- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
Hivatalosan egy tranzakcióval 10600 forint a határ, összesítve pedig 53000 forint. Ha ezek egyike sem kerül elérésre, akkor is kell egy Chip & PIN minden ötödik tranzakció után, hogy újra működjön.
What is Strong Customer Authentication (SCA) and how does it affect my payments?
-
István89
tag
Köszi a visszajelzést.
Igen, azt már észre vettem én is, hogy az elvétel után gyorsan megjelenik a pipa, de eddig nem nagyon kapcsoltam valahogy össze, hogy ez most miért történik így. Lehet az MC módosított valamit... Remélem visszacsinálják, mert ez így nem jó.
Sajna én még nem kaptam meg a virtuális Visa kártyát, de legalább most lesz miért várni, ha ez így marad a MC kártyáknál.
-
balinlin
senior tag
akkor is állítom, hogy nincs közel sem ennyi dupla terhelés etc. a hagyományosaknál (OTP-ről nincs saját tapasztalat, elvből nem megyek hozzájuk, de több ismerős és rokon ott van, nem számoltak be hasonló dologról)
ettől eltekintve nem értem hogy miért nekem címezted az előző kommentet, mikor én pont védtem is, ha nem is erősen a Curve-öt
én nem is vágom szét, sőt használni is fogom a jövőben is, de a bizalom nagyon megingott -
balinlin
senior tag
Mondtam én olyat, hogy nem fordulhatott elő máshol is? nem
DE!
A Curve esetében ez gyakoribb. Van tapasztalatom nem egy hazai bankkal, de Curve alatt már többször előfordult kevesebb mint 1 év alatt ilyen jellegű probléma velem, mint a hagymányosaknál összesen.
Ha ennyi hiba lenne hagyományos bankkal, akkor már parasztlázadás lenne.
És mint mondom, mikor lehetett tudni, hogy náluk van gebasz, még akkor is próbálták a kereskedőre fogni, ez különösen bosszant. -
petipetya
nagyúr
Való igaz, CIB-nél is történt ilyen régebben, amikor még készpénzeztem. Az ATM nem adott ki pénzt, ám zárolta az összeget. Nekem kellett őket hívogatni és bediktálni az adatokat, majd pár napra rá fel lett oldva a zárolás. Ha nem futok a pénzem után, senkit sem érdekelt volna.
Ehhez képest a Curve automatikusan tudósított a hibáról, majd annak helyrehozásáról is, ezért ilyen szempontból magasan veri a hazai bankomat.
-
fravik
tag
Én dec. 11-én írtam nekik, dec. 12-én jött a válasz, hogy jóváírták. Azután a következő vásárlásom az adott DM üzletben már magától jóváíródott.
Ugye a probléma az, hogy a DM nem csupán DM-ként jelenik meg az üzleteknél, hanem van egyedi nevük, pl. esetemben "DM 030 József Krt.". És gondolom a többi üzlet szintén más-más.
Mivel a következő vásárlásom már jóváíródott, valószínűleg vagy létezik egy alias listájuk (gyanús) vagy okosítottak a parser-en (nem hinném). -
gzbotii
nagyúr
Összefogalóból:
Go Back in Time - hogyan is működik
Ha nem azzal a kártyával fizettél, mint amivel szerettél volna, vagy csak egyszerűen szeretnéd, ha egy másik kártyád mögötti számláról vonja le a pénzt, élhetsz a Go Back in Time funkcióval. Fontos, hogy a tranzakció nem lehet régebbi, mint 14 nap, és a vásárlás összege nem lehet több, mint 1000£
A Go Back in Time használatakor azonnal levonják a másik számláról a pénzt, a visszautalás viszont pár napot igénybe vesz. Ha közben deviza váltás is történt, a vásárlás pillanatában lévő adott árfolyamon fogod visszakapni a pénzed.
Hivatalos leírás: [link] -
Hovi
aktív tag
Itt most elvesztettem a fonalat. Mindkét rendszer az NFC-használja ugye. Függetlenül attól, hogy bent a telefonban mi zajlik. Ebből gondolom, hogy ami hozzá fér, az egyformán tudja használni. De mivel nem értek hozzá, s tényleg messzebbről működik a GPay... Így el kell fogadni ezt a verziót is.
-
-
snipr
aktív tag
Valaki találkozott már olyan hibaüzenettel Gpay + Curve párosnál, hogy túl gyorsan mozgatom a telefont?!
A pénztáros csaj könnyesre röhögte magát, amikor meglepett fejjel próbáltam két kézzel mozdulatlanul tartani a terminál fölött... (nem jött be, kártyával fizettem végül... Mi 9 egyébként Miui 11-el, a Simple köhögése miatt próbálkozom a Gpay-el)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- OLCSÓ MONITOROK
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged