- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
Köszi a megnézést és a megerősítést! Legalább kiderült, hogy én is jót nézek
Igen, olvastam róla, hogy nem valós idejű árfolyammal vált a Curve, csak Oliverda hozzászólása alapján (amire eredetileg válaszoltam), a múlt héten úgy tűnt, hogy gyorsult az árfolyamok frissítése.
Időnként azért még próbálkozok, és remélem, nem feszítem addig a sikertelen próbákkal, hogy zárolódjon a kártya
-
pictigjis
Topikgazda
na de ok vezettek be, hogy mostantol vannak nemzeti kartyak, azt meg nem irtak le, hogy meglevo regit nem lehet ujra cserelni (miert ne lehetne amugy?) de tenyleg vilagosan benne van a levelezesben, hogy csak magyar kartya kell, csak ez a keres oka, mert amugy semmi baja, nem veszett el
ahogy balinlin is irja, ha esetleg van technikai oka annak, hogy nem lehet szamot cserelni, azt le kellett volna irniuk. azt kertem, most probaljak meg ujra, de ezuttal mar ingyen. ha kiderulne, hogy nem lehet, visszakerem az 5 fontot
-
<Adamsky>
nagyúr
Lehet (biztos) pongyolán fogalmaztam, de a lényeg, hogy nem érdemes a PayPal-ra bízni a váltást. Én ilyenkor mindig azt választom, hogy abban a pénznemben terhelje a kártyám, amiben az adott termék ára van. Ilyenkor, ha a Curve-ben lévő kártya Ft-re van állítva, akkor a Curve vált. Egy Curve mögötti Revolut-al meg ugye tovább lehet "sakkozni". Mind1, a lényeg, hogy ÁrPi2 most már érti. Befejeztem az off-olást
(#5767) zsola400
"Nem egyszerűbb ... " - szerintem, de.
Nekem is így van. Előtte átváltom azt az összeget, amennyire szükségem van (ha épp nem lenne annyi az adott "zsebben"). Aztán mindent az adott pénznemre állítok. -
TrollBalint
addikt
Azt nem tudom, hogy ha fontban kérném az összeget, akkor az hogy működne. Amennyit fizettem annyit utalnának vissza fontban (mínusz az amortizáció, mert ugye visszavittem) vagy a forint összeget fontosítanák és azt utalnák el. És igen, alapvetően kell a termék, nem fogom visszavinni hacsak nem lesz valami baja
A Revolutot meg figyelem
pictigjis: Nekem már az is kicsit fura, hogy felajánlja, hogy a saját pénznememben fizessek (most úgy értem, ha külföldön vagyok, látja, hogy mi a saját pénznemem), de ez, hogy még összeghatártól függ. Ennek a logikáját meg aztán végképp nem értem. És igen, biztos, hogy ezentúl jobban fogok figyelni, és megpróbálom úgy felfogni, hogy "csak ennyit" buktam és nem többet.
A listához én is hozzátennék egy ellenpéldát, a Mömaxban már kellett a pinkód (~30.000 Ft) és forintban vonta le. Köszi a listátés mindenkinek a segítséget / ötleteket.
-
tomp
félisten
Kártyás fizetésnél nem szabad sietni mert akkor ilyen problémák keletkeznek.
Erre mindig kell időt szánni!
Amúgy nem feltétlenül kell a bizonylat. Nekem anno az ATM elutasította a pénz kivételt de a Curve levonta szépen. Kerestem a bankot. Igen látták, hogy sikertelen a tranzakció de ne aggódjak. 7nap elteltével a bank úgyis elküldi a tranzakció részleteit a kártyához tartozó banknak/cégnek így akkor megtörténik a sztornó. Írtam a Curve-nek, hogy mi történt és hogy sajnos nincsen papír mivel nem kértem az ATM-től papírt. Aznap visszaírtak, amiben elnézést kértek és a support megelőlegezi az összeget és azonnal sztornózzák! 2nap után vissza is került a pénz. 2hét elteltével pedig írták, hogy megkapták a banktól a sztornó állapotot. -
TrollBalint
addikt
Igen, Forint alapú bankkártya volt (van) a Curve mögött, és már több hete (vagy tucat fizetés óta) ez van kiválasztva, és mindig forintban vont (Lidl, Mömax, Edigital, Autószerviz, ...)
Sőt! Most direkt visszanéztem, 8 nappal ezelőtt Ft-ban vont le szintén ugyanabban az Ikeában (akkor is ez a kártya volt a curve mögött) -
TrollBalint
addikt
igen, mert a Curve-ben többet is vont le. Viszont választási lehetőséget nem láttam, annyit láttam, hogy GBP, tetszik, nem. (Önkiszolgáló terminál volt). Amúgy van bent egy másik kártya is, egy Revolut, gondoltam is rá, hogy a Go back in time-al megpróbálom arra ráterhelni, de előtte inkább itt kérdezek.
-
Zeki
nagyúr
A Revolut addig volt jó, amíg külföldön nyaraltunk, meg tudtam a telefonnal is fizetni. Most a Curve csak azért kellene, hogy hátha tudnék vele így fizetni és csak próbából rendeltem. A lányomnak mondjuk iphone van, nem tudom az megy-e a Revoluttal, vagy Curve-val. De zsebpénzt így kapna.
-
gzbotii
nagyúr
"Indulásnál mintha 2x indulna, megjelenik a pin kód beírás és eltűnik egy pillanatra."
Nálam is így működik, az új design óta ilyen."Olyan mintha a fő megjelenés a világos lenne, a "dark mode" másodlagos, esetleges, béta az alap mellett."
Ez valahol így is lehet, ugye ez a darkmode mánia nemrég jelent meg, a világos felület az új designnal már kint volt, szerintem arra húzták rá. -
Ittnemaz
aktív tag
KTU
Köszi a választ.Nem jó ötlet, vásárolj Revolut virtuálissal, és utána eldobod.
Curve-Mastercardra kapok 10% kedvezményt.
Curve-ben a Revolut-ot arra a devizára állítsd, amiben a webáruház terhel.
Igen ez megtörtént,ezért nem értem. (mindkét kártyánál € beállitva.)A végét viszont nem értem
Én sem,miért nem megy a lényeg: Revolut-on van 40€ egyenlegem,és átállítottam elsődlegesnek a € ott is Curve-ben is, továbbá és 38,6 € ért vásárolnék, szállítási költség nincs.
webáruház nem abban a devizában terhel amit te látsz fizetésnél,
Ezt vajon hogy tudom kideriteni, egy német webáruház lenne egyébként.emeritus
igen sajnos itt kell megvennem, de lehet hagyom a 10%-ot és Revolotot használok. -
Sátán44
addikt
Akkor végképp nem értem, hogy az előző ciklusban miért nem kaptam vissza egy fillért sem. Láttam a novemberi lejárati dátumot, gondoltam ha közben nem, akkor a végén írják jóvá.
Most elméletileg, ha ismét fizetek a revolut kártyámmal, akkor azonnal kapnom kellene üzenetet?
-
BB9000
senior tag
Jogos észrevétel. Annak ellenére, hogy nem kértem a Paypal-t semmilyen váltásra és nem is tudtam állítani a pénznemet a vásárláskor, ráadásul a terhelendő összeget USD-ben mutatta a PP is váltott közben nekem, mégpedig a dollárt átváltotta fontra:
Átváltási árfolyam
11,35 GBP = 13,99
USD1 GBP = 1,2322 USD
Nem most vásárolok először PayPal-on. 2012 óta volt már pár tranzakcióm. Most mégis becsapottnak érzem magam, mert korábban mindig azt mutatta a PP, amit be kívánt terhelni. Ha forintra akart váltani akkor már a fizetésnél mutatta hogy mennyit fog beterhelni a kártyára. Ezen változtattak. Mindig variálnak valamit, hogy minél több embert be tudjanak csapni és meg tudjanak téveszteni. -
Somatom
veterán
Nálam a Forint és az Euro játszik. Ehhez nem is kell Curve, mert a Revo fizikai kártya alapértelmezetten abból a zsebből von, amiben a terhelés érkezik. A Curve -öt a Revo virtuálishoz kapcsoltam, mert jobb a kp. felvételi limitje, mint a Revonak. Így nem kell az alkalmazásban vacakolnom, csak az adott helyhez és módhoz passzoló kártyát használnom.
-
viktorhu
veterán
Ez kicsit meg is nehezíti a használatát. Pl. alapesetben forinttal fizetek az Aldiban, és euróval az amazon.de-n, és ehhez a kártyán semmit sem kell átállítanom. Sőt, ha a Revoluton van euróm és forintom is, automatikusan a megfelelő számlát terheli a fizetés. A curve viszont ezt nyilván nem tudja, hanem tranzakció előtt át kell állítani rajta a pénzemet, ha nem akarom, hogy eurót váltson nekem a sarki Aldiban.
-
Somatom
veterán
és Petipetya:
Köszönöm! Persze, van benne logika, hogy nem mutat egyenleget.
A Revolutnál sztem nincs mit állítgatni, amiben terhelik a kártyát, abban próbál fizetni, ha van a terhelendő pénznem zsebén zsé. Gondolom, a Curve -ben azért kell beállítani a pénznemet, hogy abban terhelje a mögötte levő kártyát. -
-
petipetya
nagyúr
Ha banki időn kívül vásárolnék valamit az angol amazonon GBP-ben, akkor miként is kellene a Curve/Revolut párossal intézni?
1. Revolut egyenleg feltöltése (előre, banki időben) a hazai bankkártyáról - milyen devizában?
2. Curve alá vetett Revolut kiválasztása az aktuális fizetési módnak - milyen devizában? Jelenleg HUF van ott (alapból).
3, Amazonon fizetni a Curve kártyával. -
szuladam
aktív tag
Így van! Curve be nem szabad elfelejteni az alárakott kártyának a megfelelő devizát alapértelmezettnek tenni.
Más dolog, ettől teljesen független megszólalás:
Imádom vissza hallani, meg olvasni fórumokban, csetekben, kommentekben amikor az okos ureserek tő mondatokban húzzák le egyik vagy másik céget. (Revolut szar xy jobb, használhatatlan, Curve-nél ezerszer jobb megoldás is létezik, hétvégén rosszul vált xy, átvertek, mert magas áron váltanak, ez a cég hulladék stb...) Nyilván ha létezne tökéletes megoldás csak azt használná mindenki. De ilyen nincs, nem is lesz. Mindegyik cégnek meg van az előnye és a hátránya. Okosan kell használni, el kell olvasni a részleteket, és a megfelelő kártyákat megfelelően kihasználni/kombinálni. Nyilván ez egy kis erőfeszítésbe kerül, amit sok hurrogó nem tesz meg. -
xcsabo
senior tag
Most mégegyszer megnéztem és a honlapon azt írja hogy kifelé egyelőre britt kártyának látszik bármilyen kártya is van mögé rakva. Most akkor mi az igazság? Próbálta valaki? Mármint hogy egymás utáni napokon vett ki lóvét atm-ből a limit erejéig és nem Angliában? Nekem az alkalmazás azt írja hogy 10x200 a havi limit, a honlap meg teljesen mást.
-
-
Az idézett kommentben ez szerepel:
Napi 200GBP, deviza konverzió nélkül.
Feltételezem a Revolut számlám hiába britanniai, euró alapú, tehát gondolom a deviza konverzió szükséges Revolutról Curve-re, így nem érvényes az első 10 készpénzfelvétel ingyenessége. Viszont itt is van lehetőségem 200 fonting felvenni, ez csak plusz.
Mindent euróban tervezek egyébként az ATM-ből kiszedni, a Revolut kártyámon pedig eleve euróban szerepel minden. Viszont ez a Curve nem teljesen világos számomra, még miután átfutottam az oldalukat sem. Ezért gondoltam megérdeklődöm, hogy van-e számomra ezen kondíciók mellett értelme, mik a hátrányok.
Az 1% visszatérítés 90 napig három általam választott helyről pedig nagyon kecsegtető.
-
gzbotii
nagyúr
Úgy néz ki, ha bekamuzod, hogy elhagytad/lopták, küldenek egy újat ingyen
-
gzbotii
nagyúr
Pontosan. Én bárhol fizetek online (NKM, ELMŰ kivételével), Rev virtuális kártya. Fizetés után egyből befagyasztom újra. Egy virtuális kártyát max kétszer használok. Elvégre ezt erre találták ki.
Curve fizikai meg megmarad, azt cserélni kicsit macerásabb (+nem is ingyenes).
-
kgyurma
csendes tag
Köszi, ezzel a módszerrel nekem is sikerült a CIB-es Visa kártyámat betenni a Curve mögé. Normál módon nekem se ment.
A kártyaadatok megadása után Androidos készüléken a kártya alatti fogaskerék menüben lehet a devizanemet átállítani USD-re.
Majd nekem háromszor kellett újra verifikálnom, hogy a CIB online felületen a kártya tranzakciók között (nem a mobil app-ban és nem a CIB online számla tranzakciók között) megjelenjen az a kód, amit a Curve app-ban a verifikációnál meg kell adni. (0,55 USD volt a terhelés)
Végül megjelent, beírtam, elfogadta, visszállítottam HUF-ra a Curve-ben a kártya devizanemét. -
szabo.csabi
tag
Jött egy válasz a supporttól:
"Hi Csaba,
Thanks for your reply and apologies for the delay in getting back to you. I'm sorry you were charged in error. I've forwarded this matter to our engineering team who'll be investigating and making sure this doesn't happen again.
I've rewarded you account with some rewards points to compensate for the extra charge. These should be available on your Curve Rewards Card balance.
Have a great day and please let us know if there's anything else you'd like our help with.
Best wishes,"Szóval úgy néz ki exchange error volt a rossz árfolyam de még nyomoznak. Szó nincs vagyonokról de remélem azt a majd' 2 eFt-ot azért visszakapom ...
Amúgy a Curve pontokkal mit lehet kezdeni?
-
Kobe
veterán
Szted nem probaltam?
Kovetkezo indulasnal az app automatikusan a This card needs to be verified screenrol indul, es nem lehet sehova visszalepni szerkeszteni a cardotSot, ha ujratelepited az appot, akkor sem engedi atallitani mert azt irja ki ez a kartya mar hozza lett adva
Az a szep hogy ugy eltunt minden az appbol h gyakorlatilag egy problemas kartya mellett eselyed sincs masikat hozzaadni ami neadjisten mukodne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged