- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabesz87 #80361 üzenetére
Csak példa volt, ami neked jobban megfelel. Létezik ilyen digitális átalakítóból olyan, ami: DP-ből, dvi-ről, vagy hdmi-ről alakít. Ha van a laptopon hdmi, akkor így is csinálhatod igen, a vga-ról meg a DP-t használod. (Ebben az esetben nem kell venned az átalakító mellé még egy mini DP - DP kábelt a laptophoz.)
Van olcsóbb is. Érdemes az árukeresőn nézelődni, mert elég széles ársávban mozognak. Viszont ilyen átalakítóknál azért benne van a pakliban, hogy pl. a szomszédnál működik, nálad meg nem. Ebben az esetben másik márkákat, típusokat is ki lehet próbálni. Ezért nem árt olyan helyről választani, ahol vannak hozzászólások és jók a visszajelzések. (Esetleg helyi boltból, ahol meg tudod beszélni, hogy rögtön vissza is vinnéd, ha nálad nem jó.) -
Csupingo
veterán
válasz
Gabesz87 #80357 üzenetére
Azzal nem működne, mert a kártya digitális jelet küld ki, a monitor meg analógot vár és az az átalakító csak sima vezetékes összeköttetést biztosít, nem tudja a jelet átalakítani. Ilyesmi kéne, ezek digitális átalakítók, vagy ha gondolod, akkor létezik olyan is, ami dvi-ről alakít vga (d-sub)-ra. A kérdés, hogy nem e lesz a képminőségben olyan mértékű romlás, mert eddig digitális jelet használtál, most meg analógot, ami már neked zavaró lenne. Biztos nincs mondjuk egy hdmi bemenet még azon a monitoron?
-
logineres
tag
válasz
Gabesz87 #78773 üzenetére
Igen, az lesz az. Van az OC mód(Nagyobb teljesítményen meg, itt kell neki a + hűtés valószínűleg, ezért megy 27% minimum) meg a silent (csöndes mód, itt meg lentebb kapcsol a teljesítmény, cserébe halkabb. Csak a nyákon átpöccinted, fontos, hogy le legyen állítva ilyenkor a gép, mert ha közbe lövöd át akkor nem csinál semmit.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #78770 üzenetére
Ja, vagy hogy a VGA nyákon van egy fizikai kapcsoló!?
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabesz87 #76980 üzenetére
16.2.1 beta is van az oldalon, vagy akár régebbivel is ki lehet próbálni.
Mondjuk nem hinném, hogy a driver miatt lenne szellemképes. Ha csak ez a gondod, azért kár a drivert cserélgetni. Azért nem is tudsz róla print screen-t csinálni, mert inkább kábel, vagy monitor gond.
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabesz87 #76978 üzenetére
Esetleg ezt próbáld ki.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #76976 üzenetére
Annyira ruhellem ezt az amd apu-t, hogy azt elmondani sem tudom. Úgy 1 éve vettem egy olcsó alap dedikált VGA-t, de egyszerűen nem tudtam működésre bírni, hiába tiltottam le az integrált VGA-t. Nem volt kép, cmos resetet kellett csinálnom. Régebben volt, hogy a videók is baromira szaggattak net alatt, youtube vagy akármilyen beágyazott videó. Frissíteni akartam az apu-t, de nem vágom ezeket az AMD-s frissítéseket. Nem volt világos, hogy ehhez az apu-hoz melyiket kell letolteni, szóval ha esetlrg tudnátok linkelni, azt is megköszönném.
(#76977) Csupingo
Rendben akkor első körben szerzek egy ilyen kábelt. -
Csupingo
veterán
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabesz87 #72920 üzenetére
Vagy jumperrel lehet alaphelyzetbe állítani, vagy kiveszed az alaplapi elemet 1-2 percre. (Mindkettőt áramtalanított gépnél. A jumpert csak egy ideig kell a másik állásba tenni, aztán bekapcsolás előtt vissza a helyére.) Milyen amd apu van a gépben? Az újabbak azért erősebbek mint egy gt 710.
Ha a bios reset után se ad képet a vga, esetleg még egy alaplapi bios frissítést meg lehet próbálni végső esetben.A hdmi bekötést talán csak rondán lehet megoldani. Ha csavaros rögzítése van a kártyának, akkor egy kicsit lehet rajt mozdítani. Esetleg vágni, csiszolni kell a házon, vagy a hdmi dugó végéből. Persze csak akkor csúfítsd el, ha működik a kártya. Esetleg másik hdmi kábel, aminek kisebb a feje.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #72919 üzenetére
Most meg olya nrohadt nagy bajban vagyok, hogy átállítottam a BIOS-ban (amúgy Asrock FM2A75M DGS R2.0 lap) a Primary Graphics-ot a PCIE-re, és most se kép se hang, nincs kép! Hiába dugtam vissza a kábelt az onboard videó csatlakozóba, nem jön vissza. Ez egyre jobb lesz.
-
medvezsolt
senior tag
válasz
Gabesz87 #36887 üzenetére
Nekem herótom van a Geforce Experience-től
Nem látom értelmét az egész programnak. Segít ha van új driver? Kit érdekel? Majd megnézem magam. Vagy mire jó még? Finomhangolja a játékokat? Tök felesleges, azt is magam csinálom. Streamet csinálni a játékomból.. hát ennek van a legtöbb értelme,de ez is minek? Ott van PC-n a Steam,csinálsz scrshot-okat és elvan intézve..
Feleslegesen foglalja azt a kevés rendszer memóriát is, ha egy módod van rá töröld le a fenébe
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- World of Tanks - MMO
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- További aktív témák...
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest