- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. A vásárlás összegét először csak zárolja a bankod, de néha zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cofidis) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Általában minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de szórványos esetekben előfordulhat, hogy ez sem történik meg. Ilyenkor panaszt kell tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de kérni fognak valamilyen bizonylatot az elutasításról. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette a levont összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Is-tee
aktív tag
Sziasztok!
Lejárt a Curve kártyám ezért újat küldtek. Vannak fennakadások a kártya kézbesítésen? Egy hete megkellett volna érkeznie, de még mindig semmi. Mennyi idő után érdemes írni a supportnak?
-
Is-tee
aktív tag
Sziasztok!
Mi a teendő abban az esetben, ha október 22.-én fizettem Simple-el parkolást (azaz több, mint egy hete), amiért levont 2270Ft-ot, a raiffasen-en látom a levonást. Mivel ez egy sikertelen tranzakció volt, így elvileg vissza kellett volna kapnom ezt az összeget. De a curve alkamazásban azt látom, hogy refunded, de e-mail-ben 0Ft-ot ír. És a számlára se történt meg a vissza utalás.
-
Is-tee
aktív tag
válasz
gzbotii #2162 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget.
Ez egy új információ számomra. Csak még mindig nem értem, miért font-ba terhelte, és miért látszik paypal-on a jó összeg míg curve alatt majdnem egy ezressel több. Ha kérek vissza fizetést van esély, hogy a teljes összeget vissza kapjam? Hagyhatom a paypal alatt a curve kártyát, és aktívvá tenni az én kártyám?
-
Is-tee
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a mai nap vásároltam paypal-al, a cuve kárytám van hozzá rendelve, alatta pedig a saját kártyám. A vételi ár 15743ft volt, viszont a bankomnál az látom, hogy 16723ft lett levonna. Paypal számlán a rendes vételi ár szerepel. Tudnátok segíteni abba, hogy ez, hogy lehetséges?
-
Is-tee
aktív tag
Köszönöm mindenkinek!
-
Is-tee
aktív tag
válasz
petipetya #1758 üzenetére
Köszönöm a segítséget, de kicsit érthetőbben le tudnád írni?
Mert hiába van még adva a curve kártyám revolut alatt rá megyek a fizetés->kérés->hivatkozás létrehozása, de itt mindig
az említett hibáraa dob. Curve-on belül ki választottam a curvee kártyát elsődlegesként választva. -
Is-tee
aktív tag
Tudna valaki segíteni abban, hogy hogy tudom át vinni a curve pontot revolutra? Fizetési hivatkozást nem tudok létre hozni, mert az írja töltsek fel többet, meg használjam a kártyát először. De ma aktiváltam
-
-
Is-tee
aktív tag
Próbáltam Curve kárytát igányleni, eljutottam odáig, hogy kéri a nevem címem, meg ki kell választani, hogy milyen típusú kártyát akarok, Blue-t választottam, de tovább lépéskor fényképet kér, meg kéri a káryta adatokat. Most ez azt jelnti, hogy csak akkor küldenek kárytát, ha ezeket az adatokat megadom, de ha ingyenes minek megadnom a kártya fényképet, valamint az adatokat, mennyit von akkor le?
-
Is-tee
aktív tag
Sziasztok!
Még új vagyok a témában, és az lenne a kérdésem, hogy ha alkalmazáson belül igénylek curve kárytát, az teljesen ingyenes, és nem kell érte fizetnem semmit? Megoldható, hogy nem igénylek Revolut kártyát, hanem virtális kárytát igénylek inkább (Ezért nem kellene akkor külön fizetnem
), és ehhez adom hozzá a Revolut vírtuális kárytát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA® driverek topikja
- Villanyszerelés
- Reklámblokkolók topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Xbox Ultimate előfizetések
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest