- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
soma314 #14055 üzenetére
Huh, na sorjában. Először is az AP az gyakorlatilag teljesen független tőlem, csakis és kizárólag a 6 v 7-es portokra lehet kötni, ráadásul nem lehet közte semmi aktív eszköz. Én csak jelszót tudok rajta változtatni, bizonyos időközönként. Ráadásul szinte senki nem is használja, mivel nem tudom akárhova rakni a közvetlen router elérés miatt (gyak nincsenek végpontok mindenhol, csak pár helyen).
A probléma az az volt amit Te is leírtál, tehát jelentés szerint: a "számítógép nem rendelkezik érvényes IP konfiggal" duma. Ez által volt egy himihumi 169.x.x.x cím. Viszont ha egy gépet rádugtam a privát portra, (a privát port alapbeállítása a dhcp, dns,) akkor minden további nélkül működött a net, ez utóbbi jelenti azt, hogy a tanári gépre csináltam netet. Természetesen a dns is a routerbeli, (a saját dns-t a kábeles tartományi gépekhez szoktam beírni, mert anélkül nem érik el az AD-t.) Ezért nem értettem, hogy akkor miért megy így és miért nem ha a switchek közbe vannak iktatva. Ezután az alaphelyzetben (router-switch-gépek) kipróbáltam azt, hogy adtam fix ip címet a gépnek, maszk, átjáró, dns, ezekkel sem ment, viszont így már elértem a helyi hálózatot, gondolom a megfelelő ip miatt. De net így sem volt, azt írta az átjáró nem érhető el. (a routerből vettem ki, tuti jó).
Pingelni pingeltem parancssorból is meg a routerből is, ez utóbbi eredménye van a gépen. De a parancssoros az ment rendben, 8.8.8.8-ra egyébként.Csináltam wireshark-al két logot, de sajnos nekem az nem mond semmit. Viszont sikerült kétszer is olyat, hogy hirtelen nagyon megugrott a forgalom (?), pillanatokon belül több mint huszonezer (!) sor keletkezett, a mentett fájl 330 Mb lett. Na ezt viszont nem tudom mitől??
DE. Most hívtak a sulinetesek, hogy úgy néz ki megjavult, igaz a szolgáltató még nem jelzett vissza nekik, viszont ők (sulinet) frissítették a routert, elképzelhető, hogy ez segített a dolgon. Vagy a telekom, de itt nálam még nem voltak, szóval...
Esetleg privátban még átbeszélhetnénk a dolgot? Ennyire sajátos infokkal már nem terhelném a topicot.
Úgy érzem sokkal jobban kell mélyítenem a hálózati alapismereteimet, mert ezzel így nem sokra megyek. Nyárra át szeretném tervezni az egészet, hogy sokkal jobban rálássak, tudjam menedzselni, esetleg távolról hozzáférni.
-
Flowtation
őstag
válasz
soma314 #14051 üzenetére
Szia!
Bent vagyok, tudok nézni wiresharkot. Nem tudom lényeges-e, most tanári gépre csináltam netet, úgy hogy közvetlenül rá van dugva a routerre, és kivettem a saját dns-ünket (ez kell a tartományhoz). Van net, tudok pingelni, de ha a router webes felületéről indítom, ezt kapom:
Ez mit jelent? Ráguglizva hibát olvasok, de akkor miért jó a net? -
Flowtation
őstag
válasz
soma314 #14051 üzenetére
Szia!
Switch van rajta, a portbeállítás szerint privát tartomány, tehát a router a dhcp. Ezen a switchen vannak a géptermes gépek, illetve ebből továbbmegy egy másik - ugyanilyen - switchbe, a géptermen kívüli végpontokhoz. A 7es porton van egy AP, ezzel semmi dolgom nincs, csak annyi, hogy a wifi kódot meg kell változtatnom félévente. Most írt a kolléganő, hogy ez viszont rendesen működik.Viszont, hogy válaszoljak is, ez péntekig (ma reggelig) szépen működött, nem volt semmi gond.
LINK ez a beüzemelési segédlet, hogy érthető legyen milyen portról beszélek. A 3,4-es portokat próbáltam. A leírás szerint ez gondolom "hülyebiztos" megoldás, lévén nem minden intézménybe jut admin. Egyébként a másik két suliban is így van megoldva és nincs gond. Wiresharkot nem tudok csinálni már, csak holnap, azt viszont leírnád, hogy pontosan miről kell? Routerre kötött gépen közvetlenül mondjuk? -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Crok keresere jöttem ide a problemam ez lenne (bocsánat, telorol vagyok) :
https://itcafe.hu/tema/halozatokrol_alaposan_melyviz/friss.html#msg8018Szerk:most kaptam annyi infót, h elvileg jelezték a problemam a szolgáltatonak is, várjuk az eredményeket. Bár azt nem értem miért nem kap IP t a gép attól h szar a net...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest