- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
nem mindegy, hogy egy légkondicionált irodába a szomszéd szobába telepített szünetmentes tápellátásról hajtva vagy mondjuk egy sivatagi út mellett egy forgalom irányító lámpa szerelvényszekrénybe van telepítve egy switch ahol éjjel -10 nappal +50 fok van.
Nem mindegy, hogy a rendelkezésre állás sem: nem mindegy, hogy egy tartalék switch-et a hóna alá csapva valaki lesétál egy emeletet és addig nem tud az iroda e-irodaként működni, vagy, hogy a példánál maradjak nem mindegy, hogy mondjuk egy nagyváros legforgalmasabb kereszteződésében sárgán villognak a lámpák amitől dugó lesz az egész városban pár perc alatt.
Ugye az ipari switch azért sarkalatos dolog, mert egy végponti eszköz (egy csatornán) egyszerre csak egy switch-hez tud csatlakozni, ha az elszáll, akkor az arra csatlakoztatott eszközök mindegyike elérhetetlenné válik. (Persze vannak több kommunikációs csatornát fenntartó berendezések, pl. két rezes hálókártya két subnetre csatlakozva a végberendezésben, vagy fallback-ként a második, esetleg a második wireless).
Valóban szeretik a gyűrűtopológiát sokan, pont azért mert ha kiesik egy switch, a másik irányból még működik a rendszer. Erre persze jó esetben nem a spanning tree-t alkalmazzák. Sok ipari switch gyártónak van saját gyűrű topológiát támogató rendszere (pl. Hirschmann-nál a HIPER-ring). A Cisco-s REP én úgy hittem inkább a SP területen közkedvelt (az ME-s switch-ek tudják).
Ugye ezek a gyűrűs topológiák csak gyűrű topológiában használhatóak, míg a spanning tree-nél elvileg nincs topológia megkötés (bár az RSTP-nél, MST-nél kifejezetten ellenjavalt a gyűrű topológia alkalmazása - count to infinity probléma miatt).
A gyűrű technológiák gyűrűben elvileg sokkal gyorsabb konvergenciára képesek.A robotok-kat én nem hoznám példának, legalábbis nem a gyártásban alkalmazott robotokat. Azok többnyire légkondicionált, kezelt levegőjű gyártási környezetben dolgoznak pont azért mert drágák és olcsóbb a környezetet megteremteni nekik, mint ellenállóvá tenni őket. Oda szerintem pont jó a legtöbb enterprise cucc.
Ha autómatizálásról van szó ipari környezetben akkor nekem inkább a közlekedés, a közművek, a hajózás jut eszembe, ahol jelentkeznek ezek a problémák.
Amire a jövő szempontjából érdemes fókuszálni a wireless-ben otthon lévőknek, az szerintem az önvezető autók. Itt hihetetlen lehetőségek vannak, ha az autók szinkronizálni tudják a mozgásukat egymással, egy "dugó oszlató" városi vezérlő rendszerrel...
(Műszakilag, jogilag egyébként pont az a gátja az önvezető autók elterjedésének, hogy lenne jó pár átmeneti évtized, amíg önvezető autók és ember által vezetettek együtt kellene közlekedjenek, ami sokkal nagyobb kihívás az önvezető járművekre.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest