- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
janaman01
addikt
válasz
lautnermark #75441 üzenetére
Mármint akkor ne kössem össze a rádióból kijövő piros sárgát , hanem egyszerűen cseréljem fel mikor bekötöm? Azaz az autó stekkeréből kijövő sárgát a rádió pirosára? És kijövő pirosat a sárgára? Bocsi a szájbarágós kérdésért
-
Tam1878
csendes tag
válasz
lautnermark #75366 üzenetére
Köszi szépen!
-
dethroner
veterán
válasz
lautnermark #75242 üzenetére
Tudom hogy kell hozzá adapter, ez nem probléma. 16 ezret megért volna, de a rendelt szett nem működött. Visszaküldtem, most várom a visszatérítést. Viszont olvasgattam a témában és azt hiszem megvan miért nem működnek a vásárolható adapterek. Rossz helyre csatlakoznak, nem a gyári iso kábelre kell, hanem a kormány alatti csatira. 2 lehetőség maradt, vagy valahogy szerezni egy a képen látható Pioneer adaptert,
vagy megberhelni a kormánygombokat az alábbi módon [link]
-
gumisxxx
tag
válasz
lautnermark #74500 üzenetére
-
Sakab
senior tag
válasz
lautnermark #74389 üzenetére
Pontosan...indításnál sistereg rányomok az 1esre és az előre beprogramozottra rááll.
-
troll81
addikt
válasz
lautnermark #74388 üzenetére
Nem használom azt a fb nevű valamit
túl öreg vagyok sajnos
-
cigam
titán
válasz
lautnermark #74360 üzenetére
Köszönöm a kiigazítást!
Sajna nem.
Amúgy sem vagyok tőle elájulva. Az előző rádiónak sokkal kellemesebb "meleg"(analóg?) hangzása volt. Ez szinte alig mozgatja meg a mélyeket. De ha mégis, akkor sem megy le annyira, mint a régi.
Februárban vettem, most decemberben valami elromlott. Bekapcsoláskor véletlenszerűen (az esetek 80%-ban)kifehéredetett a kijelző.
Miután visszajött, már nem cuppan rá automatikusan az iPhone bt-on. Ill. most próbáltam ki az android-os okosságot, de valamiért nem akarja. Azt nem néztem milyen volt az előző ill. a mostani fw. Valamit biztos csináltak vele, mert most nem fehéredik ki a kijelző. -
kovbandi82
őstag
válasz
lautnermark #74337 üzenetére
Csupán érdeklődtem, találtam egy ilyet. 1 rca van a fejegységen, ha Y-al elosztom akkor gondolom gyengülne a jel, gondolom ezzel lehetne felerősíteni az Y után.
-
herrká
senior tag
válasz
lautnermark #74312 üzenetére
Köszönöm
-
RobbeV0201
tag
válasz
lautnermark #74242 üzenetére
Köszöm a rövid, tömör választ, elolvastam az összefoglalót, többször is.
Egyszerűen köztes megoldást szeretnék találni hebrákolás nélkül, és szerettem volna, ha valaki tud olyan hangszórópárt, amely jobban szól mint a gyári 20éves...
Nincs valahol olyan topic ahol nem flegmáznak az emberrel csak azért, mert nem rögtön fejegység,erősítő,mélyláda csiribú csiribá dolgokkal akar kezdeni?
Kösz a választ tényleg -
Mukucs
senior tag
válasz
lautnermark #71414 üzenetére
meri kollégával végigmentünk egy rakás dolgon (köszi Uram), és rájöttünk, hogy sajnos.:
- az erősítő 3-4 csatija rendben van. (ott megy a balance)
- az 1. CH rendben van.
- a 2. CH bemenete halott, és a CH1 bemenete van átkötve rá (egyértelmű belenyúlás eredménye).Magyarul az erősítő hibás.
Ezért faderelt a balansz. És ezért nem kapott jelet a 3/4 es csatorna sem.
Még jó, h jövő héten jön az új ládika, aztán tehetem be nehezéknek...
-
Speeedfire
félisten
válasz
lautnermark #71385 üzenetére
Ezek közül valaki vállal hibakeresést is?
-
baboss
őstag
válasz
lautnermark #71107 üzenetére
SRY, csak javasolni akartam, hogy lehet javítani is.
-
csabeszsz
csendes tag
válasz
lautnermark #70422 üzenetére
Huu ennek nézz utána amit írtál mert hát.....
Az akkumulátor indításra szolgál,utána pufferként működik!Az autó beindulása után a generátorról mennek a fogyasztók!Fogyasztó az erősítő is!!A fogyasztók áramfelvételét összeadva kijön egy szám,ha ezt a számot kivonod a generátor terhelhetőségével(mondjuk 70A)akkor megmarad az az amperszám ami töltésre jut!50-60Amperral tölti az akkut?
Nézz utána -
Gyumadár
tag
válasz
lautnermark #70240 üzenetére
Át akarod matricázni a cuccaidat?
-
noorbertt
őstag
válasz
lautnermark #70158 üzenetére
jogos a kerdes
Tolato kamerara gondoltamNekem ami fontos h az android auto gond nelkul menjen (azaz ne android legyen rajta mint fo rendszer), ar az minel olcsobb legyen termeszetesen, de ne menjen a hasznalat rovasara. 90->200
-
jaddz90
tag
válasz
lautnermark #70105 üzenetére
Az esetek 90%-ában USB-ről szeretnék zenét hallgatni (flac támogatás előny), 5% rádió, a maradék 5%-ban esetleg valaki más zenét tenne aux/bluetooth segítségével, így ennek megléte is előny, de nem kizárólagos feltétel. Kimondottan taszít a fényes, csillogó felület és az érintésérzékeny gombokat sem tartom szerencsésnek. Az is szempont, hogy narancssárgára lehessen állítani a megvilágítást. Rászánnék úgy 50 pénzt, egy normális fejre, de bevallom ha ez a Macrom amit írtam, nem egy bizonytalan működésű szar és a hangszórókat értékelhetően működteti, tetszik.
-
válasz
lautnermark #69125 üzenetére
minősége, megbízhatósága, stabilitása. a pio x8700-am rettenetesen kezeli az átviteli hibákat, találkoztam olyannal, aminek borzalmas volt az a2db minősége, meg olyannal, amivel egy perc után a beszéd atomjaira hullott. ilyesmi.
-
válasz
lautnermark #69104 üzenetére
a 80prs bluetooth része milyen?
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
Szólsz, ha van olyan?
-
vasi89
őstag
válasz
annyiért bármikor, még engem is gondolkodóba ejtett
-
válasz
lautnermark #68619 üzenetére
Amiket néztem azok sem voltak érzékenyebbek,mert ott sem.1V-on adják meg. Melyek az eléhető áru ézékeny szettek?
-
törölt tag
válasz
lautnermark #66292 üzenetére
Igazából annyira nem érdekel a dolog, csak egy érdekességet írtam a debreceni MM autóhifi részlegéről. Bocsi, ha nagyon off volt.
-
dmad
aktív tag
válasz
lautnermark #65517 üzenetére
Köszönöm!!
-
dmad
aktív tag
válasz
lautnermark #65514 üzenetére
Blaupunkt GTb 8A.
-
abéla
senior tag
válasz
lautnermark #65420 üzenetére
Akkor ezek szerint félreérthető voltam; szóval, hogy egyértelmű legyen:
a már meglévő, több évtizedes, innen-onnan származó, sok-sok-sok gigabájtnyi, erősen fluktuáló minőséggel, kiterjesztéssel bíró zenéim közül (nem beszélve az online lementésekről), főleg az idő és izlésváltozásaim próbáját kiálló darabokat szívesen hallgatnám/birtokolnám, hivatalos forrásból, garantált minőségben, egységes jellemzőkkel, mindezt nyilván nem ingyé'.
Szóval nem, nem lopni szeretnék, már csak azért sem, mert rég eljutottam oda, az erkölcsi/idealista vonalon túl, hogy sokszor az ingyenesség oltárán feláldozandó erőforrásaim (um. idő/ideg) legyenek az egyik legfontosabbak számomra
...meg nyilván az örök élet / ingyen sör.
szokásos +kérdés
: ETON (RSR/MAS 160) vélemény, valaki?
subnak ha jól értem, jó minőségű D amp jobb, mint az A-AB?
csak, hogy hozzá is tegyek a topikhoz:
hallgatózáshoz összehasonlításhoz az orosz csóka brutál rendszereken hallgat / tesztel, felvételi eszköz ua., tesztzenék is -
V8engines
tag
válasz
lautnermark #65420 üzenetére
Szia!
Én nem kértem ilyet. Furcsálltam is, ilyen kérdést feltesz v.ki.
Én reagáltam a dologra. Nekem van gyűjteményem. Tök mindegy honnan.
-
DeathAdder
veterán
válasz
lautnermark #65318 üzenetére
Köszi szépen
-
zsolt19900
őstag
válasz
lautnermark #65266 üzenetére
prs80asom van
igen mindkét oldalon megcsináltam az "rca szoknyás" próbát, az összes rca szoknyából kivezettem egy-egy szál vezetéket és összekötöttem az erősítő oldalon is, majd a fejegység oldalon is, de semmi
javításra elvileg lesz emberke a közelben, köszönöm
-
KubanitoS
veterán
válasz
lautnermark #65102 üzenetére
Elvileg ennek a beépítő keretnek jónak kell lennie az S-Crosshoz is. Elvileg... Amúgy köszönöm a válaszod, pontosan ezért is szerettem volna kérdezni. Tehát ha nem szeretnék komoly hangrendszert kiépíteni (erősítővel, mélyládával), csak a gyári hangfalakat cserélném jobbra, akkor felesleges a jelentősen drágább hangfalakat megvásárolni?
Illetve említetted, hogy a linkelt Hertz áráért már jobbakat is kapok. Volnál kedves ajánlani valamit?
-
válasz
lautnermark #65090 üzenetére
Teherautóba vagy gyárit ami 24 voltos, vagy gányolsz egy 12 voltos szálat valahonnan és úgy raksz be egy fejegységet. Az elsőt egy villamasságis megoldja pár ezerért...
-
kmarci25
veterán
válasz
lautnermark #64846 üzenetére
Jah, használt autónál elég nehéz extrát rendelni... Akkor utólagos megoldás nem létezik?
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Illetve kérdéses,hogy egyáltalán van e lehetőség a gyári cucc utólagos beaplikálására,hiszen(nem csak) a Volkswagen konszern,évek óta úgy gyártja az autóit,hogy utólagosan (gyári alkatrészeket) nem lehet beépíttetni adott elemeket,mert sem a szoftver,sem a "hardver" nem tudja azt.(ha van rá mégis lehetőség,én egy CD tárat rakatnék bele,természetesen gyárit,ha a fej tudja esetleg kezelni).
Pl: elektromos ablak,ülésfűtés,hifi,navigáció.
Nekem a tizen éves Volvómba már nem tudom utólagosan berakni sem a memóriás ülést,sem a navit,mert egyszerűen az előkészítés sincs meg hozzá és ha beraknám,csakis gányolással lehetne,és nagy valószínűséggel még úgy sem menne,max szoftver töréssel(pedig szerettem volna). És nem egy fapados tipusról van szó,2002-ben 14milla volt a listaára.(akkoriban ez kb két panel lakás árát tette ki).
-
V8engines
tag
válasz
Már ha Ő hozta a szalonból és már esetleg nem kéz alól vette, használtan.
Mert ez nem derült ki (számomra) a szövegkörnyezetből.
-
Gyumadár
tag
válasz
lautnermark #64789 üzenetére
Persze, ki tudnám számolni. A matekkal nincs gondom, csak a mit mivel-el van.
-
G.Zs.
senior tag
válasz
lautnermark #64786 üzenetére
Nem mondtam hogy megoldhatatlan, de igazan belefert volna az a 3.15kHz.
-
B-enji
tag
válasz
Elméletben ez szép és jó, de autóban nem ilyen egyszerű a helyzet. A közepek helyzete közel sem ideális. Pl. az én mélyközepem, ami elég jól ki is volt forgatva, az üléspozícióban mérve (Audiocontrol SA-3055 sound analyzer-el) csak 1,6Khz-ig volt lineáris.
-
Gyumadár
tag
válasz
Szia!
Létezik valamilyen táblázat vagy függvény vagy leírás vagy bármi ahol le van írva az, hogy az adott vágások milyen keresztezésekhez és hangerő növeléshez avagy csökkenéshez vezet? Esetleg egy képlet? -
Revoltek
aktív tag
válasz
lautnermark #64362 üzenetére
Bocs, azt hittem van, ami kínából jön és ajánlott.
100 alatt van olyan, ami ajánlható, vagy még az is a vicc kategória? -
válasz
lautnermark #63559 üzenetére
No, mi okbol?
-
válasz
lautnermark #63555 üzenetére
70-80k realis, tartozek es állapot függő.
Lehet tudok majd eladót mondani.
-
RAiN91
őstag
válasz
lautnermark #62954 üzenetére
Kennwod KDC 4047UA, háromszög alatt csak az off gomb van, ha hosszan nyomom, vagy ha csak egyszer, akkor USB- AUX- CD- TUNER között vált.
-
Osynho
addikt
válasz
lautnermark #62933 üzenetére
Nyilván nem újra gondoltam.
-
BBéci
legenda
válasz
lautnermark #62933 üzenetére
Esetleg használtat.
-
fsanyi78
csendes tag
válasz
lautnermark #60758 üzenetére
Elöl-hátul 2 mély, 2 magas párhuzamosan, gyújtás nélkül is működik. Eddig semmi baj nem volt, de a cd-s rádió már 15 éves, lehet, hogy haldoklik? Erősítő nincs külön.
-
BBéci
legenda
válasz
lautnermark #60757 üzenetére
Sikerült félreérteni, félremagyarázni, gratulálok!
Aki nem ennyire rosszindulatú, mint Te, az megértette.
Azt, hogy miként lesz sorba kötve 8 Ohm, 70Caruso már leírta: " Akkor muszáj leszel 8 ohmosra kötni.
Erősítő pozitív a hsz egyik pozitívjára. Annak a pozitívnak a negatív párját rákötni a hsz másik pozitívra, majd annak a negatívját az erősítő negatívjára."
Miért kellett volna megismételnem?
Az sem világos, miért kell egy másik portál fórumán leírtakra itt reagálni, itt számonkérni? -
BBéci
legenda
válasz
lautnermark #60743 üzenetére
Azt is lehet balansznak nevezni, bár autóhifiben nem szokás.
Az ohmoknak pedig számolj utána, ha nem megy, vegyél elő egy általános iskolai fizika tankönyvet! -
Akos1994
aktív tag
válasz
lautnermark #60627 üzenetére
Bocs, ezt el is felejtettem.. Gyújtás levételkor kikapcsol a fejegység/hifi, és olyankor "pukkan", viszont ha pl. gyújtás közben kikapcsolom a fejet akkor semmi, és utána gyújtás levételkor is semmi.
-
troll81
addikt
válasz
lautnermark #60598 üzenetére
szia rosszul irtam! auto bemeromikrofon hasznalatara gondoltam elirtam
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #60479 üzenetére
Na, faxa. És ennyi idő alatt nem voltak képesek beletenni a flac lejátszást...
-
Z0mbi
senior tag
válasz
lautnermark #60446 üzenetére
very danke!
-
Z0mbi
senior tag
válasz
lautnermark #60438 üzenetére
ah FB, koszi ott nem vagyok ilyenre reggelve...meg
-
kobefiam
csendes tag
válasz
lautnermark #60437 üzenetére
Komponensenként sajnos drágább :/
-
kobefiam
csendes tag
válasz
lautnermark #60429 üzenetére
Kérdeztem, amit írtál annak sokszorosa
Azért is lenne akkor már egy kis ráfizetéssel érdemesebb venni egy erősítőt-kábelt.
-
kobefiam
csendes tag
válasz
lautnermark #60427 üzenetére
Jelenleg egy MB Quart váltó van bent, és tervben van a lecserélése vagy a Sound Line saját váltójára vagy építettre. De akkor lehet, hogy inkább majd aktív rendszerre költök.
-
kobefiam
csendes tag
válasz
lautnermark #60424 üzenetére
Mozgatja a fantáziámat a dolog, mert majd még passzív váltót kellene valami jót venni, és szerintem nem sokkal lenne több +1 erősítő és aktív felállás. Szolnok környékén nem szokott lenni valami találkozó ahol meg lehetne hallgatni pár rendszert? Amik vannak mind 100+km.
-
I'am Dony
őstag
válasz
lautnermark #60224 üzenetére
kacsa7
Köszi az infót és sorry a "ly" miatt.
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
lautnermark #60230 üzenetére
Jah, semmi gondom a gyári rendszerrel.A váltás oka csak annyi, hogy mechanika nélküli fejegységet szeretnék. Főleg Flac zenéim vannak és pendrive-ról (vagy androidos telefonról) nyomatnám őket. A Mostani fejegységem csak CD-t tud (mp3), még aux sincs rajta.
-
BBéci
legenda
válasz
lautnermark #60224 üzenetére
Úgy bizony: muszáj.
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #60189 üzenetére
Akkor a 27.oldal kis ábrája, az új manualokban már ez van. (gyárilag nincs gyújtás szál)
-
TheProb
veterán
válasz
lautnermark #60179 üzenetére
Mindekét kötéssel ugyan az a helyzet, memóriát is megtartja. Vagyis asszem, mert kb 1,5éve P-P, S-S kötéssel használom. múltkor próbáltam átkötni S-P, P-S-ra, de miután úgy se volt hajlandó a gyujtás kapcsolása szerint ki-bekapcsolni nem néztem tovább, de asszem megtartotta úgy is a memóriát.
(#60180) Gyumadár: Nem befolyásolja bekapcsolva se a gyújtás. Ha leveszem, akkor is bekapcsolva marad.
-
TheProb
veterán
válasz
lautnermark #60177 üzenetére
Manuálisan bekapcsol mind2 bekötéssel, nekem az kéne, hogy gyujtásra automat kapcsoljon be, illetve ki.
-
BBéci
legenda
válasz
lautnermark #60075 üzenetére
A láda színével, kinézetével kapcsolatos megjegyzésemet viccesnek szántam, ezek szerint nem ment át, sajnálom. Pedig ott van egy arcocska.
Lehet ventilátoros hűtés, ha van, akkor azt kellett volna válaszként írni, nem megsértődni.
Láttam készülő paneleket és egyebeket, mert mint említettem, újságíróként rendszeres vendég voltam több budapesti műhelyben.
-
mivamma
senior tag
válasz
lautnermark #60058 üzenetére
Citroën Berlingo
-
válasz
lautnermark #60023 üzenetére
Nem unlak én, csak a stílust amit itt kiadsz magadból az nem szimpatikus. Ennyi a történet és ebből később probléma ne legyen.
Az a láda, ami a kocsiba való, meg a raptor 6" esetén még mindig az oldalfali beépített ládáról beszélünk?
Igen, szeretném abba belerakni majd a mélynyomót.Az a "gyári" ládikó 25 cm-s hangszóróhoz van kivágva és 15 literes, ellenben a Raptor 6 18 cm-s és bőven elég neki a 10 liter.
Ezt passzolom, de ha nem jó bele a raptor, akkor keresnem kell másik mélyet hozzá. Csak hát megint itt lesz a baj, hogy amit kinézek hozzá, nem fog itt tetszeni az emberkéknek, mert nem értek hozzá.
Ezt a problémát miként gondolod megoldani? Ahogy fentebb írta, másik méllyel.
-
törölt tag
válasz
lautnermark #60009 üzenetére
Sajnos igen,félreolvastam.. Ez van,gondolom te még nem jártál így
Na mindegy is,mivel hibáztam,ezért elnézést kérek... A kóstolgatás nem ilyen
-
rob210
nagyúr
válasz
lautnermark #60006 üzenetére
Na ez így már segítség köszi.
-
törölt tag
válasz
lautnermark #60001 üzenetére
Mi alapján taksálod azt a kanócot 4.000-re? És hol nem kell a nevet is megfizetni? Nem fogom sajnálni egyik céget sem,de ettől függetlenül letesznek valamit az asztalra.. mit kapsz ennél jobbat gyári kábelben 4-ért? Vagy tényleg nem értem,hogy mi az alapja a kijelentésednek..
-
I'am Dony
őstag
válasz
lautnermark #60004 üzenetére
Értem. Köszi
-
I'am Dony
őstag
válasz
lautnermark #60001 üzenetére
Na ezt jó, hogy felhoztad. Mi a baj az AGU-val és miért jobb ANL?
-
rob210
nagyúr
válasz
lautnermark #59999 üzenetére
Oké nem gondoltam át a dolgot.
Szóval egy fejegységnek van lejátszási minősége.
A JVC-ével meg vagyok elégedve szépen szól.
Kérdés, hogy ez a Pio milyen hozzá képest.
Nemrég kipróbáltam egy SONY mechanika nélküli fejet, de az kb. puffogot tompa volt szólt az mindenhogy, csak szépen nem.Tehát RCA van rajta közben megnéztem, azaz rá tudom kötni az erősítőre, hogy a csövet megszólaltassam. Ez pipa.
De maga a szerkezeet mit tud minőségben, erősen belépő szint, nem stúdió hangzásra számítok, de ha olyan tompa lesz mint a SONY volt akkor el se megyek kipróbálni.
-
rhonin
senior tag
válasz
lautnermark #59996 üzenetére
Szia,
3555-ös, ez elvileg combosabb mint a 3550-es. Kacsa is ajánlotta ezt az erősítőt így belevágtam.
Próba, tapasztalat után kiderül majd, hogy milyen hangja lesz azoknál a zenéknél amiket hallgatok.
Az ajtókat közben STP-vel befejezem. Azzal tudok haladni míg valakivel meg nem csináltatom a bekötést.Akkusarukból, biztosítékházakból milyen márkát favorizáltok?
Connection best gondolom már normális minőségű lehet, vagy jó belőle a first is? Esetleg Dietz egyéb márkát inkább?Kacsa7: Köszi. Akkor maradok az STP silver-nél. Elvileg 7-8k-ból meglesz a két ajtó belső fele ha jól saccoltam.
-
rhonin
senior tag
válasz
lautnermark #59969 üzenetére
No vannak hála isten fejlemények.
Úgy néz ki sikerült megfognom ezt a 3550-es Alpinet úgyhogy alakulunk.Előző hsz-emben említettem az ajtó kárpit felöli oldalának a szigetelését ahol gyárilag fólia van.
Erre korábbi hszekben többen említik ezt a típust ami költséghatékony:
Hanno Protecto PF 830Az ajtó utca felöli belső oldala STP silverrel van kibélelve. Belső oldalra jó lenne ez az anyag?
Zala megye környéki szakit úgyszintén keresek aki segítene a bekötésben, ha tudtok valakit akkor pm-ben keressetek meg légy szíves. Köszönöm.
-
pengusz77
senior tag
válasz
Akkor hegesztek még 2 kábelt
-
I'am Dony
őstag
válasz
Túl vagyok ezen. Végigjártam. Hasonló árban lenne az is. Cserébe az autót a készítés idejére nélkülöznöm kellene mindemellett egy dög nehéz dobozt kapnék. Pont ezért csináltam magamnak egy dobozt méretre. A gombhoz kabátot nem értem... Szerintem tök mindegy hogy a meglévő hsz hoz tervezel ládát v. a ládához választasz hozzáillőt. Főleg ha a méret is korlátoz.
-
válasz
Oltani tudod az embert az már biztos.
Azért jöttem ide hogy segítsetek, se ha ennyire telik, akkor inkább nem jövök ide. 🙃 -
rhonin
senior tag
válasz
lautnermark #59955 üzenetére
Köszönöm neked is.
Maradok a hegesztőkábelnél 25-ös tökéletes lesz az első szettnek, de azt hiszem első körben beszerzem az erősítőt és meglátjuk, hogy odafér-e az első anyós ülés alá, ha igen akkor aszerint számolom majd a kábelek méretét.Remélem azért még meg lesz ez az alpine. Szimpatikus, szolid kis erősítőnek tűnik.
Első ajtó belső burkolata és a fém közötti részen nem lett leszigetelve. A többi részen STP-vel csináltatta az előző gazdája.
Ezt a részt is ezzel kellene vagy van erre valami olcsó/jó minőségű megoldás?
Igazából ezt magam is meg tudnám csinálni az interneten látottak alapján. Nem tűnik vészesnek.
Kb. 2db 50x75cm lap elegendő is lenne hozzá. -
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59958 üzenetére
2 pár rca van, de az egyik kapcsolható a fenti szisztéma szerint : rear/rear,sub/rear,sub/sub. Ezek szerint ha sub/rear -ra állítom, akkor csak mono jel jön ki azon az rca-n? (a másik lenne a hátsó hangszóróké) ha sub/sub-ra állítom, gondolom akkor sztereo sub.
-
válasz
lautnermark #59942 üzenetére
Szia
Elolvastam.
Mit tudsz mondani az ügyemmel kapcsolatban?
A láda azt drágának találod? Vagy nem jó? -
rhonin
senior tag
válasz
lautnermark #59946 üzenetére
Ez a cordial kábel csak 2x1,5-es a KCE-LS25 amit linkelt Kacsa7 az pedig 2x2,5-es.
Vagy kisebb keresztmettszet mellett jobb a cordial?
Paradox-nál nem láttam, hogy lehetne szerelten kérni az RCA-t vagy ez is ilyen megbeszélés kérdése? -
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59943 üzenetére
És ez pontosan mit jelent? JVC KDX330BT. Ez a rear/rear rear/sub sub/sub állítás lenne?
-
törölt tag
válasz
lautnermark #59942 üzenetére
Mi ezzel az árral a gond? Teljesen vállalható. Mindegyik típus azonos itt körül van
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59919 üzenetére
Nekem az A50x4-es van, csak arról nem találtam mérést, gondolom az is kb. ugyanezt tudja arányaiban a névleges értékhez képest.
-
kacsa7
őstag
válasz
lautnermark #59919 üzenetére
Igen, mondjuk a 2 között óriási direkt összefüggés tényleg nincs, de szót tényleg nem ér, mert óriási jelentőséggel nem bír.
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59845 üzenetére
Igaza van Kacsának
-
kacsa7
őstag
válasz
lautnermark #59845 üzenetére
Srácok, engedjétek már el ezt a történetet, mert már se eleje, se vége és úgy egyébként értelme sem. Beszéljétek meg privátban, mert már elég régóta "civakodtok", mint 2 makacs gyerek.
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59839 üzenetére
"Ha egy szett szeparálására, magas - hpf, mélyközép - lpf, akkor AKTÍV? Ez így marha fura lenne."
Én ilyet hol állítottam? Én még kezdő vagyok a témában, de még nem hallottam olyanról, hogy egy erősítőn lehet pl. 2kHz-en vágni. Ez nyilván a tapasztalatlanságomnak tudható be, ezért én nem is írhattam ilyet. Még mindig nem tisztáztuk, hogy te milyen szabályrendszer szerint sorolod be a rendszereket. Én sqpa szervező/bírót kérdeztem meg a témában, tehát te besorolhatsz engem aktív 4 útba, sqpa-n akkor is passzív leszek a gépátvételnél. -
lautnermark
aktív tag
válasz
lautnermark #59839 üzenetére
Aktív vagy passzív-e a váltó az erőben kérdést feldobtam fb-n a minőségi csoportba.
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59830 üzenetére
Eredetileg arról beszéltünk, hogy a sub tetejét, és a szett alját lehet-e vágni. Lehet. A szettnek meg ott a hangváltó.
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59827 üzenetére
Amúgy ez a besorolás amit te használsz, melyik versenyekre vonatkozik? Lehet, hogy azokon a versenyeken , ahova te jársz más a besorolás.
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59827 üzenetére
Most akkor olvasd vissza az előző hsz-emet, amiben szintén hangváltót írtam
Én nem a fej hpf/lpf szűrőjét írtam, hanem az erősítőét. Közben megkérdeztem, és lehet használni az erősítő hpf/lpf szűrőjét a versenyen passzív kategóriában, mert passzív alkatrészekből áll.
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59792 üzenetére
"A mélyközépre is ráengedheted a teljes frekvenciatartományt,"
Érdekes, amikor tavaly felvetettem itt ezt, akkor kaptam a fejemre emiatt, most meg mégis így kell? -
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59792 üzenetére
Ezek szerint nem létezik passzív erősítő. Mondjuk én nem vagyok egy tapasztalt a témában, de gondolom aki jobban ért hozzá, az kapásból belinkel jópár erőt, amin nincs + - és remote.
Az erősítőkben lévő hangváltó működtetéséhez kell külső táp? Mert az, hogy az erőn van táp bemenet, még nem bizonyíték erre (az erősítéshez nyilván kell külső energia). Erre a kérdésre az tud választ adni, aki ismeri egy erősítő belső felépítését (én nem)
Én eddig abban a tévhitben éltem, hogy nekem passzív rendszerem van, erre kiderült, hogy aktív. De hány út? 1? Mert a szett a saját passzív váltójáról megy, a sub meg nem számít.
Egyébként ha nem egyértelműek a szabályok, akkor aktívan részt kell venni az sqpa-n, és alakítani kell a szabályokon -
PiciPeti
őstag
válasz
lautnermark #59784 üzenetére
Én úgy tudom, hogy subot lehet vágni erősítőn (hiszen gigantikus váltóra lenne szükség, hogy jó is legyen), és a sub nem számít "útnak".
Viszont az elejét elvileg nem vághatod erősítőn, se fejen.
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59787 üzenetére
Azért a szettnek nem túl jó, ha 20Hz-en szól, vagy a sub 10khz-en
Kacsa írta a lényeget: a B oszlop vonala előtt ritkán van sub.
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59781 üzenetére
Szép lenne, ha kikapcsolnám.
Vajon mit vágna először haza?
-
kacsa7
őstag
válasz
lautnermark #59781 üzenetére
Érdekes a dolog, mert az amatőr két útnál le is írja, hogy az erősítő aktív hangváltója is engedélyezett.
"B oszlop vonalától előre tekintve 1 db aktív-, vagy passzív keresztváltási pont
található. Ez vonatkozik az erősítő aktív keresztváltójára is, amennyiben ott történik a
váltás. "
Ezek alapján a passzívnál nem, de akkor a szubot hogy vágod?
Csak tippelek, de gondolom úgy mehet, hogy passzívban a szubot azért lehet erősítőn vagy fejen vágni, viszont a szett hangszóróit, amik a B oszlop előtt vannak nem. Ha a mélyközép és magas közötti vágást a passzív váltón kívül bármi más végzi, gondolom akkor már amatőr két út a kategória.
A szabályzat nem teljesen egyértelmű. -
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59766 üzenetére
A versenyen mégis engedélyezett az erősítő használata passzív kategóriában. Ha nem így lenne, akkor fejről kéne hajtani, vagy nem lenne passzív kategória
-
pengusz77
senior tag
válasz
lautnermark #59762 üzenetére
az erősítő potija nem számít aktív vágásnak.
-
Lite
őstag
válasz
lautnermark #59682 üzenetére
Nálam a szub van 4-essel. Ha a keret adott, ajánlom még figyelmedbe az Acoustic Research-ot. 2.5mm-es verzióban (20 m olyan 13e körül mozog), középre-magasra igen kellemes. Szubra nem ajánlom, bekötöttem arra is, ott a VD durván lehagyja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest