- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyumadár
tag
válasz
gramofon89 #72272 üzenetére
Emlékszem. Akkor nem szólt a jobb magas.
-
Gyumadár
tag
válasz
gramofon89 #72269 üzenetére
Ha akarod bármikor meg lehet, de nagy csodát ne várj egy olyantól aki süket és nem is ért hozzá.
-
Gyumadár
tag
válasz
gramofon89 #72269 üzenetére
-
Gyumadár
tag
válasz
gramofon89 #72267 üzenetére
Ott a helyem...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #72070 üzenetére
Nem hiába. Csak nem tudom mostani vagy nem. Én éltemebe nem hallottam ezekről. Azt hittem a régebbiek. Mert pl Maximus-t is nem rég lehetett még venni.
Én úgy tudtam hogy a mostani az a Star Flat, AMP, Mobil Steet meg a társai...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #72068 üzenetére
Még ami "adatra" szimpi de lehet a valóságban nem az az a Premium S2.165 meg a BLK 2.16.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #72065 üzenetére
Protector?
Amúgy nem vagyok Mac párti. Mit ajánlatok ami 25-30k és az Olympic-ot hozza színvonalban?
-
gramofon89
tag
válasz
gramofon89 #72065 üzenetére
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #72057 üzenetére
Nekem nem belépő szint kell mert akkor marad a most benne levő Sal Boxxer. Ahogy látható nekem valami fasza kell mint az Olympic. Csak hát az nem fér be...
Akkor mi van olyan 25-30k értékbe ami nem belépő vacak de jó is? Nem olvastam rossz infókat arról az überkraftról amúgy. Csak hogy a hangváltója nem az igazi.
-
szvoboda
tag
válasz
gramofon89 #72047 üzenetére
Köszi, gatya felkötve, jövő hétvégén elbánok vele...
Azért vettem mert ajánlották, tudom a lapos kivitel cumis, de legalább van helyem bőven a szőnyegnél. -
Lite
őstag
válasz
gramofon89 #71958 üzenetére
Az nem DVC nyomó, hanem szimpla 2 Ohm-os tekercs, ha jól emléxem. A Kicker csinál ilyeneket is...
De ha benéztem, akkor a 104 végű a 2x4 ohm verzió.
A lényeg, hogy van akkora térfogatra használható nyomó.
Ha még ehhez egy kis vatelines hangolás is társul... -
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #71958 üzenetére
Akkor kicker masik 2x4 ohm az tudja a 2 ohmot es egy rendes erő mögé
pl vagy rengeteg lehetőség van neki.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #71946 üzenetére
Nem használok facebook ot meg nem adtam fel keresgetek tovabb. Ez van sajnos ha meg megunom keresek mas projektet.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #71931 üzenetére
Emiatt lenne a 15 liter. Persze az is lehet hogy ezt nem tudom a Sedan-ba betenni de ahogy néztem a méreteket stb... meg a kasztni alakját pont be tud menni a Sedan-ba is.
-
Carmack
csendes tag
válasz
gramofon89 #71922 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #71776 üzenetére
Ne riogass.
Mondjuk nálam azért lehet hogy nincs ilyen mert az RCA kábel alapból duplán szigetelt plusz magam is beszigeteltem.
A hangszóró kábelt is külön szigeteltem.
-
BBéci
legenda
válasz
gramofon89 #71711 üzenetére
Szerintem nincs értelme, de jól mutat, könnyebben eladható.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #71705 üzenetére
Igen mert sajnos az autó ajtajába nincs hely gyárilag. Így majd át kell alakítani. Mert egy olyan kocsiba raktam be a hangcuccot amibe gyárilag nincs semmi. Úgy kell utólag kiépíteni.
Miskolcon lakok.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #71699 üzenetére
-
Andralin
aktív tag
válasz
gramofon89 #71685 üzenetére
Értem, köszi a véleményt!
Majd meglátom milyen lesz, kíváncsi leszek. -
Andralin
aktív tag
válasz
gramofon89 #71681 üzenetére
Az Impact JX 604-ről esetleg tudsz valamit, van véleményed, hogy mennyire jó?
A neten gyakorlatilag semmi hasznos infót nem találtam róla. -
Gabady
aktív tag
válasz
gramofon89 #71677 üzenetére
-
Gabady
aktív tag
válasz
gramofon89 #71670 üzenetére
Nekem a szedánomba, a csomitartóba a láda oldalára van téve egy Sony 2 csatornás erősítő, aztán ezekbe a forró időkbe, kb fél óra - óra veretés után veszi szépen lentebb a basszust. A kesztyűtartóra feltett D osztályú Pio, birja, semmi baja. Klíma nélkül persze. Hova lehetne még tenni ? Gondoltam, hogy csinálnék egy tartókonzolt és feltenném a kalaptartóhoz, hogy ne látszódjon, de tudjon jobban hűlni... Hülye ötlet ?
-
BBéci
legenda
válasz
gramofon89 #71662 üzenetére
Kapcsolt le erősítőm túlmelegedés miatt, pedig rendelkezett beépített ventilátorral és Passat Variantban a hátsó ülés támlájára volt csavarozva, tehát tudott szellőzni.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #71645 üzenetére
Mar nagyjából össze alt 3 ut aktiv helix dsp pro pioneer vagy kenwood fej. A szett u dimension vagy mikro precision ha birja hidava akkor accuton... De jelenleg koltozok igy ez jegelve... Sajnos.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #71643 üzenetére
Köszönöm.ezen felül személyes tapasztalat bármi információ? eléggé fukarkodik a net is sajnos.
-
Lite
őstag
válasz
gramofon89 #71605 üzenetére
Le is van engedve 63 Hz-ig, szigetelt az ajtó. Sőt, még lejjebb is él. De ez tetszik...
#ZOmbi: Azért itt egy Pio 80PRS-ről beszélünk, mint fej és a vágást eszközlő modul... Ha ebben nem bízhatnék, akkor vajon miben?
-
BBéci
legenda
válasz
gramofon89 #71605 üzenetére
Természetesen le lehet engedni, sok esetben erősen ajánlott, de attól még nem lesz vacak a hang, ha 80 hertzen vágnak.
-
Lite
őstag
válasz
gramofon89 #71590 üzenetére
A frekvencia egy dolog, a másik, a meredekség. A kettő együtt adja ki a megfelelő eredményt. Nekem 63 Hz-re van állítva, 24 db/oktáv meredekséggel. Azaz a szub nem nagyon szól rá a közepekre, gyorsabban halkul, így jön ki a fázis. Sedan kocsiról beszélünk... Ehhez képest a 80-nál éledő cucc nem feltétlen az igazi. Egy jó első szett még bőven szól ott (megfelelően szigetelt ajtóban).
-
BBéci
legenda
válasz
gramofon89 #71590 üzenetére
Leggyakrabban 80 Hz szokott lenni a keresztváltási frekvencia, azok állítják alacsonyabbra, akiknek a rendszere, autója alkalmas rá. Nálam 70-en volt vágva.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #71587 üzenetére
Nekem nem ez a fontos. De pl a mostani kocsimba nem megszüntethető a rezonancia. Mert teljesen kipakolt beltérrel is hallani ezt azt. Na meg a tetőlemezem, ajtó lemezek is hullámoznak, a szélvédő is hallhatóan meg érezhetően nem bírja. És akkor még csak 1/3 arányba tudom kihajtani a két mélynyomót. Mi lesz ha el fogom érni a 1.5kW RMS-t nem tudom.
-
Lite
őstag
válasz
gramofon89 #71565 üzenetére
Mi a baj szerinted ezzel a vágással?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
gramofon89 #71582 üzenetére
Ránézek arra az erőlködőre, köszönöm a tippet!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #71582 üzenetére
Azért a Mac Audio STX 112 Reference se olyan idős de olyat szakít hogy szétpereg a kocsi.
Amúgy nekem régen egy Renault Thalia-m volt. Abban egy Mac MPE 2.0 volt meg az Alpine 20k-s cső sub-ja. Szakított olyat az is hogy a beltérbe megérezte egy két tárgy. Szóval nem feltétlen kell nagy teljesítmény. Bár mondjuk az lehet hogy a Thalia gyengébb anyagból van mint a C-Elysee.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
gramofon89 #71579 üzenetére
Sajna a gyári fej alap. A tempómattól kezdve minden mindennel össze van kötve, és a 4 db Alpine SPG-13C2 (+2 csipogó) egész értékelhető a gyári recsegőkhöz képest (e téren a belépő szint elég nekem). A ládával viszont nem tudok kibékülni.
Mac Audio Titanium Pro 2.0 vagy Gladen Audio RC 600c1 esetleg? -
Lite
őstag
válasz
gramofon89 #71561 üzenetére
Eddig egy Eton MA750.1 volt. És meglepődnél, a Focal azzal köröket vert a JL-re, sokkal mélyebbre ment. A JL csak akkor kezdett élni, ha a vágást feljebb vittem 63 Hz-ről 80-ra (24db/oktáv meredekségnél). De a legalja ott sem volt az igazi. Szóval eddig inkább a Focal! Elektronikus zenén is, hangszeresen is. Sokkal teltebb a hangja. Anno itt javasolták, hogy sokkal lineárisabb, lassabban halkul az alja, de nem hittem, hogy ennyire...
Ezért jön az erőcsere, így az érzékenységbeli különbséget talán valamennyire kiegyenlíthetem, ha a teljesítmény mindkettőnek bőven elég lesz.
-
Lite
őstag
válasz
gramofon89 #71550 üzenetére
Arra vagyok kíváncsi. 2 Ohm-on nagyot szól a cucc, de a szobai hangfalas emlékeimben valahogy a 8 Ohm jobban tetszett (lehet, hogy csak placebo, de ...)
Most épp egy ilyen összehasonlító teszt miatt kérdeztem, mert ha nem érdemes, nem szerelem szét a ládát:
Focal Sub P 25 DB (2 Ohm-on, kb. 24 literes zárt ládában, az előbb rosszul írtam) vs. JL Audio 10w3v3-4 (22 literes zárt ládában). Még egyik ládában sincs vatelin. Eddig egy Eton MA750.1 hajtotta, de az a JL-nek nagyon kevés volt....
-
Lite
őstag
válasz
gramofon89 #71542 üzenetére
A v2-es verzió, ez is hivatalosan 1.5-4 Ohm 500 W RMS, mért adat 683W RMS.
A 250W-os nyomót mindenképp hibátlanul meghajtja, csak kíváncsi vagyok, van-e valami hatása akusztikailag, ha átkötöm a tekercseket.Egyébként ez: csak a v2, nem a v1
-
baltamas
csendes tag
válasz
gramofon89 #71538 üzenetére
Köszi!
-
Lite
őstag
válasz
gramofon89 #71502 üzenetére
SQupa? Lehet menni hallgatózni? Drótszamárnál?
-
s4tch
veterán
válasz
gramofon89 #71504 üzenetére
Persze, ezt meg merem venni látatlanban. Viszont már évekkel ezelőtt elengedtem ezt az egész autóhifi témát annyira, hogy lemaradtam a "hardverekkel" kapcsolatban. Így ha lenne valakinek titkos tippje, azt szívesen venném.
Ha nincs, azzal sincs gond, biztos vagyok benne, hogy ez a ProZ M6 bőven jó lesz egynek.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
gramofon89 #71502 üzenetére
Csak holnap?
-
Ear001
addikt
válasz
gramofon89 #71465 üzenetére
Hát igen, minden hangszóró előtt ott egy hangterelő, a 10-es meg a magas előtt jól látszik a mindeniránybahangterelőkúp is. Nem hiszem, hogy ez így elsőre összeállt, rettentő munkaóra lehet benne.
A Roki meg..., kell egyáltalán szub egy 17-es Micro Precision alá?
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #71236 üzenetére
Mennék én de a család majd munka az első.na még akkor van mindig ilyen össze roffenes amikor nekem a legnagyobb szezon kezdődik.igy csak ha véletlenül egybe esik akkor mennék ki. Meg messze van csak ezért haza menni
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #71234 üzenetére
Egyszerű a válasz az aliante sub jó ha már jó akkor legyen 2 méretben.ezek a munkás járgány t fogják ekesiteni.azok a subok ebbe az autóba nem kerülnek. Kap valami Rendes erőt a megfelelő környezetben és használni fogom. Kw érdekes fogalom,a mostani felállás a kocsiban az hogy. kw erősítővel hajtok mindent.es nincsenek rongyos ra maxolva de a skopot rakasztva jól néz ki mind.egy nyári melegben se melegszik el egyik sem,pedig néha van veretve ahogy fogalmazol.minden használat függő mindent lehet jól és rosszul is használni.itt meg szubjektív minden. Én magam szórakoztatom pl
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #71232 üzenetére
2x2 Ohm vagy 4 vagy 1 ha négyen marad akkor steg.ha 1 akkor meg Hifonics ha egy erő akkor még duplán 2 Ohm azt meg meg tudom tolni 4 kw körül I erősítővel.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #71229 üzenetére
igen ment a gyujtemenybe a 10 es melle a polcra
mas iranyban epitkezem egyenlore
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #71227 üzenetére
nem foleg ha mosconi steg sinfoni es tarsai,en egyszerusitettem vona csak ennyi kb
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #71225 üzenetére
egyszerusits vegyel procit nincs semmi gond tovabb
gondolom akkor az ar is minimal legyen
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #71223 üzenetére
szia erdekes kerdes
amugy mi lenne a cel vele?? valami peldat dobhatnal be
erdekelne
amik csatornánkénti gain-el rendelkeznek. nem talalkoztam ilyennel nagyon egyszer sem szerintem csak oldalankenti gainel.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #70718 üzenetére
En nem lakok Mo-n. Otthon veszem meg mindig az ilyen cumokat. Itthon meg mindig ingyen építsünk valamit vagy nagyon minimal költségvetési kerettel es über brutal legyen meg minőség. Ezert nem is foglalkozok ezzel itthon.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #70716 üzenetére
meglehet lelni mindent kb itt a befektetett összeg ami mindig kérdés és kinek mennyit ér az álom,hogy valóra váljon.
nekem is van olyan qm erősítőim amik ki voltak állítva boltban bemutatódarabnak...
-
pengusz77
senior tag
válasz
gramofon89 #70676 üzenetére
Már vagytok négyen
-
Gyumadár
tag
válasz
gramofon89 #70676 üzenetére
Attól, hogy nem indul a versenyen az esélyeid nem lettek jobbak. Lacié az örökös 1. hely passzívban.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #70672 üzenetére
ma vettem egyet talalomra AMA 475 elvileg korrekt AMAmajd kiderul milyen is valojaban
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #70669 üzenetére
akad ez az mindig
irj privatban majd ra nezek keresek AMA erositokkel kapcsolatban valami infod?
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #70665 üzenetére
ujjra jon a tavasz sok regi jo dolog kozul tudok majd valogatni,de kacatot nem tarolnek ha nem muszaly.
A Precision power utan nyomozgatok de nem nagyon elterjedt erok ,nem is sokat talalok de csak osszejon az informalodas
-
meri
aktív tag
válasz
gramofon89 #70655 üzenetére
KicX SP13, 13 mm-es, zárt. Nem tudom, Mo-on forgalmazza-e valaki, de hasonló tutira van.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #70638 üzenetére
Egyenlőre láda keresés van hátha akadna neki való kész láda. Meg nincs helyem barkácsoláshoz.de egy Steg Qm 220.2 vel fogom megtamogatni ha jó akkor meg lesz párja is szerintem,vagy keresek 2 db 25 cm est ez meg ezt nem tudom pontosan.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #70581 üzenetére
ertem
akkor mit raktal be helyette?mi lett jobb?
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68656 üzenetére
nem a minosegevel van bajom azzal h mind meghal lassan.a kora a bajom nekem is van de nem foglakozom vele amig van helye pakolgatom utana müll.a prs em megy gariba vissza halott... 1 eves kb. most alpine-t hasznalok mas de ezt is szeretem,a clariont is
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68654 üzenetére
egyszerubb lenne pedig behal masik be es annyi.vagy keresni kellene
egy uj de jo minosegu fejet.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68652 üzenetére
Vegyel bele valamit az a legegyszerubben járható ut ha kesz meg marad tarcsiba. Enyi. Nem jó a néma autó
-
pengusz77
senior tag
válasz
gramofon89 #68640 üzenetére
Hú nekem több százezres rendszerem van
Szerintem én vagyok ott az igazi low end -
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68621 üzenetére
Az ugy érdekes azt hittem vannak vagy 20 30 an enyi embert érdekel a minosegi hifi? Meglepő es sajnálatos. Minden egyes versenyt elhalasztok. Mert dolgozom ha meg otthon vagyok semmi nincs.
-
medvepók
csendes tag
válasz
gramofon89 #68620 üzenetére
köszi!
-
pengusz77
senior tag
válasz
gramofon89 #68621 üzenetére
Ha te is nevezel 9 😉
-
hislah
aktív tag
válasz
gramofon89 #68609 üzenetére
Én most megyek először. 😂😂😂 Ha bővebb infóm lesz, szólok!
-
hislah
aktív tag
válasz
gramofon89 #68604 üzenetére
Szerintem kb 20:00 órai kezdettel.
-
pengusz77
senior tag
válasz
gramofon89 #68602 üzenetére
Én még kezdő vagyok, de ha tudok segítek. 🙂
-
hislah
aktív tag
válasz
gramofon89 #68602 üzenetére
Pénteken Lurdynál egy tali? Elvileg leszünk egy páran.
-
BBéci
legenda
válasz
gramofon89 #68560 üzenetére
Ez majdnem olyan, mintha műanyag dobozba szerelnél hangszórót. Alapvető fontosságú a lehető legszilárdabb felfogatás, amit egy efféle vékony műanyag nem tud biztosítani.
-
BBéci
legenda
válasz
gramofon89 #68542 üzenetére
Valóban a hangerejük és a dinamikájuk az erősségük. Viszont apró finomságokat, nüánszokat, hiába keresünk a hangjukban. Tipikus, erőszakos, magamutogató amcsi hang. Hiányzik belőlük a lélek, az érzelem.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68515 üzenetére
Kenwood KAC-PS 650 D Kenwood KAC PS 401M Kenwood kac ps 300 t Kenwood KAC - PS501F pl mind ps meg nezem ha olyan veszek belole
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68513 üzenetére
erem pontos tipus? igy eleg nehez hiszen jo par fele keszult belole.jo par even at.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68511 üzenetére
enyi informacio eleg keves.miben talaltad?
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68498 üzenetére
internet de ausztria olaszorszag.altalaban
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68496 üzenetére
igen de csak a jobbakat meg ritkabb eroket gyujtogetem
(#68495) pengusz77 nem mar kb 20 25 darab a keszlet tobb sajat ami megmarad nincs.van meg par felesleges 10 15 db
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68467 üzenetére
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68480 üzenetére
elofokozat, muveleti erositok csereje, minosegibb alkatreszek az egeszet amit lehet.minimalis zaj es torzitas elerese a lenyeg.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68467 üzenetére
van persze de a mai napig van original lezart kartonos steg qm pl tegnap is talaltam meg nagyon sok. A denon erosiroimben pl csak a potmetert kellett rendbe tenni nem cserelni es semmi gondjuk a sony-k Az AQ stegek es sok mas itt volt minoseg,anyaghasznalat.erositot fel ujjitani jobba tenni lehet eleg sokminden cserejevel.en jelenleg is alakitok parat amit ugye egyszeruen lehet.
Egy rendes erosito ami a mainapig megallja a helyet az penzbe kerul ma tegnap holnap.A ritka erositok meg dragak,sajnos
de ugy is megveszed ha hianyzik a szekrenybol
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68464 üzenetére
Néha érzelmi vagy mert régen minden jobb volt címszóval drágulnak egyes erősítők ezt megvetozom mert ami jo es minosegi az most is draga legyen d vagy AB vagy A osztaly.Az teny hogy ez nincs ingyen ki menyit fektet be erre az egyeni dontes.Mindenki a sajat keretein belul gazdalkodik.
hol van ma egy 20 ezres kategoriaban rendes felepites es anyaghasznalat?hol megy el 20 25 evet hibamentesen?
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68461 üzenetére
figyelj mi a cifra?nem mac audio ranagate auna es tarsairol beszelgetunk.ha arrol lenne szo nem irtam volna semmit.az uj genesis 950 eu most. hasznaltan 3 400 eu kb a 4 csatornasok de van olcsobban is de nem tul esztetikusak azok.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68456 üzenetére
miert tul arazott? ha jo akkor jo.30 40 ezer kb hasznaltan.az sok?
-
Ear001
addikt
válasz
gramofon89 #68429 üzenetére
Régi Genesis, mondjuk Stereo 60.
-
kacsa7
őstag
válasz
Ha magasra kell, akkor pl Steg AQ/Qm széria elérhető áron van és jók, esetleg régi K ha véletlenül belefutsz. Ezen kívül ebbe a keretbe Audio System F szériás Twister erősítők vannak még amik beleférnek. Biztos létezik még sok más.
Amivel lehet gondod magason, az Alpine-ok. A régiek nagyon jó hangúak az árukért, de a felső frekitartomány hajlamosak szétesni pl. rock-on.
Ha azt szeretnéd, hogy jó legyen, nem aktívra kell, de magasra, akkor gondolom bi-amp a cél. Ha elfogadsz egy tanácsot, ugyanolyan erősítőre törekedj a szett mindkét felére. Így nem lesz karakterbeli különbség a két frekitartományban és jobb lesz a szinergia.
Én próbáltam sok mindent aktívban, de amikor Soundstream Reference lett alul-felül, akkor állt igazán össze. -
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68435 üzenetére
ha találsz esb audiot akkor engem is érdekel még 1 2 darab
napi szinten keresem de ritkán akadok össze vele.
-
troll81
addikt
válasz
gramofon89 #68433 üzenetére
a sony-t se vesd el mert nagyon rendben van. ha gondolod tesztre van belőle,meg hallgatásra.
-
troll81
addikt
válasz
sony xm 641 pl magasra elegendő lehet 2x 40 watt. vagy esb ra 72040 pl mindkettő nagyon jó
-
kacsa7
őstag
válasz
gramofon89 #68366 üzenetére
Ha a váltónak gyárilag nincs erre kialakított megoldása, akkor az erősítőből jövő pozitív és negatív kábelt bekötöd az egyik bemenetbe (mélyközép vagy magas) és abból a terminálból áthúzol 1-1 kábelt a másik bemenetbe is.
ÍgyBénább Móricka rajzot nem tudtam gyártani
-
kacsa7
őstag
válasz
gramofon89 #68359 üzenetére
Azáltal, hogy külön csatornáról hajtod a mélyközepet és magasat,
- több teljesítmény juthat 1-1 hangszóróra. Minél jobban ki van szolgálva egy hangszóró, annál "könnyebben" tud szólni. Érezhető rajta, hogy jobb a hangja.
- Mivel külön csatornákról van hajtva, nem csak a hangváltó adta lehetőségekkel lehet egyik másik hangszórót halkítani/hangosítani, hanem az erősítők csatornáin és a fejegység kimeneti csatornáin keresztül is. Sokkal jobban egymáshoz lehet hangolni a hangerőket.
- külön tudsz időkorrekciózni minden hangszórót, így nagyon jó színpad állítható beGyakorlatilag hasonló mint aktívban, de ahogy írod, nem változtatható vágási pontokkal, vagy legalábbis annyival amit a hangváltó enged.
Onaxis amikor a hangszóró rád néz, offaxis amikor nem. Offaxisban a frekvencia görbe mindig előbb kezd el letörni a felső freki tartományban. Ezért szoktunk általában törekedni arra, hogy feléd legyen valamennyire fordítva a hangszóró. Ez mélyközép esetében gyakorlatilag csak külön panel gyártással oldható meg.
-
PiciPeti
őstag
válasz
gramofon89 #68288 üzenetére
Sima gyári Ainetes aux kábel volt. Gondolom full gagyi kábel, ezért is jobb a hangja CD-ről sztem.
Ipodot is próbáltam auxról, amíg nem volt meg az adapter, úgy is volt különbség az aux javára sajnos. Az adapter előnye, a kényelmes kezelés, és hogy nem lógnak kábelek, eszközök az utastérbe...
-
PiciPeti
őstag
válasz
gramofon89 #68286 üzenetére
Próbáltam, a két lehető legjobb megoldással néztem meg, mert az adapter végén egy wolfson dac-os Ipod volt, aux végén pedig egy A&K dac, és utóbbi egyértelműen jobb, dinamikusabb, és természetesebb hangú volt.
-
PiciPeti
őstag
válasz
gramofon89 #68284 üzenetére
Erre Ő lesz a megoldás, nekem sose volt ilyen...
Amúgy auxról meglepő módon jobb hangja van mint ipod adapterrel, ha esetleg gondolkoznál rajta... Persze CD-vel magasan a legjobb. (A maga módján...)
-
gramofon89
tag
válasz
gramofon89 #68283 üzenetére
Közben leesett, hogy a felirat az a beírt aux neve lesz. Valszeg megy Gombihoz szervizre..
-
pengusz77
senior tag
válasz
gramofon89 #68271 üzenetére
Persze, mindenki nagyon nyitott ilyen témában. Gyere csak nyugodtan 🙂
-
gabber01
addikt
válasz
gramofon89 #68061 üzenetére
Igaz. Nekem is az FX felé húz a szívem.
@troll81: ugye lesz majd élménybeszámoló?
Egyébként hol találtál ilyen áron?
-
gabber01
addikt
válasz
gramofon89 #68057 üzenetére
Eton PA 1000.2-vel.
A Focal PS 165FX nyilván komolyabb és jobb. Az amúgy használtan 70, míg a sima PS 165 újonnan 60-65, de utóbbinál nagy előny a garancia, és azért mindegyik EISA díjas. -
gabber01
addikt
válasz
gramofon89 #68046 üzenetére
Köszönöm a tippet. A Germanium szettet nem találom, K2 meg már eléggé kiesik a kereten és ennél lejjebb nem is akar menni az eladó.
Viszont nagyon nem tudok dönteni. Használt JBL Gti 608 vagy használt Focal PS165FX vagy új Focal PS 165. Többé kevésbé egy árban vannak, a Focalok pedig EISA díjasok, a Gti-rol meg majdnem mindenki csak áradozik.
Szerintetek? -
PiciPeti
őstag
válasz
gramofon89 #68025 üzenetére
Ha már be van bituzva, akkor biztos, hogy nem maga a kárpit lobog. Amit érdemes tenni, a gyári illesztéseknél, ami pár pontban van egy hőforrasztva, azt végig nyomni "takonypisztollyal" (műanyag rúd olvasztó pisztoly), így a darabok egymáson nem tudnak rezonálni.
A kárpit, és a lemez találkozását pedig végigragasztani zárt cellás szivaccsal.
Ami még tud zörögni, az a kilincs, annak mechanikája, ablakemelő, stb kapcsolók... Na azt már tényleg szívás zajmentesíteni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest