- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoboGuru
tag
-
gliga69
tag
válasz
Reggie0 #16098 üzenetére
Ismerem a kínai gyártókat, mint ahogy azt fentebb is írtam, ha még 3x kell legyártatom, vagy megrendelem az ukránoktól. Eddig a dirtypcbs-nél csináltattunk valamit ha kellett.
Viszont ha holnapra kell nem 10 dollár hanem inkább ~50, és nem voltam benne 100%-ig biztos hogy ettől megoldódik. -
f27
senior tag
-
Rics22
tag
válasz
Reggie0 #15945 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá,hogy több tucat hibátlan konzol,notik is benne vannak,szóval megérheti...de tényleg konténeres tétel.
avult áron is,gépekkel cakk pakk 2.5M körül van az áruk... nyilván nekem kb a triplájába van a cirka 8 év alatt,de ugye termelt is vissza,stb...
Köszi a segítséget!
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
Reggie0 #15861 üzenetére
nekem is hasonló gépem van csak ez valami orosz feliratos meg nekem nincs forrasztó......
ha 300 ra állítanám az alját le potyogna minden az alaplapról (ha 300 on van az alsó fűtés akkor olyan 280 az alaplap),a felső meg 15 fokot csal pluszba így 315 fokkal küldte meg 230 nél sosem tettem feljebb de addig sem nagyon szabada tetejét be sem kellet volna kapcsolnia úgy is le tudta volna venni a chipet ebben biztos vagyok ,na meg minden mást is ....
jó videó sokat lehet tanulni belőle
ezek szerint hőmérő nem is kell hozzá akkor én nem tudom minek használóm ....
-
Tamás9x
őstag
válasz
Reggie0 #15382 üzenetére
Az én felfogásom szerint egy 10 éves szakmai múlttal rendelkező cég nem 25 éven aluli pályakezdőt fog felvenni, hogy rontsa a bolt eddigi képét. Az első 3 hónap úgy is próbaidő, gondolom minimálbérrel, (ennyi idő alatt szerintem bárki beletanulhat, ha van hozzá agya) Utána már..
-
f27
senior tag
válasz
Reggie0 #15345 üzenetére
nem azt firtatom hogy kevés marad.
Nekem is van havi 120 ezer kiadásom az állam fele meg futárdíjak(bár ezt ugye fizetik is,de én egybe egy összegbe havonta)
De hogy annyi ne maradjon hogy egy 80ezres tescos fizu többet érjen az nagyon nem jó.
Bár a pesti részem nekem is kezd minimalizálódni,ahogy ricsi mondja.Most már amúgy én is kacsingatok más piac fele is ami kecsegtetőnek tűnik első meglátásom szerint,de még gyúrni kell rá,és itt is a vevők pénztárcájához kell alakítani mindent
-
f27
senior tag
válasz
Reggie0 #15299 üzenetére
1 milliárdszor leírtam hogy pont annyi az esély arra hogy X-Y ideig mennyen mint a reballnak.
Csak annyi a változás hogy itt 30-50%-al több az esély hogy el is indul a gép.Elég rövid ideje működik ez az elmélet/javítási mód ahhoz hogy konkrétan kitudjam jelenteni meddig megy egy ilyen javítás után,és nehéz is össze hasonlítani.
De három dolgot tudok már mondani.
1 mostanában jönnek 2-3 a régebbi megrendelők vissza,hogy sajna csak 10-14 hónapot mentek a vidkarik ezzel a módszerrel,brutális használat mellet,és hogy javítható e újra.
2 javult meg úgy BGA hogy reball után meg sem nyekken,MF után működött még 4 hónapig.
3 nincs annyi hőterhelése a chipnek mint reball alatt,és minek reballozam ha úgysem az a baja
És ezt mindenki tudja hisz alapból oda is vágjátok hogy chipcsere,mert mindenki tudja nem az alsó golyókkal van a gond hanem a MAG alatti golyókkal amit soha nem reballozol újra,és BGA-zó géppel nem is forrasztod újra sohaAz viszont nem vita tárgya hogy mindig az új chip a legjobb lehetőség rá,de ha nincs pénze rá az embereknek akkor mit lehet tenni?
Kevés pénzből kell kihozni a legjobbat akkor számukra.Nagyjából most ott tartok hogy 100 gépből 10 vissza esik a hibába,oda chipcsere kell és passz,a többi megy szépen akár egy évig is vagy tovább.
Nekem megfelelő ennyi bizonyíték is.
És mivel nem vagyok átb@szós féle,ezt el is mondom mindenkinek!
Elmondom mik a lehetőségek,mi mennyibe kerül,melyiknél mik a tartossági lehetőségek és választ a megrendelő! -
Tamás9x
őstag
válasz
Reggie0 #15299 üzenetére
Bennem semmi ellenséges nincs, sőt lehurrogás sem, nem tudom miből vetted ezt ki. Szimplán érdektelenség, afelé érezheted lehurrogásnak aki látatlanban csinálja a feszültséget, itt ezen a ponton már majdnem F27 védelmére is keltem egy pillanatra, de nem is.
Nem a módszerre haragszom hanem rohadtul unom ugyan azt a kört elolvasni minden egyes alkalommal már lassan fél éve, emelje fel a kezét aki nem unja...(amúgy meg morcos vagyok mert ugyan azt a kört futjuk, szubjektív véleményekkel, és sehol nincsenek tények.
és újra csak ismétlem magam ismételjük magunkat és ismétlés mint valami fos argentin szappanopera. -
válasz
Reggie0 #15272 üzenetére
Nekem Knipex blankolóm van. Még a régi dizájnnal (pisztoly forma és sárga a nyele)
Nagyon meg vagyok vele elégedve; használtan, mocskosan vettem egy elektrotechnikai boltban.
Rákérdeztem, hogy mennyi az olajos blankoló, az eladó flegmán rávágta, hogy 600,- Ft
Úgy vetettem rá magam, mint gyöngytyúk az opálosan rezgő turhára!
Lepucoltam, átfordítottam a késeket benne (mert tud ilyet!!) és kb 3 éve használom, szinte minden héten.
Már több kilométer szigetelést lenyúzott nekem hibátlanul, erősáramról és törpefeszültségről is; legyen az 32A-es vagy IDE kábel egy ere
Szóval, ha az elmebeteg ára nem tart vissza, akkor hosszú távú beruházás lesz az a szerszám. Ami a minőségét illeti, a WÜRTH is ezt árulja "referencia" szerszámként a saját brand-je alatt: -
laika1200
csendes tag
válasz
Reggie0 #15200 üzenetére
Mosva volt az, kívülről.
A GPU levételéig nem látszott semmi, még a gyári ragasztás is rajta volt... Ott kezdett gyanús lenni hogy olvadtak voltak a golyók de nem akart megmozdulni, kicsit erőszakolni kellett ezért futott össze néhány golyó. Motip kontakttal kis ellenkezés után gyönyörűen lejött a ráégett paszta is...
-
ielektros
senior tag
válasz
Reggie0 #15127 üzenetére
Persze. Szerintem megint hulyen fejeztem ki magam. Nyilvan az elvet ismerjuk mindketten. A kinai chipek akkor sem fognak nalam aramot pazarolni
En inkabb igy gondoltam es nem akartam 60 es 120 fok kozotti kulonbseget bagatelizalni. Egyszer csinltunk eddig kis szerias aramkori lap keszre szerelest. Tobbnyire analog aramkorok voltak altalunk beultetve. Ilyen esetekben termeszetesen mi is figyelunk a tarolasi eloirasokra.
-
ielektros
senior tag
válasz
Reggie0 #15125 üzenetére
Mint irtam a chipek folyamatosan bent vannak. 4 ora 120 fok az nem sokban kulonbozik 2x esetleg 4x 60 fok 4-5 ortan keresztul es ezen kivul 25 fok allandoan csokkentett paratartalom mellett. Az biztos, hogy tobb mint a semmi. Majd ha olyan ic-ket kell alkalmaznom amik erre valoban kenyesek es meg is fizetik majd akkor befutok
Viccet felreteve az alkatreszek jo resze amiket mostanaban beultettem innen Erfurt-bol az XFAB-tol vannak. Egesz preciz Know-How-t kaptam toluk ami azert sokat segit.
Nyilvan 4000 dollaros chiprol nem beszeltem. Ha 4000 dollaros chipeket kell beultetnem azt nem itt teszem ebben a muhelyben es nem is itt tarolnam.... Te most osszekutyultad a 4000 dollaros melot a laptop hasznalt BGA cserevel ami szerintem nem szerencses. A kinai chipekre irtam, hogy sok ertelme nincs azokat szeritgatni. Csak penzkidobas. Ha egy megmakkan az is olcsobb mint a tarolas vagy a tarolo berendezes koltsege.
-
ielektros
senior tag
válasz
Reggie0 #15111 üzenetére
Van egy kis sterilizatorunk amit atepitettunk abban tarolom az osszes valamire valo chipet. Ezek jo resze mar nem GPU hanem ipari vezerlokbe valo SoC vagy egyeb BGA Flipchip stb. Altalaban 25Celsius van bent nem tobb mert ennek igy minimalis a fenntartasa. Paratartalom max 20% relativ. Van, hogy mielott kell egy Chip felfutom 60fokra 1-2 orara. Sok ertelme nincs a dolognak... De van ceg aki megkoveteli (papiron). Ha jo a profil nincs gond a jo kinyai vizes chippel sem. Amugy meg minden szekundhend BGA szemet. Sokszor leirtam mar errol a velemenyem. Jobban jar mindenki ha lassan atszokik mas iranyu szervizelesre mert a BGA bulinak lassan vege. Itt nalunk mar regen vege. Meg paran mokolnak de nincs sok mar ezen a biznicen.
Aki elektronikaban jartas annak nincs gondja de bga mokecre epitkezni sok ertelme nincs hosszu tavon.
-
Kocska89
tag
válasz
Reggie0 #15117 üzenetére
Nem is az. Csak munkatársam vett a meglévő metcal pákája helyett egy másik mégjobb metcalt. Aztán nem e szeretném kipróbálni. Már, ne akarnám.
Én bevittem a jbc, ő a metcal. Aztán kipróbáltuk mit tudnak. 1, 2 oldalas paneleket. Normál vezetéket forrasztgattunk.
A végén csak apoén kedvvért felónoztunk 5*5mm 50mm hosszú tömör réz földelő sint. A képen látható kábelt. Elég simán vitte mind a 2 páka. Nem rögtön ment, de nem is kellet percekig fűteni.
Ezekntényleg megbirkóznak szinte mindennel.
-
laika1200
csendes tag
válasz
Reggie0 #14996 üzenetére
Szerinted? Megpróbálják "olcsón" meg "okosban". Aztán ha nem megy úgy gondolja mégis fizetne csak csináljam már meg...
Elhiszed ha azt mondom hogy 6 hónapja nem hoztak hozzám vissza gépet gariban, egy kivételével. Azt viszonteladónak csináltam, és véletlenül nem írta rá a garijegyre a gyári számot. Még jó hogy fotózok minden notit ami hozzám bekerül. Munka közben is, ha vita lenne utólag hogy mit javítottam.... Na ezt a notit nem találtam gyári szám szerint, de volt egy ugyanolyan. Csak a szám nem egyezett. Amikor belenéztem kíváncsiságból, az összes chipen rajta volt a piros gyári ragasztás... szóval ilyenek itt az emberek. Azóta jelöljük is az összes javított motyót. -
-
gliga69
tag
válasz
Reggie0 #14890 üzenetére
Valamiért nem vagyok meggyőződve a rézlap létjogosultságáról.
Egy egyszerű paraszti gondolattól vezérelve: ha nem kellene bele akkor a gyártó kisebbre méretezné a távolságot a hűtés és a flipchip között. Nem hiszek abban hogy ezzel akarnának tervezett elavulást elérni, hiszen arra ott a ventiprofilozás. Meglett szép időkben még hosszasan nézegettem furmark&everest görbéket és volt amelyik szabályos háromszögjelre emlékeztetett.
Hasonlóan gondolom az egyik előző kollégához, pont hőtésiprofil meredekségének csökkentésére használják, az alkatrészen belül felmerülő kisebb mechanikai feszültség eléréséhez.
Rossz a gondolat? -
Zoli986
tag
válasz
Reggie0 #14880 üzenetére
Nekem,csak most tűnt fel,hogy a gap padnak jobb a hővezetési tényezője mint a pasztának.Bár jobban belegondolva nem is árt ha ugyan annyi hőt szeretnék átvinni egy vastagabb anyagon.
Az is ok,hogy közelében sem járnak egy rézlap tulajdonságainak,de van értelme egyébként? Úgy értem,hogy ha tolom bele a hűtésbe a hőt egy rézlapon keresztül maga a hűtés le is tud adni annyival több hőt?Szerintem ha egy 65 fokos chip rézlappal 60 fok körül van nem biztos,hogy megéri.
Sajnos találkoztam már lesarkazott chipes géppel,amiben rézlap volt nem is akármilyen házibarkács lemezollós,hanem igényesen leszabott,sehol egy sorja nem volt rajta,de arra pont elég volt,hogy amikor felcsavarozták a hűtést megfeszült ugyanis pont az a tulajdonsága nem volt meg ami a gap padnak igen,nem összenyomható. -
gliga69
tag
válasz
Reggie0 #14849 üzenetére
ez egy nagyon szép projekt, gratulálok!
Akkor a zsindex.hu-n -
f27
senior tag
válasz
Reggie0 #14736 üzenetére
8db parhuzamosan,es ilyen 8cas cellak vannak sorba kotve 13db.
Az uresjarati 200km/h sebesseget nem is varom hogy elerje
Ma mentem vele tokon babon,es azt hiszem mivel ez egy cross bike kint a prerin eleg gyorsnak tunik ez a 60km/h is.
Amugy egesz jol ki is bekulnek ezzel a sebesseggel,hisz valahol ez egy bocikli
Azert irom Watt ba csak,mert ez nem egy oranyi teljesitmeny.
Van Watt/h adat is,de az a megtett ido/fogyasztas felfele konvertalt adat amibol csak akkor tudna mindenki a valos fogyasztast ha tobb adatot irok.
Az akku 1000Wh lenne ha jo lenne .
De osszegezve ugy is lehet mondani annyi Wh fogyott ki belole,csak nem egy ora alatt -
f27
senior tag
válasz
Reggie0 #14722 üzenetére
az volt a baj
most már nem tilt le.
viszont így sem megy többet 60km/h-nál
az akku fesze be esik 42V ra és felvesz a motor itt már 40A.
kevés az akku úgy fest
mentem vele 4km-ert és kiszedett az akkuból 80W-ot.
vagyis az eddigi 9,6W/km-ből lett 20W/km
mondjuk az is igaz hogy kétszer gyorsabban tettem meg a 4km mint eddig. -
f27
senior tag
-
f27
senior tag
válasz
Reggie0 #14714 üzenetére
Lehet nemjol ertelmezted,vagy en nem montam meg,de a toltes vezerleshez van cellankenti akkufigyelet.
De azt nem irja nekem semmin meg hogy esetleg valamelyik cellasor jobban megmerult volna mint a tobbi.
Ehez kell majd hogy kijelzon lassam utkozben is hogy esetleg valamelyik cellasor jobban merult.Most feltoltottem fulra az akkut ismet,es 460W ment vissza az akkukba.
Ez fogyasztasilag az 50km-re vetitvel,kevesebb mint 10W/km re jott ki.
Vagyis ha hibatlanok lennenek az akkuk,akkor elmenne egy toltesel 100km siman. -
gliga69
tag
válasz
Reggie0 #14661 üzenetére
kefés bolygóműves motorokról nem is beszélve, habár a fázisszám és a pillanatnyi maximális felvett áram összefüggését nem értem. Van a motornak egy adatlapja és abban meg van adva, tudtommal nem kell számolgatni az egyszerre dolgozó póluspárokkal. Régebben nézegettem ezeket a hall jeladós motorokat, gyakorlatilag a hallok alapján van egy igazságtábla hogy melyik fázisra milyen polaritás rak a h hidakkal, és előtte a DC-t pwmezik, amitt nagyon dúrván jár, ilyen van az ócsó villanybirngákon. Egy kategóriával fentebb a BLDC-ket kvázi 3 fázisú frekiváltóval szinusszal hajtják. de 5 fázisú bldc-t nem láttam, pls linkelj, mert szivesen tanulnék belőle.
-
f27
senior tag
válasz
Reggie0 #14642 üzenetére
állítólag azért tervezték ilyen fordulatszámra a motort,hogy bármilyen kerékméretbe kitudjon forogni.
Például egy 12" kerékbe ami egy fordulat alatt megtesz 60cm oda már más RPM kell.
A motor vezérlője programozható,de ez elvileg (ha nem baxott átt az indiai) akkor kiütötte,mert hivatalosan nem mehet többet mint 35Km/h.
A motor nyomatéka 40-60Nm ami azért szerintem nem olyan rossz.Más részt meg sokat beépítik a hajtókarhoz,és ott láncon át tekeri a hátsókereket.
-
f27
senior tag
válasz
Reggie0 #14636 üzenetére
Teljesen toltott akku fesze 54.6v ennel feljebb nem megyek.13x4.2v toltott es 13x3.7v nevleges.
A max fordulatszamot szerintem sosem fogja elerni,mert 2000rpm-re kepes az az ha 1fordulat alatt megtenne a kerek 1,75metert akkor az percenkent 3,5km tenne meg
Ezt meg autoval is necces elerni szerintem
Plane hogy a tiltatlan motor max sebessege 125km/h 100kg sulypontal,amibol csak a kesz bicikli (gyari sulya) 47kg -
f27
senior tag
válasz
Reggie0 #14614 üzenetére
Rezben kincs igen,de pl nekem volt itt a polcon 170db ennyi azert vilagitasnak nem kell
Es gondolom sokaknak van a polcon kozel szazaval.
Egy ideig gyujtogettem oket hatha valaki majd vesz vagy epp kell neki,de kb 2 akkut adtam el a sok ev alatt,az uj akuk meg itt pisztultak le a polcomon szinten.
Annak nemsok ertelme van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest