- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sasori18
csendes tag
válasz
Csupingo #80771 üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy habár már kártya de ez is szerelhető a gépházba, hogy ezelőtt egy Sapphire Pulse RX 580 volt a gépben, ott semmi ilyesmi probléma nem volt.
Az alaplap portjait takaró lemez szépen bepattant a helyére legutóbb mikor még szétszedtem a gépet, amikor cseréltem a gépházat a mostanira.
Ebből kifolyólag is gondolom hogy a lap rendesen a helyén van. A lap oldala nem látom hogy bárhol is érintkezne. A csavarokat még majd fel lazítom és megprobalok játszani azzal az egy milivel. Szabad szemmel nem láttam, de lehet hogy csak a vga portokat körbevevő fém keret hajlott meg es amiatt nem passzos?
Amikor beraktam a kártyát egy kicsit függőlegesen is volt benne dőlés de azt oda tudtam húzni lefogatasi ponthoz. (nem erőszakosan) -
IntelKiller7
veterán
válasz
Csupingo #80721 üzenetére
Korábban a HDD-n volt a win, mert nem tudták, hogy kell az SSD-re telepíteni.
Most feltettem az SSD-re, és csak ez az 1 van bekötve, de semmi.
Újrapasztáztam a VGA-t de az sem oldotta meg. Kicsit jobb lett a hőfok, de így annyit nyertem vele, hogy 2-3 perc helyett 5-6 perc után adja be az unalmast, és fagy ki a gép.
De csak terhelésen csinálja.Mindent átnéztem már rajta, de semmi. Nem tudok rájönni mi lehet a baja.
(Nem indul és mi a baja a gépemnek topicba leírtam az egész történetet, hátha ott valaki tud rá megoldást.) -
válasz
Csupingo #80710 üzenetére
R7 270 kicsivel fejlettebb energiasémás 7850-es és a gyártók egy része alulméretezte a hűtését (vrm és ramborda sem volt átlag karikon. Brutálul hullanak gpu forrasztás, vrm zárlat stb miatt de ennyi év után érthető. Reflowal ideig óráig javítható nagyrészük. 660-okból valóban kevesebb döglött meg.
750-esnél válltoztattak a pcie-n így egyes 1.0-1.1 lapokkal nem megy (retrózni vágyóknak nem jó) -
Archttila
veterán
válasz
Csupingo #80694 üzenetére
Linux alol (Arch SwayWM) szepen futnak... Steam Lutris (wine+proton) minden jatszik. Maga a rendszer kb 350MB memet hamizik + a fentiek, szoval boven jo (windows megenne a full rendszermemoriat) meg mint irtad szorakozni kellene vele a kompatibilitas miatt.
Szerintem egy jo aras gtx 750 vagy ti eleg lehet. Neztem van belole 60W TDP-s peldany...
Itt meg Xfce session alatt (kicsit magasabb a gepigeny a komplett DE es fuggosegei miatt)
"10 watt"
-
t-joco
tag
válasz
Csupingo #80501 üzenetére
Teszteltem külön a tv-t, és külön a monitort is a kártyával. Ha csak a monitor van rádugva, nem tűnik fel az akadozás, ha csak a tv-t kötöm rá,akkor már észrevehetően "szaggat" a kép filmlejátszás közben. Mindegy,hogy milyen videólejátszó programot használok..
Ha ugyanezt a filmet kimásolom pendrive-ra, rádugom a tvre, és ugy játszom le,akkor semmi akadás nincs, teljesen élvezhető a kép. Ez hogy lehet? Milyen megoldás lehet erre? cseréljem le a [link] tvm?
Vagy marad a pendrive-ra másolás, és úgy film nézés... -
törölt tag
válasz
Csupingo #80516 üzenetére
kizárt. legutóbb simán turboboostolt és a ventillátor is müködik rendesen. amikor elinditom a stress tesztet akkor pár mp-ig maxon hajtja a procit aztán visszavesz magától.
nyilván az összes power beállitásnál max performance van állitva és a töltőjét sem cseréltem.
ennek ellenére intel XTU-ban power throttlingot ir.egyébként ahogy mondtam nem volt használva és legutóbb TG kyronauttal lett újrapasztázva és jó hőmérsékleti értékeket produkált. (idle-ben most is, ilyen 38 fok)
-
t-joco
tag
válasz
Csupingo #80498 üzenetére
Ok,majd tesztelem külön- külön is őket. Igen, 60 Hz mindkettőn.
A monitoron csak 2 db HDMI bemenet van, a kártyán pedig 1 HDMI és 1 Displayport. ezért kell átalakító.Milyen videólejátszó programot érdemes használni? Melyik "bírkózik meg" a legjobban a különböző tömörítésű filmekkel?
-
t-joco
tag
válasz
Csupingo #80496 üzenetére
A képernyő másolás,vagy kiterjesztés mennyiben befolyásolja ezt a jelenséget?
Csak mert a kártya össze van kötve tv-vel is, 7.5 méteres Hdmi kábelen keresztül. Ott is akadozik a kép film lejátszásnál. Full Hd Lg tvről van szó, a monitor is Full Hd felbontásban működik. Ha jobban belegondolok, mielőtt nem volt összekötve tv-vel is a kártya,nem nagyon, vagy alig érzékeltem ezt a problémát. A monitor Display port-on keresztül, Hdmi átalakítóval, hdmi kábellel kapcsolódik a kártyához, a tv pedig a Hdmi portra van rádugva.
Lehet ez, itt a gond? -
t-joco
tag
válasz
Csupingo #80494 üzenetére
Torrent-ről letöltött Full Hd minőségű filmeknél jelentkezik ez a hiba.de volt mikor Yotube videó nézésénél is észrevettem. először csak ritkábban, néha szaggatott,mostanában kezdte el jobban csinálni. közben már volt több frissítés is win10 alatt,nem tudom ez mennyire befolyásolta.
Videó kártya Drivert mindig a legújabbat, legfrissebbet érdemes feltenni? vagy jó lehet a "régebbi" is? milyen videólejátszó programot érdemes használni?
-
mcs
veterán
válasz
Csupingo #80474 üzenetére
Én is újan vettem a jelenlegit, tök sértetlen csomagolásban, amin látszott, hogy sose volt újracsomagolva. Gyárilag pasztázhatták rosszul. Új korában egy ideig a jelenlegi hőfokon ment, majd pár hónap múlva szép lassan, fokozatosan kúszott felfele az egekbe. Látszatra és érzetre nem lazult meg a hűtés felfogatása, de levéve azt feltűnően sok volt a paszta mennyisége, és a gpu köré is gyülemlett bőven. Sűrített levegővel fújva nem sok por és szutyok szállt ki belőle.
-
mcs
veterán
-
válasz
Csupingo #80454 üzenetére
A hiba jelenség az volt (nem nálam van a kártya), hogy 4 óra játék után elment a kép (érdekes mód korábban a játék ment fullhd minőségben, de ma már lejjebb kellett venni a beállítást)
Pontos típust nem tudok, de elvileg nem fél passzív, külön táp nem kell neki.Ui: garis még, holnap beszélek ahonnan lett véve, remélem kiderül gyorsan...
-
mcs
veterán
válasz
Csupingo #80447 üzenetére
Egy külföldi fórumos úgy járt ezzel a kártyával, hogy egy idő után valamilyen oknál fogva ellazult a hűtés felfogatása, és ahogy újrarögzítette, normalizálódott a hőfok. Másik Youtube-os júzer pedig szimplán újrakente MX4-el. Valami biztosan nem kerek ezzel a Gaming X 1660 szériával, de hamarosan kiderítem, hogy mi a bibi az én kártyámmal.
-
hatamas
csendes újonc
válasz
Csupingo #80395 üzenetére
Köszönöm megtettem.
A kérdés hátterében az áll, hogy nemrégiben megleptem magam egy DELL s3221qs monitorral, de a jelenlegi kártyám AMD Firepro V4900 nem képes 4k jelet kiadni Win10 alatt (érdekes az Ubuntunak nem okozott problémát), 60Hz meg pláne nem. Próbáltam már registry-t igazítani, segédprogrammal állítani, de semmi.
Szóval a kérdés az, hogy mi az a legolcsóbb kártya ami képes DP porton 4k@60Hz jelet adni?
Használtban gondolkodom. Eddig az RX 550 4GB/2GB tűnik jónak. Ilyenek voltak 28-ért, csak lemaradtam róluk. -
Gabesz87
veterán
-
joco120l
csendes tag
válasz
Csupingo #80322 üzenetére
Köszönöm a segítséget. SZUPER VAGY! Sikerült megoldanom a problémát, úgy ahogyan írtad. Annyi még, hogy előtte először az Nvidia Surroundot le kellett tiltani, hogy mind a 3 monitort újra külön lássa a rendszer, majd minden kijelzőhöz egyesével új, egyedi felbontást állítottam be 75Hz kép frissítéssel és CVT-csökkentett móddal. Utána már az Nvidia surrond-ban is tökéletesen látta a 75Hz-es lehetőséget és ki lehetett választani. Mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget
-
rtibi
tag
-
válasz
Csupingo #79753 üzenetére
Sharkoon REV200. Az előlapi üveglapot porszűrőre cseréltem.
A kivezetések egy kis csatornában futnak végig és hátul egyben jön ki a kábelköteg felül.
Nekem is ez a megoldás tetszett meg benne.
Egy vertical mount rizer mondjuk nem ártana hogy kevésbé árnyékolják le a procihűtőt, de nem vészes, elég jók a hőfokok.
Az új árát nem fizetném ki érte de szép állapotban 50€-ért vettem. -
-
gg1876
tag
válasz
Csupingo #79719 üzenetére
Igazából ez egy htpc féleség lenne, amibe a 4k filmek lejátszása miatt vettem a 1030-ast, minden másra elég lett volna az integrált. Szóval SMB-n keresztül a lakás többi TV-jére osztanám a gépen tárolt filmeket, ilyenkor nem lenne szükség arra, hogy járassam a VGA kártyát, továbbá torrentezéshez sem kellene a folyamatos VGA működés.
-
fecs
senior tag
-
Pehi
senior tag
válasz
Csupingo #79457 üzenetére
Csak egy HDMI van a 950-en,így arra menne a TV. DVI-vel menne rá a monitor. Ha kikapcsoljuk a monitort, nem megy a TV sem. Van olyan is,hogy van kép,de az egér már nem látszik. Össze vissza megy az egész. Csak annyit szeretne a haver,hogy mondjuk néz egy filmet a TV-n vagy játszik, ne menjen a monitor. Ez így viszont eddig nem jött össze.
-
ferkovics
csendes tag
válasz
Csupingo #79454 üzenetére
Köszi a választ. Igazad van megnéztem a régebbi CPU-z vel és ott jól írta 16X4.0.,de azért elég érdekes az újabb verzió elég becsapós. "ha a " ? "-lel elindítod a render tesztet,"akkor is marad ugyan az 8X4.0.itt a kép róla [kép]
A lapom Asus Prime Z490-P Ebben a lapban még nem csökkenti az m2 sdd-miatt A Z590. már igen -
válasz
Csupingo #79409 üzenetére
Igen, fenn van az Intel drivere (és szoftvere), de semmi opció nincs benne a teljesítményre vonatkozóan.
Hardveres gyorsítást megnéztem, de akárhogy állítom, nem változik a minőség, ugyanúgy ott vannak a "csíkok".
Feltelepítettem a Mozillához egy "h264ify" nevő plug-int, de semmi változás. Hogy értetted pontosan a h.264 erőltetését? -
tippm86
tag
válasz
Csupingo #79389 üzenetére
Holnap tudom kipróbálni másnál, de természetesen írtam az eladónak de érdemben nem reagál... nekem ez már kicsit gyanús... A többi komponens már nálam van min. 1,5 éve és tökéletesen működtek eddig. Volt ebben a lapban egy 1050Ti amit tavaly év elején eladtam, azzal nem kellett semmit csinálni, csak beraktam feltelepítettem a drivert és kész.
-
-
coldwar12
csendes tag
válasz
Csupingo #79287 üzenetére
Használtan vettem, így erről sajnos nem tudok biztosat mondani
furmarkot hanyagoltam, mert képtelenség anélkül elindítani, hogy elmenne a kép azonnal.
Játékban néztem tovább a hőfokot, 58 fok környékén volt, 20 mp múlva felment 62 fokra, akkor már elkezdett csíkozódni, majd volt 1 ugrás 65 fokra, akkor elment a kép és a hang is, most viszont legalább sikerült újraindítani. -
geza844
aktív tag
válasz
Csupingo #79210 üzenetére
És tényleg. A 1030 csak kicsivel gyengébb, de sokkal kisebb kockázat, hogy 1 hónap múlva besz.rik. Köszi, szerintem az lesz.
A 1030-on nincs is külön táp csati? Az csak 30W-ot eszik ugye?
Ez a 1030-as jól látom, hogy passzív hűtéses? Szabad ilyet venni?
-
snake1977
őstag
válasz
Csupingo #79058 üzenetére
Sajnos nem ez a gond, ez a kártya nem start-stoppos, alapjáraton pörögnie kellene már a gép bekapcsolásától számítva. Sikerült szereznem egy azonos méretű 4 pines csatlakozóval szerelt másik vga ventilátort, azt szépen szabályozza bekapcsolástól kezdve a kártya, szóval nagyon úgy tűnik a ventilátor pwm szabályzása döglött meg, viszont ha kikötöm a pwm két vezetékét és csak a feszültség marad bekötve, akkor maximum fordulaton pörög egyfolytában, és ekkor már visít a ventilátor.
-
L4D1K
őstag
válasz
Csupingo #78937 üzenetére
Szerencsére pont ezekkel kezdtem, mivel más fórumokon bevállt sokaknak, illetve a hálózat / wifi adapter letiltása. Nálam sajnos semmin sem változtat.
Egyelőre viszont úgy néz ki megszűnt az akadás/pattogás. Ettőf függetlenól a dxkrn és az nvdrkn ugyanúgy 4000+ latencyvel fut az 50 helyett.
Sajnos ismerősi körben mindenki laptoppal és virágbolti windows-al játszik.
Annyi előnye mégis volt a dolognak, hogy gpu mem test és a furmark progik szépen futottak , egy óra után is stabil 75-76°C -on maradt a kártya, illetve a teljes rendszer is szépen dolgozott.
-
válasz
Csupingo #78939 üzenetére
Azért tűnt csak fel, mert házat cseréltem és nem a szokásos helyen teszteltem a gépet (hang nélkül). Egy SSD hangosabban tud ciripelni, ez nincs annyira zavaró.
Mr.Csizmás:
Nem vagyok tisztában pontosan a a coil whine fogalmával...egyről beszéltek, nem? -
L4D1K
őstag
válasz
Csupingo #78871 üzenetére
Köszi, azt hiszem ezeket verziókat kihagyom.
Azt hittem a windows régebbi verzióira is van creation tool.
Csináltam közben egy új, szűz telepítést, hátha.
Ugyanazt csinálja legfrisebb és egy éves driverrel is. IRS és latency az egekben. Clean boot és letiltott hálózati vezérlőkkel is. A vga ill a rendszer is stress tesztelve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest