Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #38422 üzenetére
2: Én sokat tömörítek DivX-be, bekapcsolva a többszálúsítást. És baromira nem mindegy, hogy mennyi idő, meg hogy elmegy-e a háttérben, játék és egyéb mellett.
3: Ne fárassz a TDP-vel, mert más a számítása a két cégnél, ha tetszik, ha nem. Ezért létezik olyan fogalom az AMD-nél, hogy ACP, ami az intel-féle TDP, AMD-ítve (ACP<TDP).
5: P45 meg az óriási funkciói... hát hogyne. Köze nem volt ahhoz, hogy 3.85GHz-nél megállt a tudomány és nem voltál képes beletörődni
Meg a RAM csere sem azért kellett, véletlenül sem...
6: Egyrészt nem mondtam hogy jobb volna a Phenom x4 bármilyen C2Q-tól. Másrészt ha nem tűnt volna fel, a két legolcsóbb 4magos közt 10K különbség van, ami kompenzál. Az én Phenomom, még a te 8400-adnál is olcsóbb, pedig hát "állítólag" az ár/teljesítmény bajnok, aztán mégsem mindenütt...
7: Hihetetlen hülyeséget írtál ide. Ugyanis annak aztán vajmi kevés köze van a CPU gyengeségéhez vagy erősségéhez, hogy éppen felteszem az AA-t vagy sem. Legfeljebb kevésbé leszek VGA által limitálva.
8. Igen, tudom hogy még mindig van tartalék a gépemben, igen
És a profitálnak már nagyon is jó dolog, mert van ahol bizony nagyon sokat profitálnak.
9. Obliviont most tudod úgy futtatni. Ennek az ég világon semmi köze ahhoz, hogy intel e8400 van a gépedben a 6000+ helyett, hanem csak ahhoz, hogy 3870 helyett 4870-ed van. Az Oblivion ugyanis még az egymagos Sempronomon is jól fut a 3870-nel
Ha véletlenül ez is hihetetlen volna, itt a bizonyíték rá: [link]
Azaz a 6000+-on ugyanolyan jól menne.
=====================================================Clear Sky valóban egy magot használ. Egyébként ez egy szegénységi bizonyítvány a fejlesztőknek. Undercovert nem tudom, de tőlem használjon nyugodtan egyet. Az megintcsak ugyanaz a fejlesztőknek.
Amúgy egy óriási mellébeszélés, amit csinálsz, ráadásul elég gyakran...
Befejeztem. -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #38400 üzenetére
"....C2D-nek jobb az energiagazdálkodása..."
Ha a Phenomhoz hasonlítod, akkor igaz. Egyébként már a C1E-t is támogatják a CnQ mellett az X2 és Phenom CPU-k, az újabb lapokban.
"...ugyanakkor erősebb..."
Na ja... már ahol, de mint láttuk az előbb is, nem mindenhol."kevesebbet fogyaszt (csak komoly tuninggal éri el egy Phenomét)"
Nem vitatom, de szerintem ez kb. ugyanaz, mint az első, nem?
"nincsenek olyan idióta hibái, amelyektől AMD chipsettel sosem tudtam megszabadulni..."
ezekre a hibákra emlékszem, s bármilyen meglepő én nem találkoztam velük az 5db AM2(+)-es lapom mellett. De hogy hogyan lehet ugyanazért az MSI-t is meg az AMD-t is okolni az számomra rejtély...
"csak amikor visszatértem Intel platformra, hát, én nem látom hátrányát az Intelnek"
Ez a 8400-as alatt az első intel lapod? Ha nem, akkor miért is kellett cserélni? Ja hogy memóriát is kellett cserélni, mert különben nem ment a tuning?
"És akkor Quaddal még nem is hasonlítottam össze a Phenomot, amivel kéne."
Ez a kedvencem.."Hol van itt hátrány?"
9550 [link] - 36.8K
E8400 [link] - 41.2K
9950 BE [link] - 44.6K
Q6600 [link]- 45.3K
Q9400 [link] - 63.5K
El kell magyaráznom még, hogy hol a hátrány?"Nem, nem használják ki. Egy részük használ a + magok kapacitásából valamennyit PhysX-re, némelyik még többre is. "
De, de bizony profitálnak a 3. és 4. magból. És ha szabad érdeklődnöm az E8400-nál mi számítja ezt: "Egy részük használ a + magok kapacitásából valamennyit PhysX-re, némelyik még többre is" úgy komolyan érdekelne...
"De az összes fenti játék maximum grafikával fut az alap órajeles E8400-on. Miért kéne Phenom?"
Most szerintem ülj le, mert sokkoló lesz, amit írok:De az összes fenti játék maximum grafikával fut az alap órajeles Phenom 9550-en. Miért kéne E8400?
Igyekeztem minden részre reagálni, feltett kérdésekre, stb... szeretném ha hasonlóképpen járnál el.
MOD:
"Egy nagy rakás régi játékkal játszom, és fogok még sokáig, amelyek még 2 magot sem használnak, bizony 1 mag órajele a lényeges, nem az, hogy mit tud +2-3, mindössze néhány játékban, amelyeknek a nagy része csak azért "játék", mert valaki annak nevezi azokat."
És ezek a játékok szaggattak a 6000+-on?
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #38402 üzenetére
de én értem..te írtad rosszul..
és a véletlen hiba mutatja a frankót..
WesTM: én folyamatosan a lényegről csacsogok, csak kevesen értik..
HolyFire: persze hogy van..de nem lenne jobb megvárni a W7-et? ha már ennyit elköltesz oprendszerre.. és a Win7-jobb lesz mint a vista..sőt.. egy jól megcsinált vista lesz..
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #38397 üzenetére
nalátod te is a régebbi technológiájú Ferrarit választanád..azaz ebben a példában az AMD-t..
bölcs döntés..
ahogy én látom ecceri módban, amd-éknek ki kell heverni az ati megvételét..ennyi..ezért van az intelnek némi előnye de ott is csak időben, mert ők egy új technológiával mutatnak jobb teljesítményt ami ugye nem nehéz..
a hd4850-es is sokkal jobb mint a hd 3850-es pedig elvileg ugyanaz a széria..(8-as) csak a 4-es modernebb..én inkább azon morfoznék intel helyében, hogy mi lesz ha az ati elkezdi az amd procikra hangolni a vga-it..és fordítva..
és ugye közben meg kezd eluralkodni a rettegés a 45nm-es amd-k miatt..ami ugye nagyon helyes és érthető is..épp ideje hogy helyreálljon a rend az erőben..
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #38397 üzenetére
"Amely alkalmazásban meg a 4 magra szükség lehet a számítási igény miatt, max pár perccel kell többet várnom. Szóval gyakorlatilag semmi előnye a Phenomnak egy E8-assal szemben."
Ehhez hasonlóan akkor én a következő dumát fogom mondani innentől:
Az hogy nekem 5 FPS-sel vagy éppen 10-zel egy 50-es vagy 100-as számnál több van-e vagy kevesebb kegyetlen mindegy. És hogy éppen 80%-ra "hajtja ki" a VGA-t vagy 95%-ra az szintén kegyetlen mindegy, mert amúgy sem FPS counterrel szoktam játszogatni.
És bizony van előnye az E8-assal szemben, minden egyéb helyen. Csak hát erről szeretnek az intel tulajok megfeledkezni.
"Mire mész azzal, hogy a Vantage kihasználja mind a 4 CPU-magot a VGA kihajtására? Egyetlen játék sem teszi."
Call Of Duty 4, Call Of Duty 5, Supreme Commander + Forged Alliance, Test Drive Unlimited, Doom III, Far Cry II, Assassins Creed, Unreal Tournament III, Quake IV, Race Driver GRID
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, ami biztosan kihasznál 2-nél több magot.
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #38393 üzenetére
Köszi mester!!!
Kicsit elkeserített az a sok tiers, mert kicsit eldurvultak a kommentekkel. Egy új oldaladat kezdem megismerni.
Hát jól megjártam velük. Tök idegesítő hogy nem lehet velük mit csinálni. De én így fogom használni ha roma kereket vetnek akkor is. Ők meg hagyjanak mindent úgy ahogy volt. Aztán tömjék a fórumokat.
Köszönöm, megnyugodtam, és megvígasztalódtam, hogy nem egyéni eset volt.
TomBoy1986: Ebben nagyon is igazad van! -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #38391 üzenetére
Bocs, de ezt én most nem értem... Ott a végén a mondatod. Emlékeim szerint két helyen mértük össze, Vantageban és Cinebenchben, mert így ~250km-ről kb. erre van lehetőség, s fordított eredményre emlékeztem. Aztán felnéztem az oldaladra, s megnéztem, hogy jól emlékszem-e a Vantaget tekintve, s az az igazság, hogy jól...
Vantageban laza 1000ponttal kaptam többet a CPU-ra, mint te a 3.85GHz-es 8400-ra. Azaz, kb. úgy teljesített benne a 8400-as, mint egy 2400MHz-es Phenom.
Plusz jelenleg laza 5K-val olcsóbb az enyém: [link] [link]
Amúgy nem célom vitázni nagyon, ezért nem is szoktam az ilyenekre mindig reagálni, de most úgy olyan furcsa volt a dolog...
WesTM:
Igazából ár tekintetében sem lesznek ott, mint az i7-ek, mert azokhoz a legolcsóbb lap kerül jelenleg 40K-ba, a csúcsért meg több mint 100K-t kell fizetni, míg a legdrágább AMD-s lap 50K alatt van most
Na erre varj gombot...
És addig amíg nem rabolva szerzi az ember a CPU-kat, addig bizony fontos, hogy mennyibe is kerülnek a dolgok
Ja, meg még azt odaszúrom, hogy az egy évvel ezelőtt 20K-ért vásárolt K9A2 CF-em is Phenom II kompatibilis
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #38391 üzenetére
Mindkét oldalnak igaza van. Az amd egy kisebb cég, az intel egy óriási multi stb. Emlékezzünk vissza kb. 3 évvel ezelőttre. Proci ügyben elég erősen az amd-nek állt a zászló az intel nem tudott vele mit kezdeni. Azután jött a core architectúra, és az amd került hátrányos helyzetben. Az egésszel az a probléma, hogy úgy néz ki az amd megszakadva sem bírja UTÓLÉRNI az intelt, még az intel játszhatja azt amit eddig a gpu piacon az nvidia csinált. Tempót diktálhat. Én úgy látom az amd új phenomjai sem fogják még csak megközelíteni sem az i7-eseket, de hogy elérhetőbb talajon maradjunk még a q9-eket sem.
Ezért szerintem most még hosszabb távra is intelbe ruháznék be, ha több vga generációra előre terveznék. Az addig ok hogy előzetes dolgokban 1.6V on mennek 4 ghzet a phenomok, de nyers erőben még mindig valószínűleg sehol sem lesznek intel közelben. Majd a tesztek eldöntik kinek lesz igaza. Nem bánnám ha az amd magára találna mind vga, mind cpu fronton, mert kiélezettebb harc lenne, és az amd is talán több pénzt tudna vga fejlesztésre áldozni. -
gtasystem
őstag
-
norbalia87
tag
válasz
katt777 #38363 üzenetére
Szegény, csak nehogy meglásd, hogyan mennek gond nélkül azok a játékok a "sötét" (miért is?) oldalon, amelyekkel te kínlódva is csak szaggatást, vagy butított megjelenést kapsz.
Ez a kijelentes szamomra egy kicsit tulzo volt. Lehet, hogy velem van gond, de en 70 vagy 90-100 fps kozott ugyan azon a beallitason nem veszek eszre kulonbseget. A fenebe a heten meg szemeszetet is be kell iktatnom. Romlik a szemem
Most ne a te e8400 cpu-dat es az en 5200+cpu-mat hasonlisd ossze mert ez a kijelentes amit irtal en erosen erre tudok gondolni. Es ahogy az elotted szolo hsz-ban olvashattuk szerintem is lesz valami ebbol az ati/amd egyesitesbol a kozeljovoben. szerintem valami nagyon nagyon de ez mar az en velemenyem. Es ha tobb penzt szannek cpu-ra akkor meg beujitanek egy 6400+-ra es akkor se kell annyival tobbet kiadnom azert a + 20 fps-ert amit ezek szerint a rossz szemem miatt nem erzekelek
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #38363 üzenetére
sötét mert fekete a doboza..tudod olyan mint amit az intel is koppint mostanában..
szaggatást, butított megjelenést én még a kis űberóccsó konfigommal sem tapasztalok, és úgy gondolom hogy ennél erősebb kártyával sem tapasztalnék..
de mindegy is.. szerintem mindössze gyártástechnológiai különbségről van szó.. igazából én arra leszek kíváncsi hogy milyen lesz az AMD 45nm-en.. és legfőképpen mennyi..
azaz az ár/teljesítmény arányára..
sőt mintha úgy olvastam volna hogy jön ki x2-es is új fajta..mostanában az új phenom a téma, de én arra is kíváncsi lennék..mert annak biztosan barátibb ára lesz mint az új phenomnak.. -
-
norbalia87
tag
válasz
katt777 #38331 üzenetére
Nos en a telepites ellen a ghost programocskat hasznalom. nekem pl a notin vista home figyel es keves neki a 15 giga
Mindig kiabal hogy haver keves a hely csinaljak mar valamit. ezert a biztonsag kedveert 20 giga. Az xp meg mar megszokasbol is 10 giga. Pl a stalker sipakolt hogy neki bizony kell 2 giga virtualis memoria + esetemben az 5-6 giga xp a sok lom miatt az mar 7-8 giga.
-
s1ru2
aktív tag
válasz
katt777 #38310 üzenetére
Kingmax szidását nagyon gyorsan felejtsük el
Gigabyte lapban csodákra képes ezt mindenki tudja. EX38DS4 ben 1200at atomstabilan vitte, de ott is Vistát használtam. P45 most csak 1080-on mennek szintén bitangmegbízhatóan. TOCA- meg...hát ez van
Azé GTR eket is toltam szép sorjában, meg kb minden autós játékot, nem ragadtam le csak annál. Mondjuk a GRID is csak akkor élvezhető, ha kikapcsolsz minden segítséget (stabilizátor, ABS, kipörgésgátló) Javítom is az 1200 as kiírást.
-
szitaati
aktív tag
válasz
katt777 #38310 üzenetére
OK, Te ezeket érted játék alatt, nekem meg nincs kormányom
Én - ha autós játékról van szó - azokat szeretem, amiket a mezei billentyűzetemmel is képesek megírni úgy, hogy irányítható maradjon, és élvezzem is. Igen, ezek többnyire arcade dolgok, de azért mindent nem vesz be a gyomrom. Pl. NFSU 1-2 még elment, mert újdonság volt, meg szanaszét lehetett egymást szivatni multiban, de ez a sínen megy a kocsi dolog azóta nem jön be. Ezért is értettem egyet a Porschéval kapcsolatban. Az is arcade, mégis van mögötte fizika. Viszont se az újabb NFS-ekben, se a DIRT-ben, se a GRID-ben nem lehet elmenteni a visszajátszást. De ez nagyon OFF, ne arról beszéljünk kinek mi a játék. -
s1ru2
aktív tag
válasz
katt777 #38279 üzenetére
Igen katt777 kivételesen ezt az egyet próbáltam eredetivel is (csak mert TOCA mániás vagyok/voltam), de azzal sem. Mind1. Jó nekem a Vista is. Sokkal stabilabb nálam mint XP (XP-ből is próbáltam mindenfélét, eredeti nem eredeti 64bit nem 64bit nem akart menni). HD komolyabb 1080p-s filmek is akadoztak XP-n. Lekopogom eddig én elégedett vagyok Vistával, bár van benne idegesítő baki.
-
person
senior tag
válasz
katt777 #38300 üzenetére
Tescos-Manta 1500Ft hibátlanul viszi mindenhol.
Jelenleg a régi gépemen (2800+/X700) szebb grafikát produkált az NFS-MW
mint a mostanin az új persze játszhatóan!eclipse006:.konfigot hasonlítva valószínű a 8.11-ben lehet a varázslat.
Nálam az istenért sem akar felmenni pedig már mindent próbáltam.
Majd az XG simán felmegy. Azért már nem rakom újra a Vistát, hogy holnap meg
lehet lesz XG. -
Chaser
legenda
válasz
katt777 #38298 üzenetére
High Stakes érdekesen mutat ám manapság,, nekem megvan
Szegény semmilyen mai fícsőrt nem használ..a max felbontása is tán 1280, de lehet csak 1024
A Porsche2000-ben sztem nagyon elqrták az irányítást, szimulátorhoz nem sok köze volt..akkor inkább arcade, és MWAz UC-t még nem láttam.
szerk: ez OFF
-
eclipse006
őstag
válasz
katt777 #38298 üzenetére
valahogy én is így vagyok ezzel,bár nekem az NFS Underground első része,tetszett nagyon!!azt szerettem! hálistennek megoldódott a monitor problémám is hála a RefreshLock nevű proginak ami vistával is megy!kipróbáltam most 1280x1024 ben max beálításokkal az NFS undercovert, jól megy nekem annyira nem is laggol,csak végigjátszom ha már megvan ez a játék
-
person
senior tag
válasz
katt777 #38293 üzenetére
Nálam a filléres gamepadot szerencsére felismeri. Lehet irányítást állítani meg érzékenységet, vagy mire gondolsz? Nálam 1280x1024-ben szinte mindent
visszavéve 6 x élsimítással elfogadható 20-30FPS-el.
Az árnyékok viszont nevetségesek.
Valószínű elteszem az ünnepekre hátha lesz valami változás,bár a lényegén nem változtat. -
eclipse006
őstag
válasz
katt777 #38293 üzenetére
remélem meg oldják majd valahogy ezt a hibát, mindenesetre elég nagy csalódás nekem ez a játék,pedig azt hittem hogy a prostreet után kiadnak valami zsír játékot,de hát nem úgy sikerült!számomra kicsit olyan ez a játék hogy az előző szériákból szedték össze az elemeket,csak egy kicsit jobb grafikával!!
-
Frenk
aktív tag
válasz
katt777 #38272 üzenetére
Alapból mindig Catalyst-ből állítom a látványjavítást, de így sem reagál a beállításra. Sem a játékból sem a Catalyst-ből állítva.
Így néz ki maxon 8XMSAA-val:
[link]
[link]
Akkor talán ideje lenne egy Xp install. Amúgy a GRID-hez az 1.2-es javítást is feltettem.
Valamint a ventiszabályozás gyárilag jól sikerült a single slot-os Sapphire-nál. Gyárilag úgy működik mint a Te javasolt beállításaid.ollie
Az NFS szériáknál nekem működött a látványjavítók használata Ati kártyák alatt. -
bakosgabor57
őstag
válasz
katt777 #38262 üzenetére
Bocs, de igazad van,s hogy a konfig helyett nem ezt+azt írtam.Amúgy jelenlegi úm. kényszerhelyzetembem te mit csinálnál?Sztem fölösleges várni hónapokat,nem lesz jobb a helyzet,sőt most már tartósítószer+emulgeálószer+némi szinezék=bármelyik potenciális kormány/nem mintha nem ez lenne helyzet 18-éve/.
-
s1ru2
aktív tag
válasz
katt777 #38246 üzenetére
Hali!
Persze 1920x1080-ban tolom ki. Filmekkel DX9 el nincs is semmi baj, csak DX10 ben összeugrik a kép. Sztem vmi Catalystos bug lehet, HDMI miatt, nem tudok másra gondolni. "kihúzos cucc" De igen Overscannek hívják és semmit nem kéne állítanom rajta alapból mert jól teszi ki a képet. Mondom csak DX10 ugrik össze.Bocs h nem reagáltam GTASYSTEM beszálására, de irtónagy baromság volt, vagy nem fogalmazta meg rendese, mert ugye alapól a 24"-os moncsi is wide volt (16:10) a TV-k meg (16:9) ami szintén wide.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
katt777 #38226 üzenetére
Hát erről beszéltem. Elhitetik veled, hogy szükséged van erre + arra, onnantól már az agyadban van a zabla.
Marketingben ezt jó alaposan kitárgyalják. Észre sem veszed, hogyan manipulálnak minden lépésednél.
Neked miért kell szinte havonta konfigot váltani?Szükséged van rá?A tesztjeid miatt?A játékok miatt?Vagy "vásárlói kényszered" miatt? -
eclipse006
őstag
válasz
katt777 #38243 üzenetére
köszi,a gyors válaszokat!!Miután meglett a videókarim,újraraktam az oprendszerem,ezt találtam a legtisztábbnak,tényleg valami a drivernél van!!majd keresek hozzá,mert eddig csak sima PnP monitronak ismerte,de tudta a vista hogy mennyit bír a monitorom,majd keresek drivert,bár nem nagyon találtam idáig!
-
TasiA
senior tag
válasz
katt777 #38229 üzenetére
Meg az, aki akar lakni valahol! Legalább is eddig 1x vettem fel személyi kölcsönt, mert méé ne, voltam 22 éves. Azóta felejtős az ilyen baromság! Viszont lakást kellet valamiből vennem, szal addíg míg nem vágnak hozzám csak úgy milliókat, addig marad a hitel. Abban viszont egyet értek, hogy addig, amíg a takaród ér. Manapság elég sokan felejtik ezt el.
-
válasz
katt777 #38226 üzenetére
Én nem értek egyet mindennel, de nem akariok itt vitatkozni, szóval inkább nem is írok többet erről a témáról.
emre: teljesen igaz, a hitelfelvétel kifejezetten káros, egy két kivételtől eltekintve (pl: lakásvásárlás). Nekem pl. csak lakáshitelem van (bár az is csak 1500Ft havonta), na meg persze ott a hitelkártya, de mindig max 10-20 ezer Forintot költök, amit a következő hónapban be is fizetek, így nincs kamat (persze itt is van ritka kivétel).
-
válasz
katt777 #38212 üzenetére
Ez sajnos nem ilyen egyszerű. Ha nem veszünk semmit, az ugye a fogyasztás csökkenését jelenti (egyébként ez megy most végbe). A fogyasztás csökkenése a termelés csökkentését jelenti, hiszen nem lehet eladni a terméket. A termelés csökkentése pedig elbocsátásokkal jár, hiszen senki sem fog nem dolgozó munkásokat tartani. Az elbocsátások pedig további fogyasztáscsökkenéshez vezetnek, ésígytovább. Ördögi kör. Ez megy most végbe a világon, és nagyon nehéz megállítani.
-
Gbor30
csendes tag
válasz
katt777 #38182 üzenetére
Most nézegettem róla tesztet kimondottan DX10-ben!
Egy eléggé friss teszt,belinkelem nézd meg érdemes.
DX10 3870X2
Nagyon jó ez úgy néz ki DX10 alatt is. -
Gbor30
csendes tag
válasz
katt777 #38178 üzenetére
Igazad van,tudom hogy a 4870 erősebb,de jóval drágább is,nekem 40E-ért a legjobb vétel lenne az X2.
hakos1987:Ha jól tudom nem teljesen jól támogatják a driverek 1-2 játékban az X2-őt.
plrysis vagy FarCry2 itt jobban kijön a 4870 előnye mivel nem működik rendesen a 2mag.
Viszont ahol jól komunikálnak egymással ott hasonló erősségű a kártya mint a 4870? -
szumo
senior tag
válasz
katt777 #38155 üzenetére
Hi!
Tudod az a baj, hogy én nem csináltam pucerájt, mégis megvan ez a hiba. Mondjuk ma nem jött elő. (gyorsan le is kopogom). Rendszeresség nem nagyon van a dologban, de azt megfigyeltem, hogy II-kobe-nek is ultimate 32bit van fent.
Először azt hittem, hogy a tunerkártyám, de nem. Majd az egyik öreg vinyót gyanusítottam meg, végül néhány programot, de ha nem futottak, akkor is előjött a hiba. Most ott tartok, hogy lassan megtanulok vele együtt élni, és minden programom 1 perces auto save-en van, mióta egy 3 órányi xml programozás ugrott a kútba e miatt a hiba miatt.
De mondok egy érdekeset: Nálam kétféle képpen jelentkezik. Eltűnik a monitorokról minden, majd mikor visszajön a kép, a buborékban az áll, hogy a hiba után az illesztő helyreállt. A másik, pedig, mikor 3-4-5x megpróbál helyreálni, és kifagy a rendszer. Na ilyenkor szoktam morcos lenni. Ez olykor napi 5-6 alkalommal is előfordulhat.
Gondoltam arra is, hogy feszültség bajok lehetnek, ezért azok fixre vannak állítva, az alulfeszelés elkerülése végett meg vannak kicsit emelve.Mondjuk a gép nálam húzva van, lehet ki kellene próbálnom alapra visszaállítani, hogy úgy mit muzsikál.
A gépem adatai az adatlapomon.
szerk.: belenéztem az ati fórumba, lehet, hogy egyszerűen vista betegség, és mi csak nem megfelelő hardvert fogtunk ki hozzá?
-
LLKobe
veterán
válasz
katt777 #38155 üzenetére
Szerintem jó driver: 8-11_vista32_dd_70229 ez való 32 bites Vistához nem? És rendszeresen végzek rendszerpucolást, a Ccleaner-el. Gondolod hogy ez töröl(t) valamit amit nem kéne?
Végignyálaztam az ATI fórumait ezügyben, (ennek van a legnagyobb topikja, több mint 300 kommenttel...) és a legkülönbözőbb user-ek a legkülönbözőbb konfigokkal írták hogy fennáll náluk ugyanez. Amúgy a legkülönbözőbb megoldásokat olvastam erre, de a konklúzió mindenhol az volt hog talán a 8.12-es driverben reméljük javítják...
De rohadt idegesítő, mostmár naponta van hogy többször is előfordul, játék közben rendszeresen...Ezt nézd:
After a couple of weeks battling this error type, from viewing over 55 or so forums, and over 1000s posts and trying out some of the following promising leads to fix this error:
1. Downloading and installing ONLY the ATI driver software.
2. Editing the registry.
3. Removing a stick of ram.
4. Trying a more powerful PSU.
5. Removing and replacing devices one at a time such as hard drive, etc…
6. Buying extra cooling fans.
7. Throw the dam ATI card into the trash bin. -
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #38112 üzenetére
én égett szagot nem érzek.. szerintem körülötted lehet az a szag..
talán nézz be a konyhába..
Aggregátor: nem drága, drágább..nem mindegy. pl amit te írsz 20.149Ft leárazva. egy kétmagos 2,6-os intel processzor. ugyanez AMD-ben 14.665 ft és nincs leértékelve.
szerinted?persze tudom most jön a kihajtja nem hajtja ki szöveg..
és a vége az, hogy C2D- vel tulajdonképpen akár a holdra is lehet utazni, de ugyanez AMD processzorral képtelenség.
-
plaszy
őstag
válasz
katt777 #38110 üzenetére
A gyári hűtés helyére dugtam, tehát a videókarira.
A ventillátor egyáltalán nem megy windows alatt sem meg game közben sem, még lassan sem.
Hát elég meleg 60 fok körüli, de game közben 80 is van simán...ennél már elkellene indulnia sztem.Húh, hát a bios az a kártyához kellene?
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #38108 üzenetére
mondom: ne személyeskedj mert azzal csak magadat minősíted.szerintem is jobb is ha itt sem vagy.. persze csak amíg lenyugszol..
ködöt majd talán december elején fogok látni, egyelőre még egész jó idő van..
mindenesetre örülök hogy legalább a kétség felmerült az elméddel kapcsolatban..mindannyian profitálhatunk belőle..
-olyasmit állítasz tényként amit nem tudhatsz, mert 5xxx kártya még nincs is forgalomban. na pont az ilyen ködösítésekre gondolok.amit te ténynek veszel az a te meggyőződésed.és ezt erőlteted rá másokra.
de ne offoljunk mint mondtam..
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #38105 üzenetére
azt javaslom hogy az ilyen stílusból villámgyorsan vegyél vissza mert ez nem fórumba való..
ha nem tudsz értelmes érveket felhozni, csak kötekedni akkor javaslok egy erős hideg vizes zuhanyt..hátha lenyugtat..
és egyébként megint pontosan azt csinálod mint mindíg.. mellébeszélsz és ködösítesz.. a következő hozzászólásodban majd biztos valami bonyolult idegen kifejezést is fogsz használni hogy hihetőbb legyen..
plaszynak igaza van.
ne offoljunk
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #38096 üzenetére
szerintem pedig te beszélsz folyamatosan marhaságokat..
és nem csak itt hanem minden topicban..a sok szerencsétlen meg elhiszi..aztán jól kibabrálnak saját magukkal csak azért mert te rájuk erőszakolod a saját (szerintem hibás) választásodat.
biztos nem tűnt fel de nem neked írtam..
akinek nem számít a pénz és annyi márkahűség sem szorult bele mint egy káposztalepkébe..na az nyugodtan vegyen intelt..aztán ugyanolyan nyugodtan cserélje le AMD-re fél év múlva ha éppen az dob ki erősebb procit. aztán megint csere és így tovább.
szerintem mindenki el tudja dönteni hogy mit szeretne, nem kell erőltetni.fogyasztásról itt egy hsz ezt célszerű szemügyre venni.
..és olyantól pedig biztos nem vennék komolyan véleményt, aki nemrég még az AMD-ért volt oda.de ez csak úgy fű alatt jegyzem meg..
-
plaszy
őstag
válasz
katt777 #38059 üzenetére
Szia!
Találtam 2 félét:
1. Montage-Tape extra power: ez egy 19mm x 5m-es csík felgörgetve. Leírása: Szerelőszalag, kétoldalú erős ragsztószalag nagy tapadóerővel. -10 és +120 fok közötti zsír és pormentes felületen 15cm kell 500gr biztos rögzítéséhez.
Úgynézem, hogy ez egy szivacsos középrétedű ragasztó.2. Mounting Tape: ez egy 18mm x 5m-es csík, szintén hengerelve. Leírása: Strong, double-stick foam tape. Leírása: képek falra történő rögzítéséhez, dekorációs munkákhoz kiváló. 10,16cm ragasztó 227g súlyú tárgy felragasztására alkalmas. Viszont itt meg szerepel egy olyan sor, hogy: "S15 Hőhatástól távol tartandó."
Ennek ruganyosabb az anyaga, szerintem nem szivacsos.Melyik lenne a jobb?
-
Rica
senior tag
válasz
katt777 #38046 üzenetére
Én tolom a Crysist és az FC2-őt, a gyerekek meg Simset. Ami érdekes, hogy inkább náluk szokott fagyni, mint nálam, de mindig újra indul szépen. Én frapsot szoktam alatta használni, semmi egyéb. A hiba úgy jelentkezik, hogy minden előzmény nélkül egyszercsak nem indul a rendszer. Elviszem, tesztgép, semmi baja, utána nálam is pöpec. köszi a segítséget, ha megint meggyógyul, újrahúzom a winfost és lejebb veszem a procit 20-30-cal
Az alig több mint egy éves FSP 400 valszeg nem haldoklik, de sajnos nincs műszerem, amivel kipróbálhatnám. Gondoltam még a deszkára is, ami húzható az egekig, de a memókat egyszerűen nem képes kezelni, ezért minidg vissza vannak osztva 266-ra.
-
Rica
senior tag
válasz
katt777 #38038 üzenetére
Szia katt777! Jó hogy, itt vagy.
Szerinted lehet attól, hogy nem tudom lesikálni az előző kártyám (7300 GT) tweaked driverét az, hogy két havonta megadja magát (mintha zárlatos lenne, pöccennek egyet a ventik a gépben és sírí csend) a 3870-es Sapphirém? (kék nyákos, GDDR4). A pauzák között szuperul hasít, elviszem garira, ahol beteszik a gyári tesztgépbe és attól meggyógyul.Köszi
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #38024 üzenetére
Nekem mákom van a e4500al. Majdnem alap feszen megy 3.2-t, és ha akarom a 3.4-3.6 meglőhető vele mert 1.35V on már megvolt a 3.4. Szóval proci miatt nem aggódok.
Uramisten mi lett az új NEED4SPEED. Hányadék. Azt hittem a carbont nem lehet alul teljesíteni, na ezzel sikerült. Maradok az rfactornál ha autos gameről van szó. Szánalom a mostani autós felhozatal. A másik baj az, hogy az össze nagy név ami be volt harangozva már kijött,és egyiktől sem dobtam hátast enyhén szólva. De majd a GTA4 . azokban még soha sem kellett csalódni.És tényleg: Milyen 4870 jön majd? HIS, GAINWARD??? Most megint új hűtésű karival lesz dolgod,mert olyan ugysem lesz mint most volt. Legalább annak kell örülni,hogy kevesebb gt200as van,és azok között és igen nagy a halálozási arány. Hanyagok a gyártók,ENNYI. Ha megbízhatóságot akar az ember,vegye meg a "márkásat" jóval drágábban. De erre játszik az egész világ...
NA OFF OFF -
WesTM
őstag
válasz
katt777 #38010 üzenetére
Hát én ezzel nem nagyon értek egyet. Élő példa erre hogy most 8.11 el is elég sokat gyorsultak a gamek, bár 8.10 nél nem vettem észre semmit. Nincs olyan nagy különbség szvsz. a 38-és 48 karik között hogy a 38 szériát ezután hanyagolják akár driver akár más milyen téren.
Élő példa ere a 48**sorozat driver hibái,ezzel szemben a 38**sorozat egyre stabilabb, és gyorsabb. Egyedül a 8.10 volt az ahol nem vettem észre semmilyen különbséget.
Jelenleg el is ment a kedvem a 48 sorozattól,mert még nem forrott ki,se driver, se semmilyen téren,és a 38 még mindenre nagyon elég. Nem fogom elsietni a váltást, már még nem látom elérkezettnek az időt.Cizoe mesternél vsz. másmilyen probléma van. Bár én tartom maam ahhoz, hogy lassan át kell állni vistára. Nálam olyan szinten nincsenek ilyen gondok, hogy már már meglepő. Emlékeszem 1650nél és 9200-nál rendszeresen durván megszívtam, viszont 3850el talán 1X valamikor 8.2 magasságában.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #37989 üzenetére
Azt jó lenne tudni... talán vmi gáz van vele??? - én még nem tapasztaltam.
Minden esetre ezt írta egy fórumba Ray Adams:
"TV Out / Display module removed from ATT and never will be back. Sorry "Lehet, hogy a következő ATT-verziókban már ténylegesen kiszedi a TV-Out modult...
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #37954 üzenetére
OFF: Láttad a jövő évi autókat? Komolyan sokkot kaptam. Ez már kicsit tényleg sok. 2010-ben szivar autókkal mennek már...
Ezek meg háááát ezt nem lehet leírni szavakkal... Most már tényle gnagyon remélem hogy bejön amit el akarnak érni ezzel. Na nem a Disney landes futamra gondolok....
OFF OFF
-
LLKobe
veterán
válasz
katt777 #37924 üzenetére
Üdv!
Igen, jó drivert tettem fel. CCC-re szükségem van, mert aktívan használom a TV-out-ot. Buherelt drivereket nem szeretem, de ezt speciell próbáltam, ue. volt vele.
Egyébként arra gyanaxom hogy ez nem driver hiba, hanem CCC hiba lehet.... De arra meg szükségem van....
-
LLKobe
veterán
válasz
katt777 #37916 üzenetére
Üdv Fórumtárs(ak)!
Lenne egy problémám, amire nem találom a megoldást, és szeretnék segítséget kérni.
A gondom a következő: a Vistám rendszeresen kékhalált dob, méghozzá az (ha jól olvastam..) ATIMKDAG.SYS-re hivatkozva. XP alatt nem volt ilyen gondom. Eddig a 8.7-es drivert használtam, gondoltam annak a hibája. De most full pucolás után feltettem a 8.11-est, és a dolog nem szűnt meg. Végülis annyira nem gyakori, talán kétnaponta fordul elő, de akkor is idegesít, és ahogy neten láttam nem én vagyok az egyetlen.
A konfigom alább látható, a VGA egy Sapphire HD3850. Frissítettem már alaplapi BIOS-t, nem segített, a VGA-hoz nem találtam újabbat. ( Jelenleg a 010.074-es kezdetű van rajta)Kérlek titeket segítsetek megoldani mert elég idegesítő a dolog.
Ja és a kártyát alapon használom, 8.11-es Catalyst + CCC. -
person
senior tag
válasz
katt777 #37752 üzenetére
Szerintem azért annyira nem szar a kék sem, legalábbis nem feltétlen mindenkinél.
Nálam 800/1200-on szőrösfánk alatt sem megy 75 fok fölé és akkor 65% a venti fordulat. Játék alatt a 70 fokot sem szokta elérni.
877/1287-en sem volt számottevő különbség.
Ezért még nem költenék plusz pénzt hűtőre.
Amúgy meg ha elfüstöl arra való a gari,vagy tévedek? -
nexuspolaris
tag
válasz
katt777 #37779 üzenetére
Én tudatosan Sapphire-t rendeltem, tehát a név stimmel (SAPPHIRE HD3850 512MB GDDR3 HTD Full PCIE), csak akkor még más kép volt fent, azt hiszem egy sapphire logo (vszínűleg nem volt nekik kép róla, vagy csak nem akarták kirakni).
Ezért is írják alulra kisbetűvel:
* A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet.Megnéztem a Sapphire oldalán ezt a kártyát [link], utána rendeltem meg tőlük. A név ugyanaz, mint a gyártó oldalán, viszont az ipon ilyen néven árulja: "HTD Full PCIE" . Csak a kártya néz ki másképp, mnt amit szerettem volna.
Szerintetek ilyen esetben jogos a reklamáció?
-
norbalia87
tag
-
butcher eu
senior tag
válasz
katt777 #37610 üzenetére
reggelt.
8.7-es módosított catalyst van fenn, és az utóbb kiadott PH cikkben is szereplő hotfix.
A ramjaim a gyári coolerrel sem voltak jobban hűtve mint most, mert akkor semmi nem mozgatta rajtuk a levegőt, mint most egy 9cm-es venti. tehát asszem most jobb mint volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen egeret válasszak?
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Automata kávégépek
- Futás, futópályák
- iGO Primo
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest