-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
válasz
FecoGee #14602 üzenetére
Tetszik,bar a par napos kurzusokat a kritakaid ellenere is tul jo szinben tunteted fel.
Ezek az oktatasok csoportban mennek,nyilvan lehet kerdezni,de nem sajatithatod ki magadnak azt a par napot. A csoport halad a tempojaban,ahol par kerdest feltesz helyetted mas,parat te is feltehetsz,de azert megis az oktato beszel foleg.
Hasonloan,mint a neten ingyen elerheto,vagy olcson megvasarolhato videokban.Magyar nyelv szolhatna meg mellette, de akimek nem eleg jo az angolja egy cbtnuggets video megertesehez, annak kar belekezdenie.
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #14563 üzenetére
Nekem a repulestol felelmem van, ezert nem repulok. Letudom gyozni a felelmeimet, de ez a mumusom, ezt nem tudom. Mindig az jut eszembe, ha pont most zuhan le, akkor utana nagyon merges leszek
Berlint pont elszalasztottam, akkor kerültem a ceghez, iden meg jovore Barcelona. Talan kesobb.
-
RunTimeError
tag
válasz
FecoGee #14507 üzenetére
Szia,
Igen azt átolvastam és azon kívül érdeklődtem volna egyéb lehetőségek iránt.
Egyébként a GNS3-ban tud valaki segíteni? Az alábbi hibával megáll sajnos, úgyis hogy tűzfal kikapcsolva, hozzáadva tűzfalhoz, vírusirtó törölve, program adminnal indítva stb. Már elég sok neten fellelhető megoldást próbáltam.
A szolgáltatás elindul, a http://127.0.0.1:3080/ weboldalt is meg lehet nyitni viszont a progi nem tud csatlakozni -
BlackJapan
tag
válasz
FecoGee #14425 üzenetére
Szia Ferenc!
Teljesen egyetértek a CBT-s Jeremy-vel. Nekem sokkal többet segít az, hogy valós eszközökön gyakorlok itthon. Próbáltam a Packet Tracer-t (azt is használom nagyobb labok esetén) de sem ott, sem a GNS3-ban nem fordul elő pl. olyan probléma (mások viszont igen
), amikor 10 perce próbálok telnetelni valamelyik switchbe, de a francért sem kapcsolódik, végignézem a configot újra, tűzfalat a gépben, aztán rájövök, hogy a rossz switchbe dugtam a kábelt
Szóval, mint kezdő én nagyon ajánlom a használt eszközöket (2 router - 2 switch) vagy akár egy all-in-one (Cisco 871W), hogy meglegyen a fizikai kontakt. 20-30 ezer forintból összehalászható minden.
Persze ez egyéni preferencia kérdése legtöbbször, de nekem jobban bejön, hogy itt zúgnak a vasak. Szerintem érdemes betenni ezt is a téma összefoglalóba.
pl ajánlott routerek, switchek kezdőknek, mit érdemes.
üdv,
B.
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #14415 üzenetére
WS-C2960X..-eket tolnak most még ki borzacskó sok helyre, de azt nem ajánlom, tele van a kódja hibával, meg olyan hardware restriction-ökkel, hogy meg van tán határozva, hogy a flexstack kábelt csak (asszem?) 100x lehet ki-bedugni.. aztán csere mert elkopik.. úgyhogy az én személyes tapasztalatom hogy olyan stabil mint a magyar forint.. egy pillangó szárnyának csapása is megborítja.. volt olyan is amiben az IC halt meg..
-
tutitibi
senior tag
válasz
FecoGee #14312 üzenetére
Netacad-os fejezet vizsgákat csinálok (assessment) mostanában egyrészt készülök a nagy OKJ-s vizgámra és hajtok a legalább 75%-os végső eredményért, akkor lehet elvileg majd Cisco tanúsítványom.
Mivel nincs semmim eddig Ciscoból ezzel kezdek.Hát van pár érdekes dolog a fejezetvizsgák értékelésében, pl.
" ..........................kommunikációs mód esetén a kapcsolat mindkét végén egyszerre történhet az adatok küldése és fogadása. "
Beírtam, hogy full duplex, nem fogadta el a helyes válasz: full-duplex !!
másik:
"A RIPng konfigurálása során a(z) .................. parancs utasítja a forgalomirányítót, hogy továbbterjessze a statikus alapértelmezett útvonalat."
beírtam, hogy ipv6 rip AS default-information originate, nem fogadta el a helyes válasz: default-information originate !!
Érdekes ezt a parancsot IPv4-nél is használják, én direkt IPV6 módjára írtam - mivel RIPng az az IPv6-os RIP, gondolkodtam is, hogy végülis csak ezt írom be de inkább kiírtam az teljesen, hiba volt..... hát ilyen ez.
A "nagy" vizsgák ugyanilyen szívatósak ???
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
FecoGee #14310 üzenetére
Az azt írja amit Cyber_Bird is beírt már..(Ő csoporttárs a Cohort6-ban ha jól látom
).Csak egy mentor írt nekem a NIL Learning site alatt olyat hogy June 20
lenne a voucher distribution utolsó napja, EZ miatt lett nekem először konfúz és nyugtalanító.Másodsorban pedig ha én holnapután 21-én vizsgázom (1st) akkor kiadják -e az Alef Kft vizsgaközpontnál aznap a "Score File"-t ? Ami az esetleges "Second Voucher" szigorúan aznapi utolsónapi igényléséhez feltétel.
Ha 2nd voucher megvan akkor az June 30-ig érvényes.
-
kowika87
tag
válasz
FecoGee #14198 üzenetére
Grat. Nekem is pass. Tenyleg jobb vizsga mint az elso. Az osszkep nekem kicsit marketinges lett, de mindenkeppen megerte par uj dolgot megtanulni, mindezt "ingyen". Ahogy az elso vizsga utan is irtam ez nem az vonal amivel szivesen foglakoznek melyebben, ugyhogy nekem itt eleg is volt
Tobb mint fel ev eltelt a CCIE lab ota ugyhogy itt az ideje ujra felvenni a fonalat... -
bal8080
csendes tag
válasz
FecoGee #14192 üzenetére
Miért keresnek többet a fejlesztők?
Mert több pénz van a szoftverfejlesztésben.
Sarkított példa:
Tervezel egy hálózatot leteszel nekik 10 routert, 4 core switchet, 20 distribúciós switchet és 100 access switchet ... és azt mondod 300 millió. ( eszközök értéke * x )
Fejlesztők:
Hoznak 10 szervert ( vagy kérnek tőled :-) ) rátesznek valamit és azt mondják 1,000 millió. -
ratio
újonc
válasz
FecoGee #14190 üzenetére
Jó, CCIE szinten lehet hogy több kell, de addig valahogy el is kell jutni. És az a helyzet, hogy kezdőként nem egyből hálózatot fog az ember tervezni, hanem jó eséllyel valami üzemeltetői/support munkát talál, ahol el kell tölteni valamennyi időt a továbblépéshez. Aztán ez vagy sikerül, vagy nem. Én sajnos 3 hétig se bírtam a 2nd line supportnál, így nem sok esélyem van CCIE szintre eljutni (mondjuk talán az én hibám is, hogy most derült ki hogy nem nekem való ez).
-
ratio
újonc
válasz
FecoGee #14186 üzenetére
A programozás nem csak arról szól, hogy az ember kb. ismeri a nyelv szintaktikáját és meg tud írni pár sor kódot az adott nyelven (legalábbis azon a szinten, amiről szó van). Nem ritkán kell hozzá még algoritmuselmélet, adatbáziselmélet, lineáris algebra, analízis, szoftvertechnológia... Továbbá a jó programozó tud megfelelő adatstruktúrát tervezni, optimalizálni, óriási inputokra is hatékony algoritmusokat írni, ismeri a fordítók működését, stb. Szóval elég komplex dolog ez, aminek nem minden eleme tanulható. Amúgy a felsorolt témakörök nagyjából a mérnök informatikus egyetemi képzésnek felelnek meg, amit a fejlesztők legnagyobb része el is végzett. Míg a hálózatos világban simán lehet valaki úgy CCIE, hogy középiskola után elkezd Cisco OCG-ket olvasgatni meg GNS3-ban/PT-ben laborozni, aztán pár év alatt összeszedi a megfelelő tudást. Ami mondjuk nem kevés, ez tény - de lássuk be, ennek a tudásnak elég nagy része a parancsok, protokollok és technológiák bemagolása, debug technikák begyakorlása, stb.
Ja és írom mindezt úgy, hogy 2012-ben még technikusi képzésen szerettem meg ezt a hálózatos témát, azóta pedig meglett a CCNA R&S / Security / Cyber Ops, JNCIA-Junos és a CCNP egy része is (igaz a könnyebb része, tehát a SWITCH vizsga; valószínűleg a többi már soha nem lesz meg). Mindezt egy mérnökinfó képzés mellett a kb. nemlétező szabadidőmben hoztam össze és még országos hálózati versenyen is kétszer végeztem a top3-ban. Aztán tavaly próbáltam ezen a területen munkát találni - sikerült is (a kétbetűs multinál), és ott jöttem rá, hogy ez nagyon nem olyan, mint amilyennek én elképzeltem. Lehet hogy máshol mást tapasztaltam volna, de amúgy is nehezen tudom elhinni már, hogy el tudok helyezkedni olyan hálózatos munkakörben, amit legalább olyan szívesen csinálnék, mint amennyire lelkesen toltam a netacad kurzusokat meg a versenyeket. Szóval jelenleg ott tartok, hogy szinte teljesen feleslegesen öltem bele ennyi időt ezekbe az önképzésekbe, mert úgy néz ki, hogy mégis fejlesztő leszek (mint ahogy az egyetemen végzettek nagy többsége is az lett/lesz). Pedig elég sokáig kitartottam amellett, hogy hálózati mérnök leszek, aztán mégsem. Ezzel nem szeretném senki kedvét elvenni attól, hogy ezt a területet válassza, de a kezdőknek azt tudom javasolni, hogy járjanak utána, pontosan milyen munkát is szeretnének végezni a tanulást követően, nehogy úgy járjanak mint én...
-
olloczky
senior tag
válasz
FecoGee #14184 üzenetére
Nézőpont kérdése. Nekem a hálózat sokkal jobban fekszik. Pedig azt csak "egyszer próbáltam". Programozni többször is neki futottam és mégsem kötött le, egyszerűen nem vagyok olyan fajta ergo nekem az nehezebb. És mióta dolgozok, látom, hogy a fent említett fizuk nagyjából az igazságot mutatják.
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #14136 üzenetére
Bár igazad van a valós világ tekintetében, de én láttam már sok hasonló Cisco vizsga kérdést, ahol a kérdés úgy szól, hogy mi lehet "a legvalószínűbb ok" és közvetetten adnak csak információt.
Lerajzoltam ezt a példát kicsit másképpen az egyszerűbb érthetőség miatt:
Bár nem adják meg sem a bridge priority értékeit, sem a MAC címeket, sem a port prioritásokat, sem, hogy milyen protokol fut, sem a cost-okat, de feltételezhetjük, hogy az ábra egy konvergencián túl lévő állapotot mutat default beállításokkal, mivel ugye más infó nincs.
Ha ebből indulunk ki, akkor tudjuk, hogy a root bridge az SW3 mivel ennek nincs egyik portja sem blocking state-ben.
Feltételezhetjük, hogy hagyományos STP (vagy PVSTP+, egy vlan-re vonatkoztatva ha Cisco) fut mindegyik switch-en, ugyanis, ha rapid vagy multiple lenne, akkor discarding state-ről beszélnénk és nem blocking state-ről. (máig nem értem egyébként miért nevezték át, ha a "bridge" megnevezés meg maradt).Látjuk, hogy mindegyik port fastethernet, tehát ha nincs más beállítva, akkor mindegyik link cost-ja azonos.
A hub csak zavarkeltésre van. Akkor lehetne jelentősége, ha meg kéne határozni a hub felé mutató port-ok státuszát rapid vagy multiple stp-nél.
A port prioritások pedig default-ban a nagyobb port szám fele emelkedik. (itt még lehetne kavarni, ha az egyik switch egyik portja mondjuk fastethernet 0/2, a másik meg gigabit 0/1 lenne. Ehhez kell tudni, hogy a stp portszám az alacsonyabb sebességű port majd a magasabb sebességű sorrendben mennek). Ugye fontos még, hogy a root oldal felöl nézzük ezt a link vonatkozásában. Ezért rajzoltam X-re a linkeket.
A valóságba nyilván nem kötne így össze switch-eket az ember. És a valóságban nem feltételezget, hanem egy show spanning-tree paranccsal megnézi mi van. Viszont lehetnek ilyen "aljas" példák a vizsgákon.
-
Yeffy
veterán
válasz
FecoGee #14113 üzenetére
errol, ha nem tul off, erdeklodhetek par sort?
nem ertem a fogalmat, h "Cisco ipari". nem ugy van, h eleve a Cisco termekek nem atlag/home usereknek keszulnek, hanem vallalati celokra?
miben kulonbozik ez az OT?bocsi, ha beleronditottam a topikba, remelem nem kerdeztem tul nagy marhasagot, csak ez nem tiszta szamomra...
-
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #14083 üzenetére
Igen itt elek. Nem mondom, hogy sztar vagyok Angolbol, de azert a szakmai angollal nem volt gondom mar jo ideje, az elozo 9 Cisco vizsgamon sose volt olyan, hogy nem ertettem volna a kerdest se.. Most meg nem is egy
Na mindegy, ingyen volt, ajandek lonak ne nezd a fogat!
-
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #14059 üzenetére
En ma voltam SECFND-bol, nem voltam tul lelkes a felkeszulesben, meg is buktam 76x-el
Hat ez tenyleg nagyon rossz vizsga volt, nehany kerdest en sem ertettem, eleg "erdekesen" voltak felteve... Szerintem eleg gyenge vizsga volt, az anyagot vegig tanulva sokkal ertelmesebb kerdeseket is gyarthattak volna, ha nem a penzre mennenek. Jovo heten elvileg meg tudok menni egyet a deadline elott.
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #13964 üzenetére
a próféta szóljon belőled és legyen a nyűgöm a megújítás a sikeres labor után
(Kérdés, hogy előtte hányszor fogok megbukni)
Amiket leírtál azért bizony a Cisco-t sokban terheli a felelősség. A vizsgák után a kérdőívnél van egy kérdés, hogy mit gondolok a Cisco mennyire biztosítja a tanúsítványok értékállóságát vagy valami ilyesmi. Ennél mindig zavarban vagyok, mert szerintem ebben sokat fejlődhetne.
A vizsgák nehezek, ha tisztességes eszközökkel vizsgázik valaki, de ahogy írod sokan nem ezért tovább nehezítik, de ettől még nem feltétlenül jó irányba mennek el a dolgok. Olyan ez mint a fegyverviselés engedélyezése: a bűnözőnek nem kell engedély, a nem bűnözőknek nehezítik meg a fegyverhez jutást. Persze ez sokkal komplexebb és abszolút nem ide való, csak jobb példát nem tudtam.A felkapom a feladatlappal és elszaladok egy jó esettanulmány arra, hogy a csalást kell nehezíteni, nem a vizsgát. Eleve azonosítják az illető személyazonosságát ugye. A vizsgaterem miért nem lehet zárt, vagyis a proktor majd kienged.
Értem én, hogy egy letesztelt CCIE szintű labor feladatsor összeállítása nem kis munka, de ha egyszer egy faladatsor kompromittálódik, azt mégis ki kellene vonni. Ezt párszor kellene megcsinálni és utána már biztosan nem érne meg senkinek kilopni a feladatsort.
Régi vesszőparipám pedig, hogy a CCIE vizsgáknak csak a written az előfeltétele, nem kell semmilyen érvényes Cisco tanúsítvánnyal rendelkeznie az illetőnek. Ezért lesz mindig olyan delikvens, aki ha csalni próbál nem kockáztat gyakorlatilag semmit. Harmadik világból kikeresik a jó memóriával rendelkező embereket és csak idő és pénz kérdése...Ha egy CCNP-t küldenek be, neki már komoly kockázata van. Ha lebukik megvonják a tanúsítványát és soha semmilyen Cisco-s tanúsítványt nem szerezhetne.Persze erre azt mondják sokan, hogy lehet valaki aki régi motoros hálózatokban régen lejárt a CCNP-je, de csak most jutott el arra a szintre, hogy CCIE-val akar próbálkozni. Ez védhető álláspont és ok legyen úgy, hogy ne kelljen valid CCNP, de ha régen volt az illetőnek, akkor ő már egy beazonosítható személy.
Szóval az előfeltétel bármilyen szakágból valaha megszerzett P-s szint legyen.A másik dolog a technológia fejlődése: ma már egy szemüvegkeretbe is tehetnek kamerát, ha akarják le is fogják fotózni. Ez ellen én úgy próbálnék védekezni, hogy egyedi azonosítót (valami vízjel szerűséget) tennék minden vizsgaképre (legyen az digitális, vagy papír). Ha ennek a képe kiszabadul a brain dumping iparba, akkor beazonosítható, hogy hol, mikor fotózták. Persze újra gépelhetik, meg a képeket újra rajzolhatják, de egy próbálkozást megérne a dolog.
És biztos vagyok benne, hogy a Cisco biztonsági szakemberei ezeknél az ötleteknél százszor jobbakkal elő tudnak állni, de a kérdés az, hogy valóban érdeke-e a Cisco-nak a csalások visszaszorítása?Mindettől függetlenül teljesen igazad van, bizonyára vannak papír emberek, no de az Ecserin is lehetett diplomát, értségit, nyelvvizsgát venni, mégsem mondjuk aztán, hogy akkor nem érdemes érettségizni, diplomázni, mert nem éri meg.
Én nem is szívesen dolgoznék olyan munkahelyen, ahol valaki egy kamu papírral boldogul és nem derül ki egy imposztorról szerencsés esetben a felvételi elbeszélgetések során, de legkésőbb a próbaidő alatt, hogy nem rendelkezik a szükséges tudással.
Attól, hogy Vincent van Gogh festményeit hamisítják egy eredeti még nem ér kevesebb, sőt pont azért hamisítják azt mert sokat ér.Nekem van két diplomám, amiből a második témáját az utóbbi 10 évben alig használtam. Meg is kopott a tudásom erősen. Az azt megelőző 10 évben viszont szinte csak azt használtam az elsőt alig. Féltem is, hogy az eredeti szakmámat már elfelejtettem, aztán amikor azt hozta az élet bizony elő jöttek a dolgot. Nyilván nem úgy mintha frissen végeztem volna, de tudtam a dolgokat hová tenni és ha kellett tudtam hol kell utána nézni.
Szóval, ha nem használod el is felejted szerencsére csak részben igaz.
Annak idején egy jobb fej tanártól meg is kérdeztük, hogy ok, hogy felkészülünk egy kollokviumra, vagy akár egy szigorlatra, de utána egy hónap múlva az se tud "semmit" belőle aki jelesre vizsgázott, meg az se, aki elégségesre. A válasz erre az volt, hogy vannak tematikák, amik egymásra épülnek és ott bizony használod amit tanultál és nem is fogod elfelejteni. Kétség kívül vannak "oldalágak" amiket nem fogunk használni sűrűn. Ezek esetében az eredményes vizsga azt bizonyítja, hogy ha kell az illető meg tudja tanulni. Egy jó iskola ugyanis leginkább tanulni tanít meg.Szóval én továbbra is szeretnék dinoszaurusszá válni, még ha ki is fogunk halni
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #13964 üzenetére
A CLI nem halott, a csilli-villi WebUI mögött is csak egy generált script van - csak marhagázos ám rájönni, hogy amit generált a csilli-villi WebUI mögötti backend - amit azok az indiaiak lapátolnak meg copy-paste-elnek össze akikből épp most fognak 60.000-et szélnek ereszteni mert egyszerűen nem értenek ahhoz amit csinálnak - na az egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska : D és már csörög is a dinoszaurusz vonalas telefonja, hogy "olyat láttál-e már, hogy.." : D Szeretem az ilyen pillanatokat, én egy tisztes öregedéssel elmúló dinoszaurusz szeretnék lenni! ( : Istenemre még a fejfámra is ASCII art-ot fogok kérni! #nemvicc Azért is nem fejleszt a Cisco, inkább (ha tud, akkor) megvesz aztán rebrand-el - pl. legutóbb ugye a Viptela, Tandberg ; )
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #13933 üzenetére
a Russo féle guide-ot is átolvastam vagy 5-8-szor, az INE video-k is érnek valamit, de őszintén nem sokat.
Ehhez is találtam a youtube-on Kevin Wallace anyagot: https://www.youtube.com/watch?v=RdCLmakGZL0
Ez talál túl részletes is néhol.
Van egy rövidebb, ami szerintem hasznos ismétlésnek, illetve ebben is van pár jó ábra https://www.youtube.com/watch?v=HUvBSpCsWakIlletve ha jól emlékszem Kowi(?) linkelt be CiscoLive előadásokat a témában, amik szintén hasznosak.
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #13925 üzenetére
igen hallottam az IPexpert csődről, azt mondjuk nem tudtam, hogy bűncselekmény is volt.
INE-nél mindig le is töltöm legalább leggyengébb minőségben a video-kat, amihez van hozzáférésem. Nem mintha a csődbemenetelüktől félnék, de lehet bármi, amitől pár napig nem elérhető a szerverük és lehet nekem pont akkor kéne leginkább.
A Narbik könyv, amit ajánlottál ebook-ként nem is olyan nagyon drága. Lehet beruházok rá, ha az INE-s anyagokat már átrágtam.(A L2 QoS-nél inkább felháborító, hogy a téma az INE-nél egy 10 perces videót sem érdemelt meg.)
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #13922 üzenetére
köszi az infót és a tippet
Akkor érdemes beüzemelnem egy második monitort, hogy szokjam, hogyan tudok hatékony lenni kettővel.
Sajnos nekem csak a v5-ös INE-s anyagokhoz van hozzáférésem.
Van 1000 kreditem az INE laborhoz, amit fel is akarok használni, de amit lehet azt offline GNS3+4 ML switch segítségével helyben csinálnám. Ott az a jó, hogy a laborokba eleve fel vannak a konfigok töltve.
Gondolom Narbik-nál megkapom a PDF mellé txt file-okban és nem kell bemásolgatnom.Lehet kellene építenem egy hyperviser-t CSR1000v-khez itthonra? Bár nem tudom hozzá lehet-e még férni a limitált troughput-os CSR1000v image-ekhez.
Úgy tudom kell hozzá egy 4 magos Intel gép lehetőleg 32 Maga RAM-mal, aminél kifizetődőbnek tűnik inkább plusz krediteket vásárolni, ha kell. De majd hozza a gyakorlat hogy fognak fogyni. Igazából az advanced technologies laborjait végig tudtam csinálni GNS3-al (no meg néhány linux alkalmazással) egyedül talán az OSPF Loop Free Alternate amit nem tudtam futtatni.
Igen én is kezdek elégedetlenkedni az INE-vel. Például nem találtam egyáltalán L2 QoS anyagot, pedig a written-en volt kérdés. Még jó, hogy a youtube-ról megnéztem Kevin Wallace jó kis videóját a témában:
https://www.youtube.com/watch?v=6UJZBeK_JCs(bár ugye switch típusonként eltér a a QoS konfiguráció. A videóban 3560 és 3750-esek konfigurációját mutatja be. És a writtenen lévő kérdés belepasszolt. Bár ugye már a laborban IOL switch-ek lesznek.)
Egyébként van egy másik nagyon jó QoS videója is, amit ajánlok akár átismétlésnek is bárkinek: https://www.youtube.com/watch?v=S03QnO8uhC0
A másik, ami nálam rossz pont az INE esetén, hogy nagyon kevés ábrát használnak. Absztrakt dolgokat, ráadásul nekünk idegen nyelvel lekövetni vizuális támogatás nélkül szerintem nagyon nehéz. Persze néha firkálgatnak a képernyőre, de azért ebben a konkurencia sokkal jobb.
Ami nekem nagyon bejött, az kevés videó amit láttam az egykori IPexpert-től és Marko Milivojevic-től. Ő se rajzol szebben, de hatékonyan használja: https://www.youtube.com/watch?v=GbDWhZnWAlo
A többi IPexpert oktatókról már nincs ilyen jó véleményem, az alapján ami keveset láttam. -
soma314
tag
válasz
FecoGee #13916 üzenetére
köszönöm
voltak ET-re vonatkozó kérdések. Ami az IoT-re vonatkozó volt, azt szerintem józan ésszel ki lehetett következtetni, elméleti jellegűek a Claud-ra, de érzésre nekem az volt, hogy a SDN-re volt a a több.Voltak "hülye" kérdések, aminek a szövegezése nem volt fair, mert például egy választ lehetett adni, míg két helyes válasz is volt. Itt én tippeltem "mire gondolhattak" alapon a két helyes válasz között.
Volt a szokásos trükkös kérdés típus is: azaz megadnak egy nagyon kis részletet majd válaszd ki a helyes választ a 3 helyes választ a hatból.Itt a referenciának megadott részlet, csak azért van, hogy pánikolj és a kérdés maga a definíció. Talán egy példával érthető lesz:
"Melyik 3 autó típus kerékrögzítő anyacsavarjai láthatóak a képen:
Ford
Henry Davidson
Opel
BMW
Bimota
Indian"Szintén szívatás, hogy drag and drop-nál nem feltétlenül az első passzoló kérdés kerül az adott helyre. Bocs a hülye autós példákért, de nem szeretném a vizsga szabályzatot megszegni) Szóval példa:
"párosítsad a bal oldali autókat a jobb oldali definíciókkal"
Mazda RX7 benzin üzemű
Mazda MX5 wankel motoros
BMW 320d diesel motoros
Subaru Forester boxermotoros"Itt ugye lehet a benzin üzeműre 3-at is ráhúzni, de csak a Mazda MX5 a jó megoldás, különben helytelen lenne a Wankel-re, illetve a boxerre húzott.
Ami engem rosszul érintett az a PfR témák. Benne van a listában, de az INE anyagok, amiből első sorban készültem nem tárgyalják. Találtam a youtube-on két INE-s videót a témában ( https://www.youtube.com/watch?v=2h3nTKpXacY https://www.youtube.com/watch?v=_cznkZKzVZE). Ezek nagyon jók, de az alapokig megy csak el.
Amitől én még lábrázást tudok kapni, az a telnet-re vonatkozó kérdések. Ahol én tudom csak irtanám a telnet-et.
Összehasonlítva a korábbi Cisco RS vizsgákkal nekem ez volt a legkevésbé szimpatikus. Talán, mert a korábbiakban mindben volt gyakorlati rész (labor, simlet). Nyilván az ellenszenvem abból is fakad, hogy meg kellett ismételnem.
-
vadger
tag
válasz
FecoGee #13904 üzenetére
2017 sajnos semmi, főiskolát csinálom munka mellett, most februárban államvizsga.
2018: március 23ig szól a CyberOps voucher, jó lenne letudni addig mindkét vizsgát. De ugye előbb a diploma. Utána azt gondoltam, hogy a meglévő CCNA RS mellé egy CCDA és egy CCNA Security. Majd elkezdeni egy CCNP RS-t. -
TommyNagz
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest