- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati888
senior tag
válasz
mandras81 #70616 üzenetére
Köszi!
Nem tapasztalsz olyat, hogy ha a menüt váltogatod, akkor belassul és csúnya az átmenet? Hallottam ilyesmit erről. A GPS antennát nem lehet kikapcsolni? ( Nem is tudtam, hogy van benne antenna).
Holnap kipróbálom valahol ha találok olyan boltot ahol lehet. A Pioneer SPH-DA230DAB-bal is összehasonlítanám.
Ati
-
troll81
addikt
válasz
mandras81 #70154 üzenetére
Nyaron meglatom es megoldom.Látom, hogy mennyi mindent próbáltál igen ma is jott egy uj db a szekrenybe
2 vagy 3 ut aktiv (2 vagy 3 erosito dsp)teljes szigeteles es csomagter beepites ha lenne futott helyem mar neki alltam volna ujra valaminek
Egy ismeros tavaly ev vegen leadta az autojat beepitesre 5 napra ebbol 2 ,5 het lett majd elhozta ugy h nem volt befejezve.ilyet nem tudok elkepzelni, en 5 nap utan elhoztam volna siman.nekem is kell taratani magam a hataridoimhez
masnak nem?
-
troll81
addikt
válasz
mandras81 #70152 üzenetére
ertem en de nem nem tudom probaltam kerestem mestert elmondom h 2 hete van ra maximum akkor ott megall az egesz.ezt eljatszottak mar sajnos,es mindegy h kifizeted az mar nem szamit.
Igen van amit gyujtok van amit hasznalok jol latod.de kar is mert ha igy haladok inkabb feladom
-
troll81
addikt
válasz
mandras81 #70150 üzenetére
A profik nem tudnak hatar idore dolgozni van meg egy honap szabim jelenleg.
ha meg mondom egy mesternek hogy aljon neki van 2 hete es be is fejezze ugy hogy az eleszuljon ilyet e nem talaltam magyarorszagon.ha tudsz ird meg felveszem a kontaktot vele.Kommentelek mert infot gyujtenek.van sok regi erosito amihez csak pl picipeti tudot hozzaszolni mert nincs nem ismerik nem lattak rossz stbb
kutakodni hmm az informacio szerzes kereses az hogy utana jarsz mindennek az miert baj.
ha olyan a kerdes es itt nem kapok indulo pontot elakadok megyek masik forumra. -
troll81
addikt
válasz
mandras81 #70148 üzenetére
a hetkoznap hasznalt autoban elmennek az SQ vonal fele.egy olyan rendszer a cel ami egyedi jo,es ne legyen benne minden 3. 5. autoban van egy ra szant keretem a hangszoro szett re,azt akarom elkolteni.
tudom h olcson is lehet jot meg egy osszeg folott mar csak minimalis az elteres a szettek kozt.
2 ut vagy 3 ut aktiv ennyi roviden.
dsp erositok kabelek fej megvan tobb variaciora is. -
elod22
senior tag
válasz
mandras81 #70137 üzenetére
Ez már egy kicsit mélyvíz nekem, de azért köszi
Én is bújtam a Mitsubishi fórumokat, de tényleg nem nagyon volt ilyenről szó. Lehet mégiscsak a telefonom a probléma forrása.
Amúgy lehet még egy próbát megér az iPhone-al tesztelni, mert most ugrik be, hogy arról spotify ment. Tehát ha spotifyról hasonlóan szólt, mint az enyém lejátszóról, akkor lehet lejátszóról jobban szólna. Vagy egy másik havernek galaxy s8 van, elvileg az is prémium telefon. Vagy lehet rendelek netről valami olcsóbb fejhallgató erősítőt és ha nincs semmi változás, akkor egyszerűen visszaküldöm.
És találtam még egy ilyen cikket , 2018 legjobb telefonjai, ami az audió minőséget tekinti. Az a Pocophone nem is lenne rossz árban. -
mandras81
senior tag
válasz
mandras81 #70136 üzenetére
Szerkesztési idő lejárt, de közben találtam egy konvertert arra a bizonyos .sc kiterjesztésre.
-
elod22
senior tag
válasz
mandras81 #70133 üzenetére
Már egy ideje Pi Music Player, de próbáltam PowerAmp, AIMP és Neutron playert is. Eddig ez tűnik a legjobb opciónak.
A régi telefonom volt egy nagyon profi alkalmazás, Viper4Android, na az nem tudom mibe nyúlt bele, de durván feljavította az akkori THL T8-as telómat. Ha nem kellene rootolt teló hozzá most is megpróbálnám. -
elod22
senior tag
válasz
mandras81 #70131 üzenetére
Hát igen, a telefonom egy Xiaomi Redmi 3S, nem az a prémium kategória, de iPhone is volt már rádugva és kb. hasonlóan szólt.
A belső merevlemezre csak CD-ről tudja másolni rá és elég macerás mindegyre írogatni az audió CD-ket, mert valamiért az MP3-at nem játssza le lemezről (látja a tracket de nem indul el). -
elod22
senior tag
válasz
mandras81 #70129 üzenetére
A hangerőt a lejátszón 45-ig lehet húzni. Na most CD-ről vagy saját merevlemezről kb. 20-22- ig húzva már hangos, felette már nem is hallgatom. AUX-ról pedig 30-35-nél és telefon max. hangerejénél is kb. úgy szól, mint CD-ről 12-15-ös hangerőn, és a basszus is gyengébb sokkal.
A hangrendszer egy gyári 6.1-es Rockford Fosgate (650W). -
takacsbotond
őstag
válasz
mandras81 #70119 üzenetére
Igen. Hogyha folyton megy a rádió akkor nem kell újrapárosítgatni állandóan, úgy gondolom.
Most az a probléma, hogy ahányszor ráadom, vagy leveszem a gyújtást a kocsira mindig újra kell párosítani (2 nappal ezelőttig megtalálták maguktól egymást). Ez azért ekkora probléma mert futár vagyok, és max 10-15 perces utakat teszek meg a városban két megállás között, és baromi idegesítő, hogy mindig vacakolni kell vele, ha Spotifyról akarok zenét hallgatni. -
GeeTeQ
tag
-
mandras81
senior tag
válasz
mandras81 #69862 üzenetére
Végül egy Led tápegységgel beüzemeltem a fejet, és milyen jól tettem! Egy JVC KW-M540BT-ről van szó, és azt kell tudni róla, hogy a 3 utas keresztváltó/ időkorrekció/ 4V-os RCA szentháromságon kívül egy "Weblink for JVC" nevű fícsörrel is rendelkezik, ami kb. az Android Auto (mostoha) öccse, és arra szolgál, hogy a telefonunk bizonyos tartalmait tükrözni tudjuk a fejegységre. Nekem erre a Waze miatt van szükségem, mert csak azt használom navigációhoz.
Nohát, a tapasztalatok rövidre fogva (most a hanggal és az audio beállításokkal nem foglalkozom, az előbbit nem is tudtam volna tesztelni, az utóbbi pedig teljesen rendben van, aktív hajtáshoz minden megtalálható benne):
- kijelző típusa: nem a mobiltelefonoknál manapság megszokott kapacitív, hanem úgynevezett "clear rezistive", tehát nyomás, és nem érintés érzékeny, viszont nagyon pozitív meglepetés volt, hogy jóval kisebb a különbség egy mobilhoz képest, mint azt vártam, én bőven tudnék vele élni,
- kijelző felbontása: nem egy nagy eresztés, de autóba azt gondolom megteszi; a Weblink for JVC-vel YT videókat is le lehet játszani, ezek elég viccesen néznek ki és darabosak is (pedig a telefon egy Huawei P10 Lite, aminek azért el kell bírnia a tükrözéssel hardverigényével), de ezen nem akadok fenn, mert kb. a büdös életben nem néznék videót ilyen módon,
- utoljára hagytam a számomra leginkább kellemetlen tulajdonságot, ez pedig maga a Weblink for JVC alkalmazás. Eléggé le van pontozva a Google Play-en (2.2, ha jól emlékszem), de a sokan arra panaszkodnak, hogy nem tudják csatlakoztatni a telefonjukat a fejegységhez, ami legtöbbször szimpla user error. Ettől függetlenül tényleg nem túl kiforrott, és a Waze tükrözése el lett cseszve rendesen, ugyanis el van csúszva a kép egy kicsit (pont annyira, hogy az alsó információs sávot ne lássa az ember):Először reménykedtem, hogy valami beállítási probléma, vagy az én telefonomat nem szereti, de végig túrtam a menüt, erre beállítás nincs, két telefonnal is próbáltam, a Waze és a Weblink for JVC beállításaiban is kerestem opciót, de sajna nincs siker, így fájó szívvel ugyan (mert más téren teljesen elfogadhatónak tartom), de vissza fogom küldeni, mert így számomra használhatatlan. Ami a legdühítőbb, hogy a következő lépcsőfok a 140e-res kategória, ezt pedig 80-ra leértékelve el tudtam hozni, amiért ajándék lett volna, ha nem lenne ez az elcsúszás...
-
PiciPeti
őstag
válasz
mandras81 #69856 üzenetére
Nem nagyon...
A régi trafós töltők áttolják az adott áramot azon, amit rákötsz. Értelem szerűen egy akkunál így is kell lennie, viszont fejegységnél könnyen meg lehet ölni a tápot, vagy akár a végfokot is...
Otthon fejegységet a legegyszerűbben, legolcsóbban akksiról, vagy led tápegységről lehet meghajtani biztonságosan.
-
domojko
senior tag
-
mandras81
senior tag
válasz
mandras81 #69747 üzenetére
Még mindig megy az agyalás, de arra jutottam, hogy talán az a legegyszerűbb, ha a Kenwood DMX-7017BTS lesz + dobok a telefonomba egy 256-os microsd-t, telenyomom zenével, és keresek olyan okostelefon dokkolót, amibe csak bele kell állítani a telót, pl. ilyet. Így csak annyi a dolgom, hogy a dokkoló mellé helyezett NFC tagre "ráprogramozom", hogy indítsa az Android Auto-t.
Érvek - ellenérvek? Gondolok itt olyanra, hogy mennyire bírhatja a teló (Huawei P10 Lite) a waze + flac egyidejű lejátszást (nyáron simán felmelegszik annyira, hogy le kell állítanom a navit, de olyankor ugye műszerfalon van, és süti a nap, ebben az esetben meg árnyékos helyen lenne)? Vagy, hogy ezek az olcsóbb usb-s dokkolók adatátvitel szempontból mennyire stabilak? Meg ilyesmi...
Az Ultimate megoldás persze egy dupla USB-s fej lenne, pl a Kenwood DDX-9717BTS, de az 200e felett van, így tényleg csak utolsó mentsvárként szolgálna.
-
V8engines
tag
válasz
Szia!
Azt hiszem megértelek. Vannak igényeid, nekem is voltak. Alább adtam.
Mondjuk én a majdnem 100-at is sajnáltam érte. Viszont a navigáció rész nem érdekelt.
Ha a lefagyogatás zavar, ilyet semmiképp ne vegyél. Egyébként is "öreg" már.
Amúgy nagyon kíváncsi volnék, mi az az árkategória és mi az a fejegység, ami nem teszi u.ezt.
Kínai (tudom, mind ott készül) szóba sem jöhetett nálam, vásárlás előtt ráolvastam a véleményekre.Sok sikert!
-
mandras81
senior tag
válasz
*3 utas aktív hangváltó, csak elírtam.
Esetleg még arra gondoltam, hogy valamelyik másik kimeneten (pl.: AUX) lehetne egy Ipod-ot csatlakoztatni a vinyó helyett. Tudom, öszvérmegoldás, de még mindig jobb, mint állandóan fel-lecsatlakoztatni a telót, illetve azért az Ipod DAC nem olyan rossz azért, szóval nem rontana annyit a hangon.
-
V8engines
tag
válasz
mandras81 #68954 üzenetére
Bocs, nem autóhifiről beszélünk! Így nem épp idevágó téma az autószerelés és villamosság világa.
Annyi elég, hogy a gyári kötegben gondolkodtam végig, amit már rég lehajítottak volna róla ("okosak"), újabbra.
Gyorsan kopogom, működik a járgány (ma is játszottam vele
), és remélem sikeres vizsgát tesz hétfőn.
-
Ear001
addikt
válasz
mandras81 #68417 üzenetére
A bekapcsolás/kikapcsolás pillanatában az ösdzes erősítő egy rövid időre egy, mondjuk úgy, hogy áramkört alkot. Kivédeni pedig a bekapcsolás és a jel fogadás késleltetésével lehet, amit elég sok fejegység tud, meg erősítőkben is szokott lenni áramkör, meg lehet relézni is.
-
Motyesz00
csendes tag
válasz
mandras81 #61615 üzenetére
Előszöris köszönöm a segítséget!
Másodsorban , pedig a csomagtartóban lesz rakva az erősítő, ami elvileg hídba lesz kötve 4ohmon , és elvileg egy ESX Signum sx-1240-et fog hajtani elvileg egy 81literes ládában. ( igen tudom egy kicsit sok az ''elvileg'' szó.De szerintem kevés lesz neki a 10-es kábel) A biztiházban lévő biztosítékon sajnos nincs rajt ,hogy hány amperos , de szerintem 40-60amper között lehet. A tápkábel biztos vagyok benne hogy nem hosszabb 4, maximum 4,5 méternél. (csapott hátú Daewoo Nexia
szerintem olyan 4 méter max a tápkábel hossza.
) Azt azért még leírnám, hogy egy Crunch MXB 4150i-van bent és a (fisfos) DLD 500+-ot hajt 4ohmon hídba kötve 50literes gyári relfexládában.
Mégegyszer megköszönném a segítségeket! -
-
janek2
tag
válasz
mandras81 #61243 üzenetére
2 autóba már beszereltem nem éget le eggyiksem
A lényeg jobb legyen mint a gyári. Nem akarok menni kiállításra
Szerintem meg leszek vele elégedve egy ideig biztos aztán majd idegeskedek amikor megakarok tőle majd szabadulni, hogy tudjak jobbat venni. Egyenlőre hapy van.Csak a hangszórót kellene olcson megoldani, hogy az asszony ne magyaràzzon. Neki a gyári is tetszik "jó hangos "
-
janek2
tag
-
kacsa7
őstag
válasz
mandras81 #61218 üzenetére
Én 3 erősítőig használtam úgy, hogy hátrament a remote és erősítőből erősítőbe ment tovább. A fejegységeknek is korlátozott, hogy hány mA-t bír el a remote kimenete, azért ajánlott relézni. 3 erősítő + DSP-nél már reléztem. Közben beraktam egy ventit is, így pláne jól jön. Ráadásul azóta a DSP-t kapcsolja csak a fej és a DSP kapcsolja a relét, ami meg minden mást.
A másik, biztos ami biztos én azért biztosítékoltam a fejből jövő szálat. A legtutibb az lenne, ha mindegyik erősítő remote-ja is biztosítékolva lenne. Nyilván ezt a végletekig lehet fokozni -
PiciPeti
őstag
válasz
mandras81 #61197 üzenetére
Én úgy szoktam hogy süllyesztem az előlapot, tehát a külső hangszóró kivágása nagyobb átmérő mint a hangszóró (3-4mm-el, hogy a kárpit elférjen
) A belső előlap a pontos beépítési átmérő, ebbe csavarozod a nyomót.
A belső előlapot én minden oldalán anyagvastagságnyival kisebbre szabom. Az előlapot összeragasztod/csavarozod úgy, hogy középpontban legyen. Az így kialakult helyekre pedig be tudod illeszteni a lapokat (sarokba csorgass bőven ragasztót, így amikor beilleszted az oldallapot, az kinyomja maga alól, és szépen elterül a felületeken
)
Oldalról, és szemből is tudsz csavarozni, így kisebb az esély a repedésre, és merevebb is lesz a ládád.Gondolatébresztőnek itt a sajátom szabásmintájából egy oldal:
Sok sikert!
-
PiciPeti
őstag
válasz
mandras81 #61193 üzenetére
Faragasztó + csavar rögzítés jó, én elő szoktam fúrni, és megsüllyeszteni, hogy ne repessze a fát (élbe csavarozol ugye...)
18as MDF elég kell legyen, ha nem túl nagyok az oldalai, zárt ládából kiindulva kétlem. Középen az elválasztó úgyis merevíti az elő-hátlapot.
Ha össze van állítva a láda, érdemes kikenni belül csónaklakkal 2-3 rétegben, az egyrészt teljesen légzáróvá teszi, másrészt merevít is valamennyit rajta.
-
kacsa7
őstag
válasz
mandras81 #60869 üzenetére
A miniITX-es történeten akkor lesz jó hang, ha egy értelmes hangkártya kerül bele, ami megint zsebbe nyúlós. Különben csapnivaló lesz, optika ide vagy oda.
Hifiberry Digi+ Pro
Ára
Ebből jön ki elvileg magas minőségű optikai jel.A rádió és BT kihangosításra kell egy olcsóbb BT képes fejegység. Ez max 30eFt. Ettől függetlenül továbbra is azt gondolom, hogy ennyit nem ér az egész és komfortban is visszalépés.
-
kacsa7
őstag
válasz
mandras81 #60864 üzenetére
mandras81 és Lite:
Még a legelején oldjuk fel a legalapvetőbb problémát. DAC-ot akkor használod, ha kell a digitális analóg konverzió. Pont ezt lenne célszerű elkerülni. Ha a DAC megy, akkor analóg jellel jössz ki a telefonból, ebben az esetben egy jack-RCA kábellel. Akkor a DSP-ben ugyanúgy végbemegy az analóg-digitális majd a digitális-analóg konverzió a DSP saját DAC-ával. A felesleges köröket kellene elkerülni, mert az a minőségen biztosan nem javít.Lite: Nekem az LG G2-ben pl. Wolfson DAC van, de nem kívánom analóg kimenetként használni, mert a mostani fejemben meg Burrbrown DAC van. Nem lennék vele előrébb.
mandras81: Hifiberry-ből van optikai kimenetes verzió. Annak van egyedül értelme. Úgy a pc-ből rögtön digitális jel jön ki, a DSP-be beépített DAC megcsinálja a digitális-analóg konverziót az erősítők felé és pont. Nincsen 15x átalakítva a jel.
-
Lite
őstag
válasz
mandras81 #60864 üzenetére
Ne haragudjatok,hogy belekérdezek, de...
találkoztatok már az LG V10 vagy az utódja, V20 telókkal? Esetleg ezeket DSP-re kötve direktben?
Azért kérdezem, mert ennek a 2 telónak az a különlegessége, hogy külön DAC (ESS SABRE 9018) van benne a zenelejátszáshoz és csak bizonyos terhelő ellenállás (min. 50 Ohm) mellett kapcsol be, de akkor valami teljesen más hangja lesz. A fülesek többségére nem is aktiválódik, esetleg az aux bemenet meghaladja az 50 Ohm-ot.
A fórumban már a lejátszó-proggik hangminőségéről is vitatkoznak, nem lehet annyira vacak... -
kacsa7
őstag
válasz
mandras81 #60856 üzenetére
Raspberry-ben én is gondolkodom, ahhoz lehet kapni hifiberry optikai modult, azt hiszem saját órajel generátorral, ami egy emeltebb összeállítás elvileg. Annak az optikája már elképzelhető, hogy megüti a mércét. Egy mezei pc optikai kimenete kevés lesz hangminőségben erre a Chromecast az élő példa. Kell egy normális hangkártya, anélkül nem megy. Lehetne coax is, de a coax bemenetes DSP-k drágábbak. Legolcsóbb optikai bemenetes DSP alternatíva az Audison Bit Ten D, a következő szint a Mosconi 4to6 SPDIF. Volt Audison-om, nagyon jól konfigurálható, nem rossz hangú DSP, de a tere sokkal jobb lett a rendszeremnek a váltással. A Mosconi és attól felfelé van értelme választani.
USB bemenet egyedül a Helix DSP-khez kapható, viszont a működéséről nekem sincs pontos infóm.
Telefonról BT-n a PC-re átvinni a híváshangot, ez nem tudom mennyire életképes. A Raspberry egy PC, amihez kell kijelző, másképp ezek a folyamatok nehezen kezelhetőek szerintem. BT kapcsolódás automatikusan kérdéses. A Foobar-ban is a zenék betallózása kijelző nélkül hogyan oldható meg?
Ilyen és ehhez hasonló kérdéseknél akadtam meg. Kijelző nélkül egyik megoldás sem életképes szerintem. Nálam 1DIN-ben ez kb. megoldhatatlan. 1DIN monitoros fejek képminősége kevés ide. 2DIN-ben kell egy kijelzős fej és onnantól talán 1 gonddal kevesebb.A legegyszerűbb és ezért indultam el a Chromecast felé, a direkt zenei anyag átjátszás telefonról/tablet-ről, de nem lehet belőle normális költségen a mostani analóg hangminőségemet kihozni. A Helix USB-t próbálnám ki telefonnal, abban látok potenciált, de ott az USB modul+DSP 200eFt újonnan és a kihangosításhoz továbbra is kellene a fejegység.
-
kacsa7
őstag
válasz
mandras81 #60848 üzenetére
Nem egyszerű a dolog. Én is a fejegység kiváltásán agyalok már jó ideje, de továbbra sincs igazán jó alternatíva. Média lejátszót befaragni körülményes és kijelző nélkül használhatatlan opció, így én is a mobiltelefonnál kötöttem ki.
A Mosconi DSP-khez lehet venni BT modult, a Rainbow DSP-hez Wifi modult. Ezek általában 44,1kHz/16bit zenét tudnak kezelni streamelve. Helix DSP-hez is létezik BT modul, viszont ott van más opció is, külön USB modul. Ilyenkor a telefont USB kábelen össze lehet kötni a DSP-vel és akár 192kHz/32bit is átmegy. Jelenleg ez tudja a legjobb minőséget, viszont az a DSP ami ezt tudja, elég húzós. A másik, hogy a vezetéknélküli megoldásoknál olyan lejátszó program kell a telefonon, ami tudja a streamelést. Tehát a navigációt és a mobil hívást szerintem nem tudod kirakni.Én hasonló megoldást választottam. Van optika a DSP-n. A Google Chromecast Audio képes wifin keresztül 96/24-et átvinni és akár jack csatlakozóval, akár optikai (mini toslink) kábellel ki lehet belőle jönni. USB kábelről kapja a tápot. Megfelelő optikai kábellel össze tudtam kötni a DSP-vel. Viszont a Chromecast-nek olyan wifi hálózat kell amin van net és egy olyan telefon, amiről streameled rá a zenét. A Samsung S7 telefonom wifi hotspotként ment (mobilnettel adott az internet) és egy LG G2-t használtam streamelésre wifin, ami natívan játsza a 192/24-es zenéket. Pöpecül ment a dolog, gyors volt, könnyen kezelhető, viszont a hangjával közel sem voltam elégedett. Dinamika, alap karakter kifejezetten tetszett, szeparáltság nem rossz, de lehetne jobb és a legfontosabb térben, levegősségben a közelébe sem ér annak, amit a JVC R90BT fejjel és analóg kábelekkel most tud a rendszerem.
Ahogy utána olvasgattam ezt többen szóvá is tették, komolyabb hifis körökben. Az optikai kimenete után kellene egy külön eszköz, ami majdnem 50eFt, az segít rajta és onnantól jó lenne. i-Fi SPDIF iPurifier.
Egyébként ez a megoldás is kizárólag a zene átjátszására jó. Egy jópofa, költséghatékony, jól működő dolog, ha nincs aktív rendszered. Egy jól beállított aktív rendszerhez képest viszont már kevés a hangja.Az egyik FB csoportban 150eFt-ért hirdetnek Mosconi 6to8-at BT modullal. Annak az új ára 240-250eFt a modulokkal.
Egyébként a tavalyi SQPA aktív 2 utat Rainbow DSP + wifi modul kombóval nyerték. Újonnan ez is ~200eFt-os történet. Használtan 140-150eFt körül van néha.
-
B-enji
tag
válasz
mandras81 #60480 üzenetére
Volt Opus 4 -esem, iszonyatos dinamika van benne, szerintem a 2-es, mélyközepekre nagyon jó választás. Én csak a magas tartományával nem voltam kibékülve, nem azt mondom, hogy rossz, de azért AB osztályúban van részletezőbb is. De a tere, dinamikája tényleg első osztályú a T- Opusoknak
-
kacsa7
őstag
válasz
mandras81 #60355 üzenetére
Szerkesztettem, mert közben írtál. Vagy egyik, vagy másik
Amúgy nekem mindkettő van. Először felraktam önmetszővel egy matt feketére fújt lemezt, amibe süllyesztettem süllyesztett fejű metrikus csavarokat. A csavarokra ültettem fel az erősítőket. Aztán elkezdtem cserélgetni az erősítőket és amíg nem találtam meg a megfelelő összeállítást, addig sokat variáltam. Mivel minden erősítőnek más a felfogatása, és nem akartam a lemezt állandóan leszedni, a metrikus csavarokra MDF lapot ültettem, amire az erősítőket csavaroztam. Így volt több méretre vágott MDF lapom, ami passzolt a lemez csavar osztásához, és amit az adott erősítőnek megfelelően furkáltam szét. Picit távolabb hozta a háttámlától, amivel pazaroltam helyet, de sokkal könnyebb volt cserélgetni az erősítőket és nincs 200 lyuk a háttámlán
-
pöttty
tag
válasz
mandras81 #60350 üzenetére
Érdemes megkérdezni előtte van e pisztolya ehhez, mert tudtommal ez a vacak "hog ring" amivel fel van rakva egy autóipari megoldás nem bizos hogy mezei kárpitos tud ilyet. Hondaba pl. nem is használjak, ott műanyag többször használatos bolhákkal van minden rögzítve.
-
pöttty
tag
válasz
mandras81 #60345 üzenetére
Szia
Nem egyszerű. Én levenném a huzatot meg a szivacsot. Azt úgy tudod megtenni, hogy azokat a kapcsokat egy jó csípőfogóval átvágod. Ezután a lemezre belűlről önmetsző csavarral raknám fel az mdf-et. De ez én vagyok, mivel utána bemennék volt munkahelyemre és fellőném újra a gyári kapcsokat. :-)
Azt meg lehet csinálni, hogy beszélsz egy jó kárpitossal, hogy utána kapcsozza fel újra a szivacsot/huzatot.
a másik megoldás a gyorskötöző, de az igen gányolás.
Vagy még azt tudod csinálni, hogy óvatosan elemeled a szivacsot a lemeztől, fúrsz furatokat és belűlről a nagy könnyítéseket át bejátszol lapos vagy süllyesztett fejű csavarokat, csak így az mdf lapon ki fog lógni, illetve nem biztos hogy olyan hosszan ki tudod emelni a szivacsot. -
kacsa7
őstag
válasz
mandras81 #60345 üzenetére
Milyen autó, ahol ennyire megy a spórolás, hogy azt a minimál felületet nem kárpitozzák be normálisan?
Egyébként én simán önmetsző lemezcsavarral fogatnám fel. Persze kérdés, milyen a háttámla kialakítása, nehogy túl közel legyen egymáshoz a lemez és a szivacs, illetve a szivacs vastagsága kérdéses, mert ha nagyon be tud nyomódni, akkor majd valamelyik utas hátát megtalálja... Kellő vastagságú MDF-el és jó csavarhossz választással szerintem nem lenne gond. -
Osynho
addikt
válasz
mandras81 #60199 üzenetére
Egyelőre nekem se tetszik a Maximus hangja, de még nagyon béta állapotban vannak a beállítások. Esetleg részleteznéd, hogy nálad mi hozott javulást? Persze más autó, más rendszer, de mégis, próbának jó lenne.
OFF]Közben össze is törték az autót, szóval csúszik minden.
-
BBéci
legenda
válasz
mandras81 #60109 üzenetére
Az a cél, hogy az összes hangszóróból pontosan azonos időben érjen a hang a füleidbe, erre szolgál a késleltetés beállítása. A milliszekundumokat a centiméterekből lehet kiszámítani, ezt a legtöbb esetben elvégzi a fejegység processzora. A szubláda kivételt képez, azt tényleg célszerű fülre belőni.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
mandras81 #55743 üzenetére
Szuper hir, örülök, hogy bevált, ezek szerint megérte a bajlódást.
Nekem is jónak tűnik a váltás a nagytesóra, de sokat kell még hozzáállítanom. Egyenlőre 1/3 gain mellett is hamar elküldi a szettet a csúcsra, a fejen 6db-t kellett így visszavenni, szub tartomány is megváltozott, de legalább van mivel kísérletezni. -
B-enji
tag
válasz
mandras81 #55035 üzenetére
A KW4150-hez tartozik egy külső előerősítő (KW4v8), ahol be lehet állítani a szinteket és a vágásokat. Az erősítőbe valóban nem raktak állítható gain potit, viszont van az rca bemenet mellett (a házon belül) egy dip kapcsoló ahol fixen vagy 1V vagy 5,5V-ra lehet állítani a bemeneti szintet.
-
simi811118
aktív tag
válasz
mandras81 #55031 üzenetére
Írtad legutóbb a spektrumanalizátort. Kösd ki a magasat és a subot, és csak a kick-eket próbáld mérni rózsazajjal. Ott sztem látni fogod, hogy mi a gond.
Valószínűleg lesz olyan freki, ahol kiemelés van, ezt EQ-val próbáld kisimítani.
Ha rendben lesz, akkor kösd vissza mellé a magasat és a sub-ot is. Ha újra előjön a sok a sub "élmény", akkor megint elő kell venni az analizátort...de akkor már valszeg a sub lesz a ludas.....Nem kicsi neki a mostani láda? -
-
xm1000
csendes újonc
válasz
mandras81 #55000 üzenetére
Próbálj egy egységesebb meredekséget állítani ,ahogy már lentebb is megírták.12db minden és a közepet fordítod,vagy 18db és minden egyenesbe.80-200ghz -es kiemelés az az ajtód lesz eq-val orvosolható,és ezt helyre rakod szerintem a subot is könnyebben tudod a rendszerbe illeszteni.Kérdezted a fázishelyes beállításokat ,erre igazából nincs válasz autó,és rendszer függő.
-
-
simi811118
aktív tag
válasz
mandras81 #55001 üzenetére
A multiméteres szub gain állítást kifejtenéd kérlek?
Amit linkeltél, azaz.Ha ez működik, a szettét miért nem így állítod be?
Nálam a subnak kell a legtöbb kakaó. Beállítom. Kész, DE : honnan tudjam, hogy a szett milyen hangosan fog szólni a subhoz képest ha pl a subnak beállítok 100W -nak megfelelő értéket (mert ekkora értéket visel el tartósan), akkor a szettnek / mélyközépnek mekkora fog kelleni? 50W? vagy 52W? És ezeken a beállított értékeken mekkora lesz a hangszóró hangereje? Sztem kb senki nem mondja meg. Így marad a fül, mint mérce. -
G.Zs.
senior tag
válasz
mandras81 #54972 üzenetére
A sub fazis megkeresesere en a kovetkezo modszert szoktam hasznalni nagyvonalakban:
1.) Az elso szett beallitasa: vagasok, idokorrekcio, erezzem, hogy minden a helyen van. Sub kikapcsolva, itt nem jatszik, ne zavarjon be. Ez hoszu idot igenybe vehet, addig a melylada nelkul vagyunk kenytelenek hallgatozni.
2.) Sub bekapcsolasa a rendszerbe forditott fazissal, vagas beallitasa. En az X-Ion 10-et annak idejen 40Hz-nel szoktam inditani, meredeksegre pontosan nem emlekszem, de ez mar a lada frekvenciamenetetol fuggo lesz.
3.) Sub idokorrekciojanak allitgatasa. El kell erni egy olyan allapotot, amikor erzed, hogy a sub szol, de nem hallod. Ekkor van pont ellentetes fazisban az elejevel. Ha sehogy sem sikerul ezt az allapotot elerni, akkor valoszinuleg a vagassal van a baj, a masodik lepestol meg kell ismetelni a procedurat mas beallitassal.
4.) Ha elertuk az elob emlitett allapotot akkor jon a sub fazisanak visszaforditasa. Ekkor elmeletileg a sub fazisban lesz az elso szettel.
5.) Magas-, kozep- es melytartomany jelszintjenek finomhangolasa.
Eleg idoigenyes melo, ha valaki tud jobb modszert, ne tartsa magaban.
-
kacsa7
őstag
válasz
És a kick alját mennyivel vágod? Ha a magasat 6db/oct-al, akkor a mélyközép alját vagy 6-al vagy 18-al kell vágnod, amennyiben a tetejét 12-vel, ahhoz, hogy fázisba tudd hozni. Ha 18-al vágod az alját, akkor ugyanazzal a polaritással kell kötnöd mint a magasat, ha 6-al akkor fordítva. Ha 12-vel vágod, vagy nem vágod az alját, akkor pedig nem lesznek fázisban a magassal. Elméletileg... A szubot lehet pont azért fordítgatod hiába, mert sem egyenesen sem fordítottan kötve nem kerül fázisba a mélyközéppel. Fizikailag ha fordítasz polaritást, az 180 fokot fordít. Ugye elméletileg minden 6db/oct vágás 90 fokot fordít a fázismeneten.
Szerk: Most látom, hogy 30/36db-vel vágod. Szerintem az rohadt sok... Pont levágsz olyan frekitartományt, amit amúgy hiányolsz feljebbről. Biztos kipróbálnám az aranyszabály 80hz-et 12 v. 18db/oct-al (úgy, hogy jó legyen a mélyközéppel), hogy mi történik. Onnan még mindig lehet bármerre mozogni, de lehet pont megtalálod azt, amit keresel.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Elektronikus zenénél általában csak egy szűk freki tartományban, és "ritkán" szólal meg a mély, míg egy metálnál szinte folyamatosan dolgozik, amellett az első szettnek is sokkal több információt kell átadnia, nagy dinamikával, tehát a szett erősítője is csapolja az akkut rendesen...
Amúgy arra mérget vehetsz, hogy ideális sub beállításod sose lesz, valahol mindig ki fog lógni a lóláb. Én 2 éve azon vagyok, hogy legyen egy olyan subom, ami mindenre jó, és csak a hangerejét kell tekergetni... Még nem jött össze...
Pedig már 20 típuson biztos túl vagyok, ami huzamosabb ideig bent volt...
-
kacsa7
őstag
válasz
mandras81 #54942 üzenetére
Az elektronikus zene legalját a szub adja, amitől nagyot üt (igaz ez a hip-hop és rap vonalra is), viszont a rock/metál ütése már nem csak abból a tartományból van. A dob nem csak 100hz alatt van jelen, hanem bőven felette is, ami ezeknek a zenéknek a legjavát adja. Ott ha az első szetted nem tudja megfelelően kiszolgálni, nem fog igazán ütni. Lehet próbálgatni eq-zni abban a tartományban. Ebben segíthet, ha rákeresel egyes hangszerek frekvencia tartományára és ott próbálsz eq-zni, de egy combos első szett nélkül, ami jól domborít abban a tartományban, szerintem sosem lesz igazán ütős. Pont a dob miatt szerettem a Kicx 6020-at. Az brutál amit tudott abban a tartományban. Most próbálom én is azt valamennyire visszahozni a következő szettel, aminek az alja közel sem annyira hangsúlyos és valószínűleg sosem lesz olyan jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Dacia topic
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest