- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Magyarított Android alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #16725 üzenetére
ACI-ban par klikk
-
kenwood
veterán
Ha kezzel berakod a szukseges vlanba, akkor kap IP-t?
Jah, latom, kap,maskor is.
Akkor targytalan.
Azert ti valamit nagyon jol csinalhattok, ha csak ennyi bajotok van a dot1x-el.
En lampavasra huznam azt, aki kitalalta:
Mondjuk nalunk van melle meg snooping,DAI meg minden, amit imadnak vegpontok. Logging buffer meg ugy nez ki,mint a karacsonyfa. -
kenwood
veterán
Ti is tönkre mentek, ha valaki a tránkot trönknek hívja ?
-
kenwood
veterán
-
kenwood
veterán
válasz
jerry311 #16591 üzenetére
Bar tenyleg offtopic, de azert annyit hozzatennek, hogy lehet Cisco is otthonra. Peldaul az SG100D-08 egy pici,passziv huteses unmanaged switch. Mivel nincs ip tvm, es olcson szereztem, igy nekem tokeletesen megfelel. Szerencsere az igmp snooping tamogatasan kivul erdemi kulonbseg nincs az olcso unamanged switchek kozott, igy nyugodtan meg lehet venni akar a tp linket is otthonra.
-
kenwood
veterán
válasz
Hedgehanter #16497 üzenetére
Te vagy az elso,aki szerint nem sokkal nehezebb az ENARSI az ENCOR-nal
-
kenwood
veterán
Ciosco cuccok EoL statusz ellenorzesere van valami tuti modszer?
En nem talaltam a PID es az "Eol" szo google keresesenel jobb modszert.
Ennek viszont az a hatranya, hogy akkor is van ra talalat,ha maga a cucc meg nem eol,viszont az elodje igen,ezert ez,mint replacement product jelentkezik.
A gond ezzel az,hogy nem tudhatom, van-e masik lap,ahol ez mar nem replacement,hanem tenyleg eol. -
kenwood
veterán
-
kenwood
veterán
-
kenwood
veterán
válasz
FecoGee #16400 üzenetére
A 2017 Mbp annyiban mas, hogy az csak ketmagos,mig a Lenovo pont a 480-nal valtott negymagra. Persze egy 7th gen i5-nek is illene azert egy ilyen programmal elbirnia.
Nalunk mobilra is telepitheto a ceges Teams, sokszor ott jelentkezem be,egyedul a prezentacio nem az igazi ugy. -
kenwood
veterán
válasz
Poultier #16394 üzenetére
Vagy hibas valami fizikailag a gepben,vagy teleszorta az it/secu mindefele szemettel a Windowst. Kizartnak tartom, hogy egy szuz windows - uj T480 kombonak gondot okozzon egy teams. Meg a T480S-nek sem, pedig az vekonyabb,nehezebb huteni. Task managerben nezd meg, hogy mik a top cpu/memory processek amikor elkezd porogni a venti.
-
kenwood
veterán
válasz
Gyurike #16377 üzenetére
Szerintem az alap IOS dolgokra boven jo az is. Akar mar 16 giga rammal is, bar azert a 32 nyilvan eletkepesebb. AMD-vel nincs tapasztalatom,de azert eleg necces lenne,ha nem tudna virtualizalni.
A serveres vonal nekem nem igazan jott be. Amitol leginkabb feltem,a hangero,az legkisebb gond. A DL380p G8 szinte teljesen nema meg amikor 6-8 node fut, akkor is.
Ami engem zavar,az a bootido, meg dedikalt vga nelkul 1280X1024 a max, ami ugye VNC eseten oroklodik.
Persze idealis esetben nem sokat kell matatni rajta VNC-vel, ha mar be van rendesen allitva.Maga a CML szerintem rendben van, egyedul az zavar,hogy helyi halorol a laborban konfigolt management ipk nem erhetoek el. Letezik ra tobb kerulo megoldas, csak pont a legkenyelmesebb elbukik azon, hogy nincs Securecrt licensem,es nem is tervezek 100-150 dolcsit elszorni ra.
-
kenwood
veterán
válasz
FecoGee #16374 üzenetére
Ez van a ket napja megjelent verzioban.
cat8000v-17-06-01a#16373 Koszi, hasznos tipp.
Akkor elleszek DDR3 vonalon is, a DDR4 joval dragabb meg.
Gondoltam arra is,hogy az i3-8100- 16 GB ramot cserelem le 9700,vagy 9900-ra + 32/64,de tobb,mint 2x annyi lenne,mint a korabban emlitett rack server.
NX ugye nem kell Enterprise vonalon, igy az egyelore nem problema.
Bar ha megvan az Enarsi is, akkor lehet, hogy nekiugrok a DC-nek. -
kenwood
veterán
CML-t probalta valaki on premise ?
Azt irja, hogy 8 NX-os nodehoz mar 16 vcpu es 64 ram kell.
Szamit itt valamit a proci, vagy eleg egy regebbi 1366, 2011 is ? (HP-nal Gen6-8).
Sima Ios-nel mi a helyzet? Az is ennyit ker ?Valami olyasmi setupra gondoltam, hogy
2 db. 6/12 Xeon,az ugye 24 vcpu, es 64 DDR3.
Ez mar olyan 50k-bol megvan,es 30-40-et meg siman meger akkor is, amikor mar lejart a CML 1 eves license,es eladom.
Gondoltam ra, hogy kerek a kollegaktol valami szerverhez hozzaferest,de csak emiatt menjen 0-24-ben 24 virtual core meg 64 ram ? ....
CCNP-hez kellene. Foleg az Enarsi reszhez.
PS: cloud hosting nem opcio,mert mar megvan az on prem license. -
kenwood
veterán
válasz
SnoopDoggOG #16190 üzenetére
Siman meg lehet csinalni az ujat is 2 ev tapasztalattal.
A regi pedig joval kiszamithatobb volt,mivel ott kevesebb temakort kellett 1-1 vizsgara feldolgozni.
Nyilvan az encor/enarsi nem fogja olyan melysegben tesztelni a tudast,mint a regi, viszont inkabb tanulok meg 10 temakort alaposan,mint harmincat feluletesen. Kivancsi lennek egy statisztikara,hogy hany % bukott a regi,es mennyi az uj rendszer szerint.
Forumokon sokan panaszkodnak ra, hogy az assurance,automation resz meg azoknal is durvan rossz lett, akik vegul atmentek. Olyan tippek jonnek,hogy nezz utana alaposan az EEM-nek meg a kulonbozo Cisco security megoldasoknak,elmeleteknek. Meg olvasgasd a Cisco oldalat,az ugynevezett whitepapereket,mivel rengeteg olyan kerdes van,amire az Encor OCG alapjan nem tudsz valaszolni.
[link] -
kenwood
veterán
Nekem is kezd neha kicsit sok lenni a Home office, kene valami valtozatossag. Annak azert orulok,hogy nem jarok be heti 4-5 napot,mert eleg nehezen toleralom a hulyeket,es az irodahazak tele vannak igazi retardaltakkal. Nekem se egyszeru a termeszetem. Nem szoktam keresni a konfliktust,de nem is fogok kihatralni belole
No meg ugye az open office. Szinte minden multinal ez van, mar varom,mikor vezetik be az open wc-t. Van szektoronkent 3-4 strategiai ulohely, ahol minden iranybol vedve van a hatad. Az nyilvan kihalasos alapon orokleheto. Az osszes tobbinel meg folyamatosan tortenik valami a hatad mogott. Engem baromira idegesit. Nem tudok koncentralni,ha jarkalnak,beszelgetnek mogottem. Osztonosen odanezek,amikor valaki visszater ebedbol,cigiszunetbol. Lassu tuzon egetnem el az open office feltalalojat. -
kenwood
veterán
válasz
Hajos Andras #16131 üzenetére
Nem hiszem,hogy erre letezik igen/nem valasz.
Enterprise es Enterprise kozott is lehet 50-100% a difi.Ird bele a CV-be, hogy X osszeg alatt nem tudod vallalni.
Erdemes eves osszeget irni mindenestul, mert sok helyen a tobb lesz nettod,mint a brutto alapbered,ha az ugyeletet,premiumokat meg a tobbit is hozzaadod.
Aztan ugye meg ilyen kerdesek is felmerulnek,hogy hasznalhatod-e privat celra korlatlanul a ceges autot ?
Ha igen, akkor ez neked mekkora anyagi elonyt jelent ?
Valaki havi 150k tehertol szabadul meg vele, mas meg amugyis max. 2-3000 kilometert rakott evente a 15-20 eves kocsijaba,es szinte semmit nem jelent neki.Az a legegyszerubb ha elmesz 1-2 interjura,es felmered a helyzetet.
-
-
kenwood
veterán
ENCOR vizsgan volt mar valaki kozuletek ?
-
kenwood
veterán
válasz
stfreddy #16092 üzenetére
Itt az a kerdes maradt meg nyitott, hogy az out of band managementet miert buktak el ?
Van egy jolly joker, ami az ilyen szitukban megkimelhet a helyszini troubleshootingtol.
Az 3g-4g terminal server. Egy eszkoz,benne egy sim,es a console portra csatlakozik.
Talan ket oka lehet,hogy ilyet nem hasznalnak, vagy nem segitett.
Az egyik, hogy console porton nem lehet azokat a routereket talpra allitani, mert a cli nem sokat er, mindent API-on keresztul kell butykolni.
A masik, hogy a terminal server egy sulyos biztonsagi kocakazat, es nem tudtak a mernokok olyan megoldast ra,amit a security elfogadott. -
kenwood
veterán
válasz
Ripper17 #16060 üzenetére
"lassan divat lenézni a Cisco certeket, mivel baromi sokan dumpolják őket."
Szerintem nem lehet dumpolni.
Abbol indulok ki,hogy egy srac irta a redditen, hogy bukott elsore,es nem nagyon volt azonos kerdes a masodikon.
Van 100 kerdes alapbol.
Hogy dumpolsz ? Bemagolod az 1000 kerdeses poolt ?
Es ha van 2000 is ?
Elobb tanulod meg szerintem. -
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #16044 üzenetére
Surun kell benne matatni ? Nem eleg a GUI ?
-
kenwood
veterán
válasz
psgogli7 #16042 üzenetére
Nem tudom. Meg nem voltam a vizsgan, ha lettem volna, akkor pedig az NDA miatt nem mondhatnek semmit.
Egyebkent redditen irta az egyik arc,hogy egyszer megbukott,es szinte nem volt azonos kerdes a ket vizsgan,szoval eleg nagy a question pool.A blueprintben nem is szerepel onalloan az EIGRP, csak ennyi van, hogy :
3.2 Layer 3
3.2.a Compare routing concepts of EIGRP and OSPF (advanced distance vector vs. linked state, load balancing, path selection, path operations, metrics)
Multicast is max 1-2 kerdes ( INE-n 15 ora)
QoSt azert erdemes alaposabban atnezni sztem.
Nekem ocg-n amikor ott elkezdtek irni a bucketekrol, meg a policingrol melysegeben, akkor azt ereztem, hogy harmadik atolvasasra is kieg az agyam.
Megtanulom a main conceptet, de arra nekem nincs kapacitasom,hogy ezt a reszt megertsem,inkabb bukjak 1-2 pontot. -
kenwood
veterán
A Udemy teljesen decentralizalt, akar te is tolthetnel fel sajat kurzust, igy a kerdesedre nem letezik pontos valasz. ENCOR szemszogbol eleg gyenge. Ez az elso native english kurzus, az indiaikat pedig en nem tudom megnezni. Semmi bajom nincs az indaiai emberekkel, tobb tok jofej, vagy nalam 100x intelligensebb kollegam is van, de azt az akcentust en nem tudom orakon at tanulasra hasznalni.
CCNa-re teljesen jo a Udemy. Bombal es Anderson kurzusa boven eleg az ocg melle.En letoltam az INE-t, de abban sajnos nagyon sok outdated,vagy ccie szintu video is van. Ha szeretnel jo mernok lenni, akkor a legjobb forras, ha csak a vizsgara keszulesz, akkor atvertek, mert eselyed nincs a 150 orabol azt a 40-50-et kiborgaraszni, ami az ENCORhoz kell.
Csak az EIGRP 8 ora, mikozben a vizsgan egy, max. 2 alap kerdes varhato.A Pluralsightos is egy atcimkezett regi ccnp. Rengeteg troubleshootinggal, ami nincs az encoron, es rengeteg hianyzo temaval, ami pedig van.
-
kenwood
veterán
https://www.udemy.com/course/complete-ccnp-encor-350-401-masterclass/
CouponCode=ENCORFREE -
kenwood
veterán
válasz
kenwood #16013 üzenetére
Ha Kevin Wallace kurzusat meg nem toltad le, akkor erdemes beregelni a Linkedin learningre. Nagyon jol osszerakott tananyag, ket kivalo oktatoval. Az elso honap ingyenes, annyi ido alatt letolod az ENARSI-T is, mas pedig nem nagyon van fent,ami hasznos lenne networking cert iranybol.
-
kenwood
veterán
válasz
kmisi99 #16011 üzenetére
Brian Mcgahan es Rohit Pardasani videoit ajanlom. INE-sek, de rengeteg ingyenes videojuk van a youtubeon. Ok nagyon jo topologiakkal szoktak dolgozni.
Szerintem az az ip cimzes a tokeletes.
Minden subinterface sorszama a link ket vegen levo router szamabol all ossze,tehat R2 es R4 kozott a g0/0.24 interface biztositja a kapcsolatot.En egyebkent ugy latom, hogy eleg kis hangsuly van a labozason az ENCOR vizsga tekinteteben.
Nyilvan artani nem fog,sot, de nagyon erosen az elmeletre megy ra. -
kenwood
veterán
válasz
soma314 #15449 üzenetére
Tavaly lenyeltem a bekat,mert a Devops valoban a legtobb helyen a szoftverfejlesztes+ halozati tervezes parosat jelenti, de ma egy Ciscos oktato is abban a kontextusban hasznalta,amiben en is : tervezes + uzemeltetes = Devops
Routed optical networks a mai tema a Techtorial liteon. -
kenwood
veterán
válasz
SnoopDoggOG #15943 üzenetére
A kereslet minden teruleten nagyobb, mint a kinalat, meg a cloud networkingben is.
A gond inkabb azzal szokott lenni, hogy tapasztalat nelkul nagyon nehez bejutni barhova,ha pedig nem jutsz be sehova, akkor tapasztalat sem lesz. Meg a valoban nehez certek sem adjak meg azt a tudast, amivel hosszu betanulasi idoszak nelkul, rogton hasznos tagja vagy egy csapatnak. -
kenwood
veterán
Esetleg az Enarsira is ranezhetsz.
Nyilvan itt nem az IOS XR lesz a fokuszban, de eleg sok olyan tema van,amit Cisco kornyezetben jellemzoen az XR gepek kezelnek. -
kenwood
veterán
válasz
vadger #15899 üzenetére
Ezek a 3-5 napos tanfolyamok altalaban 500k es 1 milla / fo kozott mozognak, ha valami iskolatol,oktato cegtol rendeli meg a diak (munkaltatoja).
Az ar nagyban fugg attol, hogy a z oktato ceg,akinek te dolgozol,milyen hatterrel rendelkezik.
Maganak az oktatasnak a jovoje, jo hire pedig attol fugg mennyire lesz profi a ppt, mennyire erthetoen magyarazol,ha valaki kerdez,megerted-e a problemajat, es milyen virtualis lab kornyezet tudsz biztositani.
Szerintem az utolso pont az igazan kritikus, mert ahhoz, hogy ilyen virtualis ioseket tudj a tanuloknak biztositani, (akkor html alapon, akar remote desktopon keresztul) gondolom le kell szerzodni a ciscoval.
Anekul pedig 2020-ban mar komolytalan egy ccna oktatas.
Talan lehet Packet Tracerre is epiteni,de ha valaki ceges geprol szeretne jonni, akkor nem biztos, hogy van admin joga, vagy inkabb biztosan nincs. -
kenwood
veterán
-
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #15860 üzenetére
Lehet,hogy rosszul tudom, de az optika fiber. Van viszont olyan, hogy fibre channel.
-
kenwood
veterán
válasz
evilskati #15836 üzenetére
Szerintem nagyon szar melo a PM.
Olyan projectekben kell megtalanod a hibakat,optimalis megoldast, amit csak high level szinten, vagy meg ugy sem ertesz.
De nem is ez a fo problema, hanem az, hogy folyamatosan harcolnod kell az emberekkel, azert is te vagy a felelos, ha mas lusta, vagy olvasas nelkul torli a maileket.Satuban vagy a dolgozok,es a felso vezetes kozott.
En meg nem talalkoztam mernoki beallitottsagu, jo PM-mel.
A jo PM szerintem 70-80%-ban soft skillekben eros,es csak a maradek 20-30, ami tanulhato. Mint a tanar,enekes,szinesz stb ...
-
kenwood
veterán
válasz
zsolti.22 #15826 üzenetére
Inkabb fejben kellene valtani szerintem. Olyan dolgokra panaszkodsz, amik teljesen jelentektelenek. Ha nalad minden rendben lenne, akkor ezek mellett szo nelkul el tudnal menni, a sajat eletedre, fejlodesedre koncentralnal, nem arra, hogy ki mennyire hulye a kollegak kozul. Az emberek tulnyomo tobbsege sokkal-sokkal tobbet nyel napi szinten,es vagy orul, hogy segithet, sikerelmenyt jelent neki tobbet tudni masoknal, vagy masnap mar nem is emlekszik ra. Sok vezetonel fontosabb, hogy ezek ne okozzanak stresszt nalad,es kozvetve a kornyezetedben, legyel csapatjatekos, mint az, hogy milyen szakmai tudasod van.
Na mind1, ne menjunk el Dr. Csernus iranyba -
kenwood
veterán
válasz
zsolti.22 #15823 üzenetére
Az ilyen hiszti altalaban kiegeskor szokott elojonni.
Ilyenkor erdemes szakmat valtani.8 ora a munkaido,kifizetik.
Nem mindegy,hogy mit csinalsz kozben?
Nem szart kell lapatolni,hanem olyan feladatokat csinalsz,amire felvettek, csak van koztuk olyan, ami - szerinted- nem az ugyfelektol,hanem a kollegaktol jon.
Ha nem jonne ilyen "plusz" melo, mindig minden infot rogton megkapnal, akkor mi lenne? Csak 7 ora lenne a munkaido ?
Meg mit erdekel teged,hogy a kollegad milyen lvl ?
Lazitani kellene, es orulni,hogy nem arut csipogsz a penztarszalagon 160 nettoert. -
kenwood
veterán
Valaki /24-et keres itt a hardverapron 1.2m forintert.
En semmire nem hasznalom a 192.168.254.0/24-et. Lehet,h el kene adnom neki -
kenwood
veterán
Nekem az a tapasztalatom, hogy aki nem egy ketszemelyes gusztustalanra matricazott Corsat,Cliot kap melos verdanak, hanem rendes ceges ("presztizs") verdat, az mar eleve annyit keres,hogy nincs ugymond raszorulva a ceges focusra,astrara.
-
kenwood
veterán
-
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #15759 üzenetére
Igen, bar ha sokat szeretnel keresni, akkor olyan embernek erdemes lenned, aki mar a masodik honapban teljesen onallo, nem kell neki egy ev betanulas. Persze ehhez skillek,tanulas,es tapasztalat kell. Az elejen kenytelen vagy a letra aljan maradni.
Egyebkent az ilyen 800-1000k -s bruttokkal meg az is problema szokott lenni, hogy sok nagy cegnel ennyit keresnek azok a vezetok, akik kozvetlenul a CEO alatt vannak,es mondjuk 60 ember reportol nekik. Az eleg furan jon ki, ha mondjuk egyszeru beosztottkent annyi a kezdo fizud, mint a 10 eve ott dolgozo HR igazgatonak -
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #15754 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogyha a egyik-masik valtas balul sul el,es egy evet se huzol le ott, akkor lesz 4-5 munkahelyed egy 10 eves idoszakra.
Egy rutinosabb HR-es az ilyen CV-ket insant dobja is a lomtarba.
Sok helyen benne is van a recruit policyban, hogy nem lehet olyat felvenni, akinek x-nel tobb munkaltatoja volt y idoszak alatt.Mondjuk olyat is hallottam mar, hogy valakinek a managere mondta, hogy menjen el fel evre,evre mashova, mert nem tud neki akkora emelest kiharcolni,mint amekkora az uj fizuja lesz, ha visszajon
-
kenwood
veterán
válasz
FecoGee #15739 üzenetére
Redditen sokan panaszkodnak az ENCOR ocgre.
Egyreszt a rengeteg Typo miatt, masreszt azert, mert sok olyan temakor van, ami szerepel a blueprintben, illetve vizsgan is kerdes volt,de az OCG nem targyalja megfelelo melysegben.Ami az ENCOR-hoz ajanlott. Nagyjabol ebben a sorrendben. (nyilvan nem az osszes egyutt)
- INE
- Cisco hivatalos online kurzus
- Boson ( ok adnak linkeket azokhoz a temakhoz, ahol erdemes a Cisco whitepapert is elolvasni)
- itpro.tv
- Linkedin learning
- Pluralsight
- CBT nuggets -
kenwood
veterán
válasz
vadger #15726 üzenetére
Nekem ugy tunik , hogy a Devnet egyelore inkabb a tudas bovitesere jo (foleg magyarorszagon).
Mig az enterprise,security,sp vonal onamagaban egy szakma,amibol megelsz, addig egy Devnet vizsgaval,vagy a mogotte levo tudassal nagyon kicsi az eselye, hogy itthon munkat talalsz. -
kenwood
veterán
válasz
FecoGee #15716 üzenetére
Jah atment erosen bunkoba a gyerek, de altalaban erdekes dolgokat szokott irni, igy elnezem neki. Nem is ertem, hogyha azt erzed, hogy igazad van,miert nem bizod a tenyekre a piszkos melot, minek lemenni a szemelyeskedes szintjere. Lehet, hogy lecsuszott par pohat a comment elott.
-
kenwood
veterán
A Kindlenek a magas akkuido mellett az a fo elonye, hogy nem bocsajt ki kekfenyt, igy kevesbe karos az egeszsegre,mint egy lcd kijelzo.
Sajnos a a procija gyalazatos, igy egy sima scrollozasnal is szenved szegeny -
kenwood
veterán
válasz
FecoGee #15668 üzenetére
En is vettem pre-orderben konyvet,es meg is erkezett.
Ki kell keresni a visszaigazolo mailt,es az ott talalhato sorszamok alapjan bejelenteni a problemat.
Szerintem meg aznap valaszolnak.(#15665)
Ha Enterprise a cel, akkor a 350-401 az alap, es utana lehet valasztani ezek kozul.
300-410 ENARSI Implementing Cisco Enterprise Advanced Routing and Services (ENARSI)
300-415 ENSDWI Implementing Cisco SD-WAN Solutions (SDWAN300)
300-420 ENSLD Designing Cisco Enterprise Networks (ENSLD)
300-425 ENWLSD Designing Cisco Enterprise Wireless Networks (ENWLSD)
300-430 ENWLSI Implementing Cisco Enterprise Wireless Networks (ENWLSI)
300-435 ENAUTO Implementing Automation for Cisco Enterprise Solutions (ENAUI)Indulhatsz DC, SP, vagy Secu vonalon is, ott is van egy Core vizsga,es utana 3-5 szakvizsga kozul lehet valasztani.
Ezeket itt talalod meg :
https://www.cisco.com/c/en/us/training-events/training-certifications/certifications/professional.html -
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #15657 üzenetére
Kreativ.
Gondolom, valami ilyesmi kellene : [link]
Azert is jo, mert a malnara akar egy drotcapat is ra tudsz ereszteni.
Wifis uplink, es akkor az Ethertnet lehet a monitor port, vagy akar a AAA/DHCP server is -
kenwood
veterán
válasz
soma314 #15655 üzenetére
Ha van console terminal server, vagy async octopus, akkor meg ssh sem kell. Broadcast stormnal az is necces, oda mar a konnektorhoz kellene tavoli eleres. APC-nek van ilyen megoldasa is, de szinte sehol nem hasznaljak. GNS3 layer 1ben gyenge, amikor layer 1 connectivitivel jatszottam, a speed mismatchet eszre se vette. Ccna szinten is sok videot lattsm, ahol mondta az oktato, hogy a config ok, tuti a gns3 a hulye. Neha 1-2 perc utan eszhez tert, neha ott is flappelni kellett, ahol fizikai vason nem. Mondjuk nem ezen fog mulni a sikeres felkeszules , mert ezek eleg ritka esetek.
-
kenwood
veterán
válasz
tutitibi #15649 üzenetére
Frame Relay meg a serial interfacek, dsl,es a tobbi legacy megoldas szerencsere mar nincs a ccna vizsgan.
Itt talalod a temakoroket : [link]Ez a (200-301) legkisebb hivatalos Cisco vizsga most.
Amit te szeretnel, az meg a regi CCENt-nel (fel CCNA) is kevesebb lenne, olyan nincs.Nehany 10 euros Udemy tanfolyam (Anderson es Bombal ajanlott),es az OCG utan mar leteheto a vizsga.
kb. 100 dollar a tananyag, 300 a vizsga.Alphaprep-re erdemes benevezni, mert rengeteg kerdesuk van a test exameken, es 45 dollarert megkapod melle a kozel 100 dollaros OCG-t vol 1-2-t is.
En a Boson Exsimet is megvettem, az csak 3x102 kerdes, de sokkal nehezebb,mint a valodi vizsga, es nagyon jol elmagyarazzak a valaszokat is.
Erdemes a legvegere hagyni, ha ott a 3 vizsgabol az egyik pass elsore, akkor szinte biztos,hogy atmesz elesben is.Azokon a platformokon, ahol havi elofizetesi dij van, (Cbtnuggets, Pluralsight,Linkedin learning), altalaban ingyenes az elso 7-10 nap.
Ha jol osztod be az idodet, akkor annyi ido alatt le is tudod porgetni a helyi ccna kurzust.
Vagy ha mar vegeztel a korabban megvasarolt Udemy tanfolyammal, es a tankonyvvel, akkor onnan betomod a lyukakat.Youtubeon is van par egesz jo ingyenes megoldas, de mindegyiknel van valami gond.
Keith Barker 1.5 oraban adja elo a 20 perces temat, Jeremy's IT lab meg nincs teljes, Networkingnel az akcentus zavart.
Kezdetnek,foltozasra azok is jok,es ingyen vannak. -
kenwood
veterán
LEARNING kuponkodra 45% kedvezmenyt ad a Ciscopress az alabbi konyvekre :
- CCNA 200-301 Portable Command Guide, 5th Edition
- CCNP Enterprise Advanced Routing ENARSI 300-410 Official Cert Guide
- CCNP and CCIE Collaboration Core CLCOR 350-801 Official Cert Guide
- ACI Advanced Monitoring and TroubleshootingENARSI premium ebookot be is zsakoltam 39 dolcsiert
-
kenwood
veterán
válasz
soma314 #15600 üzenetére
Nekem 103 kerdesem volt az uj ccna vizsgan. Elvileg 2-3000-es pool van. Szerintem ha sikerulne is megszerezni az osszes kerdest, akkor is nehezebb lenne megjegyezni a valaszokat,mint felkeszulni a vizsgara. kisebb-nagíobb topologiak, routing tablak, kimenetek vannak a kerdeseknel. Nem igazan tartom eletszerunek a dolgot.
-
kenwood
veterán
válasz
suomalainen #15595 üzenetére
Ezek mind nagyon haszonos fejlesztesek, viszont nagyon keves cegnek eri meg a befektetes. Hiaba ok a legnagyobbak, megis ott van tobb ezer,tizezer,szazezer piaci szereplo,akiknek nem.
Jol hanzgik. hogy par klikkbol megvan egy server, a teljes network ala, es meg a firewall ruleok is. mondjuk egy cloud providernel mashogy nem is lehetne.
Viszont ezek a feladatok a mernokok eves munkaidejenek csak az 5-10 szazalekat toltik ki a regi felallasban, a tobbi cegnel,igy soha nem terul meg a befektetes.Sd-wan is tok jo, hogy a kulonbozo appok mas iranybol mennek ki a wanra, csak ugye el kell jutni a service provider PE routereig,es ha mar oda eljutott a csomag, akkor az szepen megy tovabb a maga utjan. Minden nagyobb piaci szereplonek van mar peeringje a service providerekkel, igy ez megint egy olyan fejlesztes, ami 10 bol 9 kicsi/kozepes/nagyszereplo szamara semmi pluszt nem hoz, csak az elefantoknak.
-
kenwood
veterán
válasz
Maco Mamuko #15592 üzenetére
Sokat segitett nekem is a ccna megszerzeseben.
Hibatlan kiejtes, nagy tudas, jo ember.
Viszont o sem tokeletes.
Nagyon lassan beszel, nehez ebren maradni,es tul sokszor ismetli magat, feleslegesen ragozza tul neha a temakat.
Persze Neil Anderson utan az ove a legjobb Udemy kurzus, es nem annyira feluletes,mint Kevin Wallace, vagy a CBt nuggetses arcok (utobbi egy kalap szar lett).
Utobbi ketto barom keves onmagaban a sikeres vizsgahoz.
Egyebkent a legjobb egyertelmuen Keith Bogart, csak ugye ahhoz INE elofizu kell, illetve az csak exam review, onmagaban nem eleg.##15587
Nekem ez kicsit olyan , mint az egyik google/microsoft/facebook vezeto mernok postjat forditanad 2025-bol.A valosag kozben az,hogy a legtobb enterprise vigan elvan az IOS 15 eszkozokkel meg egy snmp alapu monitoring szoftverrel is. Csak azert cserelgetik le oket, mert megszunik a support hozza,ra vannak kenyszeritve. Az eroforrasigenyeket boven tulteljesitik ezek a 10-15 eves designok is.
Nyilvan amit te irsz,az is hatalmas piac, a Microsoft es az Amazon konkretan masodik internetet epitett szep csendben.
Erdemes megnezni ezt a videot, zsenialis eloadas.Pont az automatizacio miatt ok a network mernokoknek csak egy nagyon pici hanyadat foglalkoztatjak, meg mindig hatalamas igeny van a hagyomanyos network tudasra, mert nem lehet,es nem is akarnak a cegek mindent idegen datacenterekbe koltoztetni.
-
kenwood
veterán
Cisco offical online trainingrol van valakinek sajat tapasztalata ?
A trail alapjan en nem nagyon lattam benne olyat,ami egy 10-50 dolcsis Udemy kurzus fole emeli, pedig 1000 dollar az ara.
Raadasul az ENCOR-hoz nincs practice exam sem. -
kenwood
veterán
válasz
suomalainen #15574 üzenetére
Alberlet arak par szazalekkal alacsonyabbak, mint pesten, az ingatlanok is, igy az esetleges lakashitel torleszto is picit kevesebb.
A termekek/szolgaltasok nagyjabol azonosak, legalabbis en nem tudok rola, hogy videken olcsobb lenne a tesco,a media markt ,vagy akar a fodrasz, villanyszerelo.
Pest nagyobb varos, nagyobb a kinalat, igy konyebb belefutni 1-1 jo vasarba,mint videken.
Jo esetben azonosak a koltsegek , ha olcsobb valamelyik, akkor az inkabb Bp. -
kenwood
veterán
válasz
ruby88 #15552 üzenetére
Kezdo halozatoskent eloszor a halozatot erdemes megtanulni
Az majd az adott munkahelyen kiderul, hogy, ott kell-e Python is, illetve ha mar jobban atlatod a dolgokat, akkor magadtol is rajossz.Ilyen L1-L3 nincs am mindenhol, ez inkabb az ilyen halozatos call centerekre jellemzo.
Sok cegnel ugyanaz az ember csinalja a tervezest, az eszkozok megrendeleset, mint aki kimegy patchelni, vagy az ugyeleti hivasokat fogadja. -
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #15548 üzenetére
A sales sem teljesen ordogtol valo, csak nem mindegy, mit kell arulni. Ugye az egyik veglet amikor kapsz egy listat,amit meg csak nyolcan hivtak vegig elotted. Vagy egy Cisco retail partner, ahol fenyesre nyalja a segged az ugyfel, ha az augusztusi megrendeles december helyett mar oktober vegere megerkezik
Egyebkent szamomra felfoghatatlan, hogy miert nem lehet legalabb az olyan alap cuccokbol, mint a Catalyst 9300, next bussines day megrendeles Magyarorszagon.
-
kenwood
veterán
válasz
Ripper17 #15540 üzenetére
Ez tok erdekes tema.
Gondolom, olyan cegnel dolgozol, mint az S&T, hogy nem a munkaltatod halozatat kezeled,hanem leszerzodtok mas cegekkel,es nekik megy az uzemeltetes kulsoskent.
"folyamatosan nagyon alap troubleshootingot csináltunk L2-n, egyáltalán nem volt a saját feladatainkra időnk"
Tudnal par konkret peldat mondani az elmult napokbol ?
Mit tartalmaz 1-1 ilyen ticket? -
kenwood
veterán
válasz
suomalainen #15509 üzenetére
Ne szabadkozz. Nekem is hasonlo a velemenyem a munkahelyemrol,mint neked. Picit mas szegmens, de IBM-hez hasonlo meretu multi.
-
kenwood
veterán
válasz
Lizot.wknd #15496 üzenetére
CCNA szinten szerintem az itteni elvarasok max 10-15 szazaleka van meg. Raadasul ez Data Center, es kicsit project manager is. igy sok ccnp,ccie szintu szakinak is hianyzik a fele, mert nem volt ra szukseg Enterprise kornyezetben.
https://www.datacenterdynamics.com/en/news/major-tsb-banking-outage-be-blamed-failure-test-data-center-ahead-it-migration/ -
kenwood
veterán
válasz
soma314 #15440 üzenetére
Szepen osszefoglaltad, nagyjabol pontosan igy latom en is.
Egyedul azzal nem ertek egyet, hogy angol nelkul megy a ccna.
Az siman lehetseges,hogy szoban,irasban gyenge egy ccna,akar egy ccnp is.
Viszont az angol beszed megertese ( videok) legalabb kozepes szintu nelkul nehez, ha pedig nem vagy jo,eros az angol irott szoveg ertelmezeseben, akkor szinte lehetetlen mar a ccna is.Amivel pedig reszben ertek egyet,az a gepeszet,es a layer 1. Ezt cege valogatja, de a legtobb helyen ezeket vagy kulon osztaly, vagy kulsos partner vegzi. Ritka az, hogy annyira devopsos a modell, hogy a BGP-t, MPLS-t, ACI-t, Firewallt ugyanaz az ember tervezi, konfiguralja aki a klimat,elektromos halozatot. A WDM is jellemzoen vagy teljesen berelt, vagy kulon ember,csoport van ra. Nagyon high level szinten persze erdemes minel tobb dologgal tisztaban lenni.
Nem ritka, hogy valaki mindezeken felul meg tud kodolni, vagja a vmwaret, sqlt, linuxot is, de azert tulsagosan szerteagazo ez az egesz hogy ez mind low level szinten is menjen, igazi polihisztor lehessen valaki. -
kenwood
veterán
válasz
gmartin #15435 üzenetére
A PAT meg NAT overload neven is fut.
http://www.firewall.cx/cisco-technical-knowledgebase/cisco-routers/260-cisco-router-nat-overload.htmlMondjuk en kotottem volna az R2-re egy felhot, egy oda nezo public IP-vel, mert ugy eletszerubb a natolas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- További aktív témák...
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- HP Probook 840 G1 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD) - Erős akku!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest