- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
MarkusBeni #76814 üzenetére
Ha megtaláltad azt a pontot, ahol kifagy, akkor abból visszavéve pl. 15-30 MHz-et már jó lehet. Értelemszerűen minél többet veszel vissza, annál kevésbé ártasz a kártyának, és annál ritkábban fog hibázni, fagyogatni.
Ha mindenképp a tuning a cél, akkor érdemes megkeresni hol fagy mikor a gpu órajelet emeled, majd beállítod az alá 15-30 MHz-el (kártyánként változó), aztán ezt eljátszhatod a memóriával is.
-
Csupingo
veterán
válasz
MarkusBeni #76811 üzenetére
Hirtelen találtam olyan képet, amin 1189-ig is emelték a gpu órajelet. A többi képen 1000-1060 között volt. Ha te is 1060 környékén használod, és a hőfok is megfelelő, akkor talán nem romlik sokkal rosszabb mértékben. Viszont ha ebből az emelésből szinte semmit nem veszel észre a gyakorlatban, akkor kár kínozni a kártyát.
-
válasz
MarkusBeni #76811 üzenetére
Akkor lehet érdemes kicsit piszkálgatni a gpu órajelet, hogy a +108 MHz-et bírja e, azt így én nem tudom megmondani. Jobban járnál inkább egy használt kártya vásárral szerintem, pl GTX 750, 750Ti, R7 360, vagy ezeknél erősebb GTX 950, RX 460, de persze nem tudni semmit a gépedről (táp, proci), így csak általánosságban írtam.
A kártyádnak nem nagyon van topicja (vagy csak én vagyok béna és nem találom), de mivel Kepler átnevezésed van (GT 640 >>> GT 730), így bekérdeznék a nagyobb tesók fórumába, ott hátha tudják, mennyire bírja az órajelemelést ez az architektúra.
nVidia Geforce GTX 650 / 650 Ti / 650 Ti Boost -
válasz
MarkusBeni #76809 üzenetére
Milyen a VRAM a kártyán? Csak mert lehet a GPU helyett a RAM-ot lenne érdemes piszkálgatni.
A +108Mhz-et nem tudom, nem volt ilyen kártyám.VRAM meg azért kérdés, mert a kártyád többféle verzióban is kapható, s ha neked a lassúbb van, akkor a VRAM húzás többet hoz, mint a GPU tuningja.
GeForce GT 730: három változatban lesz kapható
"Az új jövevények közül két verzió természetesen a GK107-es GPU-t használja, mely a két évvel korábban megjelent GeForce GT 640-en dolgozott elsőként. Az alapfelépítésről az előbb linkelt hírben részletesen lehet olvasni, így ezeket az adatokat nem írjuk le újból. Az NVIDIA továbbra is a 28 nm-es gyártástechnológiával készíti a lapkát, melynek magórajelét ezúttal 902 MHz-re szabták, de GPU Boost továbbra sincs. A 64 bites memóriabuszhoz a GeForce GT 730 esetében DDR3 és GDDR5 szabványú memóriák is köthetők. Előbbi esetben 1,8, míg utóbbiban 5 GHz-es effektív órajellel kell számolni. Ennek megfelelően érdemes figyelni vásárláskor, hogy melyik verziót rejti a doboz, mivel a DDR3-as verzió memória-sávszélessége 14,4 GB/s, amire a GDDR5-ös verzió 40 GB/s-os tempóval kontráz." -
Csupingo
veterán
válasz
MarkusBeni #76440 üzenetére
Milyen kártya? Miért nem tudod frissíteni? Régebbi változatokat se tudsz kipróbálni?
Közben visszaolvastam. Az amd oldala csak a 15.7 -es és a 16.2 -es drivert említi.
Nincs a közelben hdmi-dvi kábel, vagy másik átalakító?A 730-cal talán kevesebb gond lesz. Újabb és erősebb is.
-
Csupingo
veterán
válasz
MarkusBeni #76435 üzenetére
Az inkább driver, csatlakozó, kábel, vagy monitor gond szokott lenni. (Esetleg instabil tuning.)
Ha kevés a táp, akkor talán újraindul, vagy leáll a gép. -
Csupingo
veterán
válasz
MarkusBeni #76352 üzenetére
Nincs egy hdmi-s tv se a közelben?
-
Csupingo
veterán
válasz
MarkusBeni #76350 üzenetére
Drivereket már cserélgettél? Ha van lehetőség, másik kábellel, másik kijelzővel próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest