- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoke12
őstag
válasz
szoke12 #67882 üzenetére
Nem adom fel, tovább keresem a hiba okát...
Tehát az alany, egy Dell Latitude E6410 (2010-es a BIOS szerint}
2*4Gb ram, i5 m580, 128gb ssd, Nvidia nvm3100.
Mostmár több hét probálgatás után a következő kezd kirajzolódni:
Linux alatt hidegen a legtöbb esetben indulás után kifagyott a gép, ritkán le is kapcsolt. Általában 3. próbálkozásra elindult rendesen és utána nem volt gond. Nagy ritkán kifagyott használat közben, de akkor sem nagy terhelés közben.
Múlt héten gondoltam felteszek egy win10-et. Win10 esetén a gép ugyanúgy alig akar elindulni, viszont szinte minden használatnál kikapcsol magától.
Már a telepítés is izgi volt. Kb 8. nekifutásra ment végig a telepítő fagyás nélkül.
A következő dolgokat csináltam eddig:
- ePSA teszt: nincs hiba
- Dell Service Assistant: nincs hiba szerinte se. Bár a gép a teszt során legtöbbször a CPU terhelésénél kikapcsol.
- memóriateszt (Ubuntu telepítővel, órákon át, nincs hiba)
- indítottam külön-külön 1-1 memóriával, mindegyik slotot kipróbáltam, a leállás maradt.
- visszaraktam az előző biost, semmi változás
- vettem bele másik cmos elemet, a kikapcsolás megmaradt
- a Linux legacy telepítéssel van fent, a Windows uefi-vel, tehát az se kéne, hogy befolyásolja.
- tettem fel HDSentinel-t az ssd-t 85%-osnak írja a kondíciót, de szerinte az jó is. Mindenesetre hdd-vel is fennáll a gond.
- Próbáltam csak akksiról, csak töltőről, de a jelenség ugyanaz.
- biosban log: power on - not applicable, majd power off - asf2 force off
Ezen kívül semmi más nincs a biosban.Remélem nektek van még ötletetek, mert én kifogytam. Már csak a legrosszabbra tudok gondolni: alaplap.
Vagy, amit elég valószínűtlennek tartok: cpu hiba.
Szerintetek mi lehet? -
szabonagyur
félisten
válasz
szoke12 #48810 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem létezik csak nem érnek kb semmit. Ebayen keresd amúgy antiglare fólia jelleggel, tab meg más kategória ne hasonlítsd össze.
Senki sem mondta, hogy Latit kellett volna venned, hogy matt géped legyen
(#48812) szoke12 : méretéből és a kialakításból adódóan másabb lesz a fólia mint egy tabon... próbát tehetsz, ebay tele van.
-
mghltm
addikt
válasz
szoke12 #44732 üzenetére
1 eve lehet csak reflow volt ( taknyolas / ganyolas: melegites hatasara ismet megfelelo lesz a kapcsolat egy ideig a chip es a nyak kozott ). normalis reball-nal: chip leszed, feluleteket megtakarit, uj golyokat felhelyez a szitaval, chip vissza es rogzites a megfelelo hoprofillal. ar: apron hirdetik paran magukat, a pozitiv visszajelzesek alapjan keress valakit
hosszutavu es normalis megoldas: intel-es alaplap az nvidia helyett, azok ritkan doglenek meg
quadro / firepro kell a melo / egyeb miatt? uj gepet szamlaval / garival vagy hasznaltat csak normalis garival ( pld dell precision szeria nbd garanciaval )
-
Chaser
legenda
-
Szabadh
tag
válasz
szoke12 #32046 üzenetére
Hello mindenki!
Van egy Dell Latitude E6420 notebookom.
Szeretnék benne wifi kártyát cserélni.Vettem is egy Intel Advanced-N 6205 ös kártyát.
De nem tudom működésre bírni. Felismeri kiírja a nevét, de a driver telepítése sikertelen.
Állítólag valami digitális aláírás gond. Dell-ekhez nem lehet csak úgy akármilyen kártyát berakni.Van valakinek ötlete, hogy tudnám megoldani, hogy működjön?
Vagy milyen Wifi kártyát vegyek bele ami tudja
a WIDI -t? (Wireless Display)A válaszokat előre is köszönöm.
-
szepsuti
aktív tag
válasz
szoke12 #32023 üzenetére
Eddig két laptopom volt/van. Mindkettő inspiron. A régi egy 1525 T8100 intellel. A mai napig működik(5 éves
), soha nem volt vele semmi probléma, szervízt nem látott. A festék lekopott róla az igaz, a kijelzője megsárgult, az akkuja már csak 30 perces, de ezeket leszámítva minden működik rajta. A jelenlegi egy 5520, napi használatban. Mindkettővel elégedett vagyok. A következő váltásnál(ha az anyagiak engedik) sztem bepróbálok egy latit is már.
-
Chaser
legenda
válasz
szoke12 #31335 üzenetére
10 másodperc eszközkezelőben csekkolni kb
premete: Én meg lássam innen, hogy milyen OS-t használ?
Sw se kell linux alá? Sim nem feltétlen jelenti azt, hogy modem is van a gépben. Nekem E4300-asom volt sim hellyel, 3G kiépítettség nélkül, nemhogy modem, de még antennák se voltak benne.
-
Chaser
legenda
válasz
szoke12 #31332 üzenetére
"Modem is van a gépben? " Te géped baze
ki tudja ha te nem?
Sim hely ált-ban minden gépen van amit 3G-vel kiadtak. Csak a nem 3G readyben nem lesz antenna előkészítés meg modem.
szerk: És ha van is modem, annak kell driver meg sw se árt, most hiába raksz bele egy sim-et ha nincs bedriverezve a cucc. Eszközkezelőben is meg tudod nézni van-e benne modem.
-
runner 125
nagyúr
válasz
szoke12 #30425 üzenetére
Max. a 2520 Vostro, de azon kívül már rendben vannak a consumer kategóriás gépeik is.
5520, 5521 (különösen szép, és minőségi - fém, csak ugye U-s procival szerelik őket), 7520, "régi" 3xxx Vostro széria, s természetesen a Latitude, Precision vonal abszolút a csúcs minőséget képviselik.
-
SzaboZE
addikt
válasz
szoke12 #27636 üzenetére
Úgy tudod összerakni, ahogyan szétszedted, apró pöckök tartják a szerkezetet, nincs semmi ragasztás! Nekem van egy vadúj billentyűzetem hozzá, ha érdekel - privát. A villogás tipikus alaplaphiba, ha megfeszítgeted, akkor megjavul, a fóliák nem érintkeznek rendesen, ezzel nem fogsz tudni mit kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest