üzenetére
"Igaz aki kapta a felszólítást, biztos nem ilyen volt."
Vissza olvasol valaki írta hogy ő is kapott ilyen emailt , de utána nézett kicsit jobban és nem is a digi nél regisztrált cim volt hanem valami más.
Nem kell ennek olyan nagy feneket keríteni a a torrent tiltva lenne akkor a szolgáltatók igen csak gondban lennének.
-
MadMancs
veterán
válasz
pinnacle #96379 üzenetére
Ingyen is. Letöltés szürke zóna, nem illegális de nem is legális. Nincs rá jogszabály. Feltöltést viszont egyértelműen tiltja és bünteti a magyar jogszabály. Na most torrent ugye P2P elven működik ahoz hogy le tudd tölteni valakinek fel is kell azt tölteni még ha csak apró szeletekben is (ugye neked is különben hamar repülsz bármelyik trackerről). És itt a baj, ha letöltesz egyúttal fel is, azaz már is jogszabályt sértesz, büntethető. Jelenleg a magyar hatóság még nem igen foglalkozik ezzel (ha úgy nézzük jogtalan is lenne a büntetés, mivel minden létező üres adathordozó után szedi jogdíj sápot artistjust, nem véletlen kerül minden 2x annyiba mint környező országokban) , de ez bármikor változhat, és nem csak diginél.
Egyébként egyet értek, pont hétvégén töltöttem le pár 1950-1960(!) as filmet amit párom szülővárosában forgattak. Sehol máshol nem leltem, legálisan meg pláne nem. -
viktorhu
veterán
válasz
pinnacle #96373 üzenetére
Mi ketten home office-ozunk, én pl. file-t is osztok meg (nem publikusan, hanem alkalmilag kollégákkal) itthoni szerverről.
A sávszélesség nem arról szól, hogy minden áron folyamatosan ki kell használni, mert annyi kapacitás nincs is a szolgáltatói oldalon sem (ha 2,4 gigát osztanak 64 vagy 128 felé). Arról szól, hogy amikor épp van egy megugrás a forgalomban, akkor ne fogja meg azt egy sávszélesség-határ.
Nálam talán már fél éve nem futott torrent alkalmazás, amikor meg használtam, akkor kb. 3 percig ment, amíg elintéztem vele, amire szükségem volt. A túlnyomó többség nem torrentezik, különben nem is nagyon tudnál internetezni, vagy legalábbis nem sok maradna a sávszélességből.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
pinnacle #94770 üzenetére
Hát úgy, hogy nagyon rendes volt a szerelő, felhívott és mondta: ebből ONT csere lesz, eddig nagyon úgy néz ki.
Én meg kérdeztem, lehetne típuscseréről szó?
Azt válaszolta igen, mert van ZTE raktáron.ps. lehet, csak véletlen egybeesés, de:
ahol lett kérve Digis üzleti csomag, nos azoknál én még nem láttam FiberHome csodát.
Nem lehetetlen, hogy a Digisek is válogatnak, tudják ha valahova megbízható eszköz kell/illik rakni, akkor a FiberHome kilőve. -
Ejelhar
senior tag
válasz
pinnacle #94654 üzenetére
A Digi hívott, illetve SMS-ben emlékeztetett.
Onnan tudom, hogy az utcában voltam ma két szomszédnál akiknél szereltek (ők megkértek, hogy lőjem be nekik cumóikra a netet).
Nos, a Digi alvállalkozói azt mondták ma (ugye tegnapról beszélünk már) ezt a szutykot telepítik, nincs is más. Meg kábítottak, hogy nem is lehet mást ide, mert nem fog működni.
Muszáj felénk ezt a gagyit, csak ezt lehet.ps és utánlövés:
Mikor a zuglói irodánkban egy ritka szerencsétlen és alulképzett Digis alvállalkozónak három nap alatt sem sikerült bekötnie a netet, akkor támad ott egy nagy ötletem: átvettem tőle mint működő vonalat.Ezután már le tudtam jelenteni a Diginek mint hibát, ergo a saját szerelőit küldte. Meg is csinálták, igen hamar.
ps2. amúgy a magyar ISP-nél ez általános gond, éhbéren fizetett és ezért alulmotivált alvállalkozókkal építtetik ki az új bekötéseket.
A Diginél még most ez is hozzájön, hogy a legolcsóbb és leggagyibb ONT-ot teríti. -
Necc
addikt
-
Borisz76
nagyúr
válasz
pinnacle #94352 üzenetére
De lehet....osztásra való.
Annyit érdemes tudni, hogy az osztás csillapít...azaz csökken a jel erőssége. Ha több TV-n is észrevehetően gyengébb az adás, szakad stb...akkor egy jelerősítőt kell beiktatni , majd a megerősített jelet lehet osztani és elvezetni a TV-k felé. -
belinho
senior tag
válasz
pinnacle #94347 üzenetére
Miért ne lehetne továbbvinni? Ahogy korábban leírtam, ha egy TV-d van, akkor az ONT-ra rákötnek egy koax kábelt és ezt összekötik a TV CI kártyájával, vagy box-al, és van adás.
Nincs felesleges kötögetés, fúrás, csatornázás, egy 2m kábel és kész.
De neked ha 3TV-d van, vagy lesz később, azt mind a 3-at össze kell kötni az ONT-al.
De mivel nincs 3csatlakozó az ONT-on, csak egy, ezért kell az elosztó.
Ilyenkor jön a gányolás, kábelcsatornázás, koaxok kihúzása a lakásban, falak átfúrása, stb., és így a lakásban lesz elvezetve minden. De ha ez benne van a falban, akkor csak vissza kell vezetni, ahogy a linkelt tagnál csinálták és kész is. -
belinho
senior tag
válasz
pinnacle #94342 üzenetére
Annyira egyértelmű és pofon egyszerű a kivitelezés, teljesen jól csinálta a szerelő. Nem kellett újrakábelezni a lakást, a régi kiépített koaxot használta. Vissza kell vezetni, mert az ONT-ot nem lehet megkerülni. Az ONT-ból csak egy koaxot tudsz kihúzni, ha a lakáson belül van az elosztó, akkor oda köti, és akkor az összes szobában lesz TV. Ha nem a lakáson belül van az elosztó, mint ebben az esetben, akkor az ONT-tól vissza kell vezetni a koaxot egészen a lépcsőházban található villanyóra szekrényig, ahol az elosztó van. Itt elvágja a régi koaxot amin korábban el volt ágaztatva a lakás többi részére a kábel, és ezt köti össze azzal, amit az ONT-tól hozott.
-
woodworm
veterán
válasz
De amikor többször is leírjuk, hogy semmi sem változott, a reggeli válaszodból az világlik, hogy még mindig nem érted.
"Én tényleg úgy emlékeztem, hogy idáig mindig azt írtátok, a lakásig optika, utána ONT, majd onnan megy tovább az internet, TV, telefon."
Szerinted az idézett bekötésnél nem így van?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Vagyis totál nem azt írta, amit korábban feltételeztél, hanem, hogy lakáson kívül kötötték össze a koaxot az ont-tal. Amit többször is leírtunk. Röviden a régi koax, ami a kinti szekrényig elment, az ontból oda vezették a kaoxot és ott kötötték össze. Vagy csak gányolt a szerelő, vagy nagyon sok meló lett volna megoldani lakáson belül az összekötés, mivel erről semmit sem tudunk a nagy része max találgatás lehet.
-
belinho
senior tag
válasz
pinnacle #94317 üzenetére
Ha egy TV van a házban, akkor mehet az ONT-ból közvetlen a TV-re. Viszont ha több TV van, akkor kell egy elosztó. Fiberhomenál az ONT-ból koax megy az elosztóig, az elosztóból pedig annyi fele ahány TV van.
Nálad valószínűleg azért van így kötve, mert az ügyes szerelő visszahúzta az elosztóig, így nem kell kerülgetned a koax kábelek tömkelegét.
A régi kábelre kötötték rá, nem a régi hálózatra. Jól néznénk ki, amikor a régi Inviteles területeken mikor lekapcsolják a hálózatot, az összes új Digis bekötésnél elmenne a TV.
Hülyeségeket ne beszéljünk már. -
Necc
addikt
válasz
pinnacle #94317 üzenetére
Hiaba varsz, sose lesz olyan, hogy "megfelelo".
Fiberhome-oknal se egetvero problema az RF, foleg ha bridge modban hasznalod. Rakd par meterre a zavaro berendezesektol, ennyi.
Ami a telefont illeti az meg sajnos sose lesz garantaltan jo.
Ezek a muzealis vezetekes telefonok tipikusan -30V es -70V-rol operalnak, a tapellatasa ezeknek az eszkozoknek pedig tipikusan 5-12V, azaz valahogy elo kell allitani kb. 3x-10x akkora feszultseget. Ehez pedig kell egy referencia nulla pont, ami tipikusan a foldeles vagy a (-) polus mint "foldeles" szokott lenni, feszultseget is gyakorlatilag igy merunk.Namarmost sokszor az RF-re kotott TV-k arnyekolasa is bele van kuldve ebbe a "foldelesbe", es ha valaha dolgoztal coax-al, akkor tudhatod, hogy a kulso arnyekolason azert neha szokott lenni feszultseg, engem is mar razott meg joparszor, ennek az arnyekon levo feszultsegnek a forrasa pedig sokszor a TV tunerjetol szarmazik. Karrierem legextremebb esete az volt, mikor a coax arnyekolasan volt rajta 1:1-ben a 220V AC fazisa! amit termeszetesen valamelyik juzer hulladek TV-je kuldott ra a halozatra.
Ha ezt a feszultseget az arnyekolason keresztul belekuldod az ONT foldelesebe, ami ugyszinten ezt a feszultseget hasznalna a telefon feszultsegenek eloallitasara megis mit kapsz?
Zajt, mert nem tud stabil feszultseget eloallitani, a feszultseg-kulonbseget jo alaposan felerositve hallod vissza a telefonon.
Elmeletemet a gyakorlatban par esetben bizonyitani is lehetett, amikor zugo telefonnal egyszeruen megfogtuk a coax arnyekolasat, effektive ember-foldelest csinaltunk, es a zaj drasztikusan leesett.
Persze nem minden TV tunere kuld bele feszultseget a coax arnyekolasaba, es vannak olyan vezetekes telefonok amik jobban tudnak zajt szurni. Es ennek ellenere igy is van zaj.
Gyakorlati tapasztalat megis az, hogy modern telefonokon egyszeruen nem jelentkezik, vagy jol kezelt a zaj. A boltok polcai meg mai napig tele van 10+ eves modellekkel, sok sikert a zsakbamacskahoz.
-
Necc
addikt
válasz
pinnacle #94305 üzenetére
Ez tippem szerint a regionalis bekotok/alvallalkozok ganyolasa.
Van az altalad emlitett fiberhome-nak egy szepseges hardveres bugja, nevezetesen (szetkaptam egyet, innen lattam) az RF egyseg szet van valasztva a csatlakozotol, aminek kovetkezteben van egy kb. 4-5cm hosszu, teljesen arnyekolatlan szakasz a melegerben.
Ezen az arnyekolatlan szakaszon barmilyen zajt osszeszedhet, nevezetesen van is beepitve egy zajforras az ONT-be: a wifi, de lehet akar egy kulso nagy teljesitmenyu ado, mikro, stb...
Ez a zaj pedig kihatassal van a TV-re: akad, kockasodik.
Hogy kikeruljek az RF zajosodasat, igy oldottak meg... rakotik a regi halozatra... Ha ezt megcsinaljak 100x vagy 1000x, lesz ebbol hatalmas nemulass, amikor lekapcsoljak a regi halozatot a korzetben, emberek szazainal/ezreinel fog elszallni a TV, egyszerre, de ez ugye esetleges alvallalkozot miert is erdekeljen, nem o fog szopni mikor eljon a nagy nap...
Pedig a tartos megoldas ezeken az ONT-ken egyszeru: le kell kapcsolni a beepitett wifit (pl. bridge mod), es a wifis routert par meterre kell rakni az ONT-tol hogy ne zavarja ossze az arnyekolatlan RF szakaszt.
-
belinho
senior tag
válasz
pinnacle #94307 üzenetére
Nincs semmilyen változás, régóta így csinálják már, a szerelő sem hülye.
Újabb társasházaknál, vagy több szobás nagyobb családi házaknál is így van, ahol már ki van építve, becsövezve stb.
Az optikát kívülről beviszik a dobozba, a dobozból a fekete kábel az ONT-ig, majd a koaxot visszahúzza az elosztóba, ott ráköti, így több szobában is lehet TV-t nézni. Nem kell furkálni, kábelezni, később kimenni. Teljesen logikus megoldás, én is így szerelném.
El sem tudjátok képzelni mekkora szopás, mikor tele van a cső vastag utp és antenna kábellel, és nem tudod kihúzni, és még ott kell felvinni az optikát az emeletre. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
pinnacle #94307 üzenetére
Szóval 1-2 esetből levontál egy olyan következtetést, aminek semmi értelme. Attól, hogy van olyan szerelő, aki gányol nem lesz változás. De sokadjára is leírom, ha nem fogod fel, ahogy már más is írta, ugyanúgy van minden bekötve, csak nem lakáson belül lett a kiépített koax az ontra kötve, hanem lakáson kívül.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest