Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
Brandynew
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm mindenkinek. Törés mennyi lehet az optikában? 2x90 fok belefér?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Illetve ahol még találkozik ezekkel a koax és a telefon, ha nem csak internetet rendelt.
-
válasz
Brandynew
üzenetére
Lényegében igen. Azt a praktikus helyet kell megtalálnod, ahol találkozhat az üvegszál, a 230V, és az UTP., illetve van egy alkalmatosság amire le lehet tenni, vagy fel lehet akasztani az ONT-t. Igény esetén számolni kell még a saját routernek is hellyel, szóval lehet minimum 2db 230V-os aljzat kell majd oda.
-
Brandynew
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Mondjuk lehet inkább magamnak készítem elő. A házba gondolom ugyanott fogják tudni behúzni az FTTH-t, ahol korábban egy másik szolgáltató (Telekom) vezetéke jött be. A házon belül pedig csak azt kell kitaláljam, hogy meddig és hová menjen a vezeték, aminek a végén egy ONT lesz?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Szerelőtől mi az, amit kérhetek ftth bevezetésekor? Pl. házon belüli falak keresztülfúrása?
-
Varszegig
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet, de ami blokkolva van, az jobb is, ha blokkolva van.
-
turulbird
tag
válasz
racskobalazs
üzenetére
-
válasz
racskobalazs
üzenetére
Általában ilyen rövid, 5-10 méteres szakaszon a Cat5 is tudja a Gbit-et.
-
racskobalazs
senior tag
Igen az ő egységükig gondoltam, hogy nem utp megy

Akkor nem csak az ajtóig hozzák? Bárhova kérhetem az üvegszállal bevitelt tőlük? Mondjuk a szoba közepére is a konnektorhoz?
Az eléggé megkönnyítené az onnantóli hálózatépítést, hogy nem kell (mint most van) a bejárati ajtótól a leghátsó szoba legvégéig elhúzni nekem a kábelt...Intruder2k5: Jelenleg a társasház folyosóról jön be a kábel ami már a bejáratnál el van szeparálva utp és telefonkábelre. Szóval a bejárati ajtótól a saját routerig végig kell(ett) húzni az egészet. Ha esetleg gigabites a régi utp is, akkor lenne a legegyszerűbb, de sajna nincs ráírva a cat.. Ha jól sejtem minimum cat5 mert 100mpbs jön rajta. Ha cat5e akkor nincs gond. De akkor lehet ahogy mondod előkészítem a dolgokat és veszek magam kábelt.
-
válasz
racskobalazs
üzenetére
Üdv!
Én a helyedben megoldanám magam, előkészíteném a hálózatot az ONT-nak, hogy csak egy központi helyen kelljen átkötniük. Nem tudom jelenleg, hogy van behúzva a kábel, illetve mi lenne az elvárás az újjal szemben, de a szerelők nem kötelesek csatornába meg szegőlécek mögé dugdosni a kábeleket, az meg gondolom neked nem pálya, hogy 10 perc alatt felszögelik a falra, vagy valami hasonló megoldás. Ráadásul az optikai net átadási pontja az ONT LAN portja, ergo nem is kötelezhetők több tíz méter UTP kábel behúzására.
-
CirrMee
addikt
válasz
racskobalazs
üzenetére
Optikához üvegszálast húznak, nem utp kábelt. Ha van náluk utp, gondolom a tarifájukért cserébe megoldható, hogy leszurkolnak x métert. Másrészt ha régi hálót építenek át, és az üvegszálast nem a bejárati ajtóig húzzák csak, akkor szokott maradni "hulladék" utp, azt befoghatod arra, amire akarod.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha most valamikor hozzák majd az optikát meg hozzá a központi egységet, vajon át kell/át fogják húzni a régi kábelt ami a lakáson át megy ha kérem?
Vagy nekem az is elég ha adnak 20m utp-t aztán megoldom, csak, hogy most úgy kéne készüljek, hogy venni előre, vagy a szerelők tudják intézni ezt is esetleg?
Az a gond, hogy nem tudom cat milyen ami jelenleg be van húzva de több mint 10 éves, ezt anno a Digisek húzták be. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
Vakegérke
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszönöm, megyek, megnézem.

Még csak 100-as, no de majd holnap!
-
Vakegérke
félisten
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Szia!
Tudom, hogy nem azonnali a változás. A szerelő szerint akár már este is száguldozhatok a NET-en. Nem poén, holnap is ráér.

-
Vakegérke
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
... és mpo: No, átkötöttek. Hagyott a szerelő + kábelt bőven, eszköz bridge üzemmódban, ping 2ms, le-feltöltés jelenleg 109/109 Mbs.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
válasz
Varszegig
üzenetére
Elvileg igen, nyilván a saját hálózati eszközödben azt csinálsz amit akarsz, de a szolgáltatóiban ez már korántsem ilyen biztos, illetve lehetnek központi korlátozások is. Ha jól rémlik nem olyan régen pont ebben a topikban volt, amikor valaki a Samba megosztását szerette volna elérhetővé tenni az internet felől, de állítólag annak portjai (135-139 és 445) központilag blokkolva vannak a DIGI hálózatán. Én ezt nem próbáltam, de simán elképzelhető.
-
karfika
csendes tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Tudom hogy nem a digi hibája a router topikjában sem tudtak választ adni,mindent is álitottam már rajta többször factory reset is volt semmi,frissítés is érkezett telepít factory reset állítgatás semmi,sokaknál ugyanez a routert net kombó 700-900 mBps tud ,csak nálam valami nem stimmel .De mint írtam korábban nem baj hogy csak ennyi jön ki csak hát ha tudja miért nem tudja mégsem,és szeretem ha a jelentkező probléma megoldodig :-)
-
pinnacle
nagyúr
válasz
karfika
üzenetére
Ez nem a DIGI hibája lesz, mert vezetéken kiadja a maximumot, hanem a routeré. Szerintem valami beállítás lesz a gond. Ha nincsen saját topikja akkor router topikban kérdezd meg. Egyébként az én ASUS 65P is csak 40Mbps-el ad wifin, miközben kábelen 80-90Mbps-el megy, régebben wifin is megvolt, de szerintem ez szintén nem a DIGI hibája.
-
karfika
csendes tag
Kb 8-10 eszközzel próbáltam a wifit telefonok tabletek laptopok mibox -s ps4 pro,telefonok többsége xiaomi mi 9t pro mi8 és lite redmi not 9 csak hogy párat említsek,de egyik sem ,Kizárt hogy ennyi készülék közzül egyik sem képes magasabb sebességre,de úgy látom sajnos itt sem lesz megoldás,nem tudom mi lehet a baj,saját csoportban ilyen baja senkinek sincs ,mindenkinek minden szipi szupi.KÖSZÖNÖM AKI ÉRDEMBEN SEGÍTENI SZERETETT VOLNA ,úgy néz ki ezzel eggyütt kell élnem.Ja csak érdekesség képpen másik routerrel is próbáltam azokon is ugyan ezt mutatta,digit is hívtam és persze modemként üzemeltetett ontban nekk sincs állítgatási lehetőségük azt mondták.
-
mpo
veterán
válasz
Vakegérke
üzenetére
Ahogy Dragon3000 írta.
Annyi változás lesz az FTTB-hez képest, hogy közbejön az ONT (bridge-ben), a LAN1-be csatlakoztatod a routert és minden marad a régiben, csak gyorsabb lesz (nekem is AC65P van).
Mielőtt aláírod a munkalapot, tévé, telefon és internet próba kell. -
Vakegérke
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszönöm a választ.

Szóval az ONT-be bele vannak "égetve" a belépési adatok. Akkor gond egy szál se, aztán (ha a szerelő nem teszi meg,) bridge módba kérem a kütyüt.
Szerk: A felhasználó/jelszó párost fejből tudom.

-
4Grider
félisten
válasz
karfika
üzenetére
Nálam az AC-s Wifi 300 Mbps körüli sebességet tud, de láttam sokkal rosszabbat és sokkal jobbat is. Mivel a Wifin elérhető sávszélesség elég sok mindentől függ (rádiós környezet, a routerben lévő egység ÉS a kliens oldali adapter kompatibilitása és az ap oldali beállítások a legfőbbek), ezért ez nem csoda.
-
-
karfika
csendes tag
Sziasztok a következőkben kérném a segítségeteket digi 1000 mBps net Huawei ont bridgen kérve xiaomi aiot 2350 router kábelen simán adja a gigabiteket de wifin nem tudok 220mBps sebességnn többet kihozni belőle.Mindent de tényleg mindent kipróbáltam átállította kikapcsoltam,frissítettem ujraindítottam ,de semmi wifi 2,4 MAX 80mBps WIFI 5 MAX 220 mbps.Nem vagyok natolt hálózat mögött ötletem sincs kérlek segítsetek ha tudtok.Nem az a baj hogy nyávogni akarok csak már presztizs kérdédt csináltam belőle :-)
-
Varszegig
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Minden port forwardolható elvileg, más kérdés, hogy én a 80-ast sose nyitnám ki. A kamerákat meg biztosan nem engedném direktben ki a netre.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Újabban nem jelentem nekik, most feladtam egy időre. A szakadásokat ők is szokták látni, aztán annak ellenére hogy mondja az operátor hogy ő is látja, azért csináljak ezt, meg azt, illetve 5000 Ft ha kijönnek és nálam van a hiba. Belefáradtam egy kicsit, meg már bele is fásultam inkább.
-
Balazs199887
újonc
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ertem. Koszonom. Igy mar vilagos.
-
Soma01
veterán
válasz
Balazs199887
üzenetére
Nem.
-
válasz
Balazs199887
üzenetére
Nem. Az csak akkor látszik nyitottnak ha be van állítva a forward, és jól van beállítva, és futnia is kell egy szolgáltatásnak a célgépen a forwardolt porton, ami válaszolt a tesztre. Vagyis hiába van jól beállított forward, ha mondjuk lekapcsolod a kamerarendszer központi egységét, a teszt akkor is zártnak fogja mutatni a portot.
-
Balazs199887
újonc
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia. Koszi a valaszt.
Azt tudom, hogy port ellenorzesnel az ott megjeleno IP cim megegyezik a Wan IP cimmel.
De a port forwardingot nem allitottam meg be. De enelkul ia nyitottnak kellene latszodnia a portnak, vagy nem? -
válasz
Balazs199887
üzenetére
Szia!
A 80-as port egész biztos, hogy forwardolható, a másikat sosem próbáltam. Ha nem sikerül megnyitni, annak két oka lehet, vagy mégis natolt hálózatban vagy, vagy pedig rosszul csinálsz valamit.
-
Balazs199887
újonc
Sziasztok.
A segitsegeteket szeretnem kerni.Miert van az, hogy pl. a 80-as,37777-es portok(gondolom sok massal egyetemben) zarva vannak? Kamerarendazert szeretnek tavolrol elerni(port forwarding) . (Mar) Nem vagyok NATolt halozatban.
Elore is koszonom!
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Semmi ilyesmi nincs belőve.
-
-
Calogero
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én is azt fogom tenni, csak előtte megakartam nézni, hogy NATolva vagyok-e.
És ha igen akkor egyszerre kérem a bridge-t és a publikus IP-t.Dragon3000 Kőszi, majd kipróbálom.
-
válasz
Calogero
üzenetére
Akkor sajnos passz. Régebben a user / digi páros volt általános, de újabban voltak már olyan visszajelzések, hogy ezek nem működnek, nincs is más megadva, és a DIGI sem segít. Egy újabb, különösen erős érv amellett, hogy mindenki használjon saját routert, a szolgáltatói ONT-t pedig állíttassa bridge módba, és működjön csak modemként.
-
Calogero
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Csak a a Wifi adatok vannak az alján
-
-
Calogero
addikt
ZTE F618-at kaptam.
Azt szeretném kérdezni, hogyan mi lehet a felhasználó, jelszó páros a belépéshez? -
ballazol
senior tag
egy jó negyedórás netszünet megint
egyre jobb -
Calogero
addikt
Új előfizető vagyok e-számlával.
Az ügyfél kapun regisztrálnám a szerződést.
A szerződésszám megvan, de kérik a számlasorszámát, vagy 6 jegyű pin kódot. (jelenleg egyik sincs)
A számlát az e-mail címemre is megküldik vagy csak a ügyfélkapun keresztül látom majd? -
capsule
csendes tag
Na ez ciki, valóban

Köszönöm a segítséget!(Asus router eladó....
) -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
capsule
üzenetére
Szia!
Nem kell beállítanod semmit!

Hanem router csere a megoldás!
Mivel a routereden nincs 1 Gbits port.
"Ports
RJ45 for 10/100Mbps BaseT for WAN x 1
RJ45 for 10/100Mbps BaseT for LAN x 4"Ui:
Gondolom szolt neked a DIGI, hogy jönnek bekötni az 1 GB-s internetet, igy lett volna időd utána nézni annak hogy mik a routered paraméterei.
És pont ilyesmi miatt kell körültekintően vásárolni, nem kell bedőlni a hangzatos "AC1200" neveknek...
-
capsule
csendes tag
Sziasztok,
DIGINet 1000 FTTH netet kötöttek be múlt héten, korábban Diginet 100 FTTB volt. Van egy Asus RT-AC1200 V2 routerem ami továbbra is 100 Mbps kapcsolatot mutat továbbra is. Közvetlenül gépre kötve jön a sávszélesség rendesen. Tudtok segíteni mit kell beállítani, hogy a routeren is 1Gbps kapcsolat legyen? (reset már megvolt
)
Köszönöm! -
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A korábbi mérésem alkalmazásból volt, nem webes.
Most mértem megint parancssorból (illetve terminal-ból) ahogy írtad, sajnos az van ami szokott lenni, beindult a munkanap, a legjobb pingek 13-16 msec-esek voltak, de voltak 116-osok is. (A bix.hu-ra mérve.)
Bár újabban már nem is annyira a pingek a lényegesek nálam, hanem az hogy egyáltalán legyen net, ne szakadjon, illetve legalább 30-40 megabit ha meglenne a sávszélesség nap közben stabilan, annak már nagyon örülnék.nrg_52: sok esetben semmi jelentősége nincs, tehát valószínűleg sem egy youtube nézésnél, sem böngészsésnél vagy üzenetküldésnél nem tűnik fel, és hátrányt sem okoz. Ha viszont online játékban gondolkozol (én régebben még az FTTB idején nagyon sokat játszottam online multiban) akkor +100 msec mint ahogy a ma reggeli méréseim között is volt, már a játszhatóság határát jelentheti egy online FPS-ben, 2000 msec pedig online játékban (legalábbis azokban, amiket eddig én játszottam eddig) kivétel nélkül ellehetetleníti a játékot.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
szabogabor10
üzenetére
Szerintem csak a végpont jelszavát offolják, egyébként máséval bejelentkezve lehet használni.
-
-
MadMancs
veterán
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Elsőre pusztán csak, elméleti a kérdésem. Jelenleg mind a három szolgáltatást a Digitől veszem igénybe ( FTTH net, TV, telefon), ebből a telefont nem is használom egyáltalán, de ez más kérdés

Mivel mostanában eléggé döcögős a net szolgáltatás, arra gondoltam, hogy lemondom a netet és a telefont, azt úgy sem használom, és csak a tv-t hagyom meg, úgy sincs jobb a Diginél
, és kötök a Telekomnál netet. A kérdés, csinált-e valaki már ilyet, mert a jelenleg szuperül működő ZTE F668-os ont-t nem szívesen adnám vissza, ha esetleg később mégis visszatérnék a Digis netre.
Természetesen nem szeretnék flamet indítani, tényleg érdekel a tapasztalat ha valaki már csinált ilyet.
-
nrg_52
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Azt magyarazza mar el nekem valaki, hogy mi jelentosege van a 6ms ping elleneben a 11ms-nek illetve miben akadalyoz barkit a 11ms, mert ugy latszik en fogalmatlan vagyok hozza.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Webes ping mérésre nem kell adni.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
De nála ez a jó érték, ezen kívül írta, hogy mérésnél sokszor 2000ms, ami ha valós, akkor ott elég nagy gondok vannak, ez már a használhatatlan kategória. Régen más szolgáltatónál jártam így, hogy magyar szerveren multis játékban 600-999 pingem volt, jelentettem is hibára és végül kiderült, hogy megsérült a kábel, ami az épületbe jött be, de mivel nyári időszakban volt, sokan nyaraltak, így csak én jeleztem, ezért először elakartak zavarni, de nem hagytam magam, végül kaptam 2 hónap ingyen netet

-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Túl azon, hogy a pingre semmilyen garanciát nem vállal egyik szolgáltató sem, a gyakorlatban ennek nincs jelentősége, teljesen lényegtelen, hogy 5-6 vagy 8-10ms a válaszidő a bix-ről.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- LEGO klub
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Okos Otthon / Smart Home
- EAFC 26
- iPhone topik
- Interactive Brokers társalgó
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

, és kötök a Telekomnál netet. A kérdés, csinált-e valaki már ilyet, mert a jelenleg szuperül működő ZTE F668-os ont-t nem szívesen adnám vissza, ha esetleg később mégis visszatérnék a Digis netre.