- Honor 200 Pro - mobilportré
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
windsor44
csendes tag
Köszi a választ! Egyébként volt közelemben Cisco, amikor Lucent hálózati dolgokat javítottam, mellettünk volt a Cisco javítás, ha jól tudom a javítás el is ment Magyarországról
Persze pcb szintű javításnál az ember semmit nem lát abból hogy hogyan is épül fel egy hálózat.
Sajnos igazad van, valahogy annak idején nem fogott meg a dolog. Talán azért sem mert mikor érettségi és szakma megvolt, mindenféleképpen dolgozni szerettem volna, amellett pedig tanulni kb. lehetetlen volt és persze eléggé lefoglalt a pályakezdő élet, meg a mindenféle hobbik. Ezt persze egyáltalán nem bántam meg mert 1 napot nem voltam még munkanélküli 20 éves korom óta és jelenleg Angliában fizetnek annyit a szakmáért hogy otthon sajnos 2 diplomás ( nem IT szektor ) sem biztos hogy kap annyit. No de ez egy más sztori...
Mindenesetre a hálózatokkal kapcsolatos dolog az egyedüli amit tényleg el tudnék képzelni magamnak, és nem azért mert a pénz hanem mert tényleg érdekel. Sajnos sw-hez annyira hülye vagyok hogy félelmetes. Jaa, eszembe jutott, szakma után szerettem volna menni villamosmérnök asszisztensnek, de a kevés jelentkező miatt csak programozó szak indult, már akkor azt mondtam hogy akkor szvsz, inkább dolgoznék, amit tényleg nem bántam meg.
Szerintem az lesz hogy elsőkörben megveszem a könyvet, és közben kialakul minden -
tutitibi
senior tag
"Szóval azt is mérlegeljétek, hogy ha 20-30 év alatt nem érintett meg benneteket a téma egyáltalán - pedig itt robogott/robog ma is mellettünk ez a vonat - annak csak lehet valami oka."
Ez azért nem ilyen egyszerű, pont mivel az IT egy nagyon nagy terület előfordulhatott, hogy korábban nem találkoztak pl. a CISCO résszel.
Egy időben én is csak SOHO routereket telepítettem magánszemélyeknek, kis irodáknak az IP címzés alapjait ismertem és a mai CCNA, ICND-s anyagot csak akkor ismertem meg, amikor konkrét IT képzésre jártam, mert ott tananyag volt. Azért ez már más világ és ez jobban érdekel is, de nekem se beszélt erről senki nem volt hol megismerni.Tudom itt volt az internet, ott van nekem is 1997 óta.
Mostani munkám főleg IT support és sok-sok olyan dolog van, amihez vállalati szinten nincs jogosultságom mert elég nagy a rendszer hierarchia meg a jogosultság fa. Én az alján vagyok vagyis az összes user velem beszél, ha gondja van ( talán az országban az egyik legnagyobb hálózatot csináljuk) de van sokszor túlóra, éjjeli meló néha hétvégi kb. 20 éve nyomom már 45 is elmúltam , most megcsináltam egy IT rendszerüzemeltető OKJ-t ott pl. a CISCO-s anyagok mentek a legjobban, ICND , RS1, RS2 fejezetek, packet tracer szimuláció stb.
Szeretném komolyabban csinálni ezt a részt de a munkehelyen nem én konfigolom a switcheket és a routereket ( még ) de lassan váltanom kéne ebbe az irányba.
Az SW fejlesztés sajnos nem az én világom....Koromból adódóan 24- 25 évesen megfogott az IT, azelőtt annyira nem, nekem 20 évesen a DOS 5.0, 1.2-Mb-os nagy floppy meg az AT, XT gépek világa jutott , akkor a fekete parancssoros képernyő nem jött be, de azóta sok víz lefolyt a kádban.
-
zsolti.22
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest