- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Hali! Most meglesem pontosan, hogy nálam mennyi q9550-att a droop vid/bios-on minden alapon llc nélkül és azzal is. Szerintem nálam még magasabb lesz mint nála!
(#11726) kulerr : Ok, értem én.(most már)
Én nem tudtam kitesztelni, meg..a ramvisszaosztás. Team ramokkal 1xüen ebben a lapban 800-as procit nem lehet normálisan hajtani...
Melegedés meg..Ez a procim már tényleg alacsony Vid-es (ezt Te is tudod) de melegedés..nem van
Ok, hogy írtam párszor, hogy a melegedés miatt léggel ezt jobban hajtani nem lehet, de..Könyörgön, ki hajt q9550-et, 1,6v (bios) VTT 1,48 MCH 1,56-körül? _mert én itt álltam le, erre értettem. S itt még megfogja a TRUE!!
A q9400-es meg..Az is minden volt csak melegedős nem a maga 1,1875-ös VID-jével. -
sz.j
nagyúr
Üdv.
Én csak a melegedésre reagáltam.
Mint mostanában mindig a TRUE Black + SFLEX 1900rpm-es páros hűti a procimat, és az alacsony VID ellenére még nyáron sem volt gondom (lásd a linket, augusztusi).Az teljesen logikus, hogy VID felett nagyobb a fogyasztás, de hogy ua a frekin, az alacsony és a magasabb vid között mennyi lehet a diffi azt nem tudom, de szvsz nem lehet jelentős.
De ez, legalábbis nálam, csak tuningnál jelentkezhet, mert általában 1,088V-on (közel 4GHZ-en) megy a proci, ami nekem mindenre elég. -
kulerr
őstag
ezt már Sárpac is pedzegette és ha jól emlékszem méregette és valóban valami ilyesmit mondott ő is....az alacsony vides proci előnye h kisebb feszen tudja az adott órajelet, és ha azonos feszen megy a két proci a magasabb vides kevesebbet eszik , na de nem is fog ott tartani mint az alacsonyabb órajelben(meg ott a melegedés is egyébként...) de olvasok tovább ha valaki már leírta ezt sorry
-
yolan
őstag
Elég kellemes
Végülis már nem piszkálom annyit, beton stabil, de ha kell eltudok vele játszadozni.Szerk.: a kettő két külön mérés, itt a trükk. ha biosban 1.0625v-ot adok meg akkor terhelve az 1.008v felé hajlik, 4-5 mp-re karcol bele a 0.992v-ba, aztán vissza, és tovább.
Mikor a vtt-t visszavettem 1.1-re, meg a refeket, akkor a vcore-t is csökkentettem még kicsit, 1.05625-re, azzal számoltam ki a dropp-ot. -
lipi67
nagyúr
Nem értettelek én félre, én is szoktam agyalni és meglehettősen érdekes is a kérdés. (tetszik is a téma).
Melegedni szerintem nem feltétlen azért melegedik az alacsonyabb vid-es mert többet eszik, hanem mert neki az már sok
Úgy értem, a gyári értékhez (vid-hez) képest az már bőven sok fesz neki. Vagy..
Akkor pl a teóriád szerint egy 1,15v vid-es proci 1,2V-on uannyit kell, hogy egyen, mint egy 1,25v vid-es 1,3v-on?Ill. ez se ok, mert 1,15v nem úgy aránylik az 1,2v-hoz, mint 1,25v az 1,3v-hoz.
(0,9583333 vs 0,961538xxx) -
lipi67
nagyúr
Nézd meg Everestben
Fura dolgokon töröd az agyad. Kben igen, az alacsony Vid-es már túl lenne feszelve, a másik meg kuka még, de..sztem a fogyaszás 1,2v-on azonos, csak az alacsony vid-es jobban melegedik.(#11704) bzs73: Ez ok, de semmit sem jelent. Nézd csak meg! (Én most néztem)
Elindítottam a prájmolást, igy alapon. 25W majd lett38W, 27W, 41W 1 percen belül.. -
lipi67
nagyúr
"Mi értelme volt?Semmi.Csak jókat teszteltem." ----Ez nem elég?
Nekem kikapcsoéódás, szórakozás a pc. Ilyen alapon minek ennék töltöttkáposztát, zsíroskenyérrel is jó lehet lakni, nem?
Nem érdekel, hogy mennyit ér most, s holnap mennyit fog, azért nem erről szól. S ha reggel mikor kinyitom a szemem s egy lepusztult ház látványa fogad..engem nem dob fel, sőt.. Mi a f@sznak több 1000 dvd, cd? Sose nézem, hallgatom meg mindet úgy se, de..A tudat, hogy ha Dead Kennedys El Paso'i koncertet akarnék hallgatni, megtehetném..megnyugtat. S reggel mikor [ez] a látvány fogad. szint úgy. Semmi csicsa, de a chieftec erőt sugall és minőséget a puritánsága, a team kacsingat rám, s a tudat, hogy a TRUE alatt egy brutal q9550-es figyel..jó érzés..
-
Bagira01
veterán
Én meg azt mondom, h egyáltalán pc-be fektetni nem érdemes. Ez nem is befektetés, mert nem hoz hasznot, csak elértéktelenedik, ami ellen csak úgy tusz tenni, ha állandóan az árakat nézed és váltasz amikor kell. Én most megvettem ezt az amd-s cuccot, azóta nem is nagyon néztem mi van az apróba mennyiért. Nagy ívbe tojok az egészre
-
lizakattila
senior tag
Akkor zajlott az élet Neked is.
Jó olvasgatást, lesz mit.(#10676) darál0w: meglátjuk mi lesz. Még én sem tudom. Ahogy bzs is írta előttem, amire én is használom mostanában a gépet (lassan már nem is én használom a legtöbbet), arra elég lenne egy E3xxx/E5xxx is egy olcsó lappal.
De ha úgy alakul és tudok felfelé váltani (különösebb befektetés nélkül) akkor kihasználom a lehetőséget.Na Jó Éjt Mindenkinek, megyek is szunyálni!
-
Bagira01
veterán
Sejtettem
Nekem is elkéne vmi e8400, de csak az fsb miatt. Hétfőn elvileg megjön az abit ip35-öm és eladom a p35-ds4-em. Kedden végre lesz ram is az i7-es konfighoz, viszont nyakamon a vizsgaidőszak úh halott ügy ez a pc. Kéne egy hét amikor nem kell semmit csinálnom, de olyan sztem júniusig nem nagyon lesz
-
lipi67
nagyúr
Kb nekem is ez a tapasztalatom. Mint halottnak a csók, ill. mint oviban az Anus
Akoska: Lehet nem jól emlékszem, de talán azt olvastam, quadnál fontos tényező lehet, és ott van igazán értelme. Hát..Nálam 1 szál értelme sincs..
-mén próbálok tesztelgetni valamit.-Kben..Ez a proci jobban értékeli a VTT-t mint vcore feszt! Sőt! 1ütt kvra nem szeretik a magaslatokat. X VTT-n és pl bios 1,5V-on szépen megy, de uazon beállítások mellett 1,56v-on már be se bootol..(példa volt)
Miről beszéltek? Milyen lap? Engem is érdekel a dolog
-
lipi67
nagyúr
Persze, amit írsz az igaz, de nem feszcsalás az, inkább a hülye feszlépcsői a ludasok. Ez engem is kvra zavar ám! Szerintem a magyarázat annyi, hogy nagy a vdroop. S 1-1 feszlépcső hiába némi plusz fesz, jön le belőle a kva droop és annyival nem növeli a valós feszt, hogy a cpuZ érzékelje. Meg a cpuZ se egy kva precíz dolog. Emlékszem olyan bugjára, amikor 2xxx-es procinál (talán annál) fesztől függetlenül 1,35V-ot írt ki a cpuZ.
Kben én se vagyok se giga se Asus párti, mindíg Abitos voltam
Ja!!! Abit. IB9-nél 1,6V volt a max adható fesz és..Nekem prájmolás alatt a cpuZ 1,62-t mutatott-szarni rá, csak menjen!-
-
lipi67
nagyúr
Szerintem meg pont ezért csal! A feszesés az rendben, de az, hogy biosban belőtt fesz akár terhelve is, magasabb legyen..Huncut! Régebben ezt beszéltük is, felülfeszelnek ezek az agyafurt Asus lapok. -Szép eredmények amúgy, ügyes vagy!-
(#8316) tom_tol : Valószínű, hogy van pár FSB még benne, de ha lesz, előcsalom. Érdekes a VTT/VCore párharc. Itt Gigában ezzel a procival szó szerint ütik 1mást.
-
volt már nálam sok minden.
kiégtem már...beszéltem gabival, a prociról.
igazából az sem mozgatta meg a fantáziámat.
esetleg ha sikerül összehozni a "hideg"-et,akkor tesztre mindenképp kipróbálnám.
utána az is menne piacra.
kicsit elegem is lett már ebből,egyenlőre...
majd ujra kedvet kapok és akkor lesz ne mulass."A telód meg f@sz@.Én is noki-ás vagyok."
nagyon szeretem a kis dögöt#8189 kulerr : láttam már 1-2 dolgot ami gondolkodóba ejtett és vhogy mégsem mozdulok rá. nem is értem...
-
Petiapó
tag
bzs73: amolyan erős kezdő vagyok, sokak szerint félprofi, de ez úgy hangzik mitha értenék hozzá...
kimi02: csak 4005MHz -et bír ezzel a viddel, ha nézted a képet. A 4500hoz, már 1.46-nál jártam ami 1.39-1.4 körül volt drop után. De 78 foknál kilőttem az orthost, mert 80 fokra van állítva a BIOS-om.
akoska07: semmi sem változott, hacsaknem annyi, hogy már 2*2GB 10066os GEIL van bent. A hűtés egy saját kézzel mart 50*50-es vörösréz blokk, amit még egy 1800+-os procihoz csináltam annó, de úgy tűnik elég szépen sikerült
A többi része: két 40*40-es blokk (VGA, NB), egy Suzuki Swift fűtőradiátor, pár szilikon gumicső, egy akváriumi szivattyú, és egy 110-es KG csőből csinált víztartály
de szerintem ez nem ide tartozikvalahol ott vagyok a gányolás,tákolás topikban egy jó pár képpel is
De mindjárt javítom a konfigom
ui.: most nézem a memóriát már korábban átírtam... -
lipi67
nagyúr
Félreértettél!
"hogy bejön a srác a topikba, kérdez, fix beállításokat kér, s reklamár.. -ezt nem erre a topikra írtam!!!!!"
"Van egy szűkebb réteg, pl a ez a topik, ahol nem szégyen ha elhasalsz x feszen prájmolásnál, s kicsi kezed hajlandó boot-nál a "del"-re nyomni, ott ügyködni..."
-ezzel meg azt akartam mondani, hogy itt jó , mert itt más a helyzet!!!
Nézem az ebédet..olyan ismerős..Már azt hittem, hogy az ideg dolgozott bennem s 1x már megettem, de szerencsére beugrott, hogy tegnap én főztem...-sztem hülye vok.. -
lipi67
nagyúr
"most már jó volna kicsit élvezni is a gépet.." -ez az. Nem is gép kellen, tesztlabor
Nálunk a 2 törpe ráül a gépre, stb.. Ha hozzám kerül, kb semmit se tudok csinálni, mert kapásból jön a teszt. Prájmolás közben olvasom a priviket, maileket mert nincs idő, -ezért is dobott már el határesetnél-, s azt veszem észre, hogy van p45-ös lap a boltokban, én meg még a 965-nél tartok, mert nem olvastam utána
Viszont..Tudom, sokszor írtam/tuk, s nem lehet általánosítani de: ma reggel 3/48 tól ezt csinálom.több mint 6 órája és nem szégyellem, hogy szarakodom. Azt hiszem a lapomat elég jól ismerem, s mégis. Ilyenkor jut eszembe (meg az amit este írt akoska), hogy bejön a srác a topikba, kérdez, fix beállításokat kér, s reklamár.. Van egy szűkebb réteg, pl a ez a topik, ahol nem szégyen ha elhasalsz x feszen prájmolásnál, s kicsi kezed hajlandó boot-nál a "del"-re nyomni, ott ügyködni...
-enni kéne valamit, elfelejtettem...-
(#7656) hackeeeee: 2 év gari van még (több is) a lapomra, de már csak nevében hasonlít az UD3R-re. Viszont: A hővezető lapkákat szépen le lehet szedni, s eltenni, u.úgy mint a kék csicsás csigabiga feliratu kütyüt. Gondolom, Nálad is meg lehet oldani. Ha meg baja lenne, visszaállítod az eredeti állapotot és mehet gariba. Szedd csak le, nézd meg, gond nélkül meg lehet oldani. Persze ha a legkisebb kétség is felmerül benned, ne tedd.
-
lipi67
nagyúr
Ezért voltam csöndbe, szívtam kicsit vele, de..megérte
(#7653) akoska07 : De! Nincs is más ramom! Csak..Mikor szelektálok, s fsbk-ként haladok, van , hogy úgy hazavág, alig térünk magunkhoz1xübb a ramokat auto-ra pakolni, mert 1-1 tuning után, nincs kedven 10 beállítást babrálni. S még valami! Ezeknek a ramoknak az előnyük a hátrányuk! Kva nehéz a procituninggal összehozni őket. Ha ugye mennek (mert azt szeretnek és nagyon tudnak), akkor kell a fesz is nekik. (ugye nem 1066-os Team ramok, itt alapból megeszi 1300 körül a 2,4v-ot de, van , hogy 2,5 is kell. Ez megviseli az MCH-t, s nagyon kellene feszelni. Amit ugye a lap bír simán, de a cpu tuningra elfogy a ram miatt. Ha meg visszaveszed..Ezek 1100 alatt csak kinlódnak mint bab a fazékban. Ha pl x szorzó és FSB miatt 890-en bootolnl..-szarik rá, be se indul. Ha csak emeled az FSB-t és 1066-on lesz, rögtön magához tér. kaoszpapja is imádta az Ő 1200-as ramjait, csak neki is tele volt a töke a hárklisságukkal a cpu tuning terén, ezért is adta el.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest