Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zé_Mester

őstag

válasz concret_hp #4484 üzenetére

A pentiumD-nél tapasztaltam ilyet, hogy ha 1:1-ben megy a ram, mondjuk 5:4 helyett, akkor hiába megy a ram lassabban, mégis gyorsabb a rendszer.
    erre nem tudok neked pontos választ adni hogy ez mi lehet, mert hála az égnek valahogy megkíméltem magam a D szériától.
    azt tudom hogy C2D-nál a ram arány csak egyféleképpen változhat az 1:1-hez képest, csakis felfele lehet állítani a ram sebességet, visszaosztani nem lehet. így csak növelni tudod a sebességet. (régen még a 478-as cuccoknál vissza lehetett osztani a ramot, ha esetleg a magas FSB-vel nem tudott volna 1:1-be menni akkor szépen visszalassítottad és ment minden tovább, de mostmár nincs ilyen, a itt csak felfele lehet állítani a ramot.

akkor ezekszerint csak az fsb állítással lehet húzni a procit?
    hogy lehetne másképp ??? csak így lehet.

gyári intel hűtő elég ezekre, vagy mindenképp kell valami durvább cucc?
    ha nem akarsz valami űberbrutál extrém tuningot akkor megfelelő lesz rá, de javasolt a csere
    de ilyen 3000-3500 között még simán fogja a procit normális hőfokon (mondjuk ez is függ a fesztől is :U )

ramok milyenek lesznek ????? nem akarok beleugatni de javasolt egy jobbfajta 800as, vagy esetleg egy 1066os ;)

Új hozzászólás Aktív témák