- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
Pietrosz
addikt
válasz
laragirl83 #4665 üzenetére
Ne égesd már magad ilyen postokkal!
-
Pietrosz
addikt
Szerintem meg jó 5let a tanfolyam, talán csak irigykedtek, mert nem nektek jutott eszetekbe
-
Pietrosz
addikt
válasz
laragirl83 #4475 üzenetére
-
Pietrosz
addikt
válasz
C.Brigante #4480 üzenetére
Nyitott házzal és maxon járó ventivel nézted?
-
Pietrosz
addikt
válasz
laragirl83 #4475 üzenetére
Látom nagy ritkaságnak számítasz itt ph-n
Ennyire jó a procid
(Nem mintha az enyém nem ugyanannyit menne)
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
válasz
laragirl83 #3813 üzenetére
Nézd meg a listán hány ilyen eredmény van, utána gyere vissza ezzel
-
Pietrosz
addikt
válasz
laragirl83 #3792 üzenetére
Zavaró, mégse tudsz vele semmit kezdeni
Akkor mit szenvedsz rajta? Ha kell a teljesítmény a procit kell kihajtani ahogy tudod, nem strappal meg időzítésekkel babrálni. -
Pietrosz
addikt
Ha nem 975x lapja van akkor nem eri meg
Hol vannak az érvek könyörgöm?
Ha van valakinek pl. egy P5BD lapja van, akkor abba felesleges 6600-at venni, mert egy 6400-al ugyanakkora teljesítményt érhet el? Az idézett mondatod ezt jelenti. Ez pedig nem igaz. Ennyi. -
Pietrosz
addikt
válasz
attika80 #3380 üzenetére
Erre jott a valasz hogy szorzo es cache a kulombseg es nem eri meg.
Mi ez a hülyeség már bocs
Mondd már meg hány 6400 szaladgál 3600 felett, mert én úgy tudom nem sok.
6600-al több MHz-et lehet elérni, ezért igenis megéri.
Tehat mivel arak felol erdeklodtek a valasz ebben a formaban az, hogy a 965-os lap melle jobban megeri az olcsobb proci.
Ez megint BS. Azért mert valaki az árak felől érdeklődik, az nem jelenti azt, hogy a drágábbat nem venné meg. Mitől evidens ez?
Ellenben a 975x lapok ala mar elegge keves a 8x szorzo miatt, mivel koztudottan kevesebb fsb-t mennek a 975 chipsetek.
Mennyi az a kevesebb FSB? 450-et szerintem mennek azok is. 8*450 az már 3600MHz, akkor meg miről beszélünk?
szerk.:
Közben látom írtatok, cáfoljatok meg, ha tudtok
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
válasz
laragirl83 #3236 üzenetére
Elől hátul van venti+tápventi
Ja és a chipseten is van venti
Nem tervezem így használni, csak érdekes, hogy ezt is tudja. -
Pietrosz
addikt
Aki passzívan szeretne tuningolni, annak mondok egy érdekeset
1,248V loadon 3200MHz-en 70 fok max orthos alatt a 6400-am Scythe Ninjával -
Pietrosz
addikt
Pedig feleslegesen aggódsz.
Nálam pl. az igazán terhelő progik, mint pl. tömörítés, videó kódolás kb 5-10 fokkal kevésbé fűtenek, mint egy orthos teszt.
Tehát kitesztelheted nyugodtan úgy, hogy pl 70-75 fokig is felmegy a hőfok, mert normál használat alatt kb 65-70 fok lesz csak szvsz. -
Pietrosz
addikt
westlake!
Egy alapfeszes tuning a listába
[link] -
Pietrosz
addikt
válasz
Motion_Blur #2826 üzenetére
Így van ahogy mondod
-
Pietrosz
addikt
válasz
laragirl83 #2735 üzenetére
Igen, szorzót visszavenni és úgy
-
Pietrosz
addikt
válasz
laragirl83 #2733 üzenetére
Megnézted már mit bír a ramod?
Itt egy tipp, ha gondolod megfogadod, ha nem nem
Megnézed 5-5-5-15-ön pl mennyi a ram vége. Ha megvan, hogy pl 460(920), akkor megpróbálod erre emelni a procit. (8*460)emeled a feszt és figyeled, hogy orthos alatt 70 fok legyen max. Ekkor szinte mindig 70 alatt leszel rendes használat mellett. Ha nem megy, nem gond, csökkented az FSB-t addig, amíg nem bírja. A lényeg a magas FSB/ram mhz. időzítés nem fontos annyira. Így ki van hajtva rendesen a rendszered. Ezek a tesztek amit linkelsz nem igazán értem mire jók, bőven jó a hőmérséklet és a fesz is. A rendes tuningnak sztem úgy van értelme, hogy megkeressük a betonstabil határokat, onnan még kicsit visszább venni, és úgy használni a gépet. Csak tipp, nem leharapni a fejemet -
Pietrosz
addikt
válasz
laragirl83 #2671 üzenetére
Na megszólalt a főguru
Honnan tudod hogy mi futott a háttérben? Volt ott opera 10 ablakkal, winamp, utorrent, total commander, bla bla. Nem tudom miért kellene prio 9 meg 3 orthos meg a többi izé, ettől is kifekszik simán.Akkor látnám értelmét, ha nem terhelné 100-ra a magokat, de így sztem felesleges.
Persze bele kellett kötni, elvégre top3-as eredmény -
Pietrosz
addikt
Van egy ilyen is:
[link] -
Pietrosz
addikt
Egy kis frissíteni való:[link]
-
Pietrosz
addikt
Fesz témához annyit, hogy tegnap hoztam egy sima tálcás 6600-at, és 1,2650V az alapfesz. Ezt írja a bios is, és ha normalra rakom akkor ennyit is ad neki. 6400-amnál ugyanez az érték 1,325V.
Egyébként 1,296V-vel megy a 9*390MHz úgyhogy nem rossz darab. Eladó lesz ha érdekel vkit pm me. -
Pietrosz
addikt
ok
-
Pietrosz
addikt
Új eredmény:
[link] -
Pietrosz
addikt
válasz
Core2Duo #1393 üzenetére
Úgy megy annyit, hogy mindennek egy kicsit több feszt kell adni. És nem árt, ha a ram bírja a 930MHz-et
Szép lassan kell haladni, akkor nem lesz baj. Nekem 1,4V kell a 3,25GHz-hez.
Először pl meg kell keresni a ram végét, úgy hogy a proci szorzót leveszed 6-ra, a ram szorzót 2-re rakod, a ram feszt +0,3-ra(így 2,1V-t fog kapni, nem minden ran szereti...)
És emeled az FSB-t. Ram 5-5-5-15-ön. Futtatsz Orthos blend testet 20 percig. Ha bírja megint emelsz. Egyszer csak már nem fogja bírni. Na akkor kell vissza venni. Ha megvan a vége nagyjából, akkor lehet orthost futtatni megint, de már azt figyeld hogy 2 órát min. bírjon. Ha ez is megvan akkor jöhet a proci.
Szorzó vissza 7-re, FSB vissza 400-ra, ramfesz marad, proci fesz 1,35V pl. És emeled az FSB-t. Futtatod az Orthos small fft tesztet, nézed a hőfokot. 70 felé nem nagyon ajánlott menni. Ha nincs gond és bírja, akkor jöhet az 1,4V is.
Nem fog 1 hónap után elszállni
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
Kösz hogy válaszoltatok, nekem már nem kell
Ezt egy fórumtársnak írtam de másnak is jól jöhet
Recept 2800MHz-hez:
Szia!
Alapfesz is elég a 2800Mhz-hez általában. 1,325V manuálisan állítsd be.
Az FSB-t 400-ra rakd a szorzót 7-re
PCIE freki 100-ra
A ram szorzót 2-re. Az időzítéseket autora.
A ramfeszt +0,2V-re
Az FSB/MCH fesz auto.
Mennie KELL
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
Nálam a speedfan és az everest is ugyanazt méri
De akkor ezek szerint ennél kevesebbet kap kicsivel még idleben is. Köszi -
Pietrosz
addikt
Hi!
Az érdekelne, hogy tartósan mekkora feszt lehet max adni? Az a gondom, hogy tuningnál nem veszi vissza az EIST a feszt csak a szorzót. És 1,5V loadhoz 1,55V-re kell állítanom a feszt, és mivel a gép legtöbbet idleben megy így szinte mindig 1,55V-t kapna, ami nem tudom hogy mennyire sok
Hőfokban mennyi a max a magoknak? -
Pietrosz
addikt
Lowfesz projekt
[link]
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
Itt egy eredmény tőlem is:
[link]
Feszt próbáltam 1,325V-re belőni.
Prociról a kódok:
6300 SL9SA
L626A610
Fogok még feljebb is menni, de nem a gyári hűtővelEzt most hagyom reggelig, remélem bírni fogja. Csak hogy tudjam hol járok
Aktív témák
Hirdetés
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged