-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Gyumadár #72548 üzenetére
Szerencsés vagy, én még nem találkoztam olyannal. Sőt, azokat a fejegységeket részesítem előnyben, amelyeknek egyáltalán nincs hangszóró kimenete. Végső esetben a lekapcsolhatóak is jöhetnek.
(#72549) Czimby
Sajnos egyre több az olyan gyári fejegység, ami nem "megcsapolható". Opelekben, Skodákban effélék vannak. Pont erről beszélgettünk az egykori Autóhifi Magazin főszerkesztőjével, kollégámmal. Villamosmérnök doktor, szervizt üzemeltet, hobbija az autóhifi, már régen megszerelték volna az enyémet, ha lehetne. -
BBéci
legenda
válasz
Gyumadár #72540 üzenetére
Ha a fejegység hangszóró kimeneteire vacak hangminőségű jel kerül, abból szintcsökkentéssel nem lehet jó minőségűt kihozni. Ez a szarból nem lehet várat építeni tipikus esete. A fejegységek vonalkimenete erősítetlen, a hangszórókimenet erősített. Sajnos éppen az erősítéstől romlik a hangminőség, ami a jelszint változtatásával nem javítható.
-
Czimby
addikt
válasz
Gyumadár #72527 üzenetére
Ebben biztos igazad van hiszen ott van a kocsidban.
De nagyobb az esélye, hogy belefut egy olyanba amit én írtam mint egy olyanba amit te.
Persze ha megvan a konkrét típus, hogy melyik ajánlott akkor nincs gond,
de a legtöbben megnézik melyik a legolcsóbb Aliexpressen vagy melyik van Eu raktárban, hogy biztos megússzák vám nélkül és rendelik is. -
szvoboda
tag
válasz
Gyumadár #72273 üzenetére
Üdv!
Egy pici tanácsra lenne szükségem.
Audi a4 b7. Ajtók szigetelve(igaz, nem volt sok dolog vele), Gladen M165 a szett,hajtja egy Steg 75.4 aktívban.
A láda egy Audio System MX12Plus hajtja egy Steg 75.2 hídban, Kácsa flw kábelek a szetthez, a nyomóhoz
2.5( a ládában is cserélve a terminál és a nyomó között), vatelinnel bélelve.Magasok az A oszlop tövében egymás felé fordítva, picit felém nézve.
A hangzást nagyjából beállítottam a fülemnek, vágások, fázisok kb. rendben,de az időkorral picit szívok.
Kérdésem, hogy mérőmikrofont megéri venni 15 pénzért? Tehát ad egy alapot,
amivel már el lehet indulni és csak igazítani kell, vagy inkább ne erőltessem? -
b.gyula1983
tag
válasz
Gyumadár #72236 üzenetére
Ezek szerint, ha van egy 5000Ft-os SAL meg az említett Hertz, mindkettő 165-ös normál méret, van az a környezet, ahol a SAL erőteljesebben, szebben jobban szól???
Így ez nekem nem világos. Akkor vagy a gyári vagy semmi, mert annál jobbat úgy se tudok bele tenni, mert annak nem jó a környezet.
-
b.gyula1983
tag
válasz
Gyumadár #72233 üzenetére
Nyilván elfogadtam. Az instrukciók alapján (alacsony FS érték) találtam még pár alternatívát (amik paraméterek szerint jobbak az ajánlott Focal-nál), amiből szeretném a legjobbat választani. A legnagyobb érzékenységűt. Erre a kérdésre várom még a választ. Aztán megköszönöm és rendelem is.
Nem szeretnék úgy járni, hogy veszek valamit sok pénzért, aztán majd jövök panaszkodni, "a gyári jobban szólt". -
bl0ck
tag
válasz
Gyumadár #69737 üzenetére
Mire gondolsz, ha kérdezhetem?
Hibák alatt pl.
Vagy mi az amit ajánlanál?Kinek mi a minőség, nyílván. Nem sercegés, ropogást, meg negyed hangerőn már elviselhetetlen zenét szeretnék, nem kiállító autó. Nekem az előző autómban gyári hangszorón pio 380-nal teljesen jó hangzás volt. Egyértelmű, hogy kanyarban sincs, egy komoly rendszerhez mérten, az autó ugyan úgy egy 2000 évek eleji audi, az erősítő, meg a láda nem az én kezem által van benne.
-
BBéci
legenda
válasz
Gyumadár #69711 üzenetére
Nem, nem csak, de autóban, menet közben pont a szubbasszus tartományt nyomják el az egyéb zajok. Otthon, szobában elegendő lehet egy 16-17 centis hangszóróval rendelkező hangdoboz is, a szubládát egyenesen üldözendőnek minősítem. Természetesen sztereó zenéről van szó.
-
Hardtech
aktív tag
válasz
Gyumadár #67511 üzenetére
Azért nem vennék használtat mert gözöm sincs milyen állapotban van se az erősítöhöz se a nyomohoz nem értek....Utazgatni pláne nincs kedvem érte hiába nézem meg ugyse értek hozzá. Ezért lenne jobb új nem pedig használt de ha tudtok esetleg konkretan valami használt láda + erősítöt eladot olyan embertöl aki megbizható és postáz is akkorl ehet róla szó ha nem akkor marad az új. Mint mondtam kb 30-40 ez szánnék a ládára meg nemtudom mennyi hozzá egy erősitő de tippre az is 30-40 (lehet több nemtudom)
-
-
PiciPeti
őstag
válasz
Gyumadár #65820 üzenetére
Ez jellemzően igaz, de inkább a boltból vásárolt, új motyókra. És ott is vannak túlárazott dolgok a marketig brandektől (Mac Audio, SAL, AUNA, stb...)
Használt motyókban ez nem feltétlenül állja meg a helyét. Az ismertebb dolgokat beárazza a piac, de a ritka jó holmikat általában nagyon áron alul meg lehet venni. Az újkori ár már jobb kiindulópont, de sok jó motyó még internet előtti korból származik...
-
-
Ear001
addikt
válasz
Gyumadár #65241 üzenetére
Hát nem tudom. A Jr. szettel két baj van. Az egyik, hogy a magas nem hozza azt a szintet, mint a mélyközép, de ezen ügyes váltással,elhelyezéssel, kábelezéssel azért lehet segíteni.. A másik, hogy a mélyközép annyimenergiát tud leadni, hogy csak a legfickósabb ajtópanelekben tud igazán megszólalni.
-
KerekesLevi
tag
válasz
Gyumadár #65185 üzenetére
Huhh, ritkán ismerem el, de lehet igazad van...
Sajnos túl sok extrája van ennek a gyári fejegységek ahhoz, hogy lecseréljem.
Ha kihagyok a lépésekből, akkor gondolom meg olyan, mintha kidobnám a pénzt...
Én a 2-es és 3-as lépéseket gondoltam kihagyni.Én ennek a cikknek a hatására keveredtem ide:
https://www.autonavigator.hu/cikkek/mi-tegyunk-ha-szebb-hangu-autohifire-vagyunk/
Ő a cikkben a kábelezést teljesen ejti, és a fejegységet sem babrálja. Egyedül a zajcsillapítást és a magas-mélyközepet cseréli.
Üdv.: Levi
-
olahpal82
csendes tag
válasz
Gyumadár #60042 üzenetére
Köszönöm az elismerő szavakat. Első munkám. Szerettem volna tökéletesen megcsinálni. Nagyjából sikerült is az elképzelésnek megfelelően. A tartók nagyon masszívra sikerültek. sokat aggódtam, hogy majd lötyögni fog, de addig gondolkoztam rajta, amíg atom stabil nem lett. 18--as vastagfalú csövet meneteltem meg, ami maga a tartó is és ebben jönnek át a kábelek is.
Az alul áteresztő.
560Hz-nél vág, 12db-vel. (Butt), Hogy miért? Mert a középnek az eredeti hangváltója is itt vág kb. Azt a hangváltót nem alakítottam át biamp-ra inkább építettem egy jobbat. (Jantzen) A gondom vele csak a mérete, ezt nem lehet úgy eldugni.
Tettem bele zobelt. Ezt majd kikötöm belőle, hogy vajon hangminőségben milyen különbség van. A gyári váltót is(közép és magas) így meg kéne építeni Jantzenből.
A számításoknál sokmindent figyelembe vettem. Le kellet volna mérnem a hangszórót beépítve, de sajna nem tettem annak ellenére, hogy szinte minden adott hozzá. A lényeg, hogy a számításom alapját a gyári váltóból vezettem vissza, majd ezt korrigáltam. A képletekből adódott kondenzátor méretet több kondiból raktam össze a tisztább hang kedvéért.Fantasztikus milyen szép lett a hangja ahhoz képest. Jövőhéten jön bele a Mosconi AS 100.4. Na majd azzal.....
Egyelőre nincs mélyláda, de nem is hiányzik. -
opeter70
senior tag
válasz
Gyumadár #58932 üzenetére
Pintér Krisztiánt keresd: 06 20 771 72 42
De e-mailben is megrendelheted a kábelt.Bár a cég hivatalosan Gazdagréten van, de a raktáruk Zuglóban. Ott lehet átvenni a megrendelt kábeleket.
Árakról mindenképpen érdeklődj e-mailben, vagy telefonon, mert publikus árlistájuk nincsen (legalábbis én nem tudok róla). -
simi811118
aktív tag
válasz
Gyumadár #57536 üzenetére
Szia! Anno én is próbáltam tesztlemezekkel állítani, de engem spec bevitt az erdőbe.
Most már szinte csak olyan zenével állítgatok, amit rendszeresen hallgatok, mert azt ismerem.
A legjobb, legfókuszáltabb színpad már nem célom, inkább a feszes, pontos, élethű hangok. Ha most az épp nem egy pici pontból szól, hanem nagyobb területről, az nem zavar. Ültem olyan autóban, amiben patent volt a színpad, és minden a helyén volt, de számomra nem volt benne zene, sterilszoba hangulata volt. Ha benne van a boogie, és nincs tele fázishibával, akkor jó (mármint nekem) -
kacsa7
őstag
válasz
Gyumadár #57538 üzenetére
Passzívnál sok variáció nincs. Időkorrt tudsz állítani oldalanként. Ha az adott oldali mélyközép és magas közel azonos távolságra van, akkor lehet egész jó eredményt elérni és úgy behozni középre, hogy mellé még jól is szólhat.
Attól függ, a passzív váltó hogy vált, de kipróbálhatod a magas polaritását fordítva. Kb. ennyi lehetőséged van. Nem is értem igazán, mit akarsz akkor tudni. Van ezer+1 teszt lemez, azokat lehet hallgatni, hogy még jobban kiderüljön, ha valami nem jó és fájhasson a fejed, hogy aktívosodj -
kacsa7
őstag
válasz
Gyumadár #57532 üzenetére
Szerintem nem elég hozzá olyan zene, amit jól ismersz, mert azzal színpadot pl az életben nem állítasz be, egyforma hangerőket sem. Végső ellenőrzésre jó, de odáig eljutni nem.
Én rózsazajt használok ahhoz, hogy az egyes hangszórók hangerejét beállítsam. Egyik oldali magas és mélyközép se legyen hangosabb, mint a másik. Ezt úgy tudod beállítani, hogy csak a 2 mélyközép vagy csak a 2 magassugárzó szól. Illetve a párból csak az egyik oldali, aztán a másik oldali. Hagyatkozz a füledre és esetleg egy telefonos spektrum analizátorra.
Ha a hangerők megvannak és nem ugyanúgy szólnak az adott hangszóró párok(bal-jobb mélyközép vagy bal-jobb magas), akkor meg lehet próbálni EQ-zni, hogy ugyanazt kapd mindkét oldalból. Már ezekkel is elég sokáig el lehet játszadozni, főleg ha nincsen beforgatva a mélyközép... A bal oldali frekimenete akkor jóval előbb le fog törni. Ilyenkor lehet próbálkozni asszimetrikus vágással, tehát a bal mélyközepet feljebb engedni, mint a jobbot.
Ha ezek megvannak, akkor jöhet az időkorrekció. Erre nem tudok tuti tippet, mert én is erősen csak próbálkozó vagyok. Szóval én úgy indultam el, hogy kimértem az egyes hangszórók távolságait, mint kiindulási alap. Ezt követően csak a 2 magast, majd csak a 2 mélyközepet megszólaltatva próbáltam a fókuszt a színpad közepére hozni. Erre megint vannak cél hangok. Én pl Rodolpho által megosztott Emma tesztet használok, ami 5 trackből áll, különböző frekvenciájú hangszerekkel. Ezzel egész jól be lehet állítani, hogy minden frekin tényleg középen legyen a színpad közepe. Persze ehhez nem elég csak időkorrekcióval játszadozni, mert lehet ehhez is bele kell nyúlni egy-egy frekin az EQ-ba, hogy középre kerüljön.
Ez a színpad része. A dologhoz hozzá tartozik, hogy lehet, eq segítségével marha jó színpadod lesz, viszont rossz helyen nyúlsz bele és maga a zene élettelenebb lesz. Nekem sikerült ezt elérni... Utána inkább visszaraktam flat-ra és leszartam a színpadotAz egész egy véget nem érő, örök játék
Simi majd leírja, mit nem írtam jó, neki ebben több rutinja van. -
kacsa7
őstag
válasz
Gyumadár #57055 üzenetére
Az Autóhifi Outlet egy szánalmas bolt. PRS-t akárhonnan veszel és kb. mindenhol 1 áron van. Én Az Autóhifi Outletnél a 6 napra ígért Rainbow szettemre 1.5 hónapot!!! vártam. Nevetséges volt amit műveltek, tájékoztatás címszó alatt. Én kerestem őket állandóan, hogy meséljék már el mivan, és hazudoztak össze-vissza.
-
válasz
Gyumadár #57055 üzenetére
Mindenkepp vard ki a PRS-t! Ha nincs a cegnel keresni kell mashol.
Facebookon Tibor Rudolf tud segiteni beszerzesben a Basys kft-n keresztul, ok a hivatalos hazai forgalmazok. Az is elkepzelheto hogy ha kozvetlen felkeresed a basyst rendelnek neked, en emaileztem veluk es rendeltek mindent amit kertem, diszkereteket stb., emberi aron, mondhatni olcson.
Ha a basys se tud szerezni akkor szlovak/osztrak webshop vagy ebay vagy hasznalt garis magyar.
En mindenkepp a prs-re mennek ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest