- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lite
őstag
válasz
RAiN91 #76660 üzenetére
A hangminőséget úgy tudod helyrerakni,ha DSP-s erősítőt használsz (vagy külön DSP és erősítő). Akkor rendben leszel. A gyári fej a gyári sugárzókkal van összhangban, ha a fejet cseréled, még so-so, marad a hang (a sugárzók az ajtóhoz vannak tervezve), de a fejhez az aftermarket hangszóró, minden kezelés nélkül, az nem szokott jó eredményre vezetni...
-
dobobazsy
őstag
válasz
RAiN91 #76657 üzenetére
Szia! igen azért van két csatlakozó, mert az egyiken jön ugye a jel, a másikon megy tovább a magasnak. mindenképp használd a hozzá kapott váltót. kelleni fog egy beépítőkeret is, mert a gyári megoldás 3 csavaros.
viszont azt tudni kell az e46-ról, hogy itt nem az ajtólemezre van felfogatva a mély, hanem a kárpitra van felcsavarozva, és a lemez nincs is mögötte kivágva. nem tudom hogy fog benne szólni a focalén egy [link] ilyen szettet tettem be
-
Lite
őstag
válasz
RAiN91 #76657 üzenetére
Szia,
A gyári magason valószínűleg van egy kondenzátor, ami a hangváltó szerepét tölti be.
Ha van lehetőséged rá, akkor az ajtóba menő kábelt a szett saját keresztváltójába kösd, onnan vidd tovább a hangszóróknak, értelemszerűen.Arra készülj, hogy valószínűleg sokkal rosszabbnak fogod hallani, hiszen nincs optimalizálva ahhoz az akusztikai rendszerhez.
-
válasz
RAiN91 #72565 üzenetére
Szerintem a Hertz DSK165 ár/érték arányban nem rossz hangú hangszóró, ráadásul a mélyközépnek nem nagy a beépítési mélysége, ezért olyan ajtókban is használható, ahová nem lehet kiemelőkeretet beépíteni.
Sokan használják, ezért akinek több pénze és helye van és így jobbat tud beépíteni, az azzal akarja ezt a tényt kiemelni, hogy leszólja az átlagember hangszóróját
-
törölt tag
válasz
RAiN91 #72556 üzenetére
Ha telefonról akarsz zenét lejátszani, akkor keresd az LG V30-at, telefoniok között verhetetlen a beépitett DAC chip miatt, meg sem közeliti más. A V30 már elég jó áron elérhető. Másik lehetőség egy hordozható kinai lejátszó, 20-30 környékén vannak, és azok jobbak az LG-nél is. Ezektől remélhetsz jobb hangot a jack kimenetnél.
-
tomrRRR
senior tag
válasz
RAiN91 #72558 üzenetére
A kocsidba a riasztó rendszer bele van építve a fejegységbe azért nem tudod kicserélni vagy mi a gond?
FM Transzmitter jó lehet, de a jobb minőségű küldök egyet ami ismerősömnek van, és USB-ről nagyon brutálul szól, igaz van erősítője is: [link] gyorstöltő van benne iphone android, bluetooths gyorsan kapcsolodik, valamint pendrive ilyet vegyél ez megéri a pénzét!
-
tomrRRR
senior tag
válasz
RAiN91 #72556 üzenetére
Szia,
Ha jack csatlakozóval szeretnél zenét hallgatni felejtsd el, a minősége nagyon rossz lesz.
A legjobb számomra amit tapasztaltam zene lejátszás az pendriverol történik, én úgy tapasztaltam hogy a pendriverol jobban szól a mély-magas mint Bluetooth kapcsolásról, de ez amit írtál sok esetben függ a fejegység + a minőségi ajtó hangszóró (illetve ha van hozzá erősítő). -
Lusu
aktív tag
válasz
RAiN91 #71214 üzenetére
Egyetértek az előttem szólóval, én is jártam úgy, hogy a műszerfalból hitt recsegés/berregés a tűzfalon túlról jött. Ami még fontos, hogy rezgést keresni nullára kipakolt autóval érdemes. Ami mozdítható és nem gyári tartozék (de akár azok is) ki kell pakolni. A zajok többsége már ilyenkor el szokott múlni
-
sgery
őstag
válasz
RAiN91 #71214 üzenetére
Ha belül rezeg valami, akkor sztem tegyél fel egy frekvencia generátort, aztán addig állítgasd amíg a leghangosabb a rezgés.
Ezek a rezgések elég könyörtelenek. Nekem is rezgett most valami a kocsiba, több napig csak ezen gondolkoztam honnan a rákból jöhet. A végén megfejtve, a motoron lévő zajvédő burkolat egyik gumicsöcse nem volt bepattanva, de totál úgy hallatszott mint ha a műszerfal/visszapillantó környékéről jönne a hang. -
troll81
addikt
válasz
RAiN91 #70815 üzenetére
akkor a magnat classic 480 2 × 67 Watt Kanal 1 + 2 an 4 Ohm
1 × 207 Watt Kanal 1 + 2 gebrückt an 4 OhmKicx HP 600.4 semmit sem talalta rola
JBL CS60.4 van nekem is bar csak aktivan probaltam meg hasznalni 60W RMS x 4 channels @ 4 ohms; 1% THD 160W RMS x 2 channels @ 4 ohms; 1% THD 2 ohm stabil de mast nem igazan tudok hozza fuzni ezekhez az erositokhoz.
Mekkora melyladat keszulsz beszerezni?
-
troll81
addikt
válasz
RAiN91 #70809 üzenetére
szia mennyiert vesztegetik?en nem vennem meg az biztos.
Valamint mennyire probléma, ha egy erősítő régi? Elöregednek benne a dolgok? vannak 30 ev koruli sony erositoim semmi bajuk de ez sok minden fuggvenye szerintem.ha alapbol silany a felepites es az alkatreszhasznalat elobb eloregszik tonkremegy
-
PiciPeti
őstag
válasz
RAiN91 #69970 üzenetére
Gladennel se lesz több a mélyed a gyárinál, amíg fejegységről szól. Sajnos ebben a gyári hangszórók szoktak a legjobbak lenni, mivel nagyon érzékenyek, és valamennyire passzolnak az ajtóhoz (térfogat, rezonanciapont, stb...).
Magasat tudsz külön cserélni, de azt senki nem fogja tudni megmondani hogy jobb lesz-e. Ha ezen indulsz el, olyan magasat keress, aminek a gyári hangváltója vágja a mélyközép tetejét is. Így is lehet, hogy összecsúszik a mélyközép teteje a magas aljával, és lesz egy kiemelésed, de azt EQ-val jó eséllyel el lehet tüntetni. Ezzel kicsit javulhat a mélyközeped is, hiszen minél szűkebb tartományt kell lesugároznia a hangszórónak, annál tökösebb tud lenni mély tartományban, hiszen tehermentesül a ~2 KHz fölötti tartomány megszólaltatása alól. Jelen helyzetben a hangszóró mechanikai határai szabják meg, hogy meddig szól fel, ami nem jó semmilyen szempontból se...
-
PiciPeti
őstag
válasz
RAiN91 #69968 üzenetére
A mélyközép szerintem nem kifejezetten rossz, a baj az, hogy a magasa túl harsány, hamar meg is előzi a mélyközepet.
Ezért szoktuk a Gladen-t ajánlani, az sokkal kiegyensúlyozottabb szett.
Amit érdemes kipróbálni fejegységről hajtás esetén, hogy a magasakat a rear csatira kötni, és akkor a faderrel tudod szabályozni a magas hangerejét. Ezen kívül EQ-ba belenyúlva 800Hz, és 3KHz között elvenni pár db-t ha lehet. Bejáratás után (~20 óra) picivel több lesz a mélyed, ahogy a pille, meg a perem felpuhul/betörik picit, de ez minimális különbség...
De ha lehet, cseréltesd ki Gladenre... Vagy ha feljebb akarsz lépni, és erősítőről hajtanád, akkor a Rainbow belépő szettje elég jó ár/érték arányú.
-
vasi89
őstag
válasz
RAiN91 #69051 üzenetére
Hello,
Nem teljesen értem a kérdést. De az erősítőről a hangszórókat közvetlenül kellene bekábelezni mert az iso csati a fejegységhez tartozik onnan egyedül a remote szálat tudod csak hátrahúzni.. Illetve kelleni fog az RCA rádaásul 2 mert a 4 csatornás erősítőhöz 2 pár RCA kell h mind a 4 csatorna szóljon. Az erősítőt pedig az akkuról kellene betáplálni, a fejegység vékonyka tápja nem lesz elég. 20-35 mm2 vezeték között mondanám a tápot ami függ az erősítő teljesítményétől.
-
RAiN91
őstag
válasz
RAiN91 #69035 üzenetére
Bocsi a dupláért.
Kiegészíteném annyival, hogy picivel több mélyet szeretnék a botfüleimnek, és olcsó megoldást szeretnék, cserében nincsenek nagy igényeim.
-22e Ft-ért találtam aktív mélyet. Sencor SCS WA 1203
-vagy láttam olyan megoldást, hogy közvetlenül a fejegységre kötnek egy mélysugárzód? Pl. Pioneer MVH-190UI -nél 1x70W (2ohm mélysugárzó).Gondolom egyiket se nagyon javasoljátok, de mint mondtam, nincsenek nagy igényeim. De ha mégis mondtok valamit, akkor melyiket? A keret max. 25e Ft.
-
RAiN91
őstag
válasz
RAiN91 #64377 üzenetére
Csalódtam, bekerült egy régebbi CD-s Grundig az autóba, és nagyon sok rádió adó bejön, antennaerősítő nélkül. Tehát az autó antennája jó.
Rossz lehet a Kenwood 4047U vevője? Vagy ez ilyen, és ha veszek egy másik fejegységet 15-20e Ft-s árkategóriában, akkor is hasonlóra számítsak?
Jó lenne a grundig is nekem, csak hiányzik az USB.
-
G.Zs.
senior tag
-
G.Zs.
senior tag
válasz
RAiN91 #64350 üzenetére
Szerintem rendben van. A nyomo kategoriajanak egyik legjobbja, szal az mindenkepp mehet. Alapvetoen az erosito sem rossz, bar nem is kielmelkedo. Ennyiert szerintem mindenkepp megeri. Ha beszereled valoszinuleg az elso szett lesz a leggyengebb lancszem, bar nem tudjuk milyen fejegyseged van, es hogy szigetelve van-e az elso ajto.
-
vilmaboy
őstag
válasz
RAiN91 #62719 üzenetére
Őszintén csodálkoznék én is ha ott nem jönne be semmi adó. Viszont szerintem az antenna lesz a ludas. Ha egy rossz jelet erősítesz, az nem biztos hogy jó lesz. Lehet hogy inkább egy értelmes antenna kellene. Nem gondolom hogy a rádió tunere ilyen gyenge lenne. Max hibás...
-
Speeedfire
félisten
-
pengusz77
senior tag
válasz
RAiN91 #54210 üzenetére
Ja hogy úgy. Azt hittem erősítőről lesz hajtva minden
Akkor fejről lesz hajtva a 4 gyári (a csipogók valszeg az első szett hangváltójára vannak kötve). 1 rca megy az erősítőre, onnan a hangszóró kábelok a subra. Szerintem mégis 2 pár rca-sat válassz, mert hátha meggondolod magad, és olyasmire vetemedsz, hogy kikötöd a hátsó hangszórókat, és az erősítővel hajtod meg az első szettet
-
simi811118
aktív tag
válasz
RAiN91 #54202 üzenetére
Keress egy régebbi, de már usb-s sony cdx-gt-t. Nekem azoknak tetszett a legjobban a gumírozott hangerő tekerentyűjük. Gombjai is finoman kattantak. Az újabbak sajnos már olyanok, ahogy írták előttem. Gagyibb műanyagos hatásúak. Pioneer-ekből legutóbb ami tetszett "fogdosásra" az 560bt volt. Bár nemtom kapni-e még, és árban sem a 20Eft-os kategória.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
RAiN91 #54200 üzenetére
Olyan kínai vackot nem vennék, 15 ezertől van pioneer/Jvc/Kenwood ezekből bármelyiket. Én személy szerint nem szeretem a pioneer, az olcsó cuccok nem annyira jok. Jvc-t ajánlom, volt nekem is, vagy meg inkább Kenwood, kmm121y vagy hasonló nevu.
Minden fejegység tud Bass boostot, de az leginkabb csak néphülyítés, kiemeli azokat a frekiket amit a szerencsétlen hangszóró, fejegYseg amúgy sem tud. Ha basszus kell vegyél szubládát.
-
-
Joe fiú
senior tag
válasz
RAiN91 #54188 üzenetére
Jól gondolod, semmi értelme. Fillérekért kapsz flacet, wavot játszó fejegységeket, mi értelme kókányolni?
Holnap végre megkapom a 3539-t javításból amit hibátlannak vettem, persze az embert azóta se tudtam elérni, nagyon kíváncsi vagyok mi volt a baja, külsőleg az égvilágon semmi nem látszott.
-
mortalwombat
tag
válasz
RAiN91 #36511 üzenetére
Ha van türelmed, és széles körben nézelődsz, nagyon finom cuccokat lehet kapni 15e-ért. Én pl pont ennyiért vettem az Emphaser EA475-öst. De ez csak az erősítő. Kell egy láda-legyen 15/20e, meg kábelek, biztosíték és beszerelés-ami legyen egy huszas...sajnos egy probléma özönt indít el egy ilyen óhaj->több mély.
-
mortalwombat
tag
válasz
RAiN91 #36508 üzenetére
Sajnos a mélyhangok tünnek el először a menetzajban, még sajnosabb, hogy a nagyobb sebességnél fellépő menetzaj alatt is hallható mélyekért sokkal több erősítő teljesítmény szükségeltetik. Tehát a 30-nál hallható mélyszint megtartásához 60-nál nem kétszer akkora erősítő teljesítmény kell.
Szükséged lesz erősítőre, ahhoz kábelekre, és egy mélyádára. Tehát csak egy mélyláda vásárlásával nem úszod meg sajnos. Persze vannak aktív mélyládák, amik képesek hangszórószintű jel kezelésére, de arról itt a többség le fog beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest