- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
@lbert
tag
válasz
KillHates #5332 üzenetére
"A termisztoros, megoldás nagyon high-tech lenne, de el sem merem képzelni, mikor valaki -aki nem tudja, hogy a pad össze van kötve a géppel- a gépet hirtelen felemeli ezzel kitépi belőle -jó esetben csak a- szondát."
Jaj jaj jaj!!! Még elképzelni is fáj!!
Az szép dolog tőled, hogy noti ügyében aksi tekintetben közelíted meg a témát!
Hiszen azon felül, hoy egy összenyomorított lapos pc kis hely igénnyel, mi más kuriózuma lehetne, mint hordozhatósága, mobilitása...I LOVE NOOTEBOOK
Azonban ez a dolog egy ideig nem érint mert a fentebb beillesztett kép jól illusztrálja az aksi(m) állapotát...
Otthoni használatra tervezem a dolgot. De egyébbként tényleg nem sok értelme van, hiszen ezek a készülékek komoly mérések alapján kalibrálva és optimalizálva vannak.
Csak kitört belőllem a techno barbár.Más: Az én masinám 2410-es 32 vagy 64 bites? Vista futna rajta?
Persze 2G RAM-mal! -
@lbert
tag
válasz
KillHates #5319 üzenetére
#5318 Azt láttam, hogy van valami az oldalán de nem birtam kinézni. Az klassz, ha szabályozható. Bár lehet ha veszek, megbuherálom, és építek egy hővezérelt szabálytót bele, minek a szondáját beépítem a procihoz, meg a vincsikez. Koherens mérés.
Össz nehézség, milyen csatlakozással oldjam meg. Nem akarom nagyon farigcsálni a lapostop házát.#5319 Még némi kevésre emlékszem elektrotechnikából.
Ekkor még futotta a lelkesedés és figyeltem is...
-
@lbert
tag
válasz
KillHates #5304 üzenetére
"hehehe! Ez vicces, bár szomorú történet."
Inkább szánalmas.Még darabokban sem tudtam eladni.
Mérgemben már a TFTt is szétrámoltam.
Úgyse mindennap barmolhat szét ilyet az ember fia.
De nem ezt akartam. Akkor mik azok az egérlyukak az oldalán a képen?
Ahogy tudtam úgy skubiztam de nem tudom kinézni. Pedig ott 4 lukacska tátong...mod:
Következik a vinyó hehehe -
@lbert
tag
válasz
KillHates #5293 üzenetére
Celeronos. Gondol egyet, majd igénybe vételtől függően duruzsol pár percig, aztán csend.
De nem hangos. Tegnap sikerűl jobban felpörgetni, meg is lepődtem-ijedtem egy kicsit, mert még nem volt rá példa, de vissza vett a gőzből aztán lecsihadt.
Nem megy folyamatosan.
"Paplan tesztről" annyit, e szempontból totál meg vagyok elégedeve vele. Nem észleltem teljesítmény romlást.
Volt egy ős Gericom szub notim, na az akkor volt csendes ha kikapcsoltam és nem ment. Paplan teszen meg elbukott. 5 perc után dermedve.
Na mikor kezdtem a hszt csituba volt, most susog kicsit. Tmie kb 5perc.
És mire ezt a mondatot beírtam el is halgatott.
Hűtőpadon akkor lehet nem is használná?
Nem egy nagy étvágyú gép.Az általad bemutatott hűtőpadon nagyon tetszik a + USB-k. Rohadt nagy hasznát látnám!!
-
@lbert
tag
-
netmesterke
aktív tag
válasz
KillHates #5239 üzenetére
Az lehet, de hack nélkül tuti nem megy! A half-life 2-őnek a minimum az egy dx7-es vga. Nem csoda hogy simán megy rajta. Mondjuk ezt a játékot nem ismerem. Én anno a Collin McRae Rally 2-őt toltam GMA900-on. 1280x800-ban fullon már darabos tudott lenni, ha beértem az erdőben akkor meg alig ment.
KillHates:
Az sztem inkább 2MB. Legalábbis nekem annyi volt benne (Pentium M 735 A) -
-
válasz
KillHates #5198 üzenetére
Sajnos nem az elektronika meríti (=nem szándékos a merítés), hanem a diffúzió, ami természetes folyamat. (ill ha épp a kapcsokon döglik+ egy szúnyog, amint leírtad
)
A notiban tartani azért gond, mert 1részt 100%-os töltöttségen van, ami önmagában is egy túlfeszített állapot (a kapacitáshajhászatban a gyártók a lehető legnagyobb energiasűrűségűre tervezik az akksit) + hozzájön ehhez a 40-60fok hőség.
Ergo tartalék/utazóakksit tuti, h előírás szerint raktároznék. Másik kérdés a munkaakksi, azt esetleg benthagynám, lévén ups-ként szolgál
-
mezis
félisten
válasz
KillHates #5177 üzenetére
Azért lehet valami ebben a 40%-os töltöttségű tárolásban: Én a Sony DSC-R1-es fényképezőgépem kezelési utasításában olvastam hasonlót (ha tartósan nem akarjuk használni az akkut, töltsük fel, merítsük le -mindezt a fényképezőgéppel, lévén beépített Li Akku, és tároljuk így). Nem hittem a szememnek, amikor ezt olvastam, rá is kérdeztem a vevőszolgálatnál, ahonnan kaptam a szűkszavú választ: az akkut úgy kell kezelni, ahogy a leírásban szerepel. Akkor azt hittem, hogy tűzveszély miatt írják ezt (voltak gyúlékony akkumulátoros készülékeik). Most, hogy ránéztem a korábban ajánlott oldalra, kezdek igazat adni a 40%-os tárolásnak !
Megjegyzés: Videofelvevőm Li akkujával tapasztaltam furcsa dolgot az elmúlt 2 évben: új akkut vettem, teljes feltöltéssel kb 220 percesnek minősítette. Ritkán használom a felvevőt, de teljesen feltöltve szoktam tárolni (szobahőmérsékleten). Nemrégen teljes feltöltés után 80 percesnek jelezte az akkut. Intenzíven használtam a kamerát, többször teljesen lemerítettem, feltöltöttem és mostanában ismét 220 percesnek jelzi teljes feltöltés után.
Ki nem vedd az akkudat 40%-osan a gépből!!! Főleg ne tedd hideg helyre.A litium akkuk mind fagyveszélyesek! 0 fok alatt nagyon gyorsan használódnak el.
Ha mindenáron ki akarod venni a gépből, töltsed 100%-ra majd 2-3 havonta tölts rá! -
válasz
KillHates #5183 üzenetére
hm, a töltöttség és a kapacitás külön dolog, természetesen ha 40%-ra töltöd, akkor is kisüti magát, sacc/kb most 30-35%-ot mérnél (naon jó az a 80%, tuti száraz helyen tartottad
, ehhez viszonyítottam ). A fő kérdés, h a mostani 100% a tavalyinak hány %-a
Bizony, a nagy hideg nem túl jó az akksiknak
Li-ionnál ez annyira nem gáz, de a NiMH kameraaksikkal nekem is vt bajom még egy sima magyar télben is
-
válasz
KillHates #5178 üzenetére
akkor miért írják több fórumon is a 40%-os töltést
? Amúgy a cikkben mindenhol battery-t írtak, nem pedig cellát
Az a kérdés, hha 100%-on van a teljes pakk, akkor hány %-on vannak a cellák? nem hinném, h 40-50%-on
. És ha még ott is, szvsz a 15-20%-os töltöttség kevesebb kárt okoz, mint a 100%-os. nem ólomakksiról beszélünk
Amúgy mérnöki fejjel átgondolva: ha maxra van töltve, akkor sokkal nagyobb arányban megy az önkisülés, ami nem túl jó az akksinak. Fagy: éppen nem fagyna meg, hiszen -20°C-ig lehet használni a LI-ion akksikat
. Azért én se tenném nagyon hidegre...
utántöltés: igen, utánatölteném kb havonta, de nem maxig.
[OFF] A "How to prolong lithium-based batteries"-részből:
"The worst condition is keeping a fully charged battery at elevated temperatures, which is the case with running laptop batteries." [/OFF]
-
cizoe
őstag
válasz
KillHates #5143 üzenetére
Lehet, hogy vmi billentyükombináció kapcsolja ki illetve be? Bár ezt kétlem, mert már bios defaultra is visszaálltam, és alapbol ugye bekapcsolva kéne lennie a funkcioknak. Közben megszereztem a gép manualját, de abban sincs semmi utalás erre, csak a funkciok használatára.
-
-
kisninja
őstag
válasz
KillHates #5108 üzenetére
Nem kell parázni amig nem tudomtam volna az összes csati szerepét addig úgysem raktamvolna rá
Azért nem vegyok kókler.
Eléggé buzin oldották meg.... vegyük a legroszabb helyzetet valami oknál fogva pont a középső ér szakad meg, jó töltő mégis hazavágja. Ügyessek ezek a dell esek.... megvagyok anélkül is, hogy kijelzze az a 90w os töltőt.Azért köszönöm a figyelmeztetést.
-
törölt tag
válasz
KillHates #5086 üzenetére
a fene sem emlékszik már
szinte 3 éves korára adta meg magát, meg is lepődtem annó, hogy volt még benne vagy 70%, amikor pár perc után lekapcsolt. én mondjuk napi 10-12 órát használom és szinte akkuról csak. amikor lemerült, ráraktam a 220-ra
most csináltam egy újabb kalibrálást, most megy a töltés, de nem olyan gyors ütemben, mint az első kalibrálás után. -
törölt tag
válasz
KillHates #5072 üzenetére
samsung volt benne a régibe
az új? hát nem láttam gyártót rajta
a régi panelt leforrasztottuk és átraktuk az új cellákra
azért kellett így, mert kb 1-2mm-rel a csatlakozó hossza - ahol az akku és a noti csatlakozója érintkezik- ezért nem érintkezett rendesen. ha erőteljesen összenyomtam az akkut, akkor igen.
ezek szerint jobb lett volna, ha csak ezt a csatlakozó részt cseréljük
elsőre ugyanazt az időd adta meg, mint az eredeti, lemerült akku esetében - 20 perc.majd csináltam egy bios kalibrálást, ahol legalább 3 órát ment, mire kikapcsolt. majd elindítottam, feltöltöttem - ekkor már a rövid töltési idő gyanús volt- 50 percet adott készenlétbe. -
@lbert
tag
válasz
KillHates #5036 üzenetére
Huhú! Jönnek az oksítások!
Köszönök minden segítséget!Kicsit kezdem úgy látni, ez a gép direkt ilyen lomha. Bár erre logikus magyxarázat, hogy az aspire butított kivitele. TvM és Aspire 2006 széria édes testvérek.
Érdekel a dolog proci ügyben, de privátban majd jelzem ha aktuális lesz. Persze némi infót szivesen fogadok ár ügyben.
Memben gigáson alúl nem is gondolkodok, tekintve árukat, hogy szinte utánna hajigálják az embernek. Lehet spórolok némileg és veszek kettőt, míg valami megbolondulás fel nem veri az árukat!Szerk:
És ne idegeskedj, elég jól fellettem világosítva, igyekszem nem hülyeséget elkövetni.
-
@lbert
tag
válasz
KillHates #5018 üzenetére
Nos ennek nagyon örülök! Végre egy jó hír!
Ami viszont elkeserített, hogy nem jutottam előbbre ez ügyben. Megkérdeztem egy számtekes ismerősöm, de rajta kifogott. Ő úgy véli hogy régebbi tipus, és furcsálja a 400MHz-et. Azt mondja DDR2-ben nincs is elvileg 400-as! Bár azt is mondta, nem igazán ért a notebook memóriákhoz.
De mostmár befejezem a süketelést, és bekinkelem a memória képét.
Ő volna az. -
-
kohi
tag
válasz
KillHates #4797 üzenetére
a képeket nem tudom megnézted e de ez egy idióta konstrukció és kb szétrobbantani kellene mert nem férhető hozzá normálsan..
a ram a bill alatt van és a wifi is. felülről az a rész megállít amit a képen látsz. Alulról meg az egész egybe van egyedül egy kis védő lemezt lehet leszedni ahol a HeatPipeok alján látom de semmi több :S grrr...A neten nem találtam nyomát, hogy szétszedték volna
-
kohi
tag
válasz
KillHates #4774 üzenetére
merjem szétszedni dirib darabra ? Kömnyítene a dolgon ha lenne egy szétszedési útmutató, hogy felesleges csvarokat és elemeket ne szedjek szét. Félek nehogy több kárt okozzak esetleg mint amennyi hasznom lenne belőle
Másik kérdés. 17ezer hufért tudok venni bele új akkut mivel a régi meghalt 1 év után. Érdemes utángyártottat rendelnem vagy ne fűzzek hozzá nagy reményeket. (gyári akku másfél óra körül bírt)
kösz a segítséget és jóétvágyat az ebédhez
-
lakisoft
veterán
válasz
KillHates #4632 üzenetére
nagyon köszönöm!
Lenovo 3000 N200 : ezt írják: Memory
* PC2-5300 Non-Parity (NP) Double Data Rate Two (DDR2) Technology
o The use of 667MHz SODIMM memory is recommended for this system.
* 512MB, 1GB, or 2GB standard memory
* Supports up to 3GB or 4GB of addressable memory, depending on whether the operating system is a 32-bit or 64-bit operating system.
LenovoIntel meg ezt írja:
Mobile Intel® GM965 Express Chipset
2 SO-DIMMs / up to 4GB Max System Memory @ 533 MHz
Memory Type:
DDR2 667 MHz,
DDR2 533 MHzCsak kéne ennek a 800Mhz-es ramot is támogatni! nem?
meg a másik:
Lenovo: Processor
Intel Core 2 Duo processor
o T7100(1.8GHz), 2MB L2 cache
o T7300(2GHz), 4MB L2 cache
o T7500(2.2GHz), 4MB L2 cacheIntel:
Intel® Core™2 Duo processor T7700, T7500, T7300, T7100 -
válasz
KillHates #4621 üzenetére
Tyűűha, van ám választék..Kissé monjuk vastagnak tűnnek eredetileg is ezeket szokták a GPU-ra felhelyezni??Bocs h igy szőrt-szálat hasogatok csak nem tok viszonyítani , lehet mellé kellett volna tenni pl 1 gyufásdobozt...De köszi a képet
Te hány karit nyírtál ki??
Amugy a válasz így távlatokból: sztem a legvékonyabb lesz a legmegfelelőbb -
válasz
KillHates #4559 üzenetére
Üdv!
Hoppá, mily meglepő h ilyen rendes emberek is vannak errefelé...Köszönöm.DE amugy ez nem a ramokat fedő tappancs ugye??mer az vastagabb...
Egyébként 1x voltam boltban ilyen kéréssel, kaptam is vmit de amikor probáltam felhejezni...Egy rágógumis takonypóócszerű szar volt amitől majnem agyfaszt kaptam...brrr..(vagy én lettem volna naon béna..)
Szal akkor lehet körbevonalzózom csak most nincs nálam a kicsike, otthonmaradt. -
fwgoze
aktív tag
válasz
KillHates #4456 üzenetére
Combosnak combos...de nem tudom mennyire, a kimenő videójelre nem is gondoltam! Ha már itt tartunk, akkor nem tudod, hogy van-e olyan átalakító, ami HDMI-ből csinál S-videót, vagy RCA video in-t?
Drasztikusan csökkenti az akku-időt egy notinál ha diszkrét vga van benne integrált helyett? Meg attól is félek, hogy jobban fog melegedni és hangosabb is lesz...az a baj, hogy még egyáltalán nem volt integrált vgám, így nem tudom, hogy mit tud...és nekem nem sokat mond, hogy 3dmark06-ban ennyi, meg ennyi pontot csinál...szóval nem tudom mi legyen...mondjuk kb 2 hónap múlva lesz annyi pénzem, hogy megvehessem, úgyhogy addig még sokminden változhat...talán még új xps család is kijön addig...szerinted, van erre esély?
U.i.: nincs mit -
fwgoze
aktív tag
válasz
KillHates #4451 üzenetére
Miért jobb a dedikált kártya?
A személyes véleményed érdekel!
Csakmert én inkább az integrált felé húzok, mivel az hűvösebb (mint azt már beszéltük), halkabb kevesebbet fogyaszt, és szerintem sima kvázi-irodai használatra elegendő! Nincs még kiforott véleményem, és nem volt még sohasem integrált vgám, így nagyon érdekelne a véleményed arról, hogy melyik éri meg jobban!
Kevés emberre hallgatok feltétel nélkül itt a ph-n, de te egyike vagy ezeknek!Szóval tényleg érdekelne a véleményed!
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro M4 16Gb 500Gb
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest