- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- One mobilszolgáltatások
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt ember nincs aki érti, én konkrétan fel szoktam belőle olvasni a kollégáknak azon (szerencsére) ritka esetekben amikor beleakadok, hogy lehessen röhögni egy jót. Kb. mint anno a "DVD játékos" használati utasításával tettük. Amúgy kb. 1 perc alatt le lehet vágni, nem ez az első ilyen ami szembejön az interneten, aki nem ismer rá, és ez alapján akarna megtanulni bármit is, annak szerintem úgyis mindegy
Amúgy tartok tőle, hogy nem ész érvek, hanem valami jogi okoskodás áll a háttérben, amitől ez az egész jelenség egyáltalán létezhet.
-
Hát azért ez erősen DRP teszt/cégméret/hálózatméret függő. Az előző munkahelyemen pl. mindenki be volt (van) vonva aki él is mozog, és akad munka bőven a ccna-nak is. Meg nem mondom fejből hány lépés volt egy drp teszt, de rengeteg apró lépés és task volt benne, no meg a szaktudás szintjétől függetlenül képben kellett lennie az összes érintett csoport (telco, szerver, storage, alkalmazásgazdák, stb..) összes emberének. Ritka is volt a sikertelen DRP teszt mint a fehér holló...
Ha magára a DRP mint végrehajtási és egyéb dokumentáció összerakására és tervezésére gondolsz, akkor persze jogos, de én direkt "tesztet" írtam, tehát azt az évi X db alkalmat, amikor tervezetten le van tesztelve az előbb említett DR terv, minden cullanggal együtt, melléduma nélkül ("jajj ezt most épp nem lehet, de amúgy működne ám ha kéne, stb..").
-
Yeffy
veterán
na, ilyesmi osszefoglalora vartam igazabol, kivancsi voltam, hogy tapasztaltabb/regebbota a szakmara, vagy a vizsgakra ralato ember mit mond, milyen osszehasonlitva.
koszi, hogy ezeket megosztottad, igy mar tisztabb a kep. kivancsi vagyok, milyen lesz, jovo heten tudok vele erdemben foglalkozni, most epp koltozes alatt allok a heten.
-
Yeffy
veterán
ertem.
jo tudni, majd utananezek, ha vegigvittem a full CCNA-t. aztan lehet, h meg hozzacsapom ezt is, ha nem nagy a kulonbseg. de az mar szerintem csak evvege/jovo ev eleje.
tenyleg jo lenne egy skilled network engineer-nek lenni. vagy legalabb egy komolyabb technician-nek.koszi a kis felvilagositast!
-
Yeffy
veterán
én spec. egyre jobban hajlok arra, hogy nem erőltetem a Cisco vonalat, amúgy is jobban fekszik a JunOS konfig strutúrája
ha szabad erdeklodnom, miert erzed ugy, hogy "nem erolteted a Cisco vonalat"? ez a JunOS miben tud tobbet/mitol jobb? nem a Cisco az atyauristen a networkingben, mint anno volt pl az IBM, Xerox, vagy a Windows?
nem hallottam meg rola, bar az is igaz, hogy meg csak most kezdtem bele ebbe a networking palyaba... -
moseras
tag
Üdv!
> Csatlakozott eszközök egymást - szóval pl. egyik megoszt valamit a másik meg nem éri el?
Így van, konkrétan iPhone okostelefonról nem látom a Samsung TV-t (Samsung Smart View alkalmazás). Ha kicserélem a Cisco-t egy buta Wifi (mondjuk TPLink) routerre, akkor minden rendben, az iPhone látja a TV-t.
1 WLAN van csak, a DHCP-t egy Cisco ASA 5505 látja el.
Köszi!
-
Larry
tag
Igazság szerint nem 2 db L2 eszköz van, hanem 3 mert maga a router is tartlamaz egy L2-es eszközt. (Hwic-4esw). Igen abban valóban igazad van, hogy meg kell csinálni egy újab bridge-t, viszont annyival kevesebb meló mert nem kell akkor beloginolni a másik switchekre, hanem elég megcsinálni a routeren a VLAN-t és a VTP átviszi mind2 irányba, onnantól keszve meg csak a bridge-t kell megcsinálni ugyanúgy a routeren. IRB meg amúgy is megy mert kell a bridge-hez. ((élő) config valahol feljebb).
az hogy az MPLS meg a L2TP mire való, nem tudok vitatkozni, én csak azt irtam mit mások mondtak angol cisco forumon...amúgy megjött már a 3560-48 helyett a 3560G-48 és 15-ös IOS van rajta.
homályosítson fel valaki pls hogy mi ez a router-on-stick mert nekem ez nem tiszta, és nem értem.
-
neo-geo
senior tag
Igen.
Továbbítani szerettem volna az internet elérést, mivel ez jóval erősebben adja "továbbítja" a jelet,
és még a pincében is tudtam volna fogni. De úgy látom, hogy ez elég bonyolult dolog,
úgyhogy veszek egy 220 voltba bedugós jelerősítőt, és majd úgy lesz a pincében is internet.
Viszont ez a Cisco AP ingyen jött, azért gondoltam, hogy nem költök jel erősítőre.
A választ ismét köszönöm. -
htc07
addikt
az valami más.
egyébként halál lassú konzolon is, remote nem tudunk bejutni wan címen mert natolt a 4G cím, a tunnel pedig periodikusan flappel (4 response, 8 timeout a ping pattern windowsbol, egyszerre mindkét tunnel címén).
cserélve lett a sim is, és át lett helyezve másik helyre is az eszköz.
-
neo-geo
senior tag
-
htc07
addikt
Cisco C819HG-4G-G-K9 (revision 6.0) with 883788K/33715K bytes of memory.
Processor board ID ******************
4 FastEthernet interfaces
1 Gigabit Ethernet interface
1 Serial(sync/async) interface
2 terminal lines
1 Virtual Private Network (VPN) Module
1 Cellular interface
1 cisco Embedded AP (s) <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
DRAM configuration is 32 bits widea TAR file-t a referenciának használt eszközön az AP-n belül látom dir paranccsal, a routeren nem.
ezen ugye nem tudom megnézni mert nem tudok csatlakozni hozzá -
htc07
addikt
az a baj, hogy már a
service-module
parancsot nem ismeri fel.
az ios:c800-universalk9-mz.SPA.153-3.M5.bin
license level: advipservices
---
plusz info:
ilyen hibaüzit dob, egy write parancsra is pl.:#show run
Building configuration...
WLAN_AP_SM: Config command is not supported
(és utána a rendes output) -
Larry
tag
Csak azért nem mondtam mást, mert a problémahoz tartozik. A 3560 után vannak még switchek. Vannak szerverek, szerver management-ek. Ezek teljesen jól működnek. Mit mondjak még?
Arra már rájottem, hogy nem megy át l3-on a vtp ezért is dobtam be a témát, mert a tanárom se tudta a megoldást.
-
Larry
tag
Így néz ki a 3825 beépítve a bal oldalán az ES-3750 switch, középen a HWIC-4ESW 4 port switch ami a 3825 része, a jobb oldlán per pillanat látszik hogy az optikával van összekötve a 3560-alk mert ideiglenesen egy helyre raktam őket amíg buherálok velük.
A bejövő internet 300mbit UTP-n, szóval elég nehézkes lenne a router 2 gigbit portjait backupra használni, amikor az rj45-öss port az internet, a sz sfp meg a 3560 felé.az ES-3750-nek meg belsőleg van gigbites csatlakozása a 3825-re, amivel nem tudok mást csinálni.
úgy, hogy a 3750-nek nincs sfp optikája, a 3560-nak meg csak optika van gigabitre. a 2 hyleség között meg csak optika van kihúzva. Namármost egy 100mbites porton elég érdekes lenne áttolni 300mbitet... illetve az rj45-t furca lenne médiua mkonverter nélkül optikába csatlakoztatni... a redundancia csak teszt volt valaha...
szóval "fizikai képtelenség" másképp megoldani, ezért marad a logikai megoldás. Az meg hogy a hálózat többi részéről nem beszélek mert nem tartozik a kérdéshez az egy másik téma...
-
Larry
tag
a config egy 3825 ISR-é
a 3825 g0/1 a bejövő internet.
a 37xx bele van építve a routerbe, mert a router "mellett" is vannak eszközök, mint pl voip telefon, printer, klines gép, ups etc.
a 3825 g0/0 meg megy a másik helységbe optikán egy 3560-hoz amin szintén ugyanuyg lógnak ugyanilyen kategóriájú eszközök. ezek a ketegóriák 1-1 subnet lennének. a 3560 után további switchek vannak fűzve trunk-el, ezek szépen csinálják is a VTP-tamiért így csináltam az azért van mert egyedül a bridge-t találtam megoldásnak hogy kommunkálni tudjak ugyanazon szubnetek között mindkét switchen, illetve a router G portjai L3-asok az fe portok meg L2... az egyik fe port per pillanat meg van határozva mint backup port a 3560 felé, bár ez csak tanulás szempotjából csináltam. tudom hogy a config nem szép és egy maszat az egész... a kísérletezés a tanulás folyamatában már csak ilyen...
a vtp meg elég érdekesen nézne ki ha külső plusz patch kábelekkel kéne megoldani portokat lefoglalva csak a vtp-nek...
természetesen érdekel hogy milyen megoldást tudsz ajánlani
-
Larry
tag
erre gondoltál?
bridge irb
!
!
!
!
!
interface GigabitEthernet0/0
description link to 3650 over optic sfp
backup interface FastEthernet0/0/3
no ip address
duplex full
speed 1000
media-type sfp
negotiation auto
!
interface GigabitEthernet0/0.3
encapsulation dot1Q 3 native
bridge-group 3
!
interface GigabitEthernet0/0.4
encapsulation dot1Q 4
ip helper-address 192.168.3.70
ip helper-address 192.168.3.71
bridge-group 4
!
interface GigabitEthernet0/0.5
encapsulation dot1Q 5
ip address 192.168.5.1 255.255.255.0
ip broadcast-address 255.255.255.0
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
ip nat inside
ip virtual-reassembly in
ip verify unicast source reachable-via rx allow-default 100
bridge-group 5
!
interface GigabitEthernet0/1
description $FW_OUTSIDE$
ip dhcp client client-id ascii WAN0
ip dhcp client mobile renew interval 100
ip address dhcp hostname router
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
ip nat outside
ip virtual-reassembly in
duplex full
speed 1000
media-type rj45
fair-queue 100 256 0
no cdp enable
!
interface ATM0/1/0
no ip address
no atm ilmi-keepalive
!
interface FastEthernet0/0/0
switchport access vlan 3
switchport trunk native vlan 3
switchport mode trunk
no ip address
no cdp enable
!
interface FastEthernet0/0/1
switchport access vlan 3
no ip address
!
interface FastEthernet0/0/2
switchport access vlan 3
no ip address
!
interface FastEthernet0/0/3
description backup link for g0/0
switchport trunk native vlan 3
switchport mode trunk
no ip address
!
interface GigabitEthernet1/0
description internal 1G link interface to service module 37xx
ip address 172.16.1.1 255.255.255.0
!
interface GigabitEthernet1/0.3
encapsulation dot1Q 3 native
bridge-group 3
!
interface GigabitEthernet1/0.4
encapsulation dot1Q 4
bridge-group 4
!
interface GigabitEthernet1/0.5
encapsulation dot1Q 5
bridge-group 5
!
interface GigabitEthernet1/0.100
!
interface Vlan1
no ip address
shutdown
!
interface Vlan3
no ip address
bridge-group 3
!
interface Vlan4
no ip address
bridge-group 4
!
interface Vlan5
no ip address
bridge-group 5
!
interface BVI3
mac-address 0000.0c89.40ac
ip address 192.168.3.1 255.255.255.0
ip broadcast-address 192.168.3.255
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
ip nat inside
ip virtual-reassembly in
no ip route-cache cef
!
interface BVI4
mac-address 0000.0c89.40ad
ip address 192.168.4.1 255.255.255.0
ip broadcast-address 192.168.4.255
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
ip nat inside
ip virtual-reassembly in
no ip route-cache cef
!
interface BVI5
no ip address
ip broadcast-address 192.168.5.255
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
ip nat inside
ip virtual-reassembly in
no ip route-cache cef
!
ip forward-protocol nd
ip http server
ip http authentication local
no ip http secure-server
ip http timeout-policy idle 60 life 86400 requests 10000
ip http path flash:/archive
!
!
ip dns server
ip nat translation timeout 420
ip nat translation tcp-timeout 120
ip nat translation udp-timeout 120
ip nat translation syn-timeout 120
ip nat translation dns-timeout 300
ip nat translation icmp-timeout 120
ip nat inside source list 23 interface GigabitEthernet0/1 overload
ip nat inside source static tcp 192.168.3.80 81 interface GigabitEthernet0/1 81
ip nat inside source static tcp 192.168.3.80 10000 interface GigabitEthernet0/1 10000
ip nat inside source static tcp 192.168.3.71 1723 interface GigabitEthernet0/1 1723
!
access-list 23 permit 192.168.3.0 0.0.0.255
access-list 23 permit 192.168.4.0 0.0.0.255
access-list 23 permit 192.168.5.0 0.0.0.255
!
!
!
!
!
!
!
!
control-plane
!
bridge 3 protocol ieee
bridge 3 route ip
bridge 4 protocol ieee
bridge 4 route ipnem működik a VTP... :/
-
csubuka
addikt
Hehe, pedig azt hittem ezek nagyon birjak...
(13720) FecoGee: Koszi, ez sajnalatos azert.
Szemely szerint ilyen bajom meg nem volt eszkozzel, hogy lehaljon csak igy. Ha lesz idom a tapba belemezek poenbol ha egy elko a hibas azt meg kicserelem, tobb idot nem er. Azt kis szerencsevel meg szemre latni.
-
csubuka
addikt
Szia,
Érdekes fejlemény lett... találtam ugyan console kábelt, meg a végére már láttam is a boot folyamatot Linux és Minicom alól, ámde egy ki és bekapcs alkalmával pukk és kampó. Túl hamar kapcsolatam vissza vagy mi? Azért ennél többet bírnia kéne egy ilyennek. Ferdén is tartottam mert úgy ért el a kábel a soros portig. Nem tudom mi lelte, mármint valami elkó megment a tápban gondolom. A biztit is leverte
Én néztem be valamit vagy ilyen öreg cuccnál ez akár meg is eshet?
-
kowika87
tag
Ez ennel egy kicsit bonyolultabb es a so:rho:z sem ferek oda rendesen.
Ez egy DC 40+ ugyfail internet/VPLS/Azure/AWS direkt uplinkekkel. Plusz nehany ugyfel sajat NNI-al. Szoval koplett nested policyt kellene felepiteni minden ugyfelre, figyelembe veve a VPLS-be levo forgalmat Azure/AWS iranyba es vissza, Citrix forgalom a VDI farmoktol + internet fele nezo site to site service-ek file sharing/Office365 es hasonlo finomsagok jaa es a remote CE eszkozoket a provider konfigolja es persze ok csak behanyjak a forgalmat CS0-val.
Na most ezen 0 QoS van. Minden FiFO. Van egy hardveres rate limiter az internet fele az meg nem kerdez congestion eseten
Ezt felepiteni meg egy hanyag profil-al is hetek honapok mire minden change atmegy. Szerintem tudod mirol beszelek
Persze ha green field telepitesrol van szo mar megint mas a helyzet...
Good luck.
Erre mondta egy oktato hogy ha ilyet lat valahol akkor felall es megkoszoni a lehetoseget. Nem rossz otlet -
zsolti.22
senior tag
Hát más
Így már a wifi-doksit sem fogom befejezni, túl sok időt vesz el, és amíg még megvan a CWNA tudás, addig gyorsan beleolvasok a kontrollerekbe meg a Prime-ba, amivel többet mond a WIFUND és megszabadulok majd ettől a tehertől is. Szerencsére a konvergált kontrollereket volt szerencsém mostanában élesben pesztrálni; sok a negatív tapasztalat, de elég volt most ezekből egy időre.
-
soma314
tag
Annyiban ezt kiegészíteném, hogy sokan online tanfolyamokkal készültek fel a CCNA vizsgákra.
Én a saját nevemben beszélhetek csak, de nekem könnyebb lett volna ha van a környezetemben akkor valaki, akitől közvetlenül kérdezhetek a témában. És azt is tudom, hogy van akinek egy befizetett tanfolyam, ami adott időpontban van, ahol meg kell jelenni, motivációt és szervezettséget adhat a felkészülésben.Persze olyan is van aki csak könyvből és saját netes háttéranyag olvasásból készül fel.
Én azt javaslom, hogy nézd meg az interneten ezeket: Kevin Wallace (bár ez utóbbi személy leginkább már specializálódott a collaboration irányra, de van CCNA RS 200-125 video anyaga (http://www.pearsonitcertification.com/store/ccna-routing-and-switching-200-125-complete-video-course-9780134580708?ranMID=24808). Itt néz szét: https://kwallaceccie.mykajabi.com/p/home
Nekem annak idején az ő anyagai tűntek a leghasznosabbnak. Érthető, ugyanakkor kellően részletes is.
A legnépszerűbb a CBTnuggets.com. Itt is remek anyagok vannak, ráadásul egy hétig ingyenesen hozzá is tudsz férni és árban talán a legjobb amúgy is. Bár itt hirtelen szétnézve még az előző CCNA verzióhoz (200-105) találtam anyagokat, de igen hasznos. Főleg Jeremy Cioara videói. Ő a legjobb valaminek a megértetésében és ami nagyon fontos, hogy szórakoztató a stílusa, ami a felkészülésben jól motivál!
CCNA szinten én nem használtam, de a www.ine.com anyagait szokták a legalaposabbnak tartani. Van aktuális CCNA RS training-jük: https://ine.com/collections/most-popular-courses/products/ccna-routing-switching-technologies-200-125-v3-0
Ez talán a legszárazabb mind közül, de ez is a legalaposabb. Ha van lehetőséged, akkor én a CBTnuggets, Kevin Wallace, INE sorrendben nézném meg mindet.
Fontos, hogy ez is "pénzkidobás" hiszen nincsenek ingyen. Bár az interneten sok lehetőség van.
Ami legális és ingyenes és sokszor hasznos, hogy a youtube-on rájuk keresel, Mindegyiknek van fenn egy csomó videója, amiből látod, hogy milyen a stílus. látod, hogy az angolod elég jó-e ahhoz, hogy tudd követni őket.
A CBTnuggets ad egy hét ingyenes, időszakot! Közeledik a black friday és jelentős engedményeket adnak ilyenkor az INE-nál.Mindegyik online trainingre jellemző, hogy inkább megérteni segítik az anyagot és attól, hogy megnézed őket még nem fogod megtanulni!
Egy igazi tanfolyamon lehet kérdezni, egy online-on viszont annyiszor tekerheted vissza az adott részt amíg meg nem érted.
Ha valakinek problémái vannak az elő angol szövegértéssel, akkor a könyv marad (ami persze angol, de szótárazható) mint felkészülési forrás. Meg persze marad a magyar nyelvű tanfolyam.
Én egyébként úgy látom a dolgot, hogy felkészülni a Cisco vizsgákra drága, vagy tanfolyamra, online trainingre, könyvre költ sokat az ember, vagy vizsgadíjra és a felkészülésre szánt még több időre.
Másképp látja az aki esetlen valamilyen informatikai felsőoktatási intézményből jött, aki jól beszél angolul, és másképpen aki egész mást tanult és az angol nyelvű szövegértése is írásban jó csak.
Hasonló a helyzet a laborfelszerelés témájával. Kell a gyakorlat. És aki otthon van már a GNS3-ban, vagy a munkahelyén parlagon hevernek Cisco eszközök, annak pénzkidobásnak tűnik egy igazi router-ekből, switch-ekből álló labor összeállítása. Aki nem ismeri a GNS3-at (hiszen Cisco-val most kezdett foglalkozni) annak először azt kellene megismernie, megtanulnia, ami kicsit tyúk tojás szituáció.Tegyük azonban hozzá, hogy egy informatikai diploma megszerzése sem olcsó és az angol nyelv tanulása sem. Szóval, hogy kinek mi a "pénzkidobás" az egyéni helyzettől függ.
-
jerry311
nagyúr
One thing to note: In ISE 1.3 and 1.4, you were required to issue two CSRs at least if you're going to be using pxGrid. One would be for pxGrid and one would be for the rest of the services. I'll detail how to do it with earlier versions of ISE but be aware you can do it all on one CSR in ISE 2.0 and above.
Itt megfogott, de akkor sem megy ha ezekhez a certeket nem használja pxGrid-re.
Úgy néz ki nem is evaluation license limit:
Evaluation
Temporary (90 days)
Full Cisco ISE functionality is provided for 100 endpoints.Rejtély.
Egyelőre. -
jerry311
nagyúr
Nem, friss install. Ugyanaz a hostname mint amit CLI-ben első körben megadtam, IP sem változott.
Root CA fent van mindhármon, már a saját telepítéskor generált self-signed és az általam generált certificatek is (hátha), de így sem.
FQDN pingre mindhárom fel tudja oldani a másik kettő IP-jét.
Subject mindhárom certificate-ben az FQDN, mondjuk SAN-ban nincs benne még egyzser, mint ahogy mostanában szokásos, de ezeket a CSR-eket mind az ISE node-ok generálták.
(Lehet még megpróbálom, hogy én csinálok private keyt, CSR-t és certificate-et OpenSSL-ben. Ettől függetlenül kétlem, hogy certificate baja lenne, legalábbis IE simán benyalta érvényes certificate-nek és csak a root CA van a trusted store-ban.)A linket meg mindjárt elolvasom.
-
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
Nem csinalt semmi ilyen loggot, de mar jo.
Olyat lattatok mar, hogy egy teljes halo elerheto, csak egy db IP nem? Tehat pl: 10.10.10.0/24es halo elerheto kintrol, de mondjuk a 10.10.10.3 nem. Egy Ascom antenna IP-je volt, a masik 3 elerheto a ..4,5.6 os IP.n.
Atcimeztuk az antennat es megadtuk secondary ipnek a Vlanon a ...3-as IP-t, de igy sem pingelheto. Barmilyen eszkoz birja a 10.10.10.3-at nem elerheto.Traceroute elmegy a switch elotti ISP routerig, de aztan nem megy a kovetkezo Hoppra, a mi switchünkig.
Minden mas IP mukodik. Semmi ACL se nalunk, se a szolgaltatonal. Switchrol pingelheto az IP, csak kintrol nem. Debug nem lehet, switch amugy is tul van terhelve. -
vadger
tag
Köszi, le fogom csekkolni!
Más, ha már így benne vagyunk
ASA software upgrade-re kerül a sor hamarosan. Több modell is van a hálózatban ezzel a problémával, de mondjuk legyen szó itt az egyik 5520-ról (párban, active/standby). 8.2ről (tudom, ne is mondjátok....) kellene felmennünk 9.x-re.
Tudom, hogy 2 lépésben kellene lehozni ezt, első körben 8.4-re, majd onnan 9.x-re. Viszont, az eszközökben 512MB RAM van, 8.3 felett pedig 2048 kellene.... [link]
Maguk a modulok megvannak, a kérdés a beszerelés/upgrade folyamata... Ahogy olvasom, csak akkor tudnak failover párba állni ezek a dobozok, ha többek között ugyanaz a RAM mennyiség van mindkettőben: [link]Na már most, hogy kellene ezt lehozni a lehető legkevesebb szívással / downtime-mal? Standbynál új software beállítása a konfigba, write, kikapcs, memória beszerel, bekapcs, na és akkor itt mi fog történni? Volt már hasonló esetetek? Köszi!
-
vadger
tag
De a rendes kimenetet másoltam, tudomásom szerint ez nem is Firepower-es.
De itt a teljes, hátha kiderül ebből valami.*******/act# sh ver
Cisco Adaptive Security Appliance Software Version 9.4(2)11
Compiled on Mon 22-Feb-16 22:54 PST by builders
System image file is "disk0:/asa942-11-smp-k8.bin"
Config file at boot was "startup-config"***** up 147 days 0 hours
failover cluster up 3 years 276 daysHardware: ASA5525, 8192 MB RAM, CPU Lynnfield 2393 MHz, 1 CPU (4 cores)
ASA: 4096 MB RAM, 1 CPU (1 core)
Internal ATA Compact Flash, 8192MB
BIOS Flash MX25L6 @ 0xffbb0000, 8192KBEncryption hardware device : Cisco ASA Crypto on-board accelerator (revision 0x1)
Boot microcode : CNPx-MC-BOOT-2.00
SSL/IKE microcode : CNPx-MC-SSL-SB-PLUS-0005
IPSec microcode : CNPx-MC-IPSEC-MAIN-0026
Number of accelerators: 1
Baseboard Management Controller (revision 0x1) Firmware Version: 2.40: Int: Internal-Data0/0 : address is c067.af03.
1: Ext: GigabitEthernet0/0 : address is c067.af03.
2: Ext: GigabitEthernet0/1 : address is c067.af03.
3: Ext: GigabitEthernet0/2 : address is c067.af03.
4: Ext: GigabitEthernet0/3 : address is c067.af03.
5: Ext: GigabitEthernet0/4 : address is c067.af03.
6: Ext: GigabitEthernet0/5 : address is c067.af03.
7: Ext: GigabitEthernet0/6 : address is c067.af03.
8: Ext: GigabitEthernet0/7 : address is c067.af03.
9: Int: Internal-Data0/1 : address is 0000.0001.0002, irq 0
10: Int: Internal-Control0/0 : address is 0000.0001.0001, irq 0
11: Int: Internal-Data0/2 : address is 0000.0001.0003, irq 0
12: Ext: Management0/0 : address is c067.af03.Licensed features for this platform:
Maximum Physical Interfaces : Unlimited perpetual
Maximum VLANs : 200 perpetual
Inside Hosts : Unlimited perpetual
Failover : Active/Active perpetual
Encryption-DES : Enabled perpetual
Encryption-3DES-AES : Enabled perpetual
Security Contexts : 2 perpetual
GTP/GPRS : Disabled perpetual
AnyConnect Premium Peers : 2 perpetual
AnyConnect Essentials : 750 perpetual
Other VPN Peers : 750 perpetual
Total VPN Peers : 750 perpetual
Shared License : Disabled perpetual
AnyConnect for Mobile : Disabled perpetual
AnyConnect for Cisco VPN Phone : Disabled perpetual
Advanced Endpoint Assessment : Disabled perpetual
Total UC Proxy Sessions : 2 perpetual
Botnet Traffic Filter : Disabled perpetual
IPS Module : Disabled perpetual
Cluster : Enabled perpetual
Cluster Members : 2 perpetualThis platform has an ASA5525 VPN Premium license.
Failover cluster licensed features for this platform:
Maximum Physical Interfaces : Unlimited perpetual
Maximum VLANs : 200 perpetual
Inside Hosts : Unlimited perpetual
Failover : Active/Active perpetual
Encryption-DES : Enabled perpetual
Encryption-3DES-AES : Enabled perpetual
Security Contexts : 4 perpetual
GTP/GPRS : Disabled perpetual
AnyConnect Premium Peers : 4 perpetual
AnyConnect Essentials : 750 perpetual
Other VPN Peers : 750 perpetual
Total VPN Peers : 750 perpetual
Shared License : Disabled perpetual
AnyConnect for Mobile : Disabled perpetual
AnyConnect for Cisco VPN Phone : Disabled perpetual
Advanced Endpoint Assessment : Disabled perpetual
Total UC Proxy Sessions : 4 perpetual
Botnet Traffic Filter : Disabled perpetual
IPS Module : Disabled perpetual
Cluster : Enabled perpetualThis platform has an ASA5525 VPN Premium license.
Serial Number: *********
Running Permanent Activation Key: **********
Configuration register is 0x1Image type : Release
Key version : AConfiguration last modified by **** at 13:10:02.138 CET+1 Thu Jun 8 2017
-
Proci85
senior tag
Köszönöm a választ.
Akkor az, hogy PacketTracerben nem igy viselkedik az fejlesztési hiányosság?PT-ben (2950-en):
Switch#sho ip interface brief
Interface IP-Address OK? Method Status Protocol
[..]
Vlan1 192.168.100.2 YES manual up up
Vlan2 unassigned YES manual up upIgazi vason meg:
C2950#sho ip interface brief
Interface IP-Address OK? Method Status Protocol
Vlan1 192.168.53.215 YES manual up up
Vlan10 unassigned YES NVRAM administratively down down -
FecoGee
Topikgazda
Igen, de most is brutalis novekedes van. Mikor en csinaltam ket eve egy honap alatt 400 uj szamot adtak ki, ugy, hogy abbol 1.5 hetig zarva volt a Cisco az unnepek miatt... Lehet ezt azzal magyarazni hogy sok uj track van es ezert no ennyire a szam, meg hogy regen ennyien nem akartak CCIE-k lenni. Ez igaz. De erosen benne van a dump is.
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
Köszönöm a választ. Tudom kicsit banális kérdés, de a teszt kérdésekből azt látom, hogy nagyon bit szinten rákérdez a dolgokra. Nem győzöm félmondatonként értelmezni ezt a nyomorult szöveget. Többször ott rejti el a választ, a leckéhez tartozó quizben meg rákérdez
Szóval, ha a 800 oldalt nem is fogom bötüről-bötűre bevágni, legalább az összes quiz válaszát érteni szeretnémEz a Training360 CCNA bootcamp tanfolyam előtt küldött felkészítő pdf. Training360_ICND1v3_StudentGuide.pdf
Interconnecting Cisco Networking Devices, Part 1
Student Guide Volume
Version 3.0Láblécben: © 2016 Cisco Systems, Inc. Interconnecting Cisco Networking Devices, Part 1 (ICND1)
Szóval hivatalos anyagnak tűnik, azért fura, hogy hibás, de most már biztos, hogy az, mert annál a leckénél 7 kérdésre 6 választ ad.
Ez is rossz:
Which of the following is the correct command syntax for a Cisco router?
A. Router#trace route 192.168.1.1
B. Router#traceroute 192.168.1.1
C. Router#tracert 192.168.1.1
D. Router#trace 192.168.1.1Válasz: 6. A
Szerencsére volt egy 2960, 881G ahol validálni tudtam a választ.Jó lesz fenttartással kezelni ettől kezdve a válaszait
Nem tudom, nem probléma, ha néha beküldenék 1-2 problémás kérdést? Bizonyára más is tanulhat belőle.
Nem vagyok sík, de eddig mikrotikeztem, a cisco világa új nekem, tehát nagyon alap hálózati kérdésekkel nem fárasztanálak titeket. -
vadito
csendes tag
Nincs itt szó lebecsülésről, a 1841-et azért javasoltam, mert korábban lényegesen több volt belőlük használtan mint a többi 1800 variánsból, most nem tudom hogy áll a piac, de felteszem hasonlóan
Azt fenntartom viszont, hogy routert csak a fun faktor miatt érdemes, tanulni a virtuális is jó általában és kevésbé kötött. -
donatel
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged