- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
- = Zk = - #30073 üzenetére
Nincs ötletem, sajnos.
Viszont az én 3850-em azt hiszi, hogy még mindig rajta van a Chilla, mert megint csak 24 fokot mutat... gyári Sapphire van rajta. Igaz, hogy a ház jól szellőzik, de ez már sok... illetve kevés
Itt egy kép is:
A CPU-m Brisbane, nem releváns a hőmérséklete. 30 fok van a szobában.
-
válasz
- = Zk = - #30065 üzenetére
Ez az alapszín, ahogy írja is
DirverCleaner-rel leszedted a régi előtte? Maga a CCC változott a 8.6-ban egyáltalán?
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #30048 üzenetére
ezegyszer megfogadtam, hogy hosszútűvú story lesz.... aztán jó be**optam... természetesen csak vicc volt..... csak a blokkért közel 30k-t fizettem, hidd el, nem akarom **rért h*gyért eladni...
szal maradni fog még egy darabig, csak rossz lesz vegetálni hetekig
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #30004 üzenetére
Jé!
Észre sem vettem!
Nem nagyon nézem az ilyesmit. Köcce...
Úgy véltem ki szavaidból, hogy 4870X2-re fáj a fogad. Én még nem tudom, hogy X48 lap legyen, és esetleg CF, vagy 4870X2.Bár nem kéne...
Az azért király, hogy még mindig 70k fölött vannak a 3870X2-esek.Mi lett itt, skacok, varázslóiskola?
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #30008 üzenetére
nekem vicc az, hogy olyan silent ez a táp, hogy a venti nem is megy benne.... játék alatt is néha indul be, de akkor is alig forog, és nem fúj meleget... elég dúrva cucc...
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #30006 üzenetére
nem volt húzva akkor....
este csak meglestem, hogy overdrive-ba, ha felhúzom maxra, akkor bírja-e... bírta, de mondom visszaeszem, mert kipróbálni úgysem tudom, mennyit megy, mivel tovább nem engedi...
Táppal sztem nincs gond, amúgy Antec féle Earthwatts táp, 500W, min 80% (seasonic belső) -
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #29984 üzenetére
Jó ház, ZÁRVA, jó ventikkel, sokkal jobb lenne. Mondjuk egy olyan, amelybe elöl-hátul betehetsz 2-2 Noctua NF-P131200-ast, az 200 m3 levegőt visz át a házadon óránként. Szobahűtésed is lenne. Én most a hátsó SATA csatik tápjára kötöttem rá egy 8cm-es ventit, kellemes hűvöset nyom az asztal alól.
Ember, mégis milyen procit akarsz tennie egy 4870X2 alá, főleg AMD-t!!!
zkiss0: ASUS P5Q (CF kell a francnak). Bagóért adják, főleg Gigához képest, és korszerű, jól tuningolható. Arra gyűjtök én is.
ll-kobe: Kéne még oda 300MHz, ha megy.
Frenk: Futás cserélni!
(Kihajtásról majd gondoskodsz később.) 3GHz-re viszont fel lehet vinni a procidat sztem, amitől kihajtva nem lesz, de már nem is vesztesz sokat. Gondolom, a számla szerinti áron számítják be a régit. Ha nem, akkor asztalra csapás!
-
yakuza.tora
addikt
válasz
- = Zk = - #29998 üzenetére
Hát...kicsi ez a piac ahhoz, hogy rámozduljanak! De ki tudja! Lehet, hogy az AC belevágja a fejszét. Elég innovatív cég!
-
yakuza.tora
addikt
válasz
- = Zk = - #29996 üzenetére
Semmi gond!
Azért ha hosszabb távra tervezel a kártyával, lehet, hogy megérné egy kisebb vizes rendszert összerakni! -
yakuza.tora
addikt
válasz
- = Zk = - #29994 üzenetére
Ne haragudj, de amíg a gari ideje nem jár le, én nem válok meg a gyári hűtőtől.
Az ördög sosem alszik...(a vízhűtés tényleg nem egy olcsó műfaj, de az ilyen agyament időjárásban nagyon hálás tud lenni!
)
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #29822 üzenetére
Ez nem ész kérdése. Az AMD proci technológiája esélytelenné teszi a dolgot. 3870CF VGA tuninggal már nem volt kihajtva 3.3GHz-en sem, míg alapon pont elég volt 3.2GHz. AMD hátrányát és a 48xx-ek számítási képességeit figyelembe véve min. 3.5GHz-en kéne járniuk a magoknak egy X2-ben vagy egy Phenomban (mert 4 magot rendesen támogató játék nincs, legföljebb az AC, ami meg sztem nem az), vagy persze egy 1900-asnál nagyobb felbontású monitort kell beszerezni.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #29815 üzenetére
Több gpu-s rendszerek csak DMarkokban jók. De az Intel procit nem bánnád meg, főleg, hogy 3GHz-en még az is vsz. kevés a 48xx-ekhez.
Játékokban akkor van változás, ha a játék nem képes olyan magas és annyi szűrőt alkalmazni, mint ami a VGA kihajtásához kell, Akkor természetesen nyersz egy gyorsabb procival, nem keveset. -
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29817 üzenetére
Nézd, az én eredményem jóval a tiéd alatt van. Legalább is 3Dmark értelemben.
Én kibékülnék a te pontszámaiddal.
Ahogy látom te sem vagy biztos a phenom érkezésében....
De becsülöm a kitartásod....Ma filmeztél?
-
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29815 üzenetére
Sztem jó ez így ahogy van. Nem érdemes cserélned. De majd ha eljön az idő (mert hát fejlődünk), akkor gondold át. Ha addig nem jönne ki a Phenom.
Félek nem fog.... -
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29806 üzenetére
Üdv bátyja
Tegnap utánanéztem egy két tesztnek. Nem annyira rossz ám a tiéd...
Viszont láttam egy agyontuningolt konfigot szimpla 3870-VGA-val, ami ugyan ilyen pontszámot hozott. -
FeRRaR1
őstag
válasz
- = Zk = - #29747 üzenetére
Nah visszatértem immáron Vista Sp 1 el
LogOutomba kukkants be és ott látod az infókat a VGA hűtésemet illetőleg
-
Jon Mathias
senior tag
válasz
- = Zk = - #29755 üzenetére
Nekünk sem jobb a 2dik gpu be se kapcs! ugyan ez a konfig van havernak (majdnem)
-
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29752 üzenetére
Szerintem itt nézz körül....
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #29752 üzenetére
3D06 topic?
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #29745 üzenetére
48xx karikhoz legföljebb 1900-as felbontás fölött lesz elég egy AMD proci (főleg, mivel minden szűrőt a játékok többsége nem tudja alkalmazni), főleg egy játékokban 2 magosnak számító Phenom. De ezt már mondtam.
Amíg nem jön ki egy jó játék, nekem OK lesz a 3870.
(Na persze.
)
-
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29749 üzenetére
Hát testvérem...
Láttam jobb eredményt is, főleg ha azt nézzük milyen karid van. De én örülnék ennek az eredménynek..... -
FeRRaR1
őstag
válasz
- = Zk = - #29745 üzenetére
Hogy bántanánk, nekem is csak Amd volt ez között meg a 266 MMX v milyen intelem között!
Meg játékok közbe amúgy is a VGA kapja a nagyobbat még alap 3D m ba a CPU ú h jó ez....
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #29742 üzenetére
Hű, de gyenge!
Mondjuk ilyen procival...
-
válasz
- = Zk = - #29651 üzenetére
Nekem nincs gondom a driver-ekkel ATI fronton. Én inkább az nV kártyáimnál küzdöttem a driver-rel. Legnagyobb baja a tv-out kezelése és a Purevideo nehézkes szóra bírása volt, de volt, hogy már annyira régi és bugos volt a driver és az új még sehol, hogy azért untam meg...
-
AtiGef
senior tag
válasz
- = Zk = - #29649 üzenetére
Így van
Szerencsére még a 3850-es is elég az 1280-as felbontáshoz. Szerintem még ezek az X2 procik ki bírnak egy kis időt.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
- = Zk = - #29639 üzenetére
Sztem eltévesztetted a házszámot(miattam ne csinálj semmit)
-
V1d0N
csendes tag
válasz
- = Zk = - #29636 üzenetére
Csináld azt, hogy beteszed a CD-t amit kaptál a kártyához és amikor kiírja, hogy express vagy egyéni telepítés nyomj rá az egyénire. Ott az Avivo-t és a Catalyst Control Centert pipáld ki (2 másik is kilesz pipál, de azokat nem lehet kikapcsolni) és tedd fel. Indítsd újra a gépet és működni fog.
-
szitaati
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29633 üzenetére
Szerintem ez ugyan az, ami V1don kollegával volt, kb 2-3-hsz-al elébb.
-
tothl
addikt
válasz
- = Zk = - #29537 üzenetére
A másik 512 Megát nyugodtan elfelejtheted. Szinkronbna használja őket a rendszer, tehát a legkisebb karid memóriamérete az, ami a progik rendelkezésére áll. A CF értelme nem a RAMbővítés.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #29539 üzenetére
Tesztben, az eredményből. Egyébként csak az AI-t kell kikapcsolni tudtommal, hogy biztsan működjön. Ha lekapcsolod a CF-t, akkor 1 GPU-val megy és 512MB-tal, ha bekapcsolod, és több az eredmény, akkor biztosan megy mindkettő. Kivéve nem támogatott játékokban.
Ha rosszul rémlik, majd egy X2 tulaj kijavít. -
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #29537 üzenetére
Nem látja, de műxik. Elméletileg, ha jól állítottad be.
CF-re ez egy jó tesztnek tűnik (még ha 4850-ekkel készült is).
-
- = Zk = -
félisten
válasz
- = Zk = - #29419 üzenetére
Téves riasztás
probléma megoldva......sry mki!!
tesztelés holnapra....
jo8 all!
-
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29320 üzenetére
Most ez jó rész volt..
Azért furi hogy senki nem gyárt hozzá spéci hűtést.... Csak egy ötlet. Én kipróbáltam hogy aláraktam közvetlen egy halk 8cm-est a szájához és majd 10°c-al hidegebb lett. -
Mike 32
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29318 üzenetére
Bocsi de még nem írtam át 2 napos az új cucc
Igen abbólMSI 256/256 os
-
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29313 üzenetére
Bassz... de jó hogy szólsz....
-
Raki
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29310 üzenetére
am szted most ezért a 80 K-ért kaohatnék sokkal jobb karit ha várnék 1-2 hetet? mert utálok ilyenkor már várni ezt csinálom 3 hónapja
-
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29308 üzenetére
Látom a hűtéseddel nem vagy naon kibékülve. Erre nem gyárt a Chilla v valaki más tuti hűtőt?
Raki
A FeRRaRa1 nagyon jól írta. Én is várnék a VGA cserével. De a te dolgod ha így be van sózva a hátsód... -
Raki
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29308 üzenetére
thx
-
Raki
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29295 üzenetére
cool!
nah mivan a dobozában leírnád ?
és mennyi pontot hozott a 3d mark 06-ban?
jah és mennyiért vetted?
xd
Sapphire x2-t most 76-ért dobják utánad... -
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #29286 üzenetére
Cső P!
Tuti, mert eddig így volt. Miért lenne most másképp.
Mindenesetre ez a teszt naon nem tetszik......
Jó lenne már látni egy hivatalos tesztet a 48xx-ről. Meg egy jó drivert is.... -
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #29282 üzenetére
Addig javaslom neked (meg másnak is) megtekinteni ezt a cikket (különös tekintettel az X2-höz viszonyított teljesítményre), mert míg a mi "újságíróink" lefordítgatják a világban megjelent cikkeket, addig Guru3D-n már konkrét teszt is van, így máris tudunk viszonyítani. Aki akar, az persze reménykedjen a tuti ATI driverben, de a 4870 várható 8800GT+20% teljesítménye megint középkategóriának tűnik. Reméljük, az ára is oda kerül.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
- = Zk = - #29280 üzenetére
A 480 Sp volt a pletyka mert 800 lesz benne!
256 bites GDDR 5 ös rammal a HD 4870 en 3,6-4 Ghz közötti órajelen!
2x annyi textúrázó egységgel
Ezek szinte biztosak...
Ill jöv héten már lesznek hivatalos tesztek is remélem...
8.6 jöhetne már arra várok Win re install miatt
-
FeRRaR1
őstag
válasz
- = Zk = - #29277 üzenetére
Majd mindjárt fel mutatja a Hd 4870 et
-
Bali27
addikt
válasz
- = Zk = - #29273 üzenetére
Igen udom.. Katt777 oldalán
Meg guru3Dn is fent van.. Én a véglegesröl érdeklödtem de akkor ezek szerint még nem adták ki.
Sztem az NV nem engedi h foglalkozzanak a 10.1 el.. Pedig elvileg amit olvastam a 10.1 röl sokkal gördülékenyebb, gyorsabb, és részletgazdagabb lehetne az adott játék 10.1 el mint 10el..(részletgazdagabb azér mert optimaéizáltabb az egész) -
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #29192 üzenetére
-
TTomax
félisten
válasz
- = Zk = - #29105 üzenetére
Igen ez XP alá van persze,SP2/SP3 patchert raktam a csomagba meg egy okosítás textet,ha valami nem világos várom a kérdéseket
Tessék,használjátok egészséggel...
Mod elnézést az UW-s tárhelyemen megint nem megy az FTP. -
TTomax
félisten
válasz
- = Zk = - #29098 üzenetére
Ez a kedvenc skinem cha-ninja,mivel nem szeretem a skinezö progikat, uxtheme patch után simán használható az msstyle.Nem lassítja a rendszert lévén hogy nem fut progi a háttérben.Ha érdekel akkor felrakom neked a táramba az msstyle-t.Uxtheme patchert meg keresünk neked mert az oprendszer függö
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #29046 üzenetére
én inkább vizet dobok rá, aztán csókolom
egyébként sikerült normális ventiprofilt csinálni, uh. most rendben van a hűtése... már csak egy gondom van, hogyha adok feszt a procinak, és úgy húzom, akkor 3dmark alatt nem kékhalálozik, hanem elcsikozódik a kép, és újraindul... lehet a táp miatt? ha alapfeszen húzom a procit, akkor nem csinál ilyeneket
Ha leszedem a hűtőjét majd, kb hány wattot nyerhetek vele? mert a pumpa, és a radikhoz tartozó ventik is külön áramforrásról működnek, vagyis nem a tápot terhelik! -
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #29068 üzenetére
Hamarabb kapsz olcsó QX9750-et, mint erős Phenomot!
zozoz1: Ja, kamu tesztekkel már tele van a net.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #29042 üzenetére
GPU Caps Viewer, mint írtam. Az terheli a GPU-t, nem a játékok. 800x800 8XAA Fur Rendering. Tegnap pont erről volt szó. Ezzel megtudod, meddig hevül a karid.
HGL: Hellgate: London. Te magad írtad.Amúgy ebben hogy lehet a csúnya rémet legyakni? Még az elején voltam, de mindig lepusztított, amikor átmentem azon a kapun, hogy megküzdjek vele. Alig sebződik, totál szívás. Küldheted pü. is, hogy ne offoljunk.
Bluegene: Az, hogy mi érzékelhető (1280-ban nem sok, főleg, ha amúgy messze 25 FPS fölött megy egy játék) egy dolog, a kihajtás meg egy másik.
-
Andrew_31
Modder
válasz
- = Zk = - #28945 üzenetére
Szerzzel nekem 1DB-ot és a hűtő a tied.
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #28938 üzenetére
igen, némileg a link segített... a min. és max hőfokot megadom, az ok, de a lépcsőzetes emelésre már b*szik..... szal kétféle fordulaton megy, 3d-s, meg 2d-s.... ideiglenesen megteszi, sztem 1 hét és ittlesz a blokk rá, aztán akkor nyasgem!
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #28933 üzenetére
Csal az, nem érzékeny. Pü megy (de miért nem keresnek néhányan...
) Vmilyen játékvezérlővel talán jobb, de bill.-tel halál.
Na én megyek, mert kezd behalni a netem... Jóccakát mindenkinek! Remélem, megoldódik az X2 hűtés.
-
TTomax
félisten
válasz
- = Zk = - #28933 üzenetére
Nekem is mindig le van bontva a kocsim eleje a végére ha beérek ...
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #28928 üzenetére
hát nálam is hasonló a szitu... csak annyi kül, hogy én egyszerűen nem bírom vezérelni...
beállítottam rivatunerbe hogy 20 foknál kapcsoljon 35%-ot, 40-nél már 45%... de meg se moccan, hiába csinálom 2, vagy 3D-s profilnál is ugyanazt... -
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #28924 üzenetére
X2-nél tényleg nem lehet GPU-t választani? De ha a hűvösebbet méri, akkor 5°C-kal lejjebb kell venni a határértékeket, mert azt is lehet állítani, nem csak a venti fordulatszámát.
szerk.: RivaTuner Main ablakban ott a GPU két monitor lehetőséggel. Elméletileg 2 GPU-nál 2-nek kéne lenni, de nem tudom, mert X2-m nem volt. Kattints a lefelé mutató nyílra, és meglátod, mi van még ott. (Nem a Customize mellettire, hanem a VGA azonosítónál, fölötte.)
CF-ben látta a magokat külön, csak sajna 2 venti is volt hozzájuk, így mindig csak a kiválasztottat vezérelte. -
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #28317 üzenetére
Tápokat túlbiztosításra adják meg, egyébként 550 túlzás. 1 db 3870-nek ajánlanak 450W-os tápot, CF-höz/C2-höz meg 550-est. Nyilván gondolva arra, ha sok fogyasztó van a gépben, meg arra is, hogy a user-ek 90%-a teljesítmény, és nem hatásfok, áramerősségek, stb. alapján vesz tápot, és a 450W felettiek közül sok már nem 14-15A-es, meg 60-70% hatásfokú.
Amúgy tényleg nem hülyék, gondolnak arra is, hogy ha valami őrült telepakolja a gépét minden szarral a VGA mellett, és nem indul el neki a megadott táppal, akkor komoly kártérítést fizettethet velük. Szóval a gyártó által megadott táp az, amivel minden körülmények között menni kell a VGA-nak. A 3870-re pl. 30A-t ajánl a 12V-os ágon, de szépen megy 18A-rel, viszont nem kockáztatnék meg egy kisebb tápot 14A-es tápellátással.
Furkoo: Belinkeltem többször is (TPU), leírásomat ismered. Muszáj lesz cserélni, mert 3850-nel és 3870-nel is bejött mindenkinek a powerplay nélküli (és 3870 esetében pl. tuningolhatatlan) bios. Vsz. simán WinFlash-sel menni fog, csak mint írtam is, ha lefagyni látszik a géped, nehogy reseteld!!! Pár perc a frissítés, és kiírja, hogy OK, újraindíthatod a gépet. Drivereket jó teljesen lepucolni előtte.
-
raziel01
veterán
válasz
- = Zk = - #28317 üzenetére
Aki noname tápot használ meg is érdemli, ha szétég a konfigja.
"szerk:az én Enermaxom 535W-os.simán eldöcögtet,3 vinyót,2 tuningolt ramot,1 radeon X2-t,és 1 felpöckölt Black Edition procit)"
Egy Corsair VX 450 is simán elbírná a konfigodat.
2 tuningolt RAM fogyaszt kb 10-15W-ot. 3 vinyó meg 30W.Tehát a lényeg az, hogy márkás tápból kisebb is elég.
-
Facek
csendes tag
válasz
- = Zk = - #28264 üzenetére
úgy látszik tényleg jó ez az iceq hűtés =) bár mondjuk nem is egy kategória a kettő... a tied 2 magos
nekem játék közbe se megy 65 fölé -
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #28198 üzenetére
aviban...(2*25rész....2*4,07GB)? Érdekelne
Az ATI jó uton jár hardveresen. Abban már megelőzte az Nv-t. Azt furcsállom, hogy igen komoly programozó gárdája van, és nem tudnak kidobni egy jó szofvert.
Lehet hogy specifikus szoftver kellene minden karihoz.Napsugaras jóéccakát.
Holnap nem kell gályáznod mert esőt mond..lesz víz nélküled is..
-
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #28196 üzenetére
Ezt hol olvastad hogy az ATi jobb uton halad e téren,mint az nV?
PH-n belül hol?az első-két évad milyen formátumban van meg?
-
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #28194 üzenetére
Úgy valahogy..
Az a borzasztó ebben a CF-ben, hogy eddig még embert nem hallottam, akinek jól működött volna. Nekünk sem ment. Pedig van benne fantázia, de most csal szívás, és hajhullás. Nem sok értelme. Pedig csak a jó szoftveren múlna. De ebben az ATI sajnos sosem jeleskedett...
Ma lemaradtam a filmről....
-
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #28186 üzenetére
Csőőő!! Te kis igénytelen.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #28166 üzenetére
CF egy nagy marketingkamu. Jó esetben 4 GPU-val kapod 1 GPU dupláját. Biztosan erőltetik majd, és ahogy nézem pár játékot már direkt belassítanak 1 GPU-ra (máskülönben nem hiszem, hogy GoW full grafikája annyira szaggatna DX9-ben - 10-ben meg el sem indul -, ráadásul iszonyat randa). Ja, és régebbi játékokban (de sok maiban is) aztán totál értelmetlen.
De 3DMark06 kihasználja megfelelő procival, ami default beállításhoz (CFX) nincs, ha éppen csúcsokat akarsz döngetni, és nem tudod hová tenni a nagy rakás pénzedet. -
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #28063 üzenetére
Minek?
CCC-ben ott van minden. Legegyszerűbb 1xű üzemmódba kapcsolni, aztán megjelenítő beállítás, 2 monitort függetlenre (ekkor a 2.-on csak háttered lesz), 2. monitort full képernyőre állítani, onnantól kezdve Minden video-jel teljes képernyőre kerül a 2. monitoron, akár TV az, akár monitor, akármilyen lejátszó szoftvert használsz, és még a TV tuner képe is, ha van. -
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #28059 üzenetére
Mit kaptál?
Theater mode nem mond semmit?Azt hittem, hülyéskedsz.
Az teszi fullba a videojelet 2. monitorra, és amihez nV kariknál pl. külön segédprogram kell. Nemrég egy nV-snak magyaráztam, az keresgélt mindenféle segédprogramot, kapcsolót, eszközbeállítást, és nem akarta elhinni, hogy csak pár kattintás kell.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #28054 üzenetére
Üzemmód az, te!
-
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #27989 üzenetére
Na megyek, megfürdök a Nilusban és fexem....
Napsugaras jó éjszakát....D@n!
Én úgy tudom, hogy ha frissebb bios van fent mint amit ráakarsz tólni, akkor csinálja ezt. Nekem ugyan nem csinálja a HIS biossal, de ezt hallottam -
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #27985 üzenetére
Budafok? Azért járunk gyurmázni folyton a slozira? Na szép.....
Mint a Nilus vize.....Foglalt nekem műkszik....
-
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #27981 üzenetére
Miért kell azoknak vizet adni?
D@n! Tudom, de hála az égnek, a HIS biosaival nem csinálja ezt.
Marad a floppyVárj csak, a legújabbat? Úgy tudom visszafele nem műkszik. Frissebbet feltol. Nem?
-
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #27938 üzenetére
Naná, micsoda beszéd
D@n!
Milyen progival húzták meg annyira? HIS 3870 iceQ3 van nekem. 900-at lazán veri, úgy hogy a bios szerint csak 1.3volt a magfesz. 900Mhz stabil játékban és 3Dmark-ban is. Megszeretném húzni a felső plafont, mit bír. De a CCC csak 900-at maximál.... -
Đ@n!
tag
válasz
- = Zk = - #27934 üzenetére
De-de igazad van
az még 1 pár év
-
Đ@n!
tag
válasz
- = Zk = - #27932 üzenetére
"nahát ugyebár eztmég megkell élni...lehet kibaszok a bankkal és meghalok futamidő vége előtt
"
Fúú ezen a soron mekkorát röhögtem a bnőmmel
-
Đ@n!
tag
válasz
- = Zk = - #27930 üzenetére
60 hónap múlva fog érni kb 30k-t
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #27923 üzenetére
CFX amúgy is szar, mint ez a PH tesztből látszik, pedig csak olyan progikkal tesztelik amelyek tudják. Annál már csak a tri- és quad-SLI rosszabb.
Sztem akkor is E8400.Mire ahelyett 4 magos kell, megfizethetők lesznek a 9xxx procik is. 9300-ast láttam már amúgy 58k körül.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #27910 üzenetére
Basszus, ma du. meséltem el utoljára.
De sebaj, úgyis filmet nézek.
Minél nagyobb igénybevételnek teszed ki a VGA-t (pl. 1680x1050, 8(16)XAA, 16XAF és VSync), annál többet kell számolnia, így visszalassul a procihoz. 3870CF-nél pont 3.2GHz-en volt pariban az X2-vel, VGA tuninggal már 3.4GHz kell. És hiába megy 4.5 GHz-en egy Intel a rendszerben, mert a 3D teljesítmény nem lesz jobb, mivel a VGA a fenti beállításokkal ki van hajtva.
A gond az, ha kisebb felbontású a monitorod (akkor már 3.5GHz fölött kell proci), valamint, hogy a legtöbb játék nem tud minden szűrőt alkalmazni, még kényszerített módban sem, amitől megint egyre gyorsabb proci kell. Viszont "szerencsés" esetbe na játék nem kezeli a 2. GPU-t, akkor bőven elég akár 3GHz is.Akkor egy ilyen alap, mint az enyém, pont jó lesz neked. 4 magos felejtsd el, egy sem megy annyit, amennyit kéne hétköznapi tuninggal.
-
Đ@n!
tag
válasz
- = Zk = - #27916 üzenetére
Ott még limites a karid az AMD proci miat sokkal több FPS-ed lenne vmi bikább CPU-val
-
Đ@n!
tag
válasz
- = Zk = - #27910 üzenetére
'1600 felett és magas szűrőkkel jó"
1600*1200 8*AA 16*AF -re gondolt a kolléga
És nem az a legnagyobb a legnagyobb most a Q9650 asszem ami nem extre proci még de az ára csillagos ég
-
Đ@n!
tag
válasz
- = Zk = - #27904 üzenetére
Phenomot ne vegyél még a Hd3870-et sem hajtja ki rendesen
am elég lenne neked egy E8400 4,5GHz-n -
Đ@n!
tag
válasz
- = Zk = - #27900 üzenetére
am ha nem haragszol meg neked inkább vmi erősebb CPU kéne h kihajtsd a karikat tesztemaszt Intel
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #27894 üzenetére
Hát, ez az X2 (v. a CF). Használd a CCC-t (én is azt teszem). Egészséges mértékben azzal is lehet tuningolni, ami azzal nem OK, az valahol játékban is el fog akadni. Vagy bios-mod.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #27887 üzenetére
RivaTuner kikapcsolja az ATI energiavezérlést, ha aktiválod a low level overclocking-ot, és a VGA-d 3D feszültségen marad. Aztán jönnek az ilyen "idle módban 74˘C a kártyám!" felkiáltások.
Ezért célszerű csak hűtésre használni.
FeRRaR1:No compressor. No air. No Water. No thing. Csak a ház. Persze van olyan típus (terv), amelyben van hely 10 jégakkunak.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #27881 üzenetére
Kell is a RivaTuner, hogy melegedjen a kari (nem vált vissza 2D módba a feszültséget is lejjebb kapcsolva).
-
Đ@n!
tag
válasz
- = Zk = - #27877 üzenetére
Neked az X2-őd mit visz tunningba?
-
Đ@n!
tag
válasz
- = Zk = - #27874 üzenetére
diódára sztem ramsüni ..
oda arra nagy 200>mikronos förtelemre meg egy p1-es hűtőt egy kicsit faragva
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #27871 üzenetére
Skacok, venni kell egy rúd rezet, aztán kicsiszolni/marni a megfelelő formát. Vagy megcsináltatni szakemberrel. Lehetőleg olyannal, aki ért a fémmegmunkáláshoz.
-
Đ@n!
tag
válasz
- = Zk = - #27871 üzenetére
érdekel
a pciexpanderre meg vmit ki lehet találni nem?
-
Đ@n!
tag
válasz
- = Zk = - #27867 üzenetére
X2-re rámegy 2 zalman Vf900?
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #27839 üzenetére
Úgy értem, hogy amióta a kari létezik, az infók fent vannak a neten, de nem haragszom, csak értetlenkedem. Egyébként szinte minden X2 tulaj ezzel kezdi, ezért a topicban is soxor szerepelt. Nem várható el, hogy átnyálazz mindent, de rákeresni is lehet. Persze, ha nem sejted, hogy ilyen gond lehet, nem keresel rá, ahogy mások sem.
Azért adnak egyébként 2x6 pint, hogy ne tuningolj, mert meleg a kari. Az ugyanis a 8-pines értelme (nagyobb áram). ASUS X2 TOP-hoz vajon 6+8 pines átalakítót adnak?
Tápod CF, és nem X2, az én Chieftec-emen is ilyen van (és pl. Galaxy 8800GT-hez pont jó). Ha megnézed a neten, vannak direkt 2 GPU-s karikat támogató tápok, akár 2 db 6-8 pines VGA csatival multiGPU-s rendszerekhez (Quad SLI, ami ugye 2 GX2, vagy X2 CD). -
Đ@n!
tag
válasz
- = Zk = - #27839 üzenetére
overdrive kb ennyi sztem
-
Đ@n!
tag
válasz
- = Zk = - #27836 üzenetére
az jó kérdés h mért nem adnak nyóc
pineset hozzá de sztem az Ati tool is elég jó hozzá vagy a rivatuner
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #27836 üzenetére
X2 tulajok nem olvassák a kártyáik leírását?
-
Đ@n!
tag
válasz
- = Zk = - #27834 üzenetére
Mert nem dugtad rá a 8 pines tápcsatit csak a 6pinest
hülye ez a progi ugyanez volt a HD2900Pronál is nekem... mert csak 6+6pint dugtam neki be nem 8+6-ot...
-
paleinho
senior tag
válasz
- = Zk = - #27801 üzenetére
más gyártók ugyanojan gpu-val szerelt kártyái simán mennek együtt, illetve 3850 is megy a 3870-el közösen, gyakorlatilag ua a gpu csak más órajelen, kezdetekben volt aki próbálta is
itt egy CF táblázat -
illusiON
őstag
válasz
- = Zk = - #27801 üzenetére
ez így is van tudtommal, kivéve hybrideknél mikor integr. chip mellé kapcsolódik még egy külső vga
egy előbbi kérdés meg az volt hogy a 2 kari legyen-e ugyanolyan, de ott gyártóra lett rákérdezve pl zafir meg asus 3870 összemegy-e na arra nem tudok válaszolni de gondolom összemennek mi akadálya lenne
-
zozoz1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #27700 üzenetére
Napsugaras jó éjszakát....
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #27692 üzenetére
Vista x64-en 3D06 és Vantage. Másra még nem volt időm. De az ott tapasztaltak játékoknál is szoktak jönni, ha csak nincs valami driver hiba. Remélem, megnyugtattalak...
Nézd, ez egy full-os driver, míg a sima 8.6 megint csak szimpla lesz, szóval sztem megéri befőzni és eltenni rosszabb időkre.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #27690 üzenetére
Mivel ott volt...
-
Bali27
addikt
válasz
- = Zk = - #27655 üzenetére
Igen történt.. haverommal sörötem eggyet..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- Napelem
- OLED monitor topik
- EAFC 25
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI Gaming X Trio 3060
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest