- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz
Chaser #32410 üzenetére
Az e-sata gyorsabb az usb3-nál 20%-kal; van az enyémben is usb3, de usb3-as eszközöm nincs, esata-val használok külső hdd-t, ssd-t és dvd-rw-t is. EC-t szintén használok, engem nem is érdekelne, ha az usb3 nem lenne benne.
Persze, ha érdekelne, akkor feltenném az összes hozzávaló chipsetet és drivert, ha az sem segítene, azonnal hívnám a supportot. -
-
Christyn
csendes tag
válasz
Chaser #32133 üzenetére
Hát azt nem tudom, hogy ott honnan nézted, de elhiszem nekem. Tehát nekem kell bevinnem.
Szívás.
Vagy azt a "köcsögöt" zaklassam aki eladta, szombaton vittem be hozzá, azt mondta ezt nekem kell intéznem, ezek szerint azt sem tudta milyen gari volt hozzá.
Most vihetem megint hozzá, pedig azóta, már lehet, hogy Pesten lenne. -
scapegt
őstag
válasz
Chaser #32109 üzenetére
Tapasztalatból beszélsz? Igazából csak a HDD keret érdekelne, az írót úgyis csak max itthon használnám, de már az idejét sem tudom megmondani, mikor írtam utoljára lemezt.
Vajon ez is jó lenne bele?
Ha egyik sem jó, milyet ajánlotok Dell 7520-hoz?
-
Krystal_s
addikt
válasz
Chaser #31982 üzenetére
Az autószerelő sem csak S mercit javít, hanem az A osztályt is.
Azzal én is egyetértek, hogy sok gép röhejesen van összerakva.SzaboZE : Szerintem is teljesen jók voltak a hőfok értékek Aske gépén is, pont ezért nem indokolt a 4500rpm fordulatszám és mivel EstiloL2 gépén 2700rmp normális érték ua a gép, azonos hűtőrendszerrel, ezért írtam, hogy inkább vezérlési hiba lehet pl bios, mintsem a hűtőrendszer minősége.
"Egyébként ha egyszer jársz felénk, szívesen megmutatok egy latitude-öt, aminek a hűtőjét szinte hallani se lehet alap terhelésnél (jó ideig be sem kapcsol indulás után), ahhoz képest bármelyik inspiron valóban elbújhat."
Bios frissítés óta az én Inspironom is hangtalan, kb 50°C-ig be sem kapcsol, utána is csak 2000-3000 között, de azt sem nagyon lehet hallani.Bízom benne, hogy így is marad. Amúgy én nem ezért vittem szervizbe, telefonon és neten informálódtam.
Megértem, ami mondasz, hogy a Latitude jobb minőség...csak ha egyik embernél ua típus jól működik, akkor a másik ember is elvárná azt.
Ezt nem gondoltam, hogy a pesti központban ilyen a helyzet. Tudtam, hogy sok ember beletörődik, ha valami nem működik tökéletesen, na de ennyire
(nagy részük nem is tudja miről van szó, néha irigylem a hozzáállásukat az élethez, aki picit butább mindig boldogabb) Az nekem is feltűnt, amikor egyes hibaleírásokat kerestem a neten, hogy a magyar fórumokon szinte semmi találat, egyes külföldi oldalakon meg több 100 ugyanabban a témában (tudom ott többen vannak)...és más mentalitás stb...
-
haddent
addikt
válasz
Chaser #31894 üzenetére
Úgy értettem igen, csak írtam a kissebb/nagyobb jelet is, meg hogy alatta is, kicsit túlbiztosítottam
Csak azért kérdem, mert ugye Aida stress az messze nincs Linx, és asztalon azzal szoktunk (én legalábbis) tesztelni. Kicsit paranoiás vagyok, ahhoz vagyok szokva, hogy ott ül az 1Kg fém a 77W TDP -és procimonNa, tehát akkor a hőfok rendben van. Az nem gond, hogy a levegő amit kifúj az nem éget egyáltalán? Jó nyilván ez a 70-80C sem égetné le a kezemet, meg még veszteség is van átadásnál, de akkor hagyhatom így nyugodt szívvel? (Szobában pusztulat meleg van légkondi nélkül...)
És késő bánat, de ugye a garancia megmaradt?
Ugyanolyan színű (gyári is szürke volt, csak nem paszta, hanem ilyen "ócsósított", könnyű feltevést biztosító "párna") pasztát kentem fel és természetesen nem barmoltam szét, nem folyattam az egész alaplapra 2liter pasztát és társai
-
masholnap
senior tag
válasz
Chaser #31868 üzenetére
hát erre tökéletesen illik, hogy jó munkához idő kell, szarhoz pedig még több
sajnálatos, hogy ekkora különbségek vannak a szervizek között. tett már valaki panaszt hivatalosan ilyesmi miatt a Dellnél?
egy hasonlóan sajnálatos eset miatt a lenovónál próbáltam reklamálni, de kb az lett belőle, hogy pár hónapig pinball-golyóként élhettem az életem. aztán szerencsére némi segítséggel sikerült legyűrni az elemeket.
-
SzaboZE
addikt
-
szoke12
őstag
válasz
Chaser #31835 üzenetére
Köszönöm
Amúgy pont egy ilyet néztem ki (840)Másik kérdésem: Az e6400-asomban van egy sata vinyó. Ezt biosban mire kell állítani? ATA/ACHI/IRRT? Nem biztos, hogy jól írtam, meg azt sem tudom, mi a különbség... Tudna valaki segíteni?
+Most nézem, hogy a gépben 32MB videómemória van. Tényleg? GM45 van benne, de nem értem, hogy ha elméletileg tényleg ilyen gyenge, akkor hogy dolgozik mégis ilyen szépen?
-
premete
veterán
válasz
Chaser #31750 üzenetére
Nekem is volt, csak azok a félcentis antennák lóf@szt sem érnek, ha messzebb vagy az adótoronytól, mint 300 méter.
A fedélbe épített, 2x 10 centisek már mások, ugyanott a dugdosóssal edge volt, a beépítettel HSPA+, ami azért nem mindegy, mivel az év felét szinte ott töltöm. -
premete
veterán
válasz
Chaser #31745 üzenetére
EC-s nem jó, nincs antennája a fedélben. EC-hely kellene szintén a videodigitalizálós dvb-t Invisible-nek.
Azért nincs bennük, mert azt hiszik, mindenki csak a mekiben akarja mutogatni, ott meg állítólag van wifi (mekiben egyszer voltam, 15 éve, akkor is csak azért, mert ott volt WC) -
MurdR
veterán
válasz
Chaser #31557 üzenetére
Koszi, modjuk nem olyan rossz ez, mert ha maga a gep specifikaciojat nezzuk, akkor teljesen optimalis ez az orajel, meg a ket mag is, de ha mar lehetett volna akkor esetleg beletettem volna egy nagyobbat, de akkor ez sajna felejtos. 4GB RAM eleg neki?
Mas: ha beleteszek egy SSD-t, akkor ahoz kulon vennem kell egy keretet is hogy be lehessen tenni, vagy azokat mar ugy kompletten aruljak? Megerne a teljesitmenynovekedes miatt?
mert most jelenleg rohadt sokaig tart mig felall a rendszer, de ha felall, akkor mint a villam. (esetleg ez nem normalis?)
-
premete
veterán
válasz
Chaser #31336 üzenetére
Írta, hogy linux, nem kell sem driver, sem szoftver, csak megkérdezi, hogy melyik ország, ki a szolgáltató, és beállítja az APN-t is.
Az írta "simet talált", nem sim foglalatot; ami szerintem nem mindegy, de abban igazad van, hogy miaf@xér nem nézi meg, hogy mi van a gépébe, lassan azt is itt fogják megkérdezni, hogy milyen pizsit vegyenek fel. -
hito
nagyúr
válasz
Chaser #31208 üzenetére
Ja, bocs, félreértettem
E4300-asét még nem volt szerencsém kipróbálni, de nekem az E4200-é határozottan kellemes, az átlag touchpad mezőny fölé helyezném. Aztán kinek mi. Lehet, hogy valakinek nem jönne be. Én nagyon sok üzleti notit elfogyasztottam már életemben, azokhoz mérten a legjobbak közé tartozik érzésem szerint.
-
Avicularia
veterán
válasz
Chaser #31111 üzenetére
Service tag alapján a dell oldalán. Egy svéd boltban vettem, de érdekes hogy a dell oldalán így néz ki a gari:
3/31/2013 7/2/2015 tehát ha jól számolom 2 év 3hónap 3 nap. Egyébként ez az [link]
Pénteken leértékelték 18%-al, megvettem és ma már nincs is az oldalukon csak másik sokkal drágábban.De akarok SSD-re cserélni és nem tudom, egyáltalán át lehet-e tenni az egészet ssd-re, vagy telepítsek rá egy szüzet. Bár a hányinger kerülget ettől a win8-tól
-
gazpityu
csendes tag
válasz
Chaser #31093 üzenetére
Az eladó ezek után első körben felajánlott egy cseregépet, ami "ÚJ"-ként szerepel a honlapján, és kb. éppen az ÁFA-val drágábban van most nála (ennek a megfizetését vállaltam volna).
Ez egész korrekt hozzáállásnak tűnt, majdnem meg is nyugodtam...
Megkérdeztem, hogy milyen gyári tartozékok vannak a géphez (lévén, hogy "ÚJ"), és hogy ez az "új" gép még a gyári konfigurációjában van-e. A tartozékok kérdésére nem is válaszolt, a garancia kapcsán meg az össz válasza annyi volt, hogy átküldte a Service Tag-et, hogy nézzem meg magam.
Hát a Service Tag-ből csak az derült ki nekem, hogy az "új"-ként (nem "teljesen újszerű" vagy "karcmentes újszerű", stb - hanem "ÚJ") reklámozott gépben legalább a RAM és a HDD már szintén nem a gyári, tehát ha gariznom kell esetleg, akkor ugyanúgy lebeg a fejem felett a garanciavesztés esélye, mint most. (Bár becsületükre legyen mondva, a Dell eddig egyáltalán nem kötözködött az átépítettség miatt - de messze nem is vagyok még a végén...).
Amikor ezt szóvá tettem az eladónak, illetve kérdeztem, hogy van-e valami nyoma annak, hogy az új alkatrészek a garanciát nem érintő módon kerültek a gépbe, és újra kérdeztem, hogy mi jár a géphez (különösen azután, hogy a mostani gépemhez nem a hozzá való tápot adta pl...), sőt, azt is fel mertem vetni, hogy esetleg az elbukott Nortonom árának kompenzálásáról tudnánk-e egyeztetni, akkor átment támadóba. Idézem:
"alku tárgyát semmi nem képezi, az eladott laptopot olyan áron nem
tudom vissza vásárolni mint vette, mert egyrészt eltelt több mint két
hónap, másrészt az üzletpolitikánk sem
engedi, harmadrészt a jóindulatomnak is van határa, komplett hülyének
nem szeretem ha néznek!
Emlékeztetném, hogy vett egy laptopot, amire gyári garancia van, ezzel
együtt vásárolta, nekem ezzel foglalkoznom sem kellene és más se tenné!
Elnézést, de mostantól kezdve átadom az ügyet a kollégámnak,én ezzel
tovább nem kívánok foglalkozni, ha vele meg tud majd egyezni, ám legyen!"Ezek után mit lehet az eladó felé lépni?
Mondjuk a NAV-os sógoromat elgondolkodtatta a dolog, hogy többszáz gép egyetlen eladón keresztül, ki tudja, honnan származó alkatrészekből... Lehet, hogy én vagyok a láma, de nekem ez eszembe sem jutott, hogy esetleg teljesen darabokból, ellenőrizhetetlen forrásokból szerzett alkatrészekből összerakott vagy javított (ráadásul esetemben rosszul javított) gépeket árul a kolléga, NBD garanciával? Vagy esetleg az egész Hardverapró erről szól?
Nekem leginkább az eladó hirtelen agresszivitásba váltása utal arra, hogy valami kényes pontjába tapintottam - hiszen egyébként semmi okot nem adtam a támadásra. "Az kiabál, akinek a háza ég..."
-
gazpityu
csendes tag
válasz
Chaser #31060 üzenetére
"Olyan hiba ez, ami random. Most hiába bezergálja a szervizes két napig egész nap, ha nem jön elő a hiba. Amit én csinálnék: összes cserélhető hw-t kivágni. Ramok, HDD/SSD, DVD. Aztán ha úgy nem jön elő a hiba valamelyiknél megvan a ludas. Lapcsere már volt, az elvileg kizárva, ahogy a touchpad is. Ha így se lenne meg a hiba cpu csere, minden mindegy alapon."
A kollégák itt azt írták, hogy a CPU az alaplappal együtt cserélődik ebben a gépben (Latitude E6220) - tehát a CPU csere is megvolt...
(Bár abban igazad van, hogy nekem itthon is volt olyan, hogy másfél napi, majdnem folyamatos munka után jött elő először újra a hiba, szerencsémre a legtöbbször mégis már a szevizben előjött - tényleg mázli is kellett hozzá amellé, hogy nyilván elég lelkiismeretesen bizergálták. Mert ugye ebben a hülye touchpad hibában az a legrosszabb, hogy ha fizikailag nem ül mellette valaki és nem tapicskolja-húzogatja, akkor biztos nem jön elő... Melyik szerviznek van arra kapacitása, hogy valaki egyhuzamban egyetlen gépet simogasson?)
-
panpeter92
tag
válasz
Chaser #31060 üzenetére
Egyelőre várok a válaszra. Nem vagyok szakértő és amúgy is szívesebben járnám a szervizes utat, a garancia miatt. Ha korrekt áron megoldható, hogy a Delltől szerzem be a gyári kijelzőt akkor az IPS-ről le kell mondanom.
Ha túl költséges, akkor én szerzem majd be a kijelzőt ebayről, de így már én is IPS-t választok. Azonban ebben az esetben is a szervizzel szereltetném be, nem akarok később emiatt szívni. -
panpeter92
tag
válasz
Chaser #31049 üzenetére
Be tudom szerezni kintről, így áfával, vámmal nem kell számolnom. Ha megnézem és lehet ilyen kijelzőt tenni a gépbe, akkor ha megveszem a Dell szervize bepakolja nekem a gépbe, vagy elhajtanak? Egy ilyen cserét amúgy mi pénzért eszközölnek? Még arra kéne válasz, hogyha én cserélem ki otthon, akkor az garanciavesztés, ha kiderül? Érdemes megőrizni az eredetit és visszarakni, hogyha szervizbe akarom küldeni a gépet?
-
panpeter92
tag
válasz
Chaser #31047 üzenetére
Szerintem rajta van a Full-HD-hoz szükséges kivezetés, mert kapható belőle FHD modell, így ez lenne a logikus, vagy tévedek? Gondolom, ha ez a kivezetés nincs meg, akkor garanciavesztés nélkül nem oldható meg a dolog? Tudnál linkelni jó minőségű IPS kijelzőt, ami megfelelő lehetne?
-
gazpityu
csendes tag
válasz
Chaser #31000 üzenetére
"Az eredeti ára biztos több volt mint amennyiért apróról megvetted.
szerk: Egyébként kaphatnál vissza teljes vételárat, csak ahhoz kéne egy kisker."
Mire kell a kisker?
Számlával vettem, kiskerből (illetve cégként hirdetnek, de a számlán magánszemély neve van) - de nem a gyári kiépítésben.
Milyen vételárat fizetnek ilyenkor? Amit én fizettem érte? De akkor nyilván a mostani konfigot kérik, nem?
Ha viszont az eredeti konfig-ot kérik vissza, és vissza kell építenem, akkor az eredeti árat is fizetik? De hiszen nem is látni, pontosan hol és kinek, mennyiért adták el...
__________Egyébként az egész Dell garanciát nem értem...
Én a Support oldalon csak azt látom, hogy milyen volt az "original configuration".
De még abban sem látni, hogy milyen gyártmányú és típusú alkatrészek (RAM, SSD, stb) voltak benne, egyedi azonosítók meg végképp nincsenek (sorozatszám, stb).Annak sincs nyoma, hogy ha átépítették / bővítették, akkor a Dell hivatalos eladóitól és szervizében kerültek-e bele a dolgok, vagy sufni-tuning történt...
Magyarul se egy vevő, se a Dell nem tudja, hogy egy Dell-nek vett gépben igazából az alaplapon és a házon kívül mi eredeti???
Mondjuk eddig úgy néz ki, mintha a szerviz nem nagyon foglalkozna ezzel. Ez most az én (customer) szempontomból nagyon kényelmes, legalábbis eddig. De szerintem borzasztóan kijátszható, nem?
Pl. a visszaépítéskor, ha ez lesz a döntés, belerakok akármilyen 3 Gb RAM-ot, a legolcsóbb használtan beszerezhető 128 GB-os SSD-t és azt visszaveszik, mint eredeti konfigot? Ez nekem nagyon fura lenne...
-
subidu
tag
válasz
Chaser #31004 üzenetére
Na, felhívtam a Humansoftot az x230-as ThinkPlus, onsite garanciájával kapcsolatban. Azt a választ kaptam, hogy ha meghibásodik a gép, akkor kijönnek megjavítani, nem kell bevinnem a gépet a szervizbe. Tehát elméletileg működik a ThinkPadoknál is a a dell féle NBD garancia. Nekem 18000 ft-ot mindenképpen megért
-
eddhunter
tag
válasz
Chaser #30807 üzenetére
nem ismerem az ssdlife-ot, letöltöttem, azt mondja kondíció 100%, ha így használom, 2022 elketyeg a gépemben
Egyébként a másik gépben lefuttattam egy ESET ellenőrzést még a formázás előtt és 3 kártevőt érzékelt. Remélem ez volt a hiba. Mindenesetre tegnap óta normálisan megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- LEGO klub
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autós topik
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest