- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
fojtviki #78860 üzenetére
A mostani autós gyári cuccokkal annyira nincs tapasztalatom. Nekem pl a Bose rendszeres Cadillac 98-as évjáratú.
Nekem annyi észrevételem van a topiktárs írásával kapcsolatban, hogy hátra tényleg full felesleges a csak "mély" az ajtóba. Főleg hogy amit küldött az csak 65Hz-ig megy le. Akkor inkább az első ajtóba kell egy 3-way komponens szett meg a csomiba egy láda.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
fojtviki #78858 üzenetére
Ültem már, csak tudok különbséget tenni, hogy egy épített rendszer ami általában személyre szabott meg annyiba került mint egy éves fizu, vagy egy gyári rendszer milyen. Persze király az épített rendszer stb... de attól függetlenül a jó gyári rendszereket se vetem meg mert némely kocsiba tényleg jól megcsinálják.
-
troll81
addikt
válasz
fojtviki #78826 üzenetére
sikerült 3 szett germaniuot össze szedni, 2 passziv hangváltós és egy aktiv
komolyan sajnálom mert poros koszos melom van
a kenwood fej a dab miatt érdekel. egyenlőre megnézem amit alattam de aktiv szett lessz.
egy gladen 20 cm subbal. nem nagy zene inkább hallgathato
köszönöm a segítségét.
-
troll81
addikt
válasz
fojtviki #78824 üzenetére
egyszeru a valasz melos autoba epitek zenet, a prs full pack mindenevel.az nem abba valo.
jelenleg aktivban asztalon van a prs egy germanium szettel egy sony erositon.tetszik igy.
mennyire alap a dsp? ha idokorrekcio es 3 ut keresztvalto megy csatornankent akkor meloba jarni jo lehet? -
Ear001
addikt
válasz
fojtviki #78757 üzenetére
Viszont a dsp-vel csak az erősitőnek az egy csatornáját tudod késleltetni, tehát azt a késleltetett jelet kapja meg a magas és mélyközép is.
Miért is?
Hisz frekvenciánként késleltetünk, vagy nem? Ha az egész mélyközép vagy magas kap egy-egy dedikált késleltetést a DSP-ben, ahogy írod, akkor mi változik ha egy vagy két bemenete van a keresztváltónak, hiszen a bemenetére már a DSP-zett jel kerül? Ha passzívan akarunk késleltetni, az is megoldható, de gyakorlatilag akkor is mindegy, hány bemenete van a keresztváltónak.
-
Ear001
addikt
válasz
fojtviki #78755 üzenetére
Én szívesen tanulok, kérelke ezt magyarázd el nekem: Így külön külön tudod a késleltetéseket állítani.
Miért, ha egyszerre kapja meg akkor nem? Klasszikus egybemenetes keresztváltónál nem működik a DSP?
A DSP-n, legalábbis amit én ismerek frekvenciafüggően tudunk bármit is állítani. Tök mindegy ebben az esetben, hogy egy vagy két bemenete van, a megdspzett jel így is, úgy is az alábbi útvonalon megy végig: jelforrás--DSP-erősítő--passzív keresztváltó--hangszóró. Ebben az esetben a kettős bemenetnek annyi előnye lehet, hogy az erősítőn tudjuk állítani az erősítés szintjét, ami praktikus lehet, meg eltérő kábeleket használhatunk, ha azzal akarjuk finomhangolni a rendszert.
De az is lehet, hogy a DSP-ben elvégzünk minden keresztváltást, és csak az adott hangszórónak szánt jelet kapja a dedikált erősítőcsatorna, de akkor meg minek a passzív keresztváltó?
Szóval teljesen össze vagyok zavarodva.
-
espi38
őstag
válasz
fojtviki #78298 üzenetére
Igen mondtátok, hogy nem. Ennek ellenére sokan voltak veszik és egyre elterjedtebb ez a láda típus. Nem vagyunk egyformák, valakinek elég az a mélyhang amit ezek a ládák nyújtanak van akinek nem.
Sajna en már nem vagyok fiatal aki szereti, ha az utca elejétől hallják hogy jövök de természetesen rosszat se akarok venni, ezért kérdezősködöm és nem azért, hogy a kedélyeket borzoljam.
Számomra olyan hihetetlen, hogy ezek a fajta ládák olyan szarok miért van belőle rengeteg fajta - a gyártók azért készítenek belőlük újabb és újabb típusokat, hogy csak legyen választék -
zseko
veterán
válasz
fojtviki #77830 üzenetére
Hehe, pont elolvastam a beírásom után megint az összefoglalót, ahol ugyanaz le volt írva amit én írtam: jobban szólt a gyári
Azért vettem ezt a hangszórót mert itt a topicban ezt ajánlották 🤷♂️. Fejegységet is, ami egy Nakamichi NQ723BD. Nem sokkal jobbat szerettem volna, csupán egy kicsivel jobbat, ami kevésbé tompán szól, ennyi, így különösen szomorú, ha egy állítólagos márkás terméket egy szimpla gyári lealázza, ez meg ilyen fostalicska. Erre meg ne haragudj meg és nem is neked szánom, de azt kiröhögöm aki azt mondaná, hogy a kocsimba 300e-ért kéne hangcucc, a kocsim nem érhet már annyit szerintem, egy sima F AstraÉrtem én, hogy átpakolható a következő autóba - jó eséllyel a hangszóró is, és nem kell újat venni - de nincs tervben autócsere, és még csak nem is gondolkozom a közeljövőben cserélni. A zajcsillapítást még megcsinálom, mert annak más haszna is lesz - merem remélni legalábbis... - aztán ha majd megtalálom hova pakoltam el az erősítőt és a kábeleket, akkor berakom hátra a mélyládával együtt.
-
sfknasty
aktív tag
válasz
fojtviki #77373 üzenetére
Azért erre az erősítőre esett a választásom(vásárlás előtt azért jól körül jártam a cuccot,hogy mit tud),mert 240ezerrel olcsóbban vettem meg utolsó darabos termékként.Jelenleg 540ezer körül van az ára és rendelni kell. Ha azt számolom,hogy egy dsp-t és egy jó erősítőt veszek külön-külön,akkor kb ugyanott lennék árban,mint amennyiért vettem az Audiocontrolt.Legroszabb esetben hajlandó lennék még kicsit nyújtózkodni,max később kerül beszerelésre a rendszer.
-
sfknasty
aktív tag
válasz
fojtviki #77371 üzenetére
Igen az erősítő az elég jó cucc nagyon jó megoldásokkal szerelve.Bocsánat,a subból van 4 Ohmos azt venném,csak a link nem stimmel.Te mit ajánlanál komponens szettet max 100ezerig,vagy és subot? Fontos szempont,hogy szükség esetén a sub kivehető legyen. Azért is kérek tanácsot,mert biztos van jobb alternatíva a kicker helyett is.Amit a komponens szettre és subra áldoznék még az max 200ezer.
-
Lite
őstag
válasz
fojtviki #77322 üzenetére
Azért bámulatos, ez talán az első, 5 csatis erősítővel szerelt rendszer, amit látok és ennyire tud is.
Szerintem ne vegyél, a FB csoportokban találhatsz egy Lovász István / József (a keresztnév nem biztos) nevű kollégát, Mosonmagyaróvár / Szombathely környékéről, ő készít ilyen kiemelőket, egyedileg is. Kitűnő munkát végzett, nekem az Epica-ba ő csinálta a gyűrűket. -
KRISSTUS
aktív tag
-
Madgamer001
csendes tag
-
Lite
őstag
válasz
fojtviki #76381 üzenetére
Ezt azért járó motornál is ki kellene próbálni. Ha ott nincs gond, akkor a kábel nem kevés. Ezen a távolságon, annak az erősítőnek pont jól méretezte. (Mondjuk, ha 16-ost húzott volna, akkor a jövőre nézve maradt volna tartalék, így ez a rendszer plusz erősítővel már nem bővíthető.)
Mondjuk, az akkuról zenélés nem hosszútávú sport, pláne nem nagy hangerőn, ahol a szub csúcsai azért berántják a rendszert rendesen...
Illetve, azért annak az erőstőnek éppen a maximumán van a szub.Egy lényeg: tetszik a kapott eredmény a megrendelőjének. = Élvezetes zenehallgatás.
-
SoulReaver
veterán
válasz
fojtviki #76172 üzenetére
Nem az a bajom, hogy segíteni próbálsz. Hanem az, hogy van egy ember akinek voltak vele negatív tapasztalatai, és egyből "szar" szaki lesz belőle. Neked voltak vele negatív tapasztalataid? Ismered? Akkor ne ítélkezz...
Tudom, hogy be kell járatódnia a hifinek, ezt mondta egyébként a szakember is. Még nem járunk ott, biztos újra kell majd állítani és biztos vagyok benne, hogy abban is segíteni fog. Miért ne tenné. Eddig voltam nála 3x, mind 3x tudott nekem segíteni, választani. A zenei ízlésemhez faragni a dolgokat.
Az egy nap alatt megcsinálja dolgot a beszerelésre és egy alap beállításra írtam. Nyilván nem lesz egyből tökéletes. Most hideg is van, másképp szólnak a gyáriak is. Nem kell egyből lehurrogni senkit sem.
A google értékelésekben is vannak jó és rossz vélemények. De sokszor olyanok a rossz vélemények, hogy "cigi szag van nála", "Nem vette fel a telefont", "Flegma".
Ezekre én nem alapozok. Majd megcsinálja, és ha valami hiba lesz benne, (Bár még mindig nem tudom mi..) akkor majd reklamálok, mert jogom van hozzá.Egy pár ajtószigetelésen és ajtó hangszóró cserén + kábelezésen nem tudom mit lehetne elrontani, úgy hogy neki ez a munkája és már régóta működik. Ha annyira gané lenne, már rég felfalta volna ez a gaz Magyarország...
Részemről itt befejeztem.
Köszi az eddigi segítségeket...
-
SoulReaver
veterán
válasz
fojtviki #76170 üzenetére
Nem értem miért kell itt kelteni a negatív hullámokat...
Még mindig nem értem, hogy mitől nem lesz kész soha egy hifi beállítása...
Nyilván, ha sok zenei stílust hallgatsz, akkor nem lehet mindhez beállítani szépen.
Én csak a komponensekről kértem véleményt, de csak a degradáló magyar mentalitást kaptam sajnos...
-
SoulReaver
veterán
válasz
fojtviki #76166 üzenetére
Első ajtók hangszigetelése, első ajtókba hangszóró szett beépítése, Erősítő bekötése, hátra mélyláda. Ennyi.
Itt a hangolás lesz több idő, mert a többi nem nagy szám. Én már szedtem szét az autóban a burkolatokat, nagyon egyszerű. Nem hangnyomásra készülök, de ha nem tetszik, nyilván tudok menni majd máshoz is hangolni.
3 hónapig mit lehet szórakozni egy hangbeállításon? Ez kicsit abszurdnak tűnik. Nem tudom mi az az "EMMA", google sem dobott semmit.
Nyilván aki ezt csinálja mindennap, 20 éve, annak nem kell 3 hónap.
-
Lusu
aktív tag
válasz
fojtviki #76065 üzenetére
Hát nem ritka, hogy átsiklik egy megkeresés felett. Szerintem túl sokat vállalt magára a Patreon meg facebook csoporttal, meg úgy mindennel. Ha érdekes még a micro lehet megéri még üzenni neki, csak eljut a válaszadásig.
Fárasztó hallgatni, ha nincs jól behangolva. Selyem dóm is lehet fárasztó és ordíthatja le a fejed, ha a beépítésből adódóan rút kiemelések jönnek létre. De ezért van a DSP, hogy szépen kikalapáljuk a rútságokat
Milyen autóba tervezel építkezni? -
Lusu
aktív tag
válasz
fojtviki #76057 üzenetére
Pedig pont Peti szokta megvédeni ezeket a berylium magasakat amikor ilyet épít be, hogy csodálatosan tudnak szólni... amennyiben van aki behangolja a DSP-vel
Ha jól emlékszem az 5-8kHz környékét nevezte meg, hogy kiemel, az bizony lesüvölti az ember fejét és fárasztó is.
Nekem épp kezdenek meghalni a 7.28-as micro-k (öregek már mint az országút) és valamilyen merev membrános magason gondolkozom. Alacsony Fs, alacsony torzítás, magas ár -
Ear001
addikt
válasz
fojtviki #76055 üzenetére
Mondjuk ezt a hozzászólást megspórolhattad volna igazából szerintem. Egyrészt konkrétum sincs benne, hogy mégis melyik magasra vagy kíváncsi, az sem, hogy milyen rendszerben, autóban, zenékkel, arról meg már ne is beszéljünk, hogy azt is a válaszadónak kéne kitalálni, mit várnál egy másik magastól, mi a baj a mostanival.
-
PiciPeti
őstag
válasz
fojtviki #73688 üzenetére
Sajnos az utóbbi időben nem nagyon van időm erre a hobbimra, de azért a fórumot szoktam olvasgatni.
Kevés az olyan kérdés amire szívesen válaszolok, vagy úgy érzem hogy hozzá tudok tenni. A mit vegyek a MediaMarktból, milyen lehet ez vagy az, stb kérdésekre nem nagyon tudok időt szánni. Szakmai/technikai dologról pedig sajnos egyre kevésbé van szó.
Dehát ez van, mások lettek az igények. -
V8engines
tag
válasz
fojtviki #73549 üzenetére
Szia!
Köszi az infót! Ez legalább már valami.De hogy a bánatba állítanám másképp, ha nem fülre? Azzal hallom. -Ahogy írtad is, a műszerrel beállított nem felelt meg nektek. Akkor csak bántotta a fületeket? Épp imént olvastam a másik bejegyzésed. Ez nagyjából ugyan az, mint a true motion (vagy mi fene), csak ott a szemeidnek nem tetszik. Azt nem értem a mai napig, minek rakják tele a tv-ket is, ha mindent ki kell kapcsolni?
-
Annyira meg nem vagyok a témában, hogy mit hol kéne igazából vágni audio-nál. (Bár, már sokszor eljutottam gondolatban odáig, hogy ráolvasok, rákeresek, bemagolom. Sok év tapasztalat kéne hozzá, így még a magolásba se kezdek bele.) -
válasz
fojtviki #71987 üzenetére
De én még azt sem tudom,hogy azért nem olyan a hangzás mert nem jól állítottam be vagy mert ennyit tud a rendszer? Magasak picit bántóak és a mély nem tiszta és nem elég erős. Egyre jobban tetszik,mert mindig egyre jobb a hangzás
Főleg nem egyszerű ha nekem forrasztani is kell,hogy felcseréljem a magasaknál a polaritást. Nem csak egy tekerés a rádión.Ha lesz valahol tali lehet ki kéne néznem nekem is
-
Andralin
aktív tag
válasz
fojtviki #71746 üzenetére
Nem bagóért szeretném ha megcsinálnám, hanem reaális áron.
Ha jópár helyen 25 ezerért már komplett 4 csatornás erősítőt szerelnek be, akkor ennek a melónak a töredék részéért ne kérjen már el ugyanannyi pénzt.
Mert nem vagyok muszáj kifizetni, megvárhatom akár amikor legközelebb megyek Bp-re és egyúttal akkor beszeltetem egy ottani autóhifi szervízben reális áron.Én arra lennék kíváncsi, hogy kizárólag a két tápkábel átvezetéséért vajon mi a reálíis ár, amit még túlzás nélkül elkérhetnek. Ebben tudna nekem valaki tippet adni?
-
Ear001
addikt
válasz
fojtviki #70288 üzenetére
Szerintem pont neked már írtam, amikor arról volt szó, hogy hiába raktok össze más által ajánlott drága rendszert, nem lesz jó.
De nézzük sorban, mi jött be nekem. Az első hűha az egy Fujitsu Ten fejegység volt, talán 710 vagy 720, Massive erősítőkkel, 16-os Inside szett, és 25-ös pici zárt ládába tett Cadence sub. Fejegységnek bejött még a JVC nagy Cameleonja, meg az SH 99 aztán a 909, interkonnektnek meg behúztam egy AN Japan S ezüst interkonnektet.
Nagyon jó volt még az Alpine fej+DSP az antik időkből, talán 7944? De az is inkább full kondi csere után, üveg optikai kábellel.
Nagyon tetszett Mészáros Gyuri porrá tuningolt MacAudio csúcs erődítői, egyedi keresztváltói.
Egyszer hallottam a Focal akkori autóhifi fejlesztő főnokének a rendszetét, talán egy Avantime-ban. Denon fej, egyedi erősítők, Focal hangszórók - hűha volt.
Pio 88 tuningolva - ez olyan felemás megoldás volt, jó-jó, de nem az igazi, de nem tudtam jobbat értelmes áron, Mogami kábelek, uDim ProX 420.4, egyedi keresztváltóval, uDim Pro mélyközép, ProAudio 40mm-es selyem magassal, egy olyan rendszer, amibe nem kell szub.
Hallottam remek, köszönöm jó lesz, csomagolják szintű Genesis demóautót, RF fejjel, saját erősítőikkel és Scan-Speak hangszórókkal. Volt hasonlóan meggyőző csúcs Pio rendszer, TAD hangszórókkal. Nagy élmény volt a Helixekkel hajtott Görlich rendszer. Chronic erősítők szinte bármivel. Hss Simphony erősítők és demó autó. Hát most hirtelen ennyi jutott az eszembe. -
forgonati
őstag
válasz
fojtviki #70269 üzenetére
Nincs vele gond, de viszonylag ritkán látni SQ versenyeken 15-ös szubokat. És azt írta hogy kinőtt már abból hogy kifelé zenéljen. Valljuk be, egy ekkora szubbal kifelé zenélsz, ha akarod, ha nem. Egy kocsiba mindenképp overkill szerintem egy ekkora szub. Már ha SQ a cél, nem SPL.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest