- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
st3v3np3t3r #6328 üzenetére
miért lenne ez automatikus? a magyar bankoknak az apple payhez is kérvényt kellett benyújtani, hiába volt elvileg elérhető a szolgáltatás, gyakorlatilag sokáig mégsem volt az
nem fognak a google-höz se rohanni, hogy tessék, itt a pénzünk, vegyétek el a jutalékotokkal. hosszú hónapok kínos alkudozásai mennek majd a háttérben
-
viktorhu
veterán
válasz
st3v3np3t3r #6328 üzenetére
Ha a bankokkal is megállapodnak. Egyelőre kell hozzá a Curve / Revolut / TW.
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #6295 üzenetére
Ettől még sokaknak most sem működik, illetve szükséges az appot sem lehet letölteni a store-ból.
-
fravik
tag
válasz
st3v3np3t3r #6262 üzenetére
Ugyanez volt nálam is, a Ryanair már 1,5 hete írta, hogy visszautalták a pénzt az eredeti kártyához tartozó számlára, de tudtam, hogy Curve kártyával fizettem, így ott vártam... De meguntam és rákérdeztem, érdekes módon rögtön látták amint foglalkoztak vele, rendszerhibára hivatkoztak, majd kb 1 órán belül a Curve Cash-ben landolt a pénz. Az eredeti tranzakció kb júliusban volt.
-
balinlin
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #6262 üzenetére
Ez még elfogadható is lenne, ha nem lenne gyakran ilyen rendszerhiba.
-
Gabesz984
tag
válasz
st3v3np3t3r #6237 üzenetére
Szia! Visszakerestem az utolsó visszatérítésem. Konkrétan 10.31-én sztornozta a webshop és 11.02-én már a Curve mögötti kártyán volt és látszik a Curve appban is.
-
emeritus
tag
válasz
Volt már erről szó: a Curve Cash csak az első érkezési pont, ahonnan tovább kerül a fizetésre használt Curve mögötti kártya bankszámlájára. Ott kerested?. Ha nem tudja a Curve oda továbbítani, akkor köt végül a Curve Cash-en.
-
Oliverda
titán
válasz
A Curve cash kártyán nézted?
-
geleati
tag
válasz
st3v3np3t3r #6172 üzenetére
Köszi, akkor kvázi ingyenes a kártya.
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #6125 üzenetére
Csak az már július óta nem érvényes.
Curve and Mastercard extend their partnership
"Becoming a principal member means that Curve is able to work more directly with Mastercard, take control of its own card issuing, and take advantage of a wider range of products and services to enhance their proposition." -
JóGéza
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #6125 üzenetére
A Wirecard biztos nem kártyakibocsájtó már.
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #6052 üzenetére
Nem a fizikai kártya aktiválását, hanem kód megadását követő 7 napban kell vásárolni, ami itthon a lassabb postai szállítás miatt leginkább online vagy mobilos vásárlás jelenthet a virtuális kártyával. Ez így elég szigorú, de végül is ajándékról van szó.
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #6050 üzenetére
Igen. Az aktiválástól számított 7 napon belül kell megtörténjen a tranzakció, különben nem jár a nónusz.
Both you and your friend have to make a successful transaction with your Curve Card.
As of 22.06.2020, these transactions have to be made within 7 days from applying the code to your accounts. There’s no minimal value of the transaction for the points to be applied.
[link] -
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #5973 üzenetére
Igen. Jó okkal vannak lezárva ezek a terültek, a userek pedig jellemzően nincsenek tisztában azzal, hogy milyen kockázatot vállalnak ezekkel a felesleges nyitogatásokkal.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #5960 üzenetére
Nekem 200£ a költési határ,ami kb.79.600Ft. Nyilván technikai hiba lehet.
-
kosmoo81
tag
válasz
st3v3np3t3r #5960 üzenetére
Atm 500000, pos-online 200000
Tényleg nem ertem mi lehet a gond -
zeon.hu
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #5950 üzenetére
Ezzel kezdtem...
Írtam a supportnak, szerencsére gyorsan jött válasz, talán hamar meg is oldódik. -
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #5921 üzenetére
UK vagy magyar BIN-es kártyát?
-
válasz
st3v3np3t3r #5315 üzenetére
Elég nagy baromságnak tűnik amit írtál, bárhogy tagolhatsz egy telefonszámot, mindig ugyanott csörög... A nemzetközi formátum a 00-val kezdődő, majd az első számérték ami passzol valamelyik ország kódra, oda esik. Józan paraszti ésszel is logikus. Vonalas telefonról meg nem lehetne külföldit hívni...
-
zerodot
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #5321 üzenetére
"elméletileg nem működhetne" vs. "felelseges [sic] variációkkal próbálkozni..."
Különbség.
-
zerodot
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #5319 üzenetére
Elhiszem, hogy neked rendesen működik, de te is hidd el, hogy másoknak viszont nem. És többeknek a leírt trükk segített. Egy bugnál nem feltétel, hogy mindenkinél egyformán megjelenjen. Ha ilyen egyszerű lenne, már gondolom rég javították volna. Ezer millió oka lehet. Egyébként más trükközések is vannak, extra 0 hozzáadása és hasonlók, de azokat csak futólag olvastam, mert nekem az elsőre talált módszer rögtön működött.
Ha neked mindig is rendesen működött, nyilván nincs tapasztalatod ezekkel a trükkökkel, szóval nem nagyon értem miért akarod mindenáron megmondani, hogy vannak a dolgok...
-
zerodot
aktív tag
válasz
Hiába teoretizálsz arról, hogy mi lesz jó, meg mi nem... én a konkrét tapasztalatomat írtam le, ez működött nekem. Ha rákeresel, látni fogod, hogy más országokban is ez a "trükk" segített többeknek is.
A support jó eséllyel nem fog semmi hasznosat mondani jó ideig, miközben lehet, hogy 1 perc alatt megoldható a probléma a leírtak szerint. De ja, szerinted felesleges...
Eleve azzal kezdtem, hogy ez egy bug a Curvenél, innentől nem sok értelme van logikát keresni a workaroundben. Egyébként az, hogy egy telszám tagoltan van kijelezve, valszeg csak az olvashatóságot segíti, különben a hátterrendszernek tökmindegy, az nem veszi figyelembe a szóközöket, egy tagolatlan számsorral dolgozik. Vagyis nem lesz "nem létező szám" csak azért mert a logikátlan tagolás szerint ránézésre annak tűnik. Feltételezem a Curvenél cseszik el valahol valamelyik konverziót, szerintem levágják a +36-ból a 6-ost, így az elveszik, de ha a másik mezőben adod meg, akkor nem veszik el, és teljes számot ad ki végül, mikor a telfonszolgáltató apijába kell küldeni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
"a +3 630... nem lesz jó, mert "+3 az országhívó" "630 a körzetszám" nem létezik ... "
Tudjuk, senki sem hülye, de ha valakinek ez segített. Még Divinity is beleírta a logout-os cikkébe. Szóval nem egy embernél vált be. -
st6969
őstag
válasz
st3v3np3t3r #5272 üzenetére
-
Sify
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #5272 üzenetére
Csak a kártya aktiválása után jelenik meg. Meg kell várni a kártyát.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #5208 üzenetére
Nm.
Bár én nem pont ezt javasoltam. Azt hittem a Curve és a Revolut között van valami gond. Mondjuk miután írtad, hogy a Gránitossal sem ment a GPay + Curve, én még biztos megpróbáltam volna közvetlen a kártyával is, de utána a köv. lépés tényleg a GPay.
A lényeg, hogy meglett a hibaMondjuk jó lenne tudni, mi okozta ...
-
balinlin
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #5199 üzenetére
Nekem simán megy, igaz a fizikai kártya paypass fizetéssel
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #5203 üzenetére
... akkor biz. simán lehet, hogy csak újra fel kellene venned a Curve-be a Revolut-ot, mert ha jól értem GPay-Curve-Revolut nem ment, míg direktben a Revolut kártya, igen.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #5201 üzenetére
Nálam a címváltás a Revolut-on okozta a galibát. Ezt azért nem gondoltam volna ...
Most, az imént, - hogy újra felvettem a Revolut-ot a Curve mögé - újra működött (és még a vásárlási előzmények is megmaradtak).A Foxpost-nál próbáltad közvetlenül Curve kártyával is, vagy csak GPay-en keresztül?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #5199 üzenetére
A Curve "mögött" mi van? Illetve próbáltad GPay nélkül, közvetlenül a kártyával? Nekem is volt egy sikertelen fizetésem (GPay - Curve - Revolut), de betudom annak, hogy a Revolut-nál volt egy cím csere (ja, külön a Revolut-os káyrta működött, és a GPay - Curve - Virtuális net-kártya is). Töröltem, és újra felvettem a Revolut-os kártyát. Szerintem ma még tesztelni fogom.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #4911 üzenetére
Nem, a Revolut is Wirecardod használt. Saját rendszerre most állnak át.
-
Oliverda
titán
válasz
Tök mindegy, a Revolut is Wirecarddal indult, mint ahogy még néhány tucat hasonló pénzügyi szolgáltató. A kártyás egyenlegfeltöltés a közelmúltig a Wirecard rendszerén keresztül ment. Valószínűleg azért kellett pár napja sokaknak újból hozzáadni a kártyájukat, mert átálltak a saját rendszerükre.
Somatom: Mit kellett volna csinálniuk? Egyenként telefonon felhívni minden ügyfelet?
-
balinlin
senior tag
válasz
Szerintem ez abból a szempontból lényegtelen, hogy kell-e új kártya. Ha a revolut meg tudta oldani a költözést kártyacsere nélkül, akkor curve miért ne tudná?
Az hogy milyen belső egyenleged/számlád van szerintem inkább csak a felhasználás módjában jelent különbséget.
De hátha jön valaki nálam ebben okosabb és megmondja a frankót. -
balinlin
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #4909 üzenetére
Ők is wirecard ügyfelek voltak, csak már hamarabb dolgoztak a váltáson
-
balinlin
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #4901 üzenetére
A jelek szerint a revolut is megoldotta kártyacsere nélkül
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #4904 üzenetére
Visszaolvasni inkább neked kellene, mielőtt új hozzászólást írsz. Sok mindenre választ kapnál magadtól is.
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #4901 üzenetére
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #4884 üzenetére
Nem. Legfeljebb pár napig nem fog menni, mert már hónapokkal korábban megkezdték az átállást, ami elvileg hétfőig be is fejeződik.
-
JóGéza
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #4879 üzenetére
-
Criminal017
őstag
válasz
st3v3np3t3r #4879 üzenetére
Picit olvass vissza.
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #4092 üzenetére
Az OTP nem mérvadó amikor ott az ingyenes Revolut a lényegesen kedvezőbb bankközi árfolyamaival, amit ráadásul bárki ingyenesen elérhet.
A "hiszti" pedig továbbra is azon a közel 3 százalékon megy, nem 65 forinton, de ha ezt sem tudod felfogni, akkor tényleg jobb, ha lezárjuk.
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #4089 üzenetére
Nem, nem a 65 forintról van szó, hanem 2,5+ százalékról, ami 100 000 forintnál 2500, 500 000-nél pedig már 12 500 mínusz lenne bárkinek.
"Egész pontosan ~1.3%-ról"
Ezt mégis hogyan számoltad ki? 336,97-ért váltottak neki, miközben este 10-11 körül már 328 környékén mozgott a dollár, tehát 2,74 százalékkal fizetett többet a bankközinél.
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #4086 üzenetére
Te most komolyan így akarod megmagyarázni, hogy nem számít, ha ugyanazért a tranzakcióért 2-3 százalékkal többet fizet valaki?
Egyrészt dollárban nem csak terméket lehet vásárolni, hanem szolgáltatásokat is, amire se vám, se szállítás nem jön rá. Másrészt, ha az EU-n belülről rendel, akkor nincs vám, illetve akkor sincs, ha az pl. a kínai eladó ez EU-n belüli raktárából küldi a terméket.
-
betyarr
veterán
válasz
st3v3np3t3r #4083 üzenetére
már ne is haragudj,de hogy jön most ide a vám és az áfa?semmi köze az árfolyamhoz.
illetve,te nem azért használod a curve kártyádat,hogy valamilyen szinten spórolj vele,hanem hogy ezzel a plusszal is felesleges kiadást generálj magadnak,vagy mi?
ne haragudj meg,no offence,és vitát sem akarok indítani,de ezek szerint nagyon másképp gondolkodunk. -
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #4083 üzenetére
Akkor adom a számlaszámomat amire elutalhatod, ha szerinted elenyésző.
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #4081 üzenetére
Ha 500 dollárért vásárolt volna, 4000 forint lehetne a difi. Este 7 óta 326-328 körül mozog a dollár, 336 legutóbb reggel fél 8-kor volt. Jobban járt volna, ha Revoluttal fizet.
-
betyarr
veterán
válasz
st3v3np3t3r #4078 üzenetére
valóban nem sok,de ha már egyszer azért van a curve,hogy spóroljak vele...szóval kissé bosszantó
szerk.: természetesen nem az a 65ft,hanem az elv.ha már egyszer azért néztem utána,hogy spóroljak vele,akkor jó lenne,ha beváltaná teljesen a hozzá fűzött reményeket.ha tudom,hogy nem állandó,vagy nem megyek vele sokra,akkor maradna a sima debit.
-
viktorhu
veterán
válasz
st3v3np3t3r #4034 üzenetére
Mert leragadsz a technikai oldalnál. Teljesen mindegy, technikailag ki utasítja el a tranzakciót, amíg Magyarországon nem működik hivatalosan a Google Pay, addig a Curve sem tehet kivételt.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #4042 üzenetére
Kérlek fejezzük be ezt az értelmetlen témát itt, többször kitárgyaltuk, úgysem lehet más álláspontot megfogalmazni + javarész OFF is itt.
Kösz.
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #4042 üzenetére
"Pl. olvassa ki a készülékből a régiót,ha nem támogatott a régió,akkor ne is működjön."
Lol.Felesleges lenne bonyolítani, nem utolsó sorban pedig a régiót át lehet állítani. Hatékonyabb, ha tiltja a kártyaregisztrációt, mint ahogy azt a jelen helyzet is mutatja.
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #4040 üzenetére
Ennyire nem lehetsz értetlen.
A magyar androidos készülékeken fent van a Gpay? Nincs. Le tudod tölteni a magyar store-ból az appot? Nem. Gondolom e mögött is a gonosz Curve áll, ugye?
"Ha valóban ennyire korlátozni akarja a szolgáltatásai elérhetőségeit, akkor miért nem tesz az ellen, hogy ne is tudják használni?!"
Miért ne tenne? Utasítja a pénzintézeteket (pl. a Curve-öt), hogy a magyar címmel rendelkező ügyfeleinek ne engedje a kártyaregisztrációt. Ennyi.
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #4038 üzenetére
Világos, de ahogy párszor már elhangzott, a Google szabályozása miatt nem engedheti a bank a magyar ügyfelek regisztrációját. Ha engedné, kapna egy szép pert a nyakába, utána pedig egy pár millió dolláros/fontos büntetést. Gondolom szívesen beszállnál, hogy ki tudják fizetni.
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #4036 üzenetére
És ki kényszerít, hogy Curve-öt használj? Van egy fél tucat magyar NFC-s tárca ami tökéletesen használható a google adatgyűjtő mobilplatformjával is.
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #4034 üzenetére
Bármikor vehetsz olyan készüléket amivel működik, ahelyett, hogy itt cirkuszolsz feleslegesen.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #3964 üzenetére
Újra és újra értelmetlen köröket futunk
-
viktorhu
veterán
válasz
st3v3np3t3r #3973 üzenetére
Már megbeszéltük, hogy miért: mert az elején elrontották, és olyan kártyákat küldtek, amivel működött volna, így most ők kénytelenek szűrni, hogy ne a Google vegye le a szolgáltatást nekik.
-
sambenez
addikt
válasz
st3v3np3t3r #4023 üzenetére
Te nagyon szerencsés lehetsz. Írtam nekik, szinte azonnal megjött a válasz. Ha előfizetek metalra vagy blackre akkor kaphatok csak visszatérítést.
-
ACE-
addikt
válasz
st3v3np3t3r #4021 üzenetére
Na jó de gondolom a bónuszt, ami március 15-ig volt érvényes, azt nem hosszabbítják meg... a kérdés szerintem erre irányult.
-
sambenez
addikt
válasz
st3v3np3t3r #4021 üzenetére
Blue-nál is megteszik?
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #3985 üzenetére
"tehát ezt az OTP-ApplePay exkluzív blablát hanyagoljuk ha lehet. "
Az OTP maga nyilatkozta, hogy exkluziv szerződésük volt, de ha ilyen a nívó, akkor kár is több karaktert fecsérelni erre.
szabi__memo: Na ez az. Miért tömjék a Google zsebét, ha a sajátjukban is maradhat a pénz (és az adat). Elsősorban olyan bankkal indulhat majd a szolgáltatás, amelyiknek nincs saját androidos fizetési megoldása, tehát az Apple Pay-t elsőként meglovagló OTP, Erste, Gránit kapásból kiesett, a többiek pedig látszólag jobban megizzadtak az integrációval. Ezért sem zárnám ki a Revolutot, aminek már van itthon ~200k regisztrált ügyfele és az integrációt is megcsinálták már régen.
-
válasz
st3v3np3t3r #3975 üzenetére
OTP-s a terminálok nagy része.
Simple alkalmazás az OTP tulajdona.
Nem akar magának konkurenciát.
Simple nem vette fel a Raffi debit kártyámat. -
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #3982 üzenetére
Lovagolhatsz a megfogalmazáson/fordításon, a lényeg ettől nem változik. A Google Pay nem érhető el idehaza: [link]
Ha pedig egy országban nem elérhető a szolgáltatás, akkor a pénzintézet ott nem fogja engedélyezni. Egyébként a regisztrációs címet ellenőrzik, de ez is le lett írva már legalább százszor.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #3982 üzenetére
Mivel el kell utasítsa a Google miatt
-
Oliverda
titán
válasz
Azért , mert magyarországi felhasználóknak még nem engedélyezett, mivel itt még nem vezették be a szolgáltatást. Feljebb ez már le lett írva elég világosan, és de, ők hagyják jóvá a regisztrációt mert ők a szolgáltatók.
"Nincs exkluzív szerzödés az OTP és az Apple Pay között, megnyugtatlak."
Jézusom... tavaly május-júnisuról van szó, és kb. 1 hónapra szólt az exkluzivitás.
"A tény az, hogy az OTP és az Apple között köttetett exkluzív szerződés a bevezetéstől számított meghatározott időtartamra. Ennek részleteiről nem tudunk információt közölni, de az exkluzivitás része az együttműködésnek." [link]
Ne másokat nézz hülyének a tájékozatlanságod miatt, inkább olvass utána, mielőtt marhaságokat írsz le.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #3979 üzenetére
Nem tévedés. Ezt írja mivel az az első lépcső ahol vissza KELL utasítani mivel az adott országban nem érhető el a szolgáltatás
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #3977 üzenetére
A válasz, a Google miatt. Mivel ők nem engedik
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Miért engedték meg az összes ilyen fintechnél majd vonták vissza?
Nem maguknak rontják az üzletet -
Oliverda
titán
válasz
Tévedés. Egyelőre sem a Google Pay, sem a Samsung Pay nem elérhető Magyarországon, ameddig pedig ez a két cég nem indítja el hivatalosan a szolgáltatását, egyik bank vagy pénzintézet sem kínálhat rá megoldást.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
A Google nem engedi a cégeknek azon személyek részére a használatot akik olyan országban élnek ahol nincs Google pay
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #3962 üzenetére
Értem, köszi!
Azért a Google bek@*hatja! Vicc, hogy konkrétan üldözik azt, aki Google Pay-t akar használni. Nem oly' rég még röhögtem a sok almás felhasználón, hogy csak nehezéknek van nekik a telefonban az NFC, amikor én már vígan használtam a Simple-t (persze most is tudom, és alapvetően elégedett is vagyok vele). Azóta nagyon fordult a világ. Most ők röhöghetnek rajtunk - Android-osokon - hogy csak ilyen "belterjes" (adott bank saját rendszere) megoldásokkal tudunk csak fizetni. Röhej, hogy ott az NFC, de nincs egy rendszerszintű megoldás a kihasználására. -
válasz
st3v3np3t3r #3934 üzenetére
És akkor hogyan tudom azt a pénzt elkölteni?
-
válasz
st3v3np3t3r #3453 üzenetére
Simple kártya alatt az app-ban levő virtuális kártyát értjük?
Egyáltalán anélkül lehet (értelmesen) használni az app-ot? -
tomp
félisten
válasz
st3v3np3t3r #3434 üzenetére
Gyakorlatilag ugyan ez indul újra csak már országos szinten az összes bank bevonásával törvényi szinten! AliPay magyar verzióban.
-
kanyi51
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #3211 üzenetére
De mért kell ezért őket megvetni??
-
Botond2222
kezdő
válasz
st3v3np3t3r #3208 üzenetére
Igen ezt gondoltam hogy jóvá írni majd csak akkor fogják , de nem kellene már most ott lennie, mint pending? Mert nekem még úgy sem látszik.
-
anadroid
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #3209 üzenetére
Az első fizikai kártyás vásárlásod után, 48 órán belül kapod meg a bónuszt.
És akkor ott vannak azok a sötét lelkek, akik a Play Áruház megjegyzésében az első mondatukban, nyilvánvaló nyerészkedési céllal reklámozzák a saját kódjukat. bármiféle segítő szándék nélkül. Biztosan én vagyok a hülye. Nekem nincs ilyen vastag bőröm. Mindenesetre aki tőlem kért kódot, az minden segítséget megkapott, eleve a kóddal küldött leírásban, és utána az esetleges kérdéseire adott válaszokban.
-
KTU
addikt
válasz
st3v3np3t3r #3143 üzenetére
Rakd be Revolut alá a Curve kártyát, töltsd fel róla, és kiderül üzleti-e.
Az üzleti kártyás feltöltésnél a Revolut-nál általában plusz költséggel kell számolni.
Ha nincs költség,
vagy azt jelenti hogy a Curve megállapodott a Revolut-tal, hogy üzleti kártyáinál nincs plusz díj,
vagy simán nem üzleti kártya. -
anadroid
senior tag
válasz
Azt a Business purchase kapcsolót én inkább hanyagolnám. Nem jó húzkodni az alvó oroszlán bajszát. Mindenkinek ott van, függetlenül attól, hogy üzleti-e a kártya.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Az mindenkinek ott van.
-
kislaci
senior tag
válasz
Sehogy
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #3094 üzenetére
"csak nehogy valaki rádmondja, hogy azért véded ennyire mert pénzt kapsz érte"
Nem is kommentálom.Nem védem. De te kontót gyártottál, amiben kijelentetted, hogy elúszott a pénze, amikor fórumtársnak volt egy téves terhelése. Volt alapja? Nem.
GPay miatt is Curve volt a ...ci. Volt alapja? Nem.Kezeljük a helyén a dolgokat. Olvass vissza, amikor még sok hozzáértő emberke járt ide, akkor értelmes eszmecserében én is leírtam, hogy ha bajom volt velük.
-
Somatom
veterán
válasz
st3v3np3t3r #3093 üzenetére
Olvastam. Sztem a statuálás a lényeg és ezért tartom jó példának a VW és az Audi esetét. Szted azt kapták, amit érdemeltek? Ha a hatóságok fontosnak tartják a Curve működését, akkor ejnyebejnye lesz, ha nem, akkor halál (de, előtte ungabunga). A csalás mértéke másodlagos szempont.
-
Somatom
veterán
válasz
st3v3np3t3r #3090 üzenetére
Ugyan már! Hasonló gusztustalankodások miatt az Audi és a VW ellen is indult hatósági vizsgálat, mégsem húzták le a rolót.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #3090 üzenetére
Csak te minden nap, minden témában leírod, hogy a Curve egy nem jó, ezért nem, jó, azért nem jó.
Én is sok dolgot utálok, de nem járok a topicjába, és írom le naponta, hogy mekkora egy ... -
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #3087 üzenetére
Tudjuk. Az egész egy rakat ..., leírtad ma is. Jó, hogy ide jársz köpködni minden nap.
-
xcsabo
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #3079 üzenetére
Vihar a biliben. Megint.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #3025 üzenetére
Írtam, hogy jelezni kell. Te amúgy sem tudnád, mert nem veled történt.
De azért gyartod az elméleteket, alapja zéró, mivel gőzöd nincs, hogy, hogy megy ez, mi lehet, vagy, hogy volt-e ilyen másnak. Akkor? -
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #3023 üzenetére
Ne használd. Probelem solved.
Szia. -
ssgt1981
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #3021 üzenetére
Hat hónapja hasznàlom a Curve+Erste kombót és egy hónapja a gpay+curve-t és még soha semmilyen problémám nem volt.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #3018 üzenetére
Írtam, leírom újra: várjuk meg, mit ír a support.
Vagy talán azt írták neki, hogy ez van, felejtse el? Meglett a hivatalos állásfoglalás Curve részéről?Nem? Akkor mellőzd az ilyen állításokat.
Írtam, hogy volt még hasonló incidens, support intézte.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #3015 üzenetére
Mi lenne, ha a flamet, provokációt és a teljesen alaptalan, tényeken és tapasztaltokon nem nyugvó találgatást mellőznéd, amíg nem tudunk konkrétumakt?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #3011 üzenetére
Egyszer várjuk meg, hogy mit ír vissza a Curve support - majd ok eldöntik, addig ne köpöd. Csak, hogy maradjunk objektívek.
-
ACE-
addikt
válasz
st3v3np3t3r #3011 üzenetére
Nyilván nem lesz túl nehéz bizonyítanom, mert ha az OTP és a LIDL megnézi az egymás közötti tranzakcióit, akkor csak egy fizetés fog látszani az adott vásárláskor, és nem kettő. Valószínűleg egyébként az elutasított vásárlás az OTP rendszerében is látszani fog. Az OTP-nél már kezdeményeztem a panaszt, amit nyilvántartásba is vettek. A lényeg, hogy jelenleg úgy tűnik a Curve-nél van a pénzem. És ha ezeknek a tranzakcióknak a törlése ilyen sokáig tart, akkor kezdem érteni hogy miből él...
-
ACE-
addikt
válasz
st3v3np3t3r #3007 üzenetére
Na, akkor most amit írtál, analógiaként alkalmazva az esetemre. A Curve átváltotta a Revolut-on lévő pénzemet a Curve kártyához kapcsolt számlára, viszont a Curve-től senki nem kérte annak levonását, mert a tranzakció hiba miatt nem teljesült, akkor hol is van a pénzem? Kitől kéne kérnem?
-
ACE-
addikt
válasz
st3v3np3t3r #3005 üzenetére
Nem úgy működik ahogy leírod (korábban már más is leírta neked), ismételten nem tudok mást mondani, mint hogy olvasd el a Curve saját honlapján közzétett leírást, ha nem tudsz angolul ne fordítóval fordítsd le, mert úgy értelmetlen lesz... ennyi...
A Simple máshogy működik? Az alá is regisztrálhatsz annyi bankkártyát, amennyit akarsz. Van egy belső egyenlege, amit feltölthetsz BÁRMELYIK bankkártyával. Miután feltöltötted (nyilván ott nincs fizikai bankkártya) NFC-vel fizethetsz BÁRMILYEN üzletben. Egyetlen különbség az, hogy a Curve a feltöltést, levonást automatikusan végzi el, ez volt a nagy ötlete a Curve-nek. A Simple-ben is bankszámlád. De említhetném a Paypal-t is, ott sincs bankszámlád, mégis van egyenleged, na az hogy lehet? Vagy hogy Magyarországon maradjunk, ott van a Barion. Azon sincs számlád, mégis bankszámlára kell utalni a feltölteni kívánt összeget, és a Barion az utalás közleményéből tudja, hogy milyen VIRTUÁLIS számlán írja jóvá az összeget. Az a bankszámla szerinted kié? A Barion-é...
-
ACE-
addikt
válasz
st3v3np3t3r #3003 üzenetére
Ember, elolvastad a Curve holnapján amit linkeltem? Értelmezted? Hallottál már az e-pénz fogalmáról és a virtuális egyenlegről? Szerinted a Curve-nek nincs bankszámlaszáma, ahol tárolhatja a pénzedet? Alapvető pénzügyi ismeretek hiányoznak nálad, és Te nagyokosozol le bárkit? A Simple szolgáltató virtuális kártyájához van számla? Nincs, és mégis ott van a pénz ha feltöltöd, jééééé, defuriii. De biztos erre is megvan a magad magyarázata, nem baj. Én a magam részéről befejeztem. Üdv
PS: Azt bizonygatod, hogy nincs számla, pedig az egésznek semmi köze a számlához, mivel virtuális, e-pénzről van szó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest