- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
A Crysis egy sci-fi FPS a díjnyertes Crytek fejlesztőcsapattól, a kritikusok által magasztalt Far Cry alkotóitól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Megvannak a sunshaftok. Megvan a color grading. Ezeket látni azért. Sőt, ha egy felhő a nap elé kerül, az árnyékok is halványulnak. Minden gyönyörű, minden fullos. Megvannak az apró kis kavicsok is, meg minden szirszar, még az utolsó falevél is árnyékot vet a srácok fülcimpájára, de AKKOR SE NÉZ ÚGY KI. Lehet az élsimítás hiánya teszi, de a trailerekben vágni lehetett a felszálló párát, és a fák között beszűrődő fények szinte téglákat alkottak a fák között. Elképesztő vakítóan és durván csillogott a nap a fegyveren. Ez mind megvan, de nem ANNYIRA. Olyan volt, mintha a mostani Crysis-grafikát még megfejelnénk az UT3.0 csicsa-effektjeivel. Megnéztem kismillió játékból linkelt képet, és egyik se nézett ki úgy mint a trailerekben.
A cfg-kről meg csak annyit: mivel nehézséget váltottam játék közben, a biztonság kedvéért mindenhova beírtam a parancsokat. Nem tudtam hogy szükségese-e. Sőt, sztem azért volt ilyen csiga a végére, mert véletlenül rajta hagytam a very high patch-et és végig (félig) very-n játszottam. Nagyon very volt, csak épp lassú volt mint a busz. Így se tudta azt a látványt produkálni mint a screenshotokon amik a honlapon vannak. -
MaciG
addikt
Nah szóval, ha setup.exe-re kattolok akkor egy pillanatra felugrik egy "dos"-os ablak de semmi se történik.
Ha ezt indítom "Crysis.msi" akkor elindul a win instaler, és amikor elsőnek a next-re nyomok akkor megin egy pillanatra dos-os ablak és akkor jön az a hibaüzi amit linkeltem
-
DigitXT
félisten
nem nagyon veszik az emberek, ezt a nagyon lerövidített, bugos, nagyon gépigényes verziót
Hát tény: én se tervezem 12-13K-ért megvenni, olyannyira hogy még a demót, stb-t is végleg letöröltem...Ha majd lesz olyan gépem, amin maxon jól fut, megveszem a grafika miatt (addigra már úgyis elég olcsó lesz).
Esetleg még a további részekkel javíthatnak a dolgon, de az még erősen a jövő zenéje...
-
feka007
veterán
Nem hiszem, hogy ennyire gyengék lennének az eladásai, különben nem kezdtek volna el szállingózni az infók a második részről már egy héttel az egy megjelenése után, nem tudom honnan voltak annak az oldanak ilyen infói, na mindegy... Meg ugye amekkora hypeot csinált neki az EA, szvsz kizárt...
Egyébként akárki akármit mond, a Crysis egy mérföldkő lett, és nem csak azért, mert sokkal közelebb hozta a játákokat a valósághoz... Persze sajnos az EA-nek köszönhetően túlzottan magasra fokozottt elvárásoknak nem tudtak 100%-ig megfelelni, gondolom nagy nyomás nehzedett a fejlesztőkre, hogy határidőre be tudják fejezni a játékot, így végül sok ígéret elmaradt, amik majd nyilván a második részben valósulnak meg. Emiatt eléggé kiforratlan is maradt, és a motor adotta lehetőségeket sem sikerült kihasználniuk (a Far Cryban szereplő sűrű esőerdők végképp kimaradtak), és gyanítom azért is lett kicsit rövid, mert az előzetesekben látott dzsungleles helyszínek sorát kellett kivágniuk a nagy számításigényük miatt. Elég volt bemennem egy sűrűbb fásba, máris 20 fps környékére esett vissza a frame rate, most milyen lett volna egy dzsungelben... Gyanítom, hogy ezért is tervezik trilógiának a játékot, mert annyi megvalósítatlan ötlet meg helyszín maradt fenn (a másik meg az EA marketing, de ha kapunk további két jó részt, akkor legyen..).
Szval én kíváncsian várom a második részt, remélem ezt gondosoabban be tudják fejezni. -
DigitXT
félisten
Na, akkor csak marketing/kamu volt a játékról szóló leírások jó része...
Valószínűsítem amúgy, hogy a Crytek többet akart (olyan videók vannak itt-ott, hogy csak ámul az ember, hogy mikre képes a motor), csak valahogy mégis ennyi lett belőle ("egyelőre", aztán várhatjuk a "kicsit erőltetett" folytatást...
) Szerk: már aki, persze: én speciel nem fogok tűkön ülni a megjelenéséig, sőt.
-
Mákos7észta
aktív tag
hmm.. érdekes. Mert amikor kiérek az alien űrhajóból, akkor csak megyek lefelé a hegyoldalon, de egy aliennel sem találkozom, és amikor elérek a szakadékhoz, ahol megtalálom a fagyott embereket, meg megérkezik Próféta, akkor ugye egy átvezető movie közepében vagyok és mikor dumálok Prófétából, utána az a küldetésem, hogy védjem meg Prófétát, de ő sehol sincsen...
-
nostrum
tag
Nekem ne javasold, mert nekem maxon nem megy, butítva meg nem játszok vele, inkább várok és két év múlva maxon fogom tolni egy 20000 forintos kártyával. Ebben a játékban elsősorban a gépigénye a korszakalkotó. Persze ha "Crysis fanboy" vagy akkor hiába mondom neked.
És mint mondtam a játék nagyon jó, de fura, hogy vannak részletek, ahol alulmúlja az elődjét. Ez volt az Oblivionnal is ha összetettem a Morrowinddel. És furcsának tartom.
A másik meg például hogy gyűlölöm amikor a kritikusok részrehajlóak. Mert ha én mondok valamit akkor az csak az én véleményem, és az csak nekem számít. Ők viszont elvághatnak (hála azoknak akik arról itélnek, hogy mit ír egy kritikus és nem saját élményből alkotnak véleményt) egy játékot olyan apróságokkal amiket én írtam.
Nekik mondd hogy nézzék az összképet!
Ha én beküldök a Crysis-ból egy képet ahol egy sapka a levegőben áll (volt ilyen, kilőttem az embert alóla, az meg ott ragadt) , akkor az nem bug, hanem UFO tevékenység.... más játékban meg rettenetes hiba. -
DigitXT
félisten
Az "ufók" száma és a játékélmény nem áll egyenes arányosságban.
Nem, de a változatosság gyönyörködtet.Btw. "földönkívüliek, illetve azok gépei", ha így jobban tetszik.
Azért egy kis Mátrix utánérzés befigyelt, nem?
Kétségtelen, hogy az első fele az igazi játékmeneti szempontból.
Ugyehogy.De elsőre a vége is nagyon jó, hangulatos, nemkicsit.
Meglehet, de "nem pont erre számítottam": pl. mi értelme, hogy a CryEngine 2 hiperszuper havas tájat tud csinálni, amikor kb. megnézni sincs időd?Nem mellékesen egyáltalán nem "online" történik ez a váltás, holott eléggé erre célozgattak az előzetes leírások (amiket talán még tavaly olvastam különféle játék újságokban), illetve a kérdésem még továbbra is fennál: van jelentősége, hogy mennyire irtod a koreaiakat? Azt írták (szerintem elő fogom keresni), hogy hűdenagy lesz... Szóval erről vmi infó?
Ha nem tudod beleélni magad az egyéni szoc.problem.
Voltak benne hangulatos részek is (amikor pl. beszáltt hozzá a zene is): a légvédelmi lövegből puffogtatni pl.De összességében csalódás volt. Nekem.
Szerk: mármint ez a fajta "befejezés": maga a játék azért nem volt rossz, mielőtt még többen nekemesnek a véleményem miatt.
Egyébként a POP3-ról is többet ígértek, mint amit valójában tudott, szóval lehet, hogy pont az ilyen játékmagazinok a hibásak, mert túlságosan felfokozzák az elvárásokat, vö hype.
-
Silenzio
addikt
[OFF]Jaja, a Soul Reaver 2-nél a karóba húzott fickónál:
"-Ííí, és fáj?
-Á, csak ha nevetek."GyZ-nek voltak fenomenális aranyköpései.[/OFF]
(Aha. Most miért nem rakja offba? Ez az új ph!-engine egy rakás kaki. A kereső ostobaságokat művel, és sokkal nehezebb megtalálnom egy fórumtémát. Erre még ez is...)
(Amúgy lefuttattam a demó-benchmarkot, és mediumon, jókora tuninggal, pár elem high-ra kapcsolásával 25 fps a gpu benchmark, 22 a cpu... Elvben tehát játszható egy 8600 Gt-n, X2-vel. Csak a baj hogy a havas részen, a demó végén 12-re esett le az fps-érték.
-
athomi
veterán
UT3-ről volt szó, hogy annak milyen szar a grafja! Erre írtam, hogy Airborne-nek jó, pedig ugyanaz a motor!
Mindjárt visszaolvasok azért nehogy kiderüljön, hogy én olvastam vmit félre.De ha jól emlékszem vki kritizálta az UE-t, erre én írtam, hogy Airborne pedig nem rossz.
-
Pala
veterán
na jó, csak nekem ahhoz nincsen gépem.
De összességében a hdr dob rajta a legtöbbet (mivel az egész pálya megvilágítása szebb lesz tőle) és ezt mediumon bekapcsolva már elég pofásan néz ki a dolog, a hozzám hasonló géppel rendelkezőknek mindenképpen érdemes kipróbálnia.Raymond: parallax csak konfig fájlból van, vagy very highon. Ha friss install után belekukkantasz a konfigfájlokba, láthatod te is. Persze be lehet kapcsolni, de én nem tettem, mert esik tőle az fps, és játék közben meg nem a köveket nézegetem
Alapból is van valami dudorodás, de szerintem az csak valami bump mapping-féle lehet, vagy nemtommod: full highon nekem 19-20fps körül megy 1024x768-ban. Akármit trükközgetek, ezen már drasztikusan nem lehet javítani, ezért inkább medium shader + HDR, medium shadow, medium object quality, és az összhatás közelít az előzőhöz, viszont nyertem 10fps-t. 800x600-ban ugyanez a beállítás már 35-40fps-t hoz átlagban.
-
Raymond
titán
Igen a High sokkal szebb. Nagyon sok kulonbseg van a Medium es a High kozott ami aztan az osszhatast adja. Az a helyzet hogy szep a jatek Medium-on is, de ha mar egyszer lattad High-on akkor a Medium nem az igazi
. Pl. a sziklak is sokkal szebbek es realisztikusabbak High-on.
-
Valahogy én is ezt éreztem veled kapcsolatban! Te sem igazán akarod megérteni én miről beszéltem csak hajtod a magad igazát! Így tényleg nincs értelme ennek a vitának! Meg amúgy sincs mivel nem tudunk mit tenni, nem lehet beleszólni. Max eldönthetjük kiadjuk e azt az összeget a hw-ért vagy nem!
-
Ezt úgy bírom siránkozok! Nem szoktam síránkozni azt a ribancok szokták csinálni! Csak elmondom a véleményem ha szabad! Szerintem igazságtalanul járnak el és mi isszuk meg a levét. Az meghogy valaki vesz egy csúcs pc-t szerintem nem biztos hogy hülyeség, ha van pénze és megteheti vegye, cserébe maximális élmény ajátékokban. ezt meg kell fizetni. De most már ha megfizeted sem kapod meg. Amiről te beszélsz egy egész más szemszög. Ettől még nem kell hülyének nézni azt aki másképpen látja. és Szereti ha nem kell kompromisszumokat kötni a játékokban.
-
kebot
tag
Hát én gondolkodtam, és arra jutottam, hogy nem értek veled egyet.
Valószínűleg azok sem, akik mondjuk 350k-t költöttek a vasukra és nem tudják fullon tolni, sőt...Ha úgy vesszük, a játék egy műalkotás, ami a készítők által adni akart látványvilágot a maximumon nyújtja. Minden butítás ezt a műélvezetet rontja. És ha a gamer társadalom 99,9 %-a erre a butításra kényszerül, akkor valami nagyon nincs rendben...
Ha most játszanál végig egy nfs underground-ot, vagy egy far cry-t full beállításokkal, 4*AAval (a mostani cuccok ezeket már tudják), igencsak megdöbbennél azon, mennyire más élményt nyújt, mint anno, amikor szintén több kompromisszum kellhetett. Csak akkor a középkategóriának, nem pedig a csúcskategóriának. Akkor tudtam, hogy van egy 9600pro-m, és ha akarok nagyobb játékélményt, akkor az plusz 50e Ft, és akkor teljesen kiélvezhetem a műalkotást.
Most meg az van, hogy vagy plusz 350k (2 db SLI 8800 GTX + Q6600), vagy várjunk még kb fél évet, amíg jön valami újabb mondjuk fele ennyiért összességében.
Na ne...
-
Pisatbá tudod mi a szomorú? Az hogy az emberről lehúzzák a pénzt! Beigérnek fűt fát és aztán meg hoppon maradsz a több száz rugós konfigoddal! Hagyjuk már ezt a dumát, hogy jövő hardvereire készült meg ilynek, szerinted 1 év múlva amikor lesz 9800gtx vagy ki tudja mi kit fog érdekelne a crysis lesznek újabb játékok akkor azok lesznek a nagy számok, a crysis most van itt most akar mindenki játszani vele nem jövőre meg kitudja mikor! Én speciel leszarom, hogy 1 év múlva csúcs nvidián már jól megy majd a crysis akkor biztos nem azzal fogok játszani! Csak ez a tendencia nehogy divatba jöjjön mert akkor tényleg nem lesz értelme csúcs pc-ket venni!
-
Nos pisti! Nem torzít a memóriám! Amiről te beszélsz már a későbbi patch el feljavított far cry hdr-el megbolondítva, és igen annak már nagyobb lett a gépigénye! Nagyon jól emlékszem itt van előttem amikor megvettem a 2.6 os northwood ot egy abit ic-7 512mb ddr400 és asus radeon9600Xt , ekkor még beröccent 1024 ben very high on csak sima high on ment aztán lett belerakva 2 X 512Mb ddr500 hardcore ram és 1024 very high ban ment akadás nélkül. ha nem met volna nem mondanám hogy, de ment! Ez tény! a Crysis pedig nemhogy középkategóriával de még csúcskategóriával sem megy very high on 1024 ben! nyilván a 9600xt sem vitte volna very high 1024 nél nagyobb felbontásban de arra ott volt a 9800Xt!
Most meg mi van! 8800Ultra sli és akkor talán megy maxon na nem már! -
SEMTEX
senior tag
Nézd meg ezt
Tehát lehetséges.....anno én is toltam gf 6600-zal 1024-ban fullon.. -
Loha
veterán
Ja egyetértek, nem tudom mi ez a sok háborgás, hogy lassú, lowon szalad mint az állat, és gyenge gépeken is elmegy, mediumon meg nálam éppen hogy megvan a 30fps de gyönyörű
Franc se megy többet tengerpartra nyaralni, benyomom a Crysis DVD-t, aztán sütkérezek a virtuális a beachen
-
Sirandrish
legenda
-
-
mazda626
addikt
Valahogy jobban átjött a dzsungeles harc élménye, és nekem úgy jött le, hogy az AI is ütősebb volt. Itt nem egyszer kétszer fordult elő olyan, hogy odaszaladtam az ellenhez, és nézett bambán, jó 5mp múlva pedig megpróbált reagálni, feltéve, ha még élt. Kommandózni is szerettem FC-ben, nem volt segédeszköz, ami nagyobb erőt adott, láthatatlanná tett, stb.
-
-
-
HaroWerks
senior tag
-
Apophis
őstag
Lehet, hogy neked csak a célzást nehezíti, de nekem 40-50 alatt NULLA a játékélmény egy SP FPS-ben. Persze nem akadozik, mert ahhoz <10 kell, viszont semmi köze a folyamatossághoz. Világosan látszik, hogy a game NEM fut el egy reális csúcsgépen, reális beáálításokkal (húzott GTX és Ultra mellett 1280-ban 30-35 nálam vicc kategória, ráadásul ilyen géppel a szokásos felbontás ennek másfélszerese), felső-közép gépen akkor is lassú, ha a látványon 3 évet butítunk. És, bár nem a multi a fő profil, azért megkövetel stabil 80 FPS-t, amit egy high-end konfig TALÁN kiprésel magából HL1 szintű grafikai beállításokkal. Nem tartom valószínűnek, hogy ezen 5-10%-nál többet javít az optimalizálás, dedikált driverek, ami édeskevés.
-
Sirandrish
legenda
nem akarok okoskodni de ha ilyen képeken 30FPS a max akkor ez akció közbe még 20 is alig van...az meg márminden csak nem élvezhető...szerintem..
meg az igazat megvalva ezeken a képeken nem látom a med-high beállitásokat...én mikor mindent csak mediumra raktam is nézett ki így
bárlehet hogy tévedek..majd az okosok megmondják
-
Kartács
aktív tag
Csak az hogy amit írtál úgy hangzik mint egy Full Gépen való Vistás DX10 TEST! (és profi is)
Csak éppen megnézem a konfigod és nem hinném hogy medium fölött elindúlna még a játék is ^^ (túlzok persze...)Vagy FPS el nem foglalkoztál? 5-10 azt csá?
Edit: javítok inkább csak a VGAddal van a gond
és proci sem egy húde valami...
Közben GTXes embereknek DX9 alatt AAval "élvezetes"Bocsi csak nem értem...
-
Kartács
aktív tag
-
lbalog01
tag
Szia!
Tudnál pár képet linkelni a DX10 és DX9 különbségről, ha már mindkettőben próbáltad. A hivatalos képeken is alig van különbség, de az se biztos, hogy ugyanazok az efektek vannak bekapcsolva a 9-nél mint a 10-nél
végére kéne járni már ennek a 9 versus 10 kérdésnek!
thnx -
feka007
veterán
Far Cryban is volt árnyékolási rendszer, csak éppen nem mindenre kiterjedő, de pl. már a zseblámpánk is vetett árnyékot (amire a Doom3 Tech 4 enginének a fő büszkesége volt...). A szabadban viszont csak az embereknek és még egy-két fontosabb objecteknek volt árnyéka (járművek, hordó), a fáknak csak előre berajzolt.(de még az is sokkal jobb, mintha nem lenne alatta semmi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Archívum I. - [link]
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest