Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Netfone
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ratio
újonc
válasz
FecoGee
üzenetére
A programozás nem csak arról szól, hogy az ember kb. ismeri a nyelv szintaktikáját és meg tud írni pár sor kódot az adott nyelven (legalábbis azon a szinten, amiről szó van). Nem ritkán kell hozzá még algoritmuselmélet, adatbáziselmélet, lineáris algebra, analízis, szoftvertechnológia... Továbbá a jó programozó tud megfelelő adatstruktúrát tervezni, optimalizálni, óriási inputokra is hatékony algoritmusokat írni, ismeri a fordítók működését, stb. Szóval elég komplex dolog ez, aminek nem minden eleme tanulható. Amúgy a felsorolt témakörök nagyjából a mérnök informatikus egyetemi képzésnek felelnek meg, amit a fejlesztők legnagyobb része el is végzett. Míg a hálózatos világban simán lehet valaki úgy CCIE, hogy középiskola után elkezd Cisco OCG-ket olvasgatni meg GNS3-ban/PT-ben laborozni, aztán pár év alatt összeszedi a megfelelő tudást. Ami mondjuk nem kevés, ez tény - de lássuk be, ennek a tudásnak elég nagy része a parancsok, protokollok és technológiák bemagolása, debug technikák begyakorlása, stb.
Ja és írom mindezt úgy, hogy 2012-ben még technikusi képzésen szerettem meg ezt a hálózatos témát, azóta pedig meglett a CCNA R&S / Security / Cyber Ops, JNCIA-Junos és a CCNP egy része is (igaz a könnyebb része, tehát a SWITCH vizsga; valószínűleg a többi már soha nem lesz meg). Mindezt egy mérnökinfó képzés mellett a kb. nemlétező szabadidőmben hoztam össze és még országos hálózati versenyen is kétszer végeztem a top3-ban. Aztán tavaly próbáltam ezen a területen munkát találni - sikerült is (a kétbetűs multinál), és ott jöttem rá, hogy ez nagyon nem olyan, mint amilyennek én elképzeltem. Lehet hogy máshol mást tapasztaltam volna, de amúgy is nehezen tudom elhinni már, hogy el tudok helyezkedni olyan hálózatos munkakörben, amit legalább olyan szívesen csinálnék, mint amennyire lelkesen toltam a netacad kurzusokat meg a versenyeket. Szóval jelenleg ott tartok, hogy szinte teljesen feleslegesen öltem bele ennyi időt ezekbe az önképzésekbe, mert úgy néz ki, hogy mégis fejlesztő leszek (mint ahogy az egyetemen végzettek nagy többsége is az lett/lesz). Pedig elég sokáig kitartottam amellett, hogy hálózati mérnök leszek, aztán mégsem. Ezzel nem szeretném senki kedvét elvenni attól, hogy ezt a területet válassza, de a kezdőknek azt tudom javasolni, hogy járjanak utána, pontosan milyen munkát is szeretnének végezni a tanulást követően, nehogy úgy járjanak mint én...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Horgász topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen processzort vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
crok