- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
-
Chabee
tag
válasz
Dinomano #83143 üzenetére
MasterDeeJay és Dinomano!
Köszönöm szépen a gyors válaszokat, akkor kipróba és meglátjuk mi fog kisülni belőle!
Üdv!
-
fisi
senior tag
válasz
Dinomano #83030 üzenetére
Azért anno vagy 5-6 éve újonnan volt a 1015 ti 58 - 62 ezer közt átlag. Még első újabb gépemben volt ez a kártya. Szóval, így bányász láz végén stb, nem tudom mennyiért szeretted volna hogy elvigyék. De ne keseredj el, nemrég cseréltem a 6900 xt - t egy 3090 re, szerinted mennyi bukó volt az újonnan vett 6900 xt - n?
-
válasz
Dinomano #83039 üzenetére
Sajnos az a baj, hogy pont akkor vásároltál videokártyát, amikor az eddigi történelem során szinte egyedülálló módon soha nem látott mértékben elszálltak a videokártya árak. Tehát irreálisan sokkal magasabban voltak a VGA árak bármely korábbi állapothoz képest. Tulajdonképpen teljesen nevetséges volt, hogy milyen áron kínálják a videokártyákat.... te meg jól bevásároltál ebben az időszakban.
Jelenleg pedig szimplán csak egyre jobban visszatérnek a VGA árak az eredeti kerékvágásba, ahol mindig is voltak korábban.
Én fordítva szívtam meg. Eléggé képbe vagyok pedig a piaccal, mert ebben dolgozok, mégis benéztem én is: Amikor elkezdtek felmenni a VGA árak 2-2,5 évvel ezelőtt, akkor az első pár hónap után már olyan kedvező áron tudtam eladni a régi videokártyámat, hogy kvázi 3 év használat után annyiért ment el a videokártyám, amennyiért megvettem. Szóval ingyen használtam 3 évig. Ezen a ponton minden fasza és jó is volt. Így arra alapoztam, hogy MOST nagyon jó áron megszabadultam tőle, aztán meg majd, ha újra visszatérnek az árak a régi kerékvágásba, akkor olcsón veszek egy erősebb kártyát. Így szinte ingyen vagy kevés pénzért meglesz a videokártya fejlesztés, addig a pár hónapig meg elleszek a GT 710-essel....
Csakhogy a videokártya árak nemhogy nem térek vissza az eredeti árra, hanem tovább emelkedtek látszólag a végtelenségig én meg ott maradtam VGA nélkül beláthatatlan időre. A pénzből ami kitermeltem, abból meg még arra se futotta volna amit eladtam, csak egy még gyengébbre....
Szóval pont fordítva szívtam be ezzel. Erre nem sokan számítottak, hogy ennyire elszállnak az árak, mert soha korábban nem volt ilyenre példa. Én is csak az elmúlt 18 évnyi tapasztalatomból tudtam kiindulni.
-
törölt tag
válasz
Dinomano #83039 üzenetére
Nem adod fél áron, az a kártya annyit ér. A mesterségesen felpumpált árak miatt vetted drágábban, mint mindenki más akkoriban. Tudom, szopás ez így, de mindegy mit veszel, később olcsóbban tudod eladni, ez a normális folyamat, nem pedig az, ami nemrég történt a piacon.
-
ricsi99
addikt
válasz
Dinomano #83030 üzenetére
4-5 hónap szerintem mire felmennek az árak... sok cég most nem fog selejtezni /gépparkot fejleszteni így el fog fogyni szépen a használt piac...
középkategóriában sincs best buy vétel ,hogy mindenki arra ugorna...
+amig tele van a piac rx470-480 -al addig ez az ársáv is eléggé le van fedve -
DacMalac
tag
válasz
Dinomano #78977 üzenetére
Radeon szoftverben van egy olyan fül, hogy Teljesítmény, ezen fülön belül pedig Tanácsadó, erre rákattintva találod az Energiatakarékos opciót. Vagy letöltöd az Asus GPU TweakII-t ,ez egy vga menedzselő progi-nem csak ez létezik ,de én ezt használom- ! Ez a program direkt ezért jött létre. Szoftver elvégez minden beállítást ,csak rá kell kattintani a módokra!
-
Cs1csó
titán
válasz
Dinomano #71970 üzenetére
Üdv, nézd meg itt a hardveraprón és esetleg a jófogáson szűkítsd árra és hogy helyben legyen, hogy érte tudj menni személyesen, a szállítás költséges:
- Hardver Apró
- JófogásHa találsz párat ami jó akkor ezeket linkeld be a Milyen alaplapot vegyek? topikba és ott a szakik megmondják persze írd hozzá a géped egyéb paramétereit, méretszabványt stb.
-
ricsi99
addikt
válasz
Dinomano #71957 üzenetére
Videokártyán nincs cmos reset
Csak az alaplapodon. Ha attól tartasz hogy a windowsban vagy a driverben van elállitva valami ,akkor állisd meg a "pause" gombal a billentyüzeten amikor még csak bekapcsolod a gépet is felvillan az elsö bios felirat a win elött...
Bekapcsolásnál maxra fel kell pörögni a ventiknek ,majd beállni egy alap fordulatra... azután a winnel együtt jön a halkabb fordulat ,energiaszabályzás miegyébb.
Egy kolléga itt lentebb irta hogy lehet csak driverprobléma... -
ricsi99
addikt
válasz
Dinomano #71947 üzenetére
Ilyenkor van esélyed mindenre, Elsö kör: alaplapból szedd ki a ramot +vga t ,összesz bővítő kártyát .Hőzd le az összes hdd/dvd-t is. Ellnörizd hogy van e az alaplapon speaker vagy ha nincs a ház speakere legyen bedugva.Ha megoldható akkor cmos reset is Csak a proci maradjon bent.
Ilyenkor ha bekapcsolod fszépen sipolgatnia kell. Ha ez igy megy akkor tegyél vissza 1 ram modult. Ekkor ha minden oké akkor 3 sip. ezután ujra kikapcs és mehet vissza a vga. Ha van ké akkor a maradék cucc szintén egyessével. -
troll81
addikt
válasz
Dinomano #71855 üzenetére
egy életre letudtam a ház gondjaim ezzel a gyártóval amit ajánlokszép is és jó
-
Czimby
addikt
válasz
Dinomano #71849 üzenetére
Frisebb driverben van overlay, magyar a fentebb írt kombóval ki tudod íratni a terhelést, hőmérsékletet, fordulatot, használt memóriát stb.
Azt nézd meg játék közben.Akkor nézz valami használt olcsó házat CM690 pl szokott olcsón lenni, de kisebb Cooler Master is jó lehet.
Legyen alsó tápos, elől legyen 2db 12cm ventinek hely porszűrővel ha van rá mód, hátul és felül is legyen legalább 1-1 ventinek hely.
Olyan huzat lesz megfászik a kártyád.
-
Czimby
addikt
válasz
Dinomano #71845 üzenetére
CTRL + Shift + O és már látod is mi mennyi, de játék közbe nézd az üresjárati éték nem számít.
A házban legyen 2db 12cm-es venti legalább, ami fúj befelé, így pozitív légnyomásos lesz, ha a venti eélőtt lesz porszűrő ritkán kell majd takarítani a gépet. Mi a ház típusa?
-
Csupingo
veterán
válasz
Dinomano #71840 üzenetére
A gt 1030 talán a gtx 750 és a gtx 750 ti között lehet, inkább a 750-hez közel. Viszont az egy új kártya, sokkal jobbak a videólejátszós képességei, kevesebbet fogyaszt és még elég sok garanciával is találni. Annyi lehet a gond, hogy többnyire csak digitális kimenettel rendelkező változatok vannak, ezért ha régi d-sub -os monitor van, akkor még aktív átalakító kell hozzá.
A kérdés, hogy mi cél? Milyen minőségben játszanál? A 750 és a gt 1030 is gépigényes játékok esetén inkább csak 720p-ben használható normálisan, tehát nem túl komoly játékos kártyák. Fhd-hoz a belépő inkább: rx 460, gtx 950, gtx 1050.
-
sullerj
tag
válasz
Dinomano #68910 üzenetére
Ha ennyi a keret, onnan közelíteném meg, hogy mi az amivel játszani akar a későbbi használó. Aprón állítsd ár szerint emelkedő sorrendbe a videokártyákat és nézze(d) meg youtubeon kb mire lehet számítani azzal a processzorral és videokártya comboval. Ha ajándékba lesz a konfig, akkor azért, hogy ne legyen csalódás, ha meg fizet érte a haver, akkor lássa, hogy a pénzéért kb mi várható. Az fps ne tévesszen meg, van amikor az elfogadható (?) mennyiségő képkocka mellé nyúlós, későn reagálós irányítás tartozhat, főleg az újabb címeknél.
Minden jót!
sj. -
Csupingo
veterán
válasz
Dinomano #67332 üzenetére
Régebben volt olyan gond, hogy az amd driver összeakadt az msi ab-vel és emiatt nem pörgette fel a ventilátorokat a kártyákon és túlmelegedtek. Elvileg ha a legújabbat használod mindenből, akkor már nem kéne hogy gond legyen. Hőfokokat néztél? Ha esetleg újra teszed a win-t, akkor ne tedd fel az msi ab-t. Próbáld ki az nélkül is. Vagy ha amd drivert telepítesz, akkor ne kapcsold be a wattmant.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Dinomano #37753 üzenetére
Szerintem a táp elég kell, hogy legyen. Nem véletlen nincs külön tápcsatija a kártyának.
Kártyacsere esetén alap, hogy le kell pucolni az előd maradványait. Ebben segítségedre lehet a Driver Sweeper. Ha megtette a kötelességét, utána pakold fel a kártyád meghajtóját. -
shootme2
senior tag
válasz
Dinomano #37203 üzenetére
A 6570 és a GT630 is gyengébb egy kicsit mint az 5670 DDR5 (nem tudom neked melyik volt DDR3 vagy DDR5). A 6670 DDR5 az már erősebb egy kicsit (ebből is van DDR3 verzió de azt nem érdemes venni). Ilyen teljesítményű kártyáknál 2Gb ram teljesen felesleges úgysem tudja kihasználni.
Ha jól szellőző házad van akkor lehet passzív is de az aktív hűtős rosszul szellőző házban nyári melegben is kisebb eséllyel fő meg.
-
-
djdaniel
senior tag
válasz
Dinomano #35404 üzenetére
melegítés helyet anno reballozni kellet volna, bár akkor se bírta volna pár hónapnál tovább.
szerintem felesleges javítgattatni, jobban jársz ha lecseréled, hiába veszel rá bármilyen hűtőt felesleges, mivel már 1x megrepedt a gpu alatt a golyózás megint megfog.Ha használt videokártyát veszel akkor garanciálisat vegyél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest