- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A Crysis egy sci-fi FPS a díjnyertes Crytek fejlesztőcsapattól, a kritikusok által magasztalt Far Cry alkotóitól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apophis
őstag
válasz D@ni88 #12146 üzenetére
Én kitapasztaltam: high texture,detail és water (fizika, ha akarod) minden más low, így rá lehet fogni, hogy játszható, de jópár részen szépen belassul majd. Én Deltán így vittem végig, de multizni már nem jutba vele eszembe, viszont szép élesek a textúrák, ami szvsz a legfontosabb. Teljes high elérhetetlen.
All was naught but to serve the void...
-
Apophis
őstag
Nem tudom, hogy vagytok vele, de deltán sem volt kihívás a játék. Nagyon OP a cloak, legközelebb nem fogom használni.
-
Apophis
őstag
válasz p a s s e r #12085 üzenetére
Szerinted komolyan képesek lettek volna maguktól kiadni egy játékot a FarCry után, ami jól láthatóan még legalább fél év kőkemény fejlesztésre szorulna? Nem elég, hogy az EA "betartatja" a fejlesztési időt? Így persze a fejlesztők tepernek, hogy legalább valamennyire finomítsák az egyébként zseniálisan megtervezett korai pályákat, aztán hozzácsapnak egy halál gyenge befejezést, ahelyett, hogy egy év múlva kiadnák az év(tized) játékát.
-
Apophis
őstag
válasz feka007 #12083 üzenetére
Papíron függetlenek. Az EA meg szánalmas, undorító szekta, nem elég, hogy brilliánsnak ígérkező címeket fércművé alacsonyítanak, felezik-harmadolják a játékidőt, egy évvel korábban kiadják, még van képuk ezeket hónapokig 13k-ért vesztegetni. A rókabőr szériáikról nem is szólva. Egymaguk képesek kinyírni a PC-s játékipart.
-
Apophis
őstag
válasz feka007 #12080 üzenetére
Szerintem meg csak grafikai, mert az AI gyenge, a pályadesign egy az egyben FarCry, a fegyverek között semmi extra nincs, a moddolhatóság sem új, ráadásul gyengén kidolgozott. Egy - gyengén balanceolt - nanosuit miatt meg nem lesz mérföldkő a játék. Ez egy grafikailag felturbózott, csiszolt FarCry egészen a Core-ig, onnantól gyenge shooter. Mérföldkő akkor lehetett volna, ha az EA nem rondít bele.
-
Apophis
őstag
válasz feka007 #12001 üzenetére
Ahogy te is mondtad: jól kitalálták. Aztán a megvalósítás már hagy maga után kívánnivalókat, a cloak irgalmatlanul erős, deltán is simán működik a megközelít-fejlövés-sunyul taktika, nagyobb csoportot is simán le lehet kaszáni 3 méterről, hogy az őrpost ostromokat ne is említsem. A strenght már alig használható (lehetne dobálni, de Deltán kilőnek 50 méterről), a pajzs aránytalanul keveset nyelt el realistic módban is, a speed meg megfelel a Stalker sprintjének. Kis balance ráférne. Ugynígy a fegyverek, hiába moddolhatók, ha egyszer felrakom rá a legjobb távcsövet, taktical kiegészítőt, az egyikre hangtompítót azt' kész. A pisztoly nevetségesen erős, a shotgun gyenge. Ott a túszejtés, 95%, hogy zokszó nélkül szitává lövik a társukat. Ezek csak kiragadott részletek, az egész játékról süt, hogy kiadói nyomásra nem jutott idő a finomhangolásra.
Viszont érdekel a patch, amiről beszéltek, esetleg a 2. részről infók.
-
Apophis
őstag
Én most deltán csinálom, próbálok valósághűen haladni, ez teljesen visszaadja a FC feelinget, de sajnos túlhasználom a cloakot, ami szvsz nevetségesen erős. Sajnos ez a játékmenet tényleg csak az első néhány pályán jellemző.
Gyűlölöm az EA-t, amihez hozzányúl, tönkremegy - undorító. Ebből is az évtized játéka lehetett volna.All was naught but to serve the void...
-
Apophis
őstag
válasz Dare2Live #11969 üzenetére
Nem elsősorban a szánalom gépigény miatt nem game of the year. Borzalmasan rövid, a Core és további pályák igénytelenek, de a korábbi, kiválóan megtervezett pályákon is sokat ront a láthatóan nem agyontesztelt játékmenet (AI, nehézség ingadozása, monotonitás), az egészre ráfért volna még fél-egy év fejlesztés (EA ugyebár). Nálam a STALKER és a Bioshock masszívan übereli, de TOP5-be mindenképp befér.
Az meg, hogy "fullon nem is megy rendesen", egyhe eufemizmus, gyakorlatilag közép-felsőnél gyengébb gépen nem megy low felett...
Mod: szvsz a CoD4 egy gyalázat, nagyságrendekkel elmarad a fent említett programoktól, de ez nem tökéletesen szubjektív vélemény .
[ Szerkesztve ]
-
Apophis
őstag
Én is csak vakargattam a fejem, miután levágtam a "fődögöt" és elindultunk vissza a sphere felé. Gondoltam, most jön majd a sok idegenes harc, a rengeteg fagyott terület, a videókon látott fegyverek, erre CREDITS. Ez tett be nálam végleg a játéknak.
-
Apophis
őstag
válasz Hun'reeth #7570 üzenetére
Nem, very highról beszélek - nem mellékes, hogy én kijátszottam a FC-t 5600 ultrán, aztán 9800pro-n már a kor elvárásaihoz képest vígan ment, Crysis meg... Ráadásul a FC sok puskaport eldurrogtataott már ebből a stílusból. Szerintem a FC2-nél csinálják okosan, csak az EA képes ilyen gépigénnyel kiadni, pedig a játékmenet kiváló.
-
Apophis
őstag
válasz feka007 #7509 üzenetére
Szvsz a FC sokkal nagyobb ugrás volt, nekem a Crysis csak egy FC 1.2-nek tűnik. Mondjuk hasonlíts össze egy Chrome-ot vele, vagy bármilyen játékot, ahol megpróbáltak komolyabb erdőségeket ábrázolni, ég és föld. A Crysisban a legszembetűnőbb újítás a sok effekt, a poligonszám és textúraminőség nem javult annyit.
-
Apophis
őstag
válasz frame>24 #6965 üzenetére
Ez pontosan így van. Egy játék értékelésének szerves része - kellene, hogy legyen - az optimalizálás és a megfelelő sebesség biztosítása, a hype korszak előtt jópár játék - a Crysisnál nagyobb nevek - buktak nagyon keményen az ennél sokkal kevésbé jól optimalizált grafika miatt. Mert ennyi erővel valami CGI programot is összegyúrhatnának motorrá, a vizet meg mozgathatná hidrodinamika szimulátor, aztán a csúcsgép 2 napig renderelné az intrót. Irígylem azokat, akik el tudnak játszani 30 FPS-el. Nekem hiába ír ki a Fraps stabil 50-et, lassú, utánhúz, multira teljességgel alkalmatlan (és ez már medium-low szint), és ezzel nagyon sokan így vannak. Ugyanígy a kényes szemem miatt szerencsére megragadtam a CRT monitoroknál (1024 és 1280), és sajnálom azokat, akiknek 1600+ felbontásokon kellene futtatniuk (bár, ahogy elnézem, a felbontás és a processzor nem oszt, nem szoroz, csak VGA optimalizálás, mint olyan, nem létezik). A sajtónak büntetnie kéne, de borítékolható a 90-95% mindenütt, a negatívumoknál pedig megjelenik majd megjegyzésként a nagy gépigény (emlékszem, ez régen mit jelentett: a középkategóriás gépemen esetlen csak highon ment). Az EA-nek ismét sikerült.
-
Apophis
őstag
válasz Motion_Blur #6709 üzenetére
Nálam is ilyen, hiába erősebb a processzorom (szerintem a leggyengébb X2/C2D is kihajtja), viszont a 8800 320 még mediumhoz is csak komoly kompromisszumokkal elég Én inkább levettem 2xAF 2xAA és pár csúszka low-on, viszonylag stabil 50 FPS ráfogom, hogy SP-re elég, majd kijátszani is így fogom. Sajnos a textúrák így már zavaróan mosottak, highon pedig nem bírja a gép. Én egy olyan beállításnak örülnék, ami a füvet úgy, ahogy van törli, a növényzetre minimáltextúrákat rak, de az építmények legyenek tűélesek.
-
Apophis
őstag
Kipróbáltam Vistán, 1024-ben, 8x anizó: minden low, - az obeject detailt nem engedi very high alá, és emiatt - játszhatatlan; minden maxon: 2-5 FPS.
-
Apophis
őstag
Én a YouTube-on láttam taktikai atomtöltet vetőt, ezt be lehet rakni a demoba?
-
Apophis
őstag
Akkor újra, fizika: [link]
-
Apophis
őstag
Fizika [link]
-
Apophis
őstag
Bekonfigoltam multira: 1024, minden minimum+némi AA és AF, így majdnem stabil 100 FPS, igaz, a grafika vénül 6 évet és kb. tőlem 5-10 méterre jelennek meg a kisebb tárgyak Szóval multira nem esélytelen. Továbbra sem vagyok képes singlere játszhatóvá tenni. Ha elérek egy - fogjuk rá, hogy - játszható 40 FPS-t, vagy nincs AA és AF, amitől ronda és zavaró, vagy alapból gyengék a textúrák és nagyon közel renderel. Mindezt úgy, hogy az összes efektet levettem low-mediumra (amik tulajdonképpen lefedik a grafikai újításokat, de én inkább az éles textúrákat szeretem). Így már - a karaktereket leszámítva - rusnyább az Ultra FarCry-nál.
-
Apophis
őstag
Lehet, hogy neked csak a célzást nehezíti, de nekem 40-50 alatt NULLA a játékélmény egy SP FPS-ben. Persze nem akadozik, mert ahhoz <10 kell, viszont semmi köze a folyamatossághoz. Világosan látszik, hogy a game NEM fut el egy reális csúcsgépen, reális beáálításokkal (húzott GTX és Ultra mellett 1280-ban 30-35 nálam vicc kategória, ráadásul ilyen géppel a szokásos felbontás ennek másfélszerese), felső-közép gépen akkor is lassú, ha a látványon 3 évet butítunk. És, bár nem a multi a fő profil, azért megkövetel stabil 80 FPS-t, amit egy high-end konfig TALÁN kiprésel magából HL1 szintű grafikai beállításokkal. Nem tartom valószínűnek, hogy ezen 5-10%-nál többet javít az optimalizálás, dedikált driverek, ami édeskevés.
-
Apophis
őstag
Hogy őszinte legyek, nálam High-on sem sokkal jobb a FarCry-nán, a karakterek szembetűen kidolgozottabbak, kicsit jobb textúrák, ezen felül csak az effektparádé. Közel sem érzek akkora fejlődést, mint amit anno a FC hozott, ráadásul azt egy akkor középkategóriás gépen medium, majd 9800pro-ra váltva magas beállításokkal gond nélkül futtattam. Így a demo után (bétába nem kerültem be) két szó ugrik be: hype és EA.
-
Apophis
őstag
Highon diavetítés, mediumon, szűrőkkel játszhatatlan. Ha elfogadható sebességre hangolom, elbújhat a FarCry mögött, de nekem maximumon sem esett le az állam. A játékmenet nagyon jó, de a nevetséges gépigény tönkreteszi.
bagyulajuve: egyezik a konfigunk, csak én XP alatt tolom. Nemhogy maximumon nem megy (pedig a felbontás csak 1024), de szerintem még minimumon sem lenne tökéletes. Maximumon 5-20 FPS, ami nulla.
[ Szerkesztve ]
-
Apophis
őstag
Valaki összehasonlította már az aktuális WHQL és a Crysis special edition Nvidia drivereket? Van-e értelme felrakni, érdemes-e nagytakarítani az előző driver után - ha igen, mivel?
Áhh annyira pörög a topic hogy mire beírom már más megkérdezte...
[ Szerkesztve ]
-
Apophis
őstag
válasz wwenigma #4380 üzenetére
Magamat ismétlem: bármilyen agyoneffektezett, csillogó techdemo fusson el stabil 60 FPS-el a mindenkori csúcsgépen. Mire jó az újgenerációs grafika, ha még a bemutatók Cray szintű masináin is belassul, akadozik, felső-közép gépen pedig le kell butítani, ami két évet rondít rajta? Sosem fogom megérteni...
MOD: a 8x anizó manapság obligát; komoly felbontáshoz nem kell AA, én pl. 1280-ban játszok, ide kell 4x, a gépigény szempontjából nagyjából mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Apophis
őstag
válasz p a s s e r #2638 üzenetére
Én az első 6 hónapban voltam aktív. Pár hónapja ki akartam próbálni, de a CDm eltörött, így nem tudom felrakni
-
Apophis
őstag
válasz #57018880 #2609 üzenetére
Sajnos az ilyen játékoknak sosincs megfelelően kidolgozott multija. Én a FarCry-t pár hónapig toltam, élvezetes, egyedi, de nincs meg a balance, a netkód sem tökéletes. Nem éreztem azt a kidolgozottságot, amit egy UT vagy CS tud felmutatni (függetlenül a stílustól). A játékos bázis sem a megszokott volt, kb. 5% HC (én is ide tartoztam, profi réteg akkor még nem volt), akik a pályaismeretükkel daráltak, a többi nem érte el a szükséges szintet. A singlet nagyon várom (FC-t is leküldtem vagy 6-szor), de multira nekem marad a TF2 és UT3 (arról ne is beszéljünk, hogy high-end konfigom sincs meg a szükséges sebesség, egy ilyen játékot pedig bűn butítani). SP game of the year-re azért megvan az esélye (már ha megjelenik idén...).
-
Apophis
őstag
Szerintem viszont nem. Áltolánosnak illene lennie, hogy bármilyen új játék normálisan - értsd: 75+ FPS stabilan - elfusson egy felsőkategóriás (nem csúcs!) konfigon, reális beállításokkal (ami manapság 19" natív, high detail, 4x-8xanizó). Ehelyett megszokott, hogy az aktuális csúcskonfigon (manapság pl. GTX, 4GB RAM és C2 6850) eldöcög 30-50 környékén (ráadásul ilyen gép mellé nem 1280-as felbontás dukál, hanem 22"+ monitorok). 40 FPS nem játszható sebesség (még egy RTS alatt sem), single playerhez is kell a 60-70, ami pedig multira édeskevés.
Érdekes például, hogy az Esport ligákba bekerülő új, nagy nevek - amiket a kiadó vásárol be többnyire - csak az aktuális, millió körüli, széthajtott Alienware és társai csodákon futnak el illő sebességgel.All was naught but to serve the void...
-
Apophis
őstag
Egy Crysis-guru mondana pár szót a multiról ha szépen megkérem? Főleg az érdekel, hogy a TF2-vel és UT3-al öszevetve (esetleg FarCry2 is) milyen egyedi jellegekkel bír a nanoruhán kívül, mennyire veszik komolyan a netkódot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Archívum I. - [link]
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest