- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
civicfan
tag
Helló!
Megosztok egy kis segítséget! Hogyha valaki magassugárzót építene be, de nincs tartója, akkor így (is) lehet csinálni!
A magas Seas 27tffncg, jó magas jobb mint amit a Blam Relax szetthez adnak!
- Lehet venni internetes boltokban "akril gömböket" [link] Különböző átmérő van
- Az egyik felébe bele kell ragasztani a megfelelő átmérőjű gyűrűt, ami lehet valami műanyag fedél darab kivágva, vagy rétegelt lemez 3-4mm. Nekem van ismerősöm akinek hobbi lézergépe van, azzal kivágta rétegelt lemezből! Képet elmulasztottam készíteni róla!
- Aztán szórógittel lefújtam, nagyon jól tapad az akril gömbre! A gömbbe belül kikentem egy kis 2 komponensű autógittel, hogy ne törjön el!
- A tükörháromszögbe rögzítés: fúrtam egy 20mm lyukat, aztán belülre ráragasztottam egy darab faanyagot (gömb belesüllyesztés) aztán felcsavaroztam!
- Aztán az egészet lefújtam lökháritó spray-el, nekem ez vált be a legjobban!
Csináltam néhány képet! -
civicfan
tag
Helló!
Hangszóró szettet keresek, amit a rádió gyári erősítője is meghajt! Ebben a kategóriában most mi a favorit? Én a Blam Relaxra gondoltam, vagy az új Stegek, Audio Sistemek milyenek? -
civicfan
tag
Hello! Létezik olyan, hogy a gyári fejegység tuningolása? Gondolok arra, hogy pl a DAC kicserélése, esetleg usb bemenet! Vagy nekem most egy Dension usb illesztő van a cd-re kötve. Mert hordozható lejátszóról a zene váltása nem kényelmes (hangprocesszor esetén)
Böngészem a netet, és nem találtam jó megoldást, azért gondolom hogy a legkézenfekvőbb lenne a fejegység tuningolása -
civicfan
tag
Helló! Tudja valaki hogy van-e különbség rövid(0,5m) és hosszú(5m) RCA kábel jelminősége között? Előbb utóbb dsp-t veszek, és nem mindegy hová építem be előre vagy a csomagtartóba.
-
civicfan
tag
Helló!
Autót cseréltem, és hát hiányzik a minőségi zene! Kisjel-nagyjel áralakítót tervezek beépíteni, és azt kérdezném, hogy a minőségromlás tekintetében hova építsem be? Közvetlenül a rádió után, vagy a kalaptartóba lévő hangszóró vezetékre? -
civicfan
tag
Helló! Nekem is erősítő bajom van, már mindent kiróbáltam. Ha a levegőben megy az RCA és járó motornál is szól a pattogás a hangszórókból! Földhurok nincs már. Erősítőnek kakukk? Lehet orvosolni?
-
civicfan
tag
Helló! Az MB Quart PVF216 szettet hallotta már valaki szólni? Milyen?
-
civicfan
tag
válasz
Krissz5435 #73352 üzenetére
Nem a hangszóród a hibás, hanem az a 9000 forintos MNC csoda!
-
civicfan
tag
válasz
G@bi90MR #73249 üzenetére
A digitális erősítők nem jók, szinezetlen rideg hangzása kivéve mélynyomó hajtására! Inkább vegyél egy minőségibb használt AB erősítőt! Az a Kicx szett se lehet valami nagy szám az árából itélve. Hátra ne tegyél semmit, egy jó első szett erősítővel támogatva hallható lessz a hátul is, sőt még az utcáról is
A legolcsóbb terméket ne vedd meg, mert rosszabb lessz az eredmény mint a gyári rendszer!
-
civicfan
tag
válasz
Speeedfire #72518 üzenetére
Eddig mivel vált be a rendszered? Én is lecseréltem a régi Alpine-omat UTE-92-re! Azért ragaszkodtam az Alpine-hoz, mert attól tartottam ha mást veszek összekuszálódik az eddig teccetős hangszín! Nem bántam meg!
-
civicfan
tag
Helló! Hasonlított-e már valaki közületek minőségi RCA kábelt (az itt favorizált Hiconra gondolok) és egy házilag épített IC vagy mikrofonkábelt minőségi dugókkal? Dugókkal kapcsolatban a szorítós csatlakozású kontra forrasztásos, kihallatszik a különbség? Állítólag a szorítós jobb.
-
civicfan
tag
Helló, ismeri valaki ezt Scanspeak R1904 [link]
-
civicfan
tag
Helló! Tudja valaki hogy 2. akkunak melyik a jobb választás, és mi a különbség az AGM és a zselés akku között?
-
civicfan
tag
Nekem az ment tönkre MP7 magas, nincs valakinél 1 plusszban!
-
civicfan
tag
Köszi!
-
civicfan
tag
Helló, van a fórumon valaki aki magassugárzót tud javítani?
-
civicfan
tag
A phase linear audiophile valóban high end vagy csak a neve?
-
civicfan
tag
válasz
randras_83 #71982 üzenetére
Előre 13cm fér be! Jófogáson láttam egy Canton pullman 3 utas szettet, 2 magas 2 közép 13cm és 2 mélyközép 20cm. Azt a 20-ast raknám a kalaptartóba.
-
civicfan
tag
Helló, szerintetek egy Audison Lrx2500 érő (hídban 650w) jó mélynyomóhoz. Nyomó rms 600w. Keresek valami jót!
-
civicfan
tag
Hello! Hogy lehet az, hogy ezen az oldalon [link] lévő díjnyertes Honda, ha jobban megnézitek a rendszer összetevőit, egy olcsó Rockford mélynyomóval nyert díjat!
Rockford Fosgate R1S412, itthon huszonezer körül van. -
civicfan
tag
Helló! Kérdezném hogy az Audio System Twister és a Mosconi AS minőségben hangban egyforma?
-
civicfan
tag
Helló, ismeri valaki ezt [link]
Autóban is használják középsugárzóként, és még olcsó is -
civicfan
tag
Ha kell egy jó weboldal, én ezt böngészem [link]
-
civicfan
tag
Helló, volna egy problémám, régóta de már nagyon unom! Indításkor mindíg pukkan egyet a hangszóró, legutóbb akkut cseréltem erősebbre, akkor kisebb lett a pukkanás. Most arra gondoltam, ha teszek a csomagtartóba egy hifi akkut az megoldja a problémát? Később mélyládát is teszek még egy erősítővel, úgyhogy szükségszerű!
-
civicfan
tag
Helló, meg tudja valaki mondani, hogy ezeken a képeken [link] milyen textillel vonják be az A oszlopot?
-
civicfan
tag
Hát én előszőr úgy kezdtem, hogy Amortson bitulapot (2mm) raktam az ajtóra. (nem javaslom a bitulapot) Nem olvadt le, pedig az nyúlósabb mint a butyl! Aztán később a bitura raktam valami noname butyllapot, álítólag Stp silver. Ne aggódj nem olvad le, kb 2mm vastag butyl elég! Ha fejről hajtod a hangszórókat akkor meg bőven!
-
civicfan
tag
-
civicfan
tag
Üdv! Szedánba mekkora mélynyomót érdemes tenni, 25 vagy 30 cm-est! 25cm még nem volt, elég lenne
-
civicfan
tag
Hello!
Sikerült szereznem egy pio p88rs2 fejet, de nehezen boldogulok a menüével: Nincs valakinek meg a kézikönyve magyarúl pdf-ben? -
civicfan
tag
Hello! Szakértők véleményére lennék kíváncsi! Már egy ideje 3utas rendszert építenék, de ami jó az drága. Találtam egy ilyet [link] Vajon jó lehet 2útba, kiváltani a közepet és a magast?
-
civicfan
tag
Az A oszlopomra van beépítve a magas, az egész oszlopot mivel érdemes bevonni? Mert újra csinálom és festeni nem akarom, mert nem a legszebb!
-
civicfan
tag
Na asszem végleg szakítok a mélynyomókkal! Nem tudom sehogy se elhelyezni hogy jó legyen, sedánba.
-
civicfan
tag
Üdv! Nincs valakinek 25mm2 tápkábele kb 2x5m elfekvőben?
-
civicfan
tag
Üdv! Hallott már valaki ilyet [link], vagy hasonlót hangszórókábelnek jó lehet ?
-
civicfan
tag
Üdv! Visszaraktam a Morel Tempo 6-ot, és csodák csodája sokkal kellemesebb a hangja mit korábban amikor aktívban volt. Azt hiszem az aktívozást elfelejtem, és a kísérletezgetést most nagyon így jó
-
civicfan
tag
válasz
Speeedfire #66250 üzenetére
Dejó, akkor belefogok! Sokáig aktívba ment, de az nekem nem annyira természetes, mostanába állítottam vissza passzívba és jobb lett!
-
civicfan
tag
Helló!
Volna egy kérdésem pusztán kíváncsiságból a hangváltókkal kapcsolatban! A meglévő szettem hangváltóját újraépítem jobb alkatrészekből (Bennic, huzalellenálás, stb) jobb lessz vajon a végeredmény? Megéri-e belefogni? -
civicfan
tag
Hello!
Tudja valaki honnan lehet Vandamme kábelt beszerezni? -
civicfan
tag
Morel is beállt az erősítőgyártók sorába
[link]
-
civicfan
tag
Találtam egy cikket [link] Mi a véleményetek, szerintem ez hülyeség
-
civicfan
tag
Üdv!
Autóhifi hangszórót érdemes otthoni hifi ládába tenni? Van valakinek hasonlóról tapasztalata? -
civicfan
tag
Hello!
Valami gáz van a rádióm bekapcsol aztán kikapcsol, és ezt ismétli. Valamit elba... Hangszórót kötöttem be a tartalék erőre és akkor lett a bajSzerintetek mi ment tönkre?
-
civicfan
tag
Üdv!
Hogy lehet az Alpine 9887-essel flac-et, vagy alac-ot lejátszatni, mert ez az ipod felmérgel! A pc nem ismeri fel, hiába az itunes, egy kalap szar az egész, mért kell így megbonyolítani! -
civicfan
tag
Üdv!
Komponens szett erősítőjére érdemes kondit kötni? -
civicfan
tag
Helló! Tudja valaki hogy az A oszlopot mivel érdemes lefújni, 3 utas rendszert építek.
-
civicfan
tag
-
civicfan
tag
Éppen ma készültem el az egész ajtóval, a kiemelő gyűrű maradt utoljára!
Az ajtón már van 1 réteg Amortson (2mm) bitumenlap, én arra tettem még rá ezt a butilt, és a szerelőnyílásokra.
Ma déu. mikor meghallgattam bizonyos zenéken a mély megváltozott, javult. Olyan mélyládaszerű, ráadásúl nem remeg annyira a műanyag kárpit, mint mikor bitumenlap volt a szerelőnyílásokon. -
civicfan
tag
válasz
Sub-ZeRo #60015 üzenetére
Az első erősítőm egy Infinity reference 475, asszem újonnan 45e. Én használtan vettem 25-ért, és azon felül hogy több benne a watt, hangminőségre nulla javulást hozott! Most van 2db 20 éves audison vr-em, és az nekem tökéletesen megfelel. Újkori ára valami 1000-1200 márka volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest