- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pyttawrx #70296 üzenetére
Egyik sincsen most lekódolva, csak a HDD Password részt nem lehet kikódolni, mert nincs ilyen beállítás. Jelenleg a HDD Password van csak bekapcsolva, mert nem lehet kikapcsolni. Az biztos, hogy hibásan nem volt sokszor végig próbálva, mert a jelszókikapcsolások előtt én használtam a laptopot és tudtam a HDD Password, User Password, Admin Password beállításokhoz tartozó jelszavakat. A másik lekódolás a BitLocker volt, de az akkori lekódolás fel lett oldva, pontosabban leformattáltam az SSD tárhelyt és utána feltelepítettem megint a Windows 10 Pro operációs rendszert és utána bekapcsoltam megint a BitLocker SSD titkosítást.
Szerkesztés:
Ez az SSD csak ebben a laptopban volt használva és nem volt másik laptopban használva. Gondolom a CHS nem cserélte ki a laptop megvásárlásom előtt az SSD tárhelyt, én pedig nem vettem ki soha a beépített SSD tárhelyt. -
válasz
Pyttawrx #70263 üzenetére
Rendben, felírom magamnak üzenetnek, hogy majd fényképezzem le amikor felkeltem a Dell BIOS részét*1*, ahol az User és Admin beállítás van. Most este szerintem nem örülne a húgom annak, ha meglátogatnám, mert alszik.
*1*Szerintem majd este fogok felkelni, mert nappal aludni fogok. -
válasz
Pyttawrx #70261 üzenetére
Nem a BitLocker kikapcsolása a problémám, azt a Windows 10 Pro operációs rendszeren belül szoktam bekapcsolni*1*. Már odaadtam a húgomnak a laptopot és most nem tudom megnézni a laptop BIOS beállításait, de szerintem (ha jól emlékszem, akkor) a Security beállításnál lehet az User Password és az Admin Password beállítást megcsinálni. Az egész BIOS rendszert végig néztem a laptop átadás előtt és a laptop átadás után és sehol nem volt a HDD Password beállítási lehetőség a BIOS-on belül. User Password és Admin Password is be volt állítva, de azokat sikeresen kikapcsoltam, mert azok a BIOS-on belül megtalálhatóak most is, mondjuk a másik gondom az volt, hogy amikor beírtam új User jelszót, akkor a BIOS nem engedte azt, hogy Admin jelszót beállítsak*2*.
*1*A húgomnak a Windows 10 Pro újratelepítése után beállítottam a BitLocker bekapcsolást.
*2*Ezeket a kikapcsolás után néztem meg, mert arra gondoltam, hogy hátha kell a rendszernek a beállított Admin jelszó, de az User után nem engedi az Admin létrehozást. -
törölt tag
válasz
Pyttawrx #70183 üzenetére
Én Dell üzleti gépnél még nem találkoztam kevés, vagy rossz minőségű pasztával, inkább azzal, hogy túl sok a paszta; szerintem kissé túl van lihegve a pasztázás dolog; jó, nekem is van egy nagyobb Arctic mx4 2021, amit használok, de semmi különbséget nem látok a Dellé és eközött, hőmérsékletben. Szerintem a hűtési hibák nagyobbik része abból van, hogy az egyre vékonyabb laptop a divat, és ez a hűtés rovására megy.
A levegővel kifújásnál persze le kell venni a hátlapot, de annak a 8-10 csavarnak a kiszedése nem igényel szervizt, maximum egy normális csavarhúzót. -
Dhampir
félisten
válasz
Pyttawrx #70156 üzenetére
Talán azért is, mert már ez a legfrissebb és gyorsabbnak ígérkező operációs rendszer, ami ha jól sikerült, akkor tovább lesz támogatott, mint az elengedésre szánt Windows 10. Ha előbb nem, akkor utóbb kell majd váltani. A Windows 7-hez is foggal-körömmel ragaszkodtak a felhasználók, pedig az sem volt hibátlan szoftver.
(#70159) Diák66
Új időknek új dalai.
-
-
allein
addikt
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Pyttawrx #70090 üzenetére
Az asztali (dolgozós) gépemre feltettem frissítésként, 2 napja tesztelem, semmi hátrányát nem tapasztaltam - nekem tetszik. Sajnos az itthoni 5 PC (2 windowsos, atomos tablet, 2 asztali gép meg a 7270 noti) közül ez az egyetlen egy, amit frissíthetőnek ítél. A tiszta telepítést nagyon szerettem volna elkerülni, "be vannak lakva" a gépek.
-
Csepy
őstag
válasz
Pyttawrx #69957 üzenetére
MX-2 nem elég? Sajátomon is MX-2 volt is és van is. Egyszer próbáltam az MX-4et és pontosan ugyanannyi fokot mértem maxra járatva a notit, még egy tized eltérés sem volt az én gépem esetén. Prsze az is lehet, hogy valami az én gépemmel nem okés akkor, de a szenzorok jók és a gyári pasztánál az mx-2 is nagyságrendekkel jobb, de kíváncsi vagyok, hogy te mire alapozva mondod, hogy nem elég az mx-2.
Az országban kb 4-5 boltot tualáltam, ahol elérhető az mx-5. Az mx-4/mx-2 többszáz boltban megtalálható. Ezért mondtam, hogy azt nagyságrendekkel könnyebb beszerezni.
-
Csepy
őstag
válasz
Pyttawrx #69954 üzenetére
Ugyan már. MX-2 bőőőőőőven tökéletes, nem kell a legújabb mx-5 (mx 4 kb 0.5 fokkal gyengébb legextrémebb körülmények között) MX-2 tovább marad viszkózus, és 0.7 fokkal rosszabb legmagasabb órajelen egy mx-5-nél. MX-2 olcsó, könnyen hozzáférhető, bőven jó paszta. Nyilván ne a leggagyibb pasztát használja az ember, de nem kell ide a leújabb (és eléggé magas viszkozitású) mx-5, amit nem sok helyen érsz el itthon és alsó hangon is kétszer annyiba kerül.
Amúgy antisztatikus ecset (1"-os duplavastagot szoktam én használni) és sűrített levegő a ventinek. Előtte húzd le az alaplapról, nehogy gondot okozzon a visszatáplálás.
Amúgy ez a pormennyiség egyenesen semmi, bőven a normális tartomány alja környéke, főleg 1 év után.
-
atty76
csendes tag
válasz
Pyttawrx #69921 üzenetére
Szia!
Ha be akarom kapcsolni, felpörög a venti és a meghajtók, de nincs kép. Kb. fél óra ki be kapcsolgatás után beindul rendesen, akkor nincs vele semmi gond megy egész nap, de ha újra kikapcsolom, akkor a beindítás megint egy kínlódás. A jelenség nem függ össze azzal, hogy lehajtottam-e a tetejét kikapcsolás után vagy sem.
Ötletem sincs a hiba okáról.
-
válasz
Pyttawrx #69831 üzenetére
mehh... féltem, hogy ez lesz a vége.
hát mindegy, köszi a segítséget!btw, mi lesz, ha kifolyik? mármint úgy értem, egyszer csak elfogy belőle... a touchnak gondolom annyi, de azon kívül? más módon is rögzítve vannak ezek, vagy számíthatok arra, hogy az alkatrészek elkezdenek majd mozogni, lötyögni?
-
Immy
őstag
válasz
Pyttawrx #69668 üzenetére
Pyttawrx: a kérdés, hogy a megfelelő vásárló kört hogyan találnám meg? Amit látok, hogy van néhány nagy cég (pl.: PC Aréna) akik ezzel foglalkoznak és nyílván nem lenne sok értelme olyan piacra belépni, ahol már helyben vannak. Illetve ahogy látom egyre kevesebben vesznek számítógépet vagy azt is csak kényszerből...
jack982: vállalati szférában nem annyira megy a macbook
-
Kbali
nagyúr
válasz
Pyttawrx #69662 üzenetére
Ezért írtam a "konténert" - a kérdező felől egy "jó üzletnek tűnik" felismerése vélhető, de segíthetünk neki a buktatókban is. 1000 gép, hogy hasznod is legyen /100 EUR-ral számolva is 100e EUR 35 milla. Mert ingyen nem adják oda (de legyen a fele, az is közel 20) - ez még csak a szimpla befektetés + tárolás, az említett feladatok elvégzése (napi hány masinát fogsz tudni átnézni, kiretkelni, ha kell) + a somasz által említett garancia (tudj javítani vagy legyen pénzed visszafizetni) - mindezt magánszemélyként????
-
tvamos
nagyúr
válasz
Pyttawrx #69411 üzenetére
Az a baj, hogy legutobb elszakitottam ami benne volt, es mire sikerult venni masikat helyette, elfelejtettem, hogy kell osszerakni a gepet. (Mivel nem szerelgetem oket minden nap.) Node mindegy is, gondolom mas gyartok sem adnak rendelesi szamot ezekhez...
Most ket gepet is ujra kene pasztaznom, egy Precision 4700-at, meg egy 5520-at. De akkor veszek mindenfelet, hatha nem veszitem el, mire legkozelebb kell majd pasztaznom.
Nagyon zavar, ha "vaamilyen" van benne, es nem olyan, mint a "gyari eloiras", de probalom megszokni, hogy ez ilyen.
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
Pyttawrx #69365 üzenetére
Biztos, hogy gyorsabb, csak használat közben én nem érzek olyan nagy különbséget a korábbi HDD-hez képest. Önmagában a rendszer fürgébb, de böngészés közben ugyanúgy betud lassulni a Facebook féle ("jól" megírt) oldalak miatt, mert megeszik a memóriát. Netezéshez sokszor már kevés a 8 GB.
Nem tudom miért ilyen furán írja a portokat. 😃 Van SATA és eSATA... -
z123456z
őstag
válasz
Pyttawrx #69355 üzenetére
RAM-ot. Szerdán berakom, meglátjuk milyen lesz. Jobbnak kell lennie, mert majdnem teljesen elfogy a 4 GB. Most lesz 8 GB. Anyámé, nem igényli az extra sebességet, csak a használhatót. Ha nem gyorsul számottevően a böngészés, meg úgy az egész rendszer, akkor kap SSD-t.
-
-
válasz
Pyttawrx #69162 üzenetére
és Diák66: Rosszul tudjátok, legalábbis jelenlegi tudásom szerint. Egy új alaplap elég drága buli még a gyártónak is, jóval olcsóbb megjavítani a hibás alaplapot, már ha meglehet.
Irtó ritka, hogy új darabot kapj egy javítás alkalmával, de a javított darabnak pedig pontos és szigorú ellenőrzés és teszt után lenne csak szabad kimennie az elosztóközpontba.
Amúgy rettentő sok "hibás" alaplap nem hibásan megy a szervizbe (előző munkahelyemen Toshiba lapokat javítottunk a gyárnak, a cég majd 20 évig csinálta ezt, Fujitsu-Siemens-nek is).
Szóval az alaplap és a VGA kártya is gyakran javított darab, nem vadiúj. Kivétel ez alól a kijelző szokott lenni, vagy ott is használt, de ép darabot kapsz (javított ott nem szokás) vagy újat. A kis filléres eszközök is újak szoktak lenni tudtommal (wifi kártya, dvd, kártyaolvasó, stb). -
-
Benőke
őstag
válasz
Pyttawrx #69144 üzenetére
Sokat piszkáltam, megharagudott nem ad élet jelet csak világít a bekapcsoló gomb
Memória nélkül se meg azzal sem. Vagy az aku rántott magával valamit vagy az a valami rántotta magával az akkut...
#69145 Diák66
Ma úgy nézki már addig sem jut elHolnap megnézem. Azt hiszem elengedem a kezét, és kell egy másik...
-
Benőke
őstag
válasz
Pyttawrx #69137 üzenetére
Nem indul el. Ma reggel hajlandó volt a win boot ig eljutni ami dobott egy kék halált. Fél óra masszírozásra beengedett a BIOS -ba ahol látszólag minden rendben. Aksi eddig elment 3 órát aztán most pukk semmi azzal el se indul. Kék halál azt mondja nincs elérhető boot device. A BIOS látja. Win meg javítani akarja magát rendületlenül, rendszer visszaállítás sem segített, aztán a BOOT -ot is megjavíttattam vele, de a hiba ugyan az. SSD nem hiszem hogy meghalt volna. Pláne az fura hogy az akku is pont most adta meg magát. Szerintem van össze függés. Na de 7 éves. Szóval nem mai gyerek. Gyötörve is volt alaposan. Nem akartam lecserélni idén, de úgy néz ki az lesz
-
egykori
őstag
válasz
Pyttawrx #68942 üzenetére
Nagyon köszönöm, a legfontosabb információ számomra, hogy képesek ezek az adapterek továbbítani a kapott sávszélességet, csak én fogtam ki egy hibás példányt. Pl. nejem gépén ~450 volt, ez csak ~240-et engedett át. (Csak így zárójelben hozzáteszem, hogy amikor kibontottam a ragasztóval lenem zárt dobozkát, nagyon gyanús lett. Valószínű, hogy talán már más is visszaküldhette, mert semmi fólia vagy egyéb védőcsomagolás, csak úgy csupaszon lett beletéve.)
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest