Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Flowtation

őstag

válasz soma314 #14055 üzenetére

Huh, na sorjában. Először is az AP az gyakorlatilag teljesen független tőlem, csakis és kizárólag a 6 v 7-es portokra lehet kötni, ráadásul nem lehet közte semmi aktív eszköz. Én csak jelszót tudok rajta változtatni, bizonyos időközönként. Ráadásul szinte senki nem is használja, mivel nem tudom akárhova rakni a közvetlen router elérés miatt (gyak nincsenek végpontok mindenhol, csak pár helyen).

A probléma az az volt amit Te is leírtál, tehát jelentés szerint: a "számítógép nem rendelkezik érvényes IP konfiggal" duma. Ez által volt egy himihumi 169.x.x.x cím. Viszont ha egy gépet rádugtam a privát portra, (a privát port alapbeállítása a dhcp, dns,) akkor minden további nélkül működött a net, ez utóbbi jelenti azt, hogy a tanári gépre csináltam netet. Természetesen a dns is a routerbeli, (a saját dns-t a kábeles tartományi gépekhez szoktam beírni, mert anélkül nem érik el az AD-t.) Ezért nem értettem, hogy akkor miért megy így és miért nem ha a switchek közbe vannak iktatva. Ezután az alaphelyzetben (router-switch-gépek) kipróbáltam azt, hogy adtam fix ip címet a gépnek, maszk, átjáró, dns, ezekkel sem ment, viszont így már elértem a helyi hálózatot, gondolom a megfelelő ip miatt. De net így sem volt, azt írta az átjáró nem érhető el. (a routerből vettem ki, tuti jó).
    Pingelni pingeltem parancssorból is meg a routerből is, ez utóbbi eredménye van a gépen. De a parancssoros az ment rendben, 8.8.8.8-ra egyébként.

Csináltam wireshark-al két logot, de sajnos nekem az nem mond semmit. Viszont sikerült kétszer is olyat, hogy hirtelen nagyon megugrott a forgalom (?), pillanatokon belül több mint huszonezer (!) sor keletkezett, a mentett fájl 330 Mb lett. Na ezt viszont nem tudom mitől??

DE. Most hívtak a sulinetesek, hogy úgy néz ki megjavult, igaz a szolgáltató még nem jelzett vissza nekik, viszont ők (sulinet) frissítették a routert, elképzelhető, hogy ez segített a dolgon. Vagy a telekom, de itt nálam még nem voltak, szóval...

Esetleg privátban még átbeszélhetnénk a dolgot? Ennyire sajátos infokkal már nem terhelném a topicot.

Úgy érzem sokkal jobban kell mélyítenem a hálózati alapismereteimet, mert ezzel így nem sokra megyek. Nyárra át szeretném tervezni az egészet, hogy sokkal jobban rálássak, tudjam menedzselni, esetleg távolról hozzáférni.

• Flowtation

őstag

válasz soma314 #14051 üzenetére

Szia!
    Bent vagyok, tudok nézni wiresharkot. Nem tudom lényeges-e, most tanári gépre csináltam netet, úgy hogy közvetlenül rá van dugva a routerre, és kivettem a saját dns-ünket (ez kell a tartományhoz). Van net, tudok pingelni, de ha a router webes felületéről indítom, ezt kapom:

Ez mit jelent? Ráguglizva hibát olvasok, de akkor miért jó a net?

• Flowtation

őstag

válasz soma314 #14051 üzenetére

Szia!
    Switch van rajta, a portbeállítás szerint privát tartomány, tehát a router a dhcp. Ezen a switchen vannak a géptermes gépek, illetve ebből továbbmegy egy másik - ugyanilyen - switchbe, a géptermen kívüli végpontokhoz. A 7es porton van egy AP, ezzel semmi dolgom nincs, csak annyi, hogy a wifi kódot meg kell változtatnom félévente. Most írt a kolléganő, hogy ez viszont rendesen működik. :F Viszont, hogy válaszoljak is, ez péntekig (ma reggelig) szépen működött, nem volt semmi gond.
    LINK ez a beüzemelési segédlet, hogy érthető legyen milyen portról beszélek. A 3,4-es portokat próbáltam. A leírás szerint ez gondolom "hülyebiztos" megoldás, lévén nem minden intézménybe jut admin. Egyébként a másik két suliban is így van megoldva és nincs gond. Wiresharkot nem tudok csinálni már, csak holnap, azt viszont leírnád, hogy pontosan miről kell? Routerre kötött gépen közvetlenül mondjuk?

• Flowtation

őstag

válasz crok #14048 üzenetére

Ahha. És ha cserélgetem a két portot, akkor 5 perce hogyan lesz jó? Egyébként azóta sincs válasz, most épp működik, mert átdugtam, de nem tudom meddig..

• Flowtation

őstag

Sziasztok!
    Crok keresere jöttem ide a problemam ez lenne (bocsánat, telorol vagyok) :
    https://itcafe.hu/tema/halozatokrol_alaposan_melyviz/friss.html#msg8018

Szerk:most kaptam annyi infót, h elvileg jelezték a problemam a szolgáltatonak is, várjuk az eredményeket. Bár azt nem értem miért nem kap IP t a gép attól h szar a net...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés