-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bohóc07
csendes tag
-
zerodot
aktív tag
válasz
Somatom #13813 üzenetére
> A Revonál meg nincs Gbit, tehát nem váltódna vissza Eurora.
Egyáltalán nem következik egyikből a másikA Revolut a visszatérítést végrehajthatja úgy, hogy teljesen visszacsinálja a tranzakciót, a váltást is beleértve, és az eurót adja vissza. És emlékeim szerint pont így csinálja (de már rég volt ilyenem).
Egy próbát mindenképp megér, mert legrosszabb esetben is legalább a Curveös MC árfolyamos váltást sztornózod. Plusz fogod tudni hogyan kezeli a dolgot a Revolut és majd megosztod velünk is -
tobias40
veterán
válasz
Somatom #13818 üzenetére
Igen,ha elfelejted átállítani akkor cumi!
De én nem sűrűn veszek fel eurót,kb 2 havonta 400-at,egyszer már én is elfelejtettem átállítani!Kártya pénznemét hogy kell váltani?Én pont ezért csináltam meg a 2 revo kártyát....
Jah,megvan a Curve-ban kell állítani,ebben az esetben nem kell erre két kártya és egy kártyán belül fogja mutatni a ft-os és az eurós tranzakciókat is?
-
tobias40
veterán
válasz
Somatom #13815 üzenetére
Én úgy szoktam hogy a curve-ben van a revo ft. és revo euro virtuális betéve.
Ha eurót veszek fel atm-ben,akkor a curve-ben alapértelmezetté teszem az euró-sat és abból fogja vonni.(uanez ha külföldön fizetek euróban)
Utána visszaállítom a forintosra hogy a boltban való fizetésre a forintosat használja. -
ACE-
addikt
válasz
Somatom #13732 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz... rengeteg csomag van már, amiben főleg a kisebb utalások ingyenesek, de vannak csomagok ami szinte teljesen nulla, meg ott van a Wise is... bár tudom ott már van feltöltési díj. De meddő vita, sosem szerettem a kp-zást, amikor adogatnak vissza csomó aprót, és nincs hova tennem...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Somatom #13722 üzenetére
ha lett volna maestro kartyad, ahogy nekem van a revoluttol, tudtal volna fizetni
nemetorszagban egyes DB allomasokon is meg mindig vannak olyan automatak, amelyek csak EC kartyat fogadnak el. ilyen tipusu kartya a mastercardnal a maestro, a visanal a v-pay. amugy persze, nyilvan felhozhatunk eroltetetten ilyen peldakat, mert tenyleg elofordulhat, de az ilyen kereskedo 2023-ban szegyellheti magat, ahogy azok a holland kereskedok is, akiknel csak maestroval lehet fizetni. ez kellemetlenseg, amire egyebkent fel lehet keszulni, de megse (tobb) millios osszeg rad kenyszeritese, hogy szerezd meg keszpenzben, mert csak, en igy akarom es kesz, ha nem tetszik, menj mashova. biztos mi vagyunk ufok, de az elmult honapokban tobb cuccot is vettunk-eladtunk hirdetesi oldalakon, es a szemelyes talalkozok soran is volt azonnali utalasos tranzakcio, mert meg par ezernel/tizezernel is egyszerubb igy. nem volt gond, amikor en kerdeztem, hogy lehet-e, nyilvan forditva sem
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Somatom #13699 üzenetére
amivel talán nem is veszítene olyan rettentő sokat, mert ebben az árkategóriában kb. teljesen mindegy, mit vesz meg és kitől. ez a "csak készpénz" jó nyomásgyakorlás amúgy, biztosan el is köszönnék, mert minden jó(nak tűnő) vételnél van egy még jobb, ráadásul tisztességes feltételekkel
-
pictigjis
Topikgazda
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Somatom #13582 üzenetére
a zenre korabban sem lehetett curve-vel feltolteni hitelkartyaval, ehhez be kellett volna kapcsolni a fronted funkciot plusz koltsegert. ha mar betetivel sem megy, ket dolog lehetseges: valamiert ehhez is fronted kene (=elallitodott valami a curve-nel), vagy a zen kezdte kompletten blokkolni a curve-ot. a zen kartyas vasarlasok eseten mar korabban sem adtak visszateritest, ha a zen curve mogott volt hasznalva, lehet, tovabbmentek egy lepessel. ennek is erteni velnem az okat, mert volt/van a rendszeruknek egy masik hianyossaga
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Somatom #13031 üzenetére
a régi fizikai kártyád érvényes, de már nem digitalizálható. virtuálisan csak az appban megjelent új kártyaszám használható (addig, amíg nem aktiválod az új fizikait, mert abban a pillanatban a fizikai kártya adataira frissülnek a számok)
az átmeneti időszakra javaslom a régi fizikai kártya használatát. ha megjelent az identity verification, akkor azt meg kell csinálni
-
DrKapocs
őstag
válasz
Somatom #12813 üzenetére
Akkor lehet én tudom rosszul. Még anno az Erste mobilbank appjánál legjobb emlékeim szerint nem volt elég felébreszteni a készüléket. Még leveleztem is a fejlesztőkkel, mert sokkal kényelmesebb lett volna az oldás helyett az ébresztés. De biztonsági okok miatt nem engedték.
Mostanában pedig inkább karkötővel fizetek. Ha esetleg telefonnal, akkor oldottam.
-
axioma
veterán
válasz
Somatom #12644 üzenetére
Mert feketegazdasagot segiti, es elhagyhato/ellophato, raadasul nekem se lesz fogalmam h a.) mikor mennyi kell b.) mire koltottem c.) hol veszek ki es lesz-e benne [kozeliben 50% hogy 10-50e korulit engedne kivenni...] (marginalisan me'g lassabb is fizetni vele meg hamisithato).
Nyilvan nem izgat ha free wifin vagyok [nem a wifi titkosit], de sztem nincs mar olyan mobilelofiz, amiben nincs mutatoba se mobilnet... -
ACE-
addikt
válasz
Somatom #12637 üzenetére
Hát nem tudom milyen bizonytalanságról beszélsz, nekem ez az alapvető bajom. Kb. 3 havonta veszek ki 20-30ezer Ft-ot. És előfordul hogy van egy-egy kp. bevételem, ilyen mint apáméktól a gyerekeknek ajándékra pénz, stb. Ezek bőven fedezik azokat az esetleges, néha-néha előforduló eseteket, amikor kell kp. De ezek iszonyat ritkák. Úgy adod elő mintha mindennaposak lennének a terminál hibák. Én napi, 3-4, néha 6-7 tranzakciót bonyolítok kártyával, és kb. fél éve nem találkoztam terminál hibával, max. olyannal hogy ott a terminál, de egy kb. 1 éves cetlire ki van írva hogy a terminál nem üzemel... Szóval a bizonytalansági tényező manapság már nem is igazán tényező...
-
axioma
veterán
válasz
Somatom #12642 üzenetére
Egyreszt 3 szolgaltato nem egyszerre all le es sok helyen van wifi is. Masreszt nemakarasnak nyoges a vege, szoval en akkor beleallok es nem vasarolok [ha nem egyedul tennem, akkor ezzel nyomas lenne rajta hogy valtoztasson]. Kibirom. Nem a mindent nekem ide azonnal generacio vagyok...
Nyilvan parszazat en is van hogy inkabb kifizetek 'csorgobol', legalabb onnantol nem kell cipelni ;-) -
-
moma
őstag
válasz
Somatom #12586 üzenetére
de akkor ez még egy új dolog ez a hitel kártya dolog nem? vagy ez az árfolyamra vonatkozik?
amúgy eszembe jutott még egy kérdés: itt a curvnél van valami plusz iban számlám valami pénznemben? szóval itt is tárolhatok pénzt, meg utalhatok vele? Arra gondolok, hogyha pl a normál banszámlám és a curve között, vagy itt ez nincs?
-
dredjudge84
őstag
-
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Somatom #11552 üzenetére
Köszönöm!
Időközben ki is próbáltam egy pár dolláros Ali vásárlással. Szépen átment az USD mindenhol és úgy érkezett meg a Revoluthoz, a Curve meg nem váltott semmit sem.
Hamarosan az USA-ba utazom, ahol a mostani remek USD-HUF árfolyam miatt szeretném ezt a kettőst használni minél hatékonyabban.
Most akkor úgy tervezem, hogy mindenhol (pl szállásoldalokon), ahol lehet a Curve kártyát adom meg és utána váltogatom majd, hogy melyik mögöttes kártya és milyen pénznemben legyen ténylegesen használva. Így a kereskedőknél nem kell a kártyákat cserélgetnem
Mivel új vagyok a témában, ezért szívesen fogadok egyéb tanácsokat, figyelmeztetéseket, a Curve használatával kapcsolatban -
tobias40
veterán
válasz
Somatom #11361 üzenetére
Tehát külföldön nem jó a CURVE-t használni folyamatosan pl. euróra állítva?
Ilyenkor kell a Revolutot használni inkább?
Nem automatikasn fizetem ezeket a közüzemi telefon stb. számlákat hanem amkikor megjön a számla akkor kártyás fizetéssel kifizetem.
Vagy mire értetted az "automatikust"? -
zerodot
aktív tag
válasz
Somatom #11366 üzenetére
Én arra írtam megoldást, hogy a nem kívánt konverziót hogyan lehet visszacsinálni.
Az hogy számodra a GBIT vacakolás, annak ehhez semmi köze, az a te saját problémád... és úgy használod a kártyáidat ahogy tetszik, senki nem szól bele. Nyilván mindenki kitalálja a saját maga számára optimális setupot.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Somatom #11342 üzenetére
korabban irta valaki, eleg sok curve-os forumot kovetek. altalanos hasznalati aranykent kene ezt fixen tartani
ha te megis efelett vagy, az annyit bizonyit, hogy a keretek lehetnek rugalmasak. de ha hirtelen te is meg tobb kp-t kezdenel felvenni (=gyakoribba valnanak az ilyen tranzakcioid), nalad is jelezhet az algoritmus
-
tobias40
veterán
válasz
Somatom #11214 üzenetére
Csak a Curve kártyám plasztik a revolut az virtuális..(majd lehet igényelek,eddig nem volt rá szükségem)
Az megoldható gondolom hogy a gyerekeimnek küldök revolut számlájukra el eurót és ők vesznek fel így eurót a plasztik kártyájukról igaz?(ők a meghívottjaim,tehát nekik van plasztik kártyájuk)
Nem kell a Curve kártyára tennem eurót ha arról szeretnék felvenni,mehet így hogy a revolut-on van az euró,igaz?Köszi az info-kat...
-
tobias40
veterán
válasz
Somatom #11211 üzenetére
Aham,értem,tehát akkor a Curve limitje és a Revolut limitje "összevonódik" és így kell számolnom?
A zen.com-nak majd utána nézek de már így is nagyon belemerültem a kártyás vásárlásokba,ahhoz képest hogy eddig (50 évig)szinte sosem használtam kártyát csak kp.-t!(kivéve a netes vásárlások..)
Most meg már szinte csak kártyával fizetek,a pénztárcámat szinte elő sem veszem az év eleje óta,ahogy meglett a Revolut és a Curve kártyám. -
tobias40
veterán
válasz
Somatom #11207 üzenetére
Igazad van,nálam is annyi a limit!
Tehát akkor érdemesebb napi 2-300 eurónként felvenni az összeget ha tutira akrok menni és ne legyen plusz költség?
Egyébbként mennyi az az összeg felvétel pl. euróban amit már nem néznek jó szemmel a Curve-nál?
Korábban írtátok hogy vigyázni kell az ilyenekkel mert könnyen zárolják a kártyát,ha jól emlékszem... -
ACE-
addikt
válasz
Somatom #10677 üzenetére
Miért ne történt volna meg? Az eredeti összeg visszament a Revolut számlára, nem? Nyilván Ft-ban, mert abban is terhelte, mást nem tud visszaküldeni oda. Ilyenkor jóváírja a váltási díjat is, ha volt. Ha átrakod a vásárlást egy másik EUR alapú kártyára, akkor már nem fog váltani (sem arra díjat felszámítani) hanem direktben az EUR-t emeli le a számláról.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Somatom #10674 üzenetére
jobban belegondolva ez igy mukodik. valtas eseten az eredeti es az atvaltott devizanemre allitott kartyara is lehet gbit-elni, de a refund mindenkepp az atvaltott osszeg lesz (ezert lehet kinullazni veletlen hetvegi dijat). azt sajnos sose lehetett kivalasztani, hogy a refund is eredeti devizaban menjen
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Somatom #10634 üzenetére
így van, abban az esetben nem, ez továbbra is igaz. de nyugodtan mondhatom, hogy az a bizonyos múlt szerdai eset az első ilyen három év alatt, és az is valószínű, hogy az ilyen hiba nagyon ritka
azt az esetet még - gondolom - a payments teamnek ki is kell vizsgálnia egyedileg
akkor úgy fogalmazok, hogy az ilyen elutasításoknál (mint amilyen ma is volt többünknél) 99,9 százalékban vagy azonnal indít a curve rendszere egy refundot, vagy nem is lesz lekönyvelve a konkrét tranzakció. de az utóbbi néhány hét megfigyelései alapján a "hagyja a rendszer lejárni" megoldással igazából már nem találkoztam
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Somatom #10632 üzenetére
de, amikor ilyenfajta elutasítás van, azonnal elindul a refund, de az appban csak némi késéssel jelent most meg. valójában tehát az erste tudja, hogy melyik számláról akartál éppen fizetni, mihez tartozik valójában a refund, csak nem biztos, hogy használni is akarja ezt az információt. vannak azért olyan szolgáltatók, amelyek azonnal tudnak szólni az ilyen refundokról, lásd revolut, wise
példának, így is kinézhet az ügyfél tájékoztatása levonás-refund vonalon
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Somatom #10630 üzenetére
erre a curve nem tud figyelni, ez nem is lenne lehetséges. a refund valójában azonnal elindul, de hát ismered jól az erste könyvelési sebességét, ami több munkanap is lehet. amikor eljutnak odáig, szinte biztosan arra a számlára fogják lekönyvelni a visszatérítést, amelyikhez éppen hozzá van rendelve a kártya
de lehet, ezt inkább az erstétől kellene megkérdezned, mi történik ilyen esetben (de amilyen inkompetensek...)
-
kp78
addikt
válasz
Somatom #10564 üzenetére
Nekem nincs Curve-ben rögzítve a Revolut kártyám, de Euró felvételhez már épp gondoltam, h esetleg jó lenne.
Jól gondolom, hogy Curve-ben €-ra állítom a Revolut kártyám (amin Euró zseben van €), és Ausztriában járva (határ közeli a lakhely) tudok felvenni Eurót a Curve-ben kapott limitig?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged