- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Tomjack #67177 üzenetére
Közbe olvasom az alaplapod könyvét. Van olyan is a perifériáknál, hogy: initial display output. Ezt pcie-re, vagy IGFX (igp-re) lehet állítani. Esetleg ezt is kipróbálhatod. Aztán csak az van, amit említettél a chipset-nél, az internal graphics-ot enabledre.
Amúgy mit szeretnél csinálni a prociban lévő igp-vel? Miért akarod használni?
-
Csupingo
veterán
válasz
Tomjack #67175 üzenetére
Talán némelyik lapnál fixen be lehet állítani azt is, hogy csak a dvga-t használja. Lehet, hogy nálad is ez a gond. Általában elég csak átdugni a kijelzőt a lapra és egyből a proci igp-t használja. Nincs nálad kikapcsolva az igp? Beállíthatod elsődlegesre is, vagy talán automatán jobb, akkor szerintem mindkettő működni fog.
-
-
Csupingo
veterán
-
Lézerparaszt
őstag
válasz
Tomjack #60366 üzenetére
Az alaplap könyvében nézd meg hogy mit lehet kezdeni vele, mert mint írtam, ha nekem nem lett volna ilyen az alaplapon akkor nem tudtam volna megcsinálni. Sajnos az is MSI alaplap volt ami nálam produkálta, csak felső kategóriás. Úgy néz ki nem sikerült ezt a problémát leküzdeniük.
UI: Én semmit nem telepítettem, csak kikapcsolás után nem kapcsolódott ki, hanem csak beállt abba az állapotba amiben neked is van. 2 hónapig szívtam vele, majd elvittem szervízbe, ott raktak fel rá új BIOS-t és ott még jó is volt, majd mire hazavittem megint se kép se hang, úgy raktam fel én magamnak. -
Lézerparaszt
őstag
válasz
Tomjack #60364 üzenetére
Nekem az alaplapon van dedikált BIOS telepítő usb, és csak úgy tudtam megcsinálni, hogy kompletten újraraktam a BIOS-t. Letöltöttem a legújabb BIOS verziót laptopon, felraktam a pendrive-ra és onnan a dedikált USB megoldotta, még csak be se kellett kapcsolni a gépet. Régebbi alaplapon amin nincs ilyen, ott viszont fogalmam sincs hogy van-e valami hasonló megoldás, én is csak akkor frissítettem/telepítettem BIOS-t mikor muszáj volt. És simán meghalhat bármitől a BIOS, nekem egy hibás Asus Strix Claw egér törölte le.
-
orion1025
őstag
válasz
Tomjack #60357 üzenetére
Jártam már így, programtól függetlenül. Nálam az alaplapi BIOS adta meg magát, egyszerűen "beragadt", hiába volt bupla BIOS, a második sem lépett életbe, majd sok alaplapi elem ki, clear CMOS tenger, és több óra után magától sikerült recoveryzni, utána soha többet nem csinált ilyet. Vélhetően nálad is hasonló gond lesz, ezért elem ki, várj pár másodpercet, majd egy clear CMOS, és próbálkozz. Az ATI kártyát addig szedd ki, ha van integrált, azzal próbálkozz. HDD-t, ODD-t húzd le, csak az menjen, ami feltétlenül szükséges.
-
codec
senior tag
válasz
Tomjack #45809 üzenetére
Driver teszi lehetővé, hogy elérd a kártya azon képességeit amiért végül is fizettél.(sebesség, hardveres gyorsítás, stb..)lényegében a normál működésért felel.
Nélküle, tényleg csak alapfunkciót lát el. Ez a betöltéskor fekete képernyő hiba azért elég ritka, de létezik. A driver nem tud megfelelően működni, ez lehet hardverhiba, hibás driver, vagy régi maradék fájlok egy korábbi driverből, esetleg hibás tuning. -
codec
senior tag
-
-
djculture
félisten
-
-
speedydb23
senior tag
válasz
Tomjack #41717 üzenetére
Nekem is van egy Approx tápom, ki is nyírt egy winchestert egy netezős gépben... Betenni egy HD6970 mellé...
Nem akarlak megbántani de egy HD6970 nem az olcsó kategória, amellé minimum egy 450W-os minőségi táp illene.iArena meg kerülendő kategória, Chieftec CTG500-at vennék ahhoz a kártyához.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest