Hirdetés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Google Pixel topik
- Két kinyithatós Oppo is érkezhet idén
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
neverless
tag
Sziasztok.
Egy "szerver" gépet építenék otthonra, ami fizikai méretét tekintve nem túl nagy, illetve elég csendes. Ja, és a legfontosabb, hogy a fogyasztása kicsi. Kellene távolról menedzselés is. (most asus WL500gp v1-es routerem va, ahelyett kellene)
Feladata a következő lenne:
-Routolás, tehát 2 hálókártya és switch segítségével a switchre kötött gépek tudjanak netezni
-FTP szerver, 24h torrent seed, csak hogy a fontosakat említsem.Az oprendszer gui nélküli linux lenne, de nem zárkózom el a win xp től, annak ellenére sem, hogy elég lúzerszagú lenne windows-al. De hát engem inkább az érdekelne, hogy működjön, és nem az, hogy milyen oprendszer van rajta
A következőre konfigra gondoltam:
-J&W MinixATOM 330-GC alaplap lásd itt
-proci az inegrálva van "Built-in latest Intel 45nm ATOM Dual-Core 330 processor"
-2 GBos DDR2 ram (1 ram slot van, és 2GB a max memória
-1 TB-s "green" vinyó (wd, vagy samu)
-gigabites PCI-os hálókari a LAN feléTudom, hogy nem ilyen alaplap kéne, de vagy ilyen lesz, vagy semmilyen. Ennek okát most nem részletezem itt, még OFFtopikként sem.
Mindebből engem a proci érdekelne, mármint hogy bírná e az atom egyrészt a 10 MBps-es letöltést (torrenten, ftp-n), illetve a folyamatos 3.5 MBps-es feltöltést (szintén torrent/ftp). Írhattam volna ezt sok más topikba is, ahol ilyen home szervert, "géproutert" építenek, meg ahol a csendes PC a fő téma, de szerintem itt a helye, mert A proci miatt félek legjobban, hogy bírja e ezt.Elég ez a proci szerintetek? parancssoros linux, guis linux, win xp oprendszer használata mellet?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest