- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Google Pixel topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
válasz
Tsebacsi #71292 üzenetére
Azért vettem a Dell 3511-et, mert azt ajánlották többeknek is a másik topikban.
Amiket leírtam, a kategóriáján belül értettem. Együtt vettünk munkatársammal egy gépet, ő egy Lenovo IdeaPad 5-t, és nagyon durván jobb gép, minden tekintetben. Közel kétszer annyi az üzemideje, az alumínium ház miatt nincs tejfölös doboz érzet, a hangszóró még egy kis basszust is tud produkálni, és apróság, de ezek mellett még háttérvilágítás is elfért a billentyűzetre.
Szóval azért lehet jót csinálni a kategóriában is, de valamiért mindenki ezt a Dell 3511-et nyomta
Mondjuk most, hogy látom élesben, mire képes az Intel i5-1135G7 processzor (nagyon gáz), sokkal elégedettebb azzal sem lettem volna.
Viszont ez a G15 5510 eddig nagyon bejön
Egyedül a hangja nem olyan jó, mint a Dell 7559-é. Annak annyira jó volt, hogy nem mondtad meg, hogy egy laptop vagy egy külső 2.1-es hangszóró szól-e. Kár, hogy nem hozták át ebbe a technikát.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tsebacsi #71295 üzenetére
Szellemesen fogalmaztál.
Egy jobb hangszóró miatt nem fogsz megvenni egy notit
Dehogynem, van amikor és van akinél az is számít.
Nyilvánvalóan abban az esetben előzetesen már tájékozódik a felhasználó, tehát nem találomra választja ki a megfelelő portékát, hanem "specifikáció-tudatosan".Például az említett Dell Inspiron 7559-nél is létezett akkortájt jobb hangszóróval megáldott notebook, de az más gyártótól származott és nagyon szépen hangzó JBL hangszórókkal szerelték (csak a típusát írom le a laptopnak: Y700).
A telefonhoz csak az összehasonlítás miatt, például akad olyan okostelefon felhasználó, aki a remek kamerás képessége miatt vásárolta meg annak idején a Huawei P30 Pro-t, aminek még az egyetlen szem hangszórója is nagyon ütősen szól egyes nagyobb méretű és sztereó hangszórójú laptopokkal összemérve.
Mostanában pedig a kifejezetten multimédiás notebookok némelyike is gagyi hangzású, nem is olyan régen ez még jobban ment a gyártóknak.
-
Francia91
veterán
válasz
Tsebacsi #70953 üzenetére
Az eredeti probléma az volt, hogy a gép random lekapcsolt alvó üzemmódba. Volt mikor bekapcsolás után pár perccel (ez volt az általánosabb), és volt, amikor filmezés közben kb 2 óra után gondolta azt, hogy elmegy aludni. Most kiiktattam mindenhol azt a lehetőséget, hogy a LID szenzor szólhasson bele a dologba (BIOS-ban, Wndows-ban), most alvóba kapcsolás helyett csak a kijelző kapcsol le, de a rendszer ugyanúgy működik tovább.
"A kijelző egy idő után megy el, vagy a lehajtáskor?"
Egy idő után, általában bekapcsolást követően 10-15 percen belül. Így ment el alvóba is. Aztán hosszan nyomtam a bekapcsoló gombot, amíg ki nem kapcsolta a gépet, majd az ezt követő bekapcsolás után nem ment el el alvóba. Most ugyanez van a kijelző lekapcsolással is -
Francia91
veterán
válasz
Tsebacsi #70871 üzenetére
Kiszűrve, most nem megy el alvóba, helyette a kijelző kapcsol le... A Windows ugyanúgy megy tovább (zene, film), de a kijelző lekapcsol, és csak újraindítás után van kép megint, utána viszont már nem megy el... Külső kijelzőn még nem néztem, ad-e képet ilyenkor, majd átrakom a 27"-os monitorra, hogy mit csinál, miután így random elment a kép. Úgy van beállítva nekem a rendszer, hogy ha rádugok HDMI kábelt, egyből kitolja külső kijelzőre a képet. A Quadro K2100M kétlem, hogy hibás lenne, több órás renderelést végigtol hiba nélkül teljes terhelésen, játék is megy vele hiba nélkül, maximum 63 fokos GPU hőmérséklettel.
-
Atos23
senior tag
válasz
Tsebacsi #70942 üzenetére
Igazából már mindent megpróbáltam, tuti el van szállva. Del support oldalon talán bedob valaki valami ötletet még, de eléggé halott ügynek tűnik. Próbáltam Linux live CD-t, az sem segít. Ez engem így ebben a formában eléggé meglepett.
-
plömplöm
őstag
válasz
Tsebacsi #70927 üzenetére
de, képes rá, ráadásul még jelszavas bios-t is tud frissíteni. ebből néha akadnak problémák, nem véletlenül kéri a jelszót a dell saját updatere. és mivel remekül el van bszva a folyamat kommunikálása, ezért marinéni csak annyit vesz észre, hogy "má' megen nem indul el ez a kurva winfos" és nyomja-nyomkodja a bekikapcsgombot ész nélkül, aminek lehet az eredménye egy ilyen probléma akár. rá kell futtatni a dell saját biosupdater exéjét, hátha rendbe tudja hozni, nekem bevált már.
jaés a tpm is hüjét tud kapni ettől, azaz tpm hiba esetén meg kell próbálni nullázni a tpm-et.
-
GeryFlash
veterán
válasz
Tsebacsi #70873 üzenetére
Nagyon szépen kösözönöm neked is és Diák66-nak is
Igen, utólag ő is elismerte hogy hülyeség volt ignorálni a problémát. Holnap felhívja a DELL telefonszámot, téged milyen esetben kereshetlek? Garisnak biztos garis, 11 hónapja vette
Szerk: ja látom pohár kolléga hsz-ét
hát reméljük nem.
-
RWD
tag
válasz
Tsebacsi #70882 üzenetére
Köszi szépen. Egyetértek, nem kötöm az orrukra ha nem muszáj. Meg hát nincs is most benne a lapka.
Btw szerintem sem azzal lesz a gond, nem féltéglával bontottam meg a gépet..
Megpróbálok még egy BIOS downgrade-t, hátha okozok valamit vele. Tényleg érdekes, hogy a win10 és a driverek/bios frissítése után kezdte el csinálni. -
RWD
tag
válasz
Tsebacsi #70878 üzenetére
Az frankó...garis még a laptop, gondolom akkor érdemes jeleznem a supportnak. A RAM-ot teljesen normálisan szereltem be, még ESD kesztyűt is használtam közben. SSD-hez hozzá se nyúltam. Lehet teljesen véletlen egybeesés a hibakód megszületése és a többi tényező?
Illetve arra emlékszem még, hogy múltkor lent maradt a csomagtartóban a laptop, táskástul mindenestül. Eléggé áthűlt szegény, de szigorúan megvártam míg átmelegszik szobahőmérsékletre, és utána kapcsoltam be. Bár megmondom őszintén, nem tudom hogy ez az eset az első hibajelenség előtt vagy után történt. -
movax
őstag
válasz
Tsebacsi #70675 üzenetére
Valamit rosszul tudsz akkor, nézd meg ezt a hozzászólást . A kolléga Ubuntuval vásárolt Dell gépre tett windowst és kapott rendes supportot. Másrészt a windows nem "third party app", mert a Dell-nek van windows-os termékvonala, ami hardveresen tökugyanaz, mint az ubuntus termékvonal.
-
movax
őstag
válasz
Tsebacsi #70573 üzenetére
Tudom, pedig nyújthatnának.
Hadd mondjak egy pozitív példát teljesen más területről: ha veszel egy szett Ernie Ball vagy mittomén, D'addario gitárhúrt, és a hat húr közül az egyikkel valami gondod van, mondjuk kicsit rozsdás, akkor simán előfordul, hogy ha írsz nekik, akkor küldenek a saját költségükön nem egy húrt, hanem egy egész szettet, mert jófejek. Ezt a fajta hozzáállást várnám el néha pl. a Delltől is, ha már vettem tőlük egy ezer eurós gépet. Csak információ kéne, nem materiális adomány. Persze nincsenek illúzióim, csak nem szimpi az attitűd.
-
movax
őstag
válasz
Tsebacsi #70565 üzenetére
Nem szoftverek, hanem HARDVEREK!
(Másrészt az ubuntut sem a Dell gyártja). Hardvert vettem tőlük, laptopot, amit ők ubuntuval vagy windows10-zel forgalmaznak. Én az ubuntusat vettem, de szintén ők szállítanak windowsosat is ugyanebből a modellből, tehát van hozzá támogatás, csak nekem nem adtak, mert nekem ubuntus volt a Dell-laptopom, érted: a Dell-laptopom, hogy mondjam világosabban?
Halkan teszem hozzá, hogy ubuntu alatt sem működött az a funkció, ami miatt a segítségüket kértem.
-
Grande Ale
őstag
válasz
Tsebacsi #70530 üzenetére
Köszi szépen!
Korrekt a Média Markt, elallhatok a vásárlástól úgy is, hogy online áruhitellel vettem a gépet. Valahogy visszarakom a linuxot,(az életben nem telepítettem még), aztán megy vissza.
Azért megkönnyebbülten, megmondom őszintén!
Nem szívesen kértem volna még egy ugyanilyen gépet, nem bízom benne ezek után, bár nyilván ez volt hibás, meg az összes ilyen. -
Grande Ale
őstag
válasz
Tsebacsi #70526 üzenetére
JRN95B3
Mediamarkban vettem, simán ac van már írva, de ax volt, tuti.
Nem is ez a lényeg, hanem hogy gyakorlatilag a wifi hatótávolsága nulla, 200 mbit helyett 1 ha van, a hp-n simán megvan majdnem full a nappaliban is. Ez nagyon gáz, ez gyakorlatilag használhatatlan. -
Grande Ale
őstag
-
zsida.kornel
tag
válasz
Tsebacsi #70485 üzenetére
Néha F1-el kell továbblépni mert megakad a boot kijelzőn "Fan Malfunction" hibával. Ezen kívül nem zavaró mert kb 10 másodperc után mindig rendbejön, és ritkán csinálja. Sajna az eredeti gari nem lett honosítva és le is járt. 95 eu-ért tudnék venni egy évet még, ha delléknél megengedik azt, hogy onnantól honosítják nekem a gép gariját mert ugye én fizetem ki a hosszabbítás árát, akkor lehet hogy tovább megyek ezen a szálon.
-
törölt tag
válasz
Tsebacsi #70393 üzenetére
Ha tudsz ezenkél jobbat jöhet az is akár!
Rejtett hiba nincs tudtommal, csak kerepel a venti és ki kéne takarítani. Esetleg újrapasztázni akkor már.
Kijelző volt már cserélve Laptopszalonban szóval oda vinném ha még lennének. A második éves takarítást se tudtam már megcsináltatni mert végük lett Budapesten.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Tsebacsi #69926 üzenetére
Ha már a tápegység terítékre került akkor megkérdezném, hogy Dell Vostro 3500 notebook esetében a gyári 45W-os tápnál nagyobb, 65W-os táp használatára is van lehetőség?
Arra a konfigurációra gondolok, amiben nincsen dedikált VGA.
Ez hozzásegítene legalább egy kisebb teljesítménynövekedésben vagy teljesen mindegy, hogy 45W illetve 65W a tápegység?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Tsebacsi #69892 üzenetére
Szerintem nem alvóba megy, mivel a zene tovább szól, csak akkor a notebookról. Elsötétül a kép, tehát a HDMI-n se ad ki jelet, amin ugye a kép mellett a hang is megy.. Tehát az lenne a megoldás, hogyha elmegy a notin a kép, attól még a kimeneten küldje a jelet továbbra is.
-
válasz
Tsebacsi #69826 üzenetére
idk, 3 éve használom ezt a gépet, volt olyan, hogy napi 10+ órákat ment, mert ezzel dolgoztam (ezért is vettem). ha szerelési hiba, akkor már korábban megfolyik a ragasztó.
@pohár: amikor folyni kezdett, még nem volt sehol a nagy meleg.
@Pyttawrx: értem, tehát új kijelző. vállal valaki ilyet beszerzéssel együtt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Prestige 15 i5-1240P/ 8gb ram/512ssd FHD IPS/RTX3050Ti
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest