-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Hardtech #71472 üzenetére
Hali
Van egy ilyenem otthon a szekreny aljan ha erdekel:
[Rocford Fosgate Punch 360a2]
A/B osztaly, megbizhato, a vilagbol is kimegy kb. Old-school cucc (majd 20 eves) es 'van benne anyag' -
troll81
addikt
válasz
Hardtech #67516 üzenetére
ez kezdetnek elég. ehhez kell keresni párost ami elégséges. 4 600 rms közti basszreflex láda meg egy e körüli erősítő(max 80 A biztivel)
bele kellene próbálni és kiderül menyire zárt az egész tér.menyire zár az üléssor és a kalaptartó.
és egy konkrét összeghatárral még meg toldanám és úgy könyebb -
troll81
addikt
válasz
Hardtech #67512 üzenetére
Ez sok kérdést felvet milyen autó? reflex vagy zárt láda?milyen kábelezés van az autóban? mert ilyen erőhöz kell kábel is rendes táp.a használt után lehet kell menni,na de mindenképp lehet jobban járhatsz minőség terén.itt segítenek szivesen sokan ha kellő információval látod el őket az elképzelésről.
-
troll81
addikt
válasz
Hardtech #67504 üzenetére
Szia 40 k ert egesz rendes erot kapsz hasznaltban. Olyat Ami jo hangban eroben damping Ban.nekem is 10+ evesek vannak hasznaltan es nem Adnan Oda ha ujat adnanak erte.
A dld 500 inkabb hangnyomas es azt hajtani is Kell h Meg szolaljon.
A 30 40 k kategoriaban lovesem sincs -
Lusu
aktív tag
válasz
Hardtech #62177 üzenetére
Ha a 2-3-way állítástól megszűnt a recsegés akkor a szett saját hangváltója nincs bekötve és aktívban van a rendszered, vagyis a fejegység vág. Legalábbis én nem tudom másként mi okozhatná a recsegést vagy annak megszűnését. Bár a gázadásra változás is érdekes, de az lehet csak generátor zaj.
A high és low pass filterek mellett sávszűrést is tudnia kell a közép hangszórók csatirnáin.Lehet mondtad már, milyen fejegységről van szó?
-
Lusu
aktív tag
válasz
Hardtech #62166 üzenetére
Ezekszerint aktív a rendszered és nem is használod a szett hangváltóját?
Ha ugyanúgy szól mint eddig akkor szerencsésen megúsztad a hibakeresést, mert 2way módban megkapja a komplett frekvencia tartományt. Ha be volt állítva alsó vágás akkor annyival kevesebb és legalább a szub tartományt nem kapta meg.
-
kacsa7
őstag
válasz
Hardtech #62161 üzenetére
Nézd meg a csatlakozási pontokat, nincs-e kontakt hiba. Hangváltónál, hangszóró saruknál. Hangváltón nem hinném, hogy bármi elszállt, de arra is vethetsz egy pillantást. Kipróbálhatod, ha a hangváltón változtatod a tweeter levelt, van-e változás. Ha szemmel látható hibát nem látsz, akkor lehet a hangszóró ment tönkre. Ha odateszed a füled, a mélyközépből nem jön recsegés, csak a magasból? Csak akkor van recsegés, ha szól a zene, vagy akkor is, ha mondjuk meg van állítva és csendnek kell lennie?
-
Lite
őstag
válasz
Hardtech #61683 üzenetére
Igen, ahogy az előttem szóló is mondta, azon a testelésen dolgozni kellene. Az könnyen lehet, hogy problémás. Az, hogy a töltésjelző így imbolyog, az az akksi fáradása is lehet, illetve a generátorod csak megfelelő fordulat mellett tölt. Ha nyomod a gázt, miközben feltekered a hangot, akkor is letilt?
-
mandras81
senior tag
válasz
Hardtech #61673 üzenetére
Én a helyedben (főleg, ahogy elmondásod alapján is állítod, hogy nem értesz hozzá), elvinném egy hozzáértőhöz. Sokan azt gondolják, hogy beszerelni egy rendszert még a hülye is tud, ami kb. igaz is sok esetben (főleg, ha a biztonságtechnikai oldal figyelmen kívül van hagyva), de onnastól bukik a dolog, ha valami hibát kell megkeresni, ugyanis ezer, meg egy oka lehet a dolognak, és persze minden - mindennel összefügg.
-
Lite
őstag
válasz
Hardtech #61663 üzenetére
Ez már így elég rosszul kezd hangzani...
Ismert előéletű a cucc?
A kábelszettednek röhögve el kellene bírni azt a teljesítményt, de ha a test nincs jól megcsinálva, már meg is lesz egy nagyon valószínű ok. Azt mindenképp keresd meg és nézd meg, mihez és hogyan lett kötve! Addig az erősítőcsere ne történjen meg, egy rossz testnél másik erő is ezt csinálhatja, így becsapod magad.Ha az erő tényleg leadja, amit írnak róla, akkor közel azonos szinten van a ládával, nem hiszem, hogy nem bírná meghajtani.
-
Lite
őstag
válasz
Hardtech #61656 üzenetére
Tudsz valakitől egy erősítőt kölcsönkérni és azzal kipróbálni? Vagy egy másik mélyet?
Ez így elég nehéz ügy, mert bármi okozhatja, de az első két fő esélyest ki lehet zárni a fenti próbákkal. Ha mással is csinálja, akkor még másik fejjel is meg lehet próbálni, illetve kezdhetsz feszültséget mérni, hogy akksiról mi jön le, mennyi a feszkó, ha a generátor is megy (alapjárat, felpörgetett motor mellett). Továbbá: hova testeltél? Ha ott rossz a kontakt, az is egy lehetőség... -
PiciPeti
őstag
válasz
Hardtech #61263 üzenetére
A fejegység jó választás szerintem, de inkább ezt a szettet tenném mellé: Rainbow
Ha később beszerzel egy 4 csatis erősítőt (és eldobod azt a subot...
), akkor jelentős minőségjavulást érhetsz el.
Tápkábelt érdemes túlméretezned, ha csomiba kerül az erő, akkor 20-25mm^^2-es tápot húzz, az 50-60A áramfelvételig biztonsággal kiszolgál. -
Hardtech
aktív tag
válasz
Hardtech #61263 üzenetére
Bocs már nem lehet szerkeszteni azt kifelejtettem hogy tudnátok ajánlani hangszórókábelt ezek közül? Köszönöm a segítséget
-
Ozy
tag
válasz
Hardtech #48996 üzenetére
Már jó néhány éve rendeltem az általad linkelt oldalról, és több hetes várakozás után sem jött meg az áru. Egy-két levélváltás után kiderült, hogy elfogyott az szóban forgó termék, "csak" elfelejtettek nekem szólni...
Az autóhifioutlettől tavasszal rendeltem, volt raktáron amit kértem, másnap begurultam hozzájuk és be is szerelték úgy hogy garancia oké. Saját tapasztalat alapján őket tudom ajánlani.... -
opeter70
senior tag
válasz
Hardtech #48996 üzenetére
Avplanetnél anno én vásároltam, nem volt velük semmi gondom.
Korrektnek tűnnek. Nekem legalábbis rendben teljesítették a rendelésemet.Hozzátenném, hogy én már jó ideje csak használt cuccot vásárolok, és neked is ezt ajánlanám.
Ha csak a garancia miatt kell az új, akkor akár el is felejtheted, mert a legtöbb bolt csak szakműhely által beszerelt készüléket cserél (vagy javít) garanciában.
Egy belépő szintű szettnél a hivatalos beszerelés költsége megközelítheti a szett értékét. -
Czimby
addikt
válasz
Hardtech #48959 üzenetére
Amit árulok annak állítható a megvilágítása fokozatmentesen bármilyen színre, te kevered ki az R G B alapszínekből a tetszőlegest.
Ja és ez be lett mérve 62 a max hangerő, 60-ig nincs clipping(torzítás) ami azért nem rossz...
És 30-ba odaadom, ha érdekel valakit, de többet már nem reklámozok itt, így i skezd égni a pofámA BT-vel én is így voltam amíg nem volt, aztán rájöttem, hogy nagyon jó, mert nincs kapkodás ha hívnak vezetés közben, és ha csak egyszer elkap az új trafi mert vezetés közben telefonáltál már régen visszajött a BT többletára.
-
Czimby
addikt
válasz
Hardtech #48952 üzenetére
Inkább 16-os szettet keress, mert abból egy 20e Ft-os is jobban szól mint 13-asból a 35e Ft-os.
Ladába ugyis kell ajtópanelt csinálnod.Hertz szett jó lenne a te zenei stílusodhoz.
Fejegységből:
Alpine, Pioneer, Kenwood és csak utána a JVC, meg olyat keress amiben van alul/felül áteresztő szűrő.
Ennek a leírásában nem találtam.Vagy vedd meg az én Pioneeremet, ugyanezt tudja csak van benne Bluetooth és a fent nevezett szűrők is.
A Bluetooth modul minősége pedig a legjobb a Pioknak, bekapcs gomb megnyomása után 6s-el már szól a zene a telódról, a hívások is nagyon jól működnek.
Hangban pedig egyértelműen az Alpine a csúcs!
-
PiciPeti
őstag
válasz
Hardtech #48234 üzenetére
Amit linkeltél JVC, az jó, tud mindent ami minimálisan szükséges.
Ami most jó vétel szerintem:
Erősítő: Sherwood
Dögös, meleg hangzásúRainbow
Pontos, kimért hangúElső szett:
A hangszórószetteket nem ismerem, egyiket se hallottam még, de az adatok, és a kinézetük (normális hangváltó, mélyközép felépítés) alapján nem lehetnek rosszak...
-
PiciPeti
őstag
válasz
Hardtech #48230 üzenetére
Az a baj, ha olyan első szettet veszel, amit lehet fejről hajtani, az nem lesz olyan jó erősítőről hajtva, mintha egy kevésbé érzékeny, de jó minőségű, jó hangú szettet veszel. Ha meg veszel egy combos szettet, amit alig tud meghajtani a fej, akkor kinyírod a torz jellel, mire bekerül egy erősítő.
Egyszerűen fogalmazva, amelyik első szett jó fejről hajtva, az nem lesz olyan jó erősítőről. Visszafele meg egyáltalán nem kompatibilis a dolog. Tehát mindenképp rendszerben gondolkodva kellene bevásárolni.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Hardtech #48223 üzenetére
70-ből elég nehéz jót rittyenteni, de ha szerencséd van a vásárlással, akkor megoldható.
Én így költekeznék:
Valami nem túl öreg, használt fej, amin legalább 2 pár RCA kimenet van ~20e
Valami ízlésednek, zenei stílusaidhoz illő első szett ~20-25e
Ehhez a szetthez illő erősítő ~15e
Erősítőkhöz kábelezés ~ 15e
Első ajtó szigetelése ~10eEz kicsit több, meg rájön a benzin/posta költség, de ez tényleg a minimum, amiért/amiből érdemes építkezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- EVGA RTX 3070 8Gb
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest