- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 8300 mAh, maradhat?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyca
senior tag
válasz
bakosgabor57 #28366 üzenetére
Azt írtad, hogy Neked csak az alfa verzió számít, a béta nem. Azt hittem, hogy ezt úgy érted, hogy az alfa a végleges verzió (pedig nem, mert az alfa verzió még a béta verzió előtti állapot)
De lehet, hogy félreértettelek, mind1...
-
zozoz1
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #28378 üzenetére
Ha visszanézed, akkor 99%-ban használom a mód gombot. Mindenkivel előfordúl, ha egyszer/kétszer lendületből nekikezd írni. Főleg ha egy másvalakinek címzi a következőt. Szóval nézd vissza, hogy mennyi mod gomb használatom van, és mennyi (véletlen nincs). Mint az átlag. Azzal hogy most rámírtál, csak ugyan annyi helyet fogláltál, mint én azzal az egyel. Persze bocsánatodat kérem NAGYÚR!!!
-
Tyca
senior tag
válasz
bakosgabor57 #28298 üzenetére
Az alfa teszt időrendben a béta előtt van...
-
Futto
csendes tag
válasz
bakosgabor57 #28298 üzenetére
lécci dobj egy linket, hogy azt honnét lehet letölteni!
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #28296 üzenetére
Mondom: nem szimpla béta, hanem FULL ATI csomag minden 9550 feletti karihoz, minden frissítéssel. Azért "béta", mert már benne vannak újabb frissítések, viszont a 8.6 önmagában nem jött ki. Én mindenesetre lementettem magamnak, hogy legyen egy fix pont ATI driverek terén.
CFX-ben pedig tudtommal még némi gyorsulást is hoz. Nálam 0.2% volt, ami hibahatáron belül volt. -
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #28292 üzenetére
1 hete használom megelégedéssel. Tényleg béta, de nem ez a lényeg, hanem hogy full telepítő ATI9550-es karitól a mai napig, minden szükséges extrával és multilanguage.
-
papi77
addikt
válasz
bakosgabor57 #28292 üzenetére
béta van már!
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #28290 üzenetére
Én nem is állítottam, hogy fikáztad volna.
Abban is van, ami szerintem lehetne jobb, meg nem is kell, hogy mindenkinek tessen. Nekem megvannak a magam igényei, azok szerint ítélek meg minden játékot. Van, ami szerintem tök jó, és más szerint gagyi, és vice versa.
De az még sosem volt érv számomra, amit TTomax hangoztat soxor, hogy sokak szerint jó. Főleg, hogy ált. a "sokak" agyát lehet marketinggel kimosni és újratáplálni, amit kitűnően példáz pl. az NFS Underground 1-2 hatalmas eladási száma.
Szerintem örüljünk, hogy itt a Catalyst 8.5 és 8.6, amelyekkel minden játék szépen megy, bárkinek bármi tetszik.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #28262 üzenetére
Ízléseken fölösleges vitatkozni, már soxor mondtam. Meg is sértődhetsz, nem érdekel.
(Mellesleg nekem sem pár éves a jogsim, de hogy mennyi ideje van jogsid, az nem jelent semmit, főleg ahány gyakorlott vezető végzi az árokban, mert annyira ismerik a kocsijuk és az utak fizikai tulajdonságait. Ne vedd magadra, általánosságban mondom.)
Vezettél már Dodge Vipert? Vagy formula autót? Vagy játszottál gondosan kidolgozott autós játékkal? Ha jól megírt fizikai modellezést akarsz, játssz F1C-vel, GTR-rel, vagy rFactorral. Erre próbáltam utalni, nem arra, hogy maga a játék rossz lenne.
Kicsit gáz, hogy alig megpöccintik Gridben a kocsimat, totál megpördül, mellesleg ha én megyek neki egy másik kocsinak, az alig mozdul meg, vagy hogy amikor szembe megyek a forgalommal, egy beláthatatlan kanyarban az ideális íven, akkor az egész, 200-zal száguldó mezőny könnyedén ki tud kerülni. Ezek szimpla csalások, NFS 6 óta ismerjük. Szóval ne beszéljünk fizikáról, ez egy jó arcade játék, vsz. arra is lett kitalálva, ami a mai autós játéknak nevezett szemetek tömkelegében ugyanakkor elismerésre méltó.És legalább van belső nézete.
Meglepődnél, hányan játszanak Oblivionnal már évek óta újra és újra. -
Sanci789
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #28259 üzenetére
Sztem jó ez így, ahogy van...
Nekem még semmi ilyen lassulós gondom nem volt vele... Mi mi? Mind2őt imádom és kész...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
bakosgabor57 #28262 üzenetére
hali...lejárt a mod,ezért new hsz...
láttam az asztalodat,és érdekelne a képlopó amit használsz -
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #28259 üzenetére
860/1200-on nyomtad? Nem. Másrészt a ventid fordulatszáma sem látszik a képen. Mindenesetre a 80°C fölötti érték kánikulában volt.
Grid grafika OK (sehol nem laggol, nálam full extrás grafikával tökéletesen megy), fizikának köze nincs a valóságoshoz, ráadásul a játék csal is. Az jó pont, hogy nincs story, attól falra tudok mászni (a sok "gamer"-t jól rákondicionálták erre a hülye újabb NFS-ekkel és hasonlovakkal). Már az sem tetszik, hogy nem tudok bármikor, bármilyen kocsival, bármilyen versenyt futni. Nem RPG-t akarok játszani, arra ott van az Oblivion, hanem autóversenyezni. Need for Speed I SE Rulez!De ez csak az én véleményem, nem vitázunk ízlésekről.
zozoz1: Red Towerből napok óta nem igazolják vissza a rendelést. Asszem hétfőn elküldöm őket az anyjukba, és marad a kánikulában 45-48°C-os VGA és a 48°C-os lap (most úgyis jóval hűvösebb. Gyakorlatilag ez nem gond, a hardver bírja. A tűzforró NB-nek meg elég volt egy 5 cm-es venti.
-
Sanci789
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #28257 üzenetére
Nekem is 65 körül van a határ 1-2 óra grid után. Sztem se vészes... Miért nem olyan király már?
-
serito
senior tag
válasz
bakosgabor57 #28224 üzenetére
Köszönöm olvastam és ebben a tesztben is látszik, hogy a CrossFireX (legalsó)
Nem fogyaszt 500W-nál többet.
Kérdezem: Miért nem elég egy 620W-os tápegység ami 580W-ot teljesít biztonsággal?
Azért egy Enermax vagy Chieftech táp kibírja.
Most is csak egy Chieftech 400W-osom van a 3870X2-re és a tuningolt órajelekre @4Ghz CPU...stb és akkor is csak 330W-os fogyasztást mértem terhelve. -
HarryPotter
őstag
válasz
bakosgabor57 #27457 üzenetére
hd 3870 trackmania Nations Forever-rel nem megy 70 fps alá -- max felbontáson. Nagyon király! a játék is. egyrészt ingyenes, másrészt max játékélmény...szerintem
-
Bundás22
őstag
válasz
bakosgabor57 #27454 üzenetére
jah itthon az ember vérét is kiszívják(alacsony fizu, magas adó, járulék, bérlet, benzin, kaja...stb.) és pluszba még megvegye eredetiben ez így nem kóser
-
Bundás22
őstag
válasz
bakosgabor57 #27452 üzenetére
hát igen, hisz annyira szégyellem magam
alávaló kutya vagyok! még a miniszterelnök is értékesebb ember nálam!
(na jó azért annyira nem)
-
Bundás22
őstag
válasz
bakosgabor57 #27450 üzenetére
megyek ki a kertbe és elkezdek ásni
-
Bundás22
őstag
válasz
bakosgabor57 #27448 üzenetére
bújjatok a föld alá!
-
Diniboy
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #26814 üzenetére
má találtam de azé köszi.. oksa , ako nem lesz több
nincsoan lehetőség hogy grafikonon ábrázoltatni a gpu hőmérsékletét? valami naplózás kéne, mert ahogy alt tabozok a 3dmarkbol, leál a vga ventije és már csak 59 fokot mutat mire belépek a cccbe. az ati overclock felnyomta 875/1267re 98 % terhelésen 64 fokot mutatott a teszt alatt, most kiváncsi vagyok mit mutat egy 3dmark után.... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bakosgabor57 #26807 üzenetére
Ez azert van, mert van egy alapórajel amit "felszoroznak". Csak egesz szammal szoroznak.
(pl. 2600XT-nél 6,75MHz alapórajel van, amit egy bios geb@sz miatt csak 127-tel lehet max szorozni, 857,25MHz 7biten adjak meg a szorzót)Megnezed, 2 közeli beallitott erteknel mennyit ugrik , az az alapegység.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #26802 üzenetére
egy kujcsocska csak beleolvad a sok szinesz biszbasz köszé , köszi
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #26037 üzenetére
Hülye hát! Hogyan lehet ez kérdés?
Más megközelítésben egyszerűen aljas.
-
putti
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #26037 üzenetére
Szerintem azért nem hülye mert jó termékeket csinál, inkább azért mert hülye mert elhanyagolja őket driver bios és támogatás szinten. Mondjuk az új p45-ös szerintem egy elég fölösleges húzás volt, de mindegy ez már nem tartozik ide.
Mérgesnek mérges vagyok rájuk, mert nemigaz hogy a honlapjukon az adott kártyához nem tudnak mindig naprakész drivereket rakni olyan formában hogy rákattintok és már tölti is. Egy egyszerű táblázatban dátumozva a termék képe mellett kategóriákra(bios/vga) bontva meg lehetne oldani.
De ezt csak én képzelem így.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #26033 üzenetére
Aki MSI-t vesz, ne csodálkozzon, ha szívatják. Ez az én véleményem.
Épp most nézem PH-n, mekkora hajcihővel mutatták be a P45-ös cuccaikat. Hát én tuti, maradok a Gigabyte-nál. Már előre félhet az ember, milyen kevés jutott a fejlesztésre, ha ennyi pénz megy a marketingre. -
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #26029 üzenetére
Azért, hogy Live!-ról töltsd le.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #26019 üzenetére
Miért lehetne letölteni, ha ugyanaz?
Hülyék az MSI-sek, de nem ennyire.
-
putti
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #26019 üzenetére
ÁÁÁ, én már belefáradtam ebbe.
A jelenlegi BIOS verzsönödet írjad meg. Nekem jelenleg a 080130-as biosom van. Techpowerupról szedtem, ott ez a leguccsó.
-
putti
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #26015 üzenetére
2 db MSI HD 3870 OC Edition
-
putti
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #26013 üzenetére
Miféle Catalyst,ez VGA-BIOS!
Úgyértettem hogy ha használod a live update-t akkor letölti az msi által készített legújabb drivert is, mert a honlapján csak agy ha jól emlékszem 2008 januári van fent.
-
putti
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #25801 üzenetére
Hi!
Kérlek küldd el nekem az msi hd3870 legújabb biosát, nem tudom leszedni.
Nagyon thx!
Még csak annyi hogy az oc órajeles bios ez?
-
s1ru2
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #25829 üzenetére
Az h auton volt úgy ahogy megvettem nem piszkáltam bele semmit. Aztán pár napja feltettem rivatunert, h megnézzem mit tud a hűtő a karin. Idle ben 100% os hűtőpörgetés mellett 28-29 fokot mért a progi. De ez ugye Fix beállítás. Na most én miután ezt megnéztem szépen nyomtam egy cancelt és visszaállt minden gyárira ahogy ő érzi úgy vezérli magának. Ezekután ma öcsém játszik STALKERral és nézem h vibrál a gép mögött a levegő és ezt nem találtam egészségesnek, odatettem a kezem a vidkarihoz amikor épp felpörögött és volt olyan szíves azonnal megégetni a kezem a kijövő levegő. Ezekután gyorsan beugrottam riavtunerbe és láttam h !! 96 fokot !! ír progi, ami ugye nem feltétlen egészséges. Mindezt úgy, hogy a hűtő kb teljesen hangtalanul forgott max 25% on. Ezt kéne valahogy feljebb tornáznom, h ne kelljen folymaotsan 50-60% ra állítanom/fixálnom a hűtő fordulatát hanem magának szabályozza normálisan az alapján amit én megadok neki. Csak sajnos ezt sehogy nem érem el...
proci 985: az más, hogy én is meg fogom ajándékozni a Kingmaxokat bordákkal (hamár 1200on mennek) meg talán a házat is 1-2 ventivel. (Csak nincs sajnos normális 14cm-es sehol)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
örvendünk
bár azért még mindig... hm... 52% az már jó, de én 35%on használom
mind1, legalább a windows installt meg lehet úszni idegbaj nélkül.
-
dtss
tag
válasz
Hali nem tudnád nekem elküldeni az új bios-t, mert nekem nem frissíti a live ( nem ismeri fel hogy MSI vga van a gépbe
) Előre is KÖSZI
-
MarioAna
senior tag
válasz
bakosgabor57 #25763 üzenetére
Gondolom itt a ventivezérlésre gondoltál
. Eszembe jutott nekem is.De lényegtelen, mert csak júliusban lesz csak VGA vétel
.
THX mégegyszer mindenkitől.
Solten: az is egy megoldás.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bakosgabor57 #25721 üzenetére
ok, na ezt is megpróbálom. tesztrendszerben már sávok sincsenek, ott meg általában játék alatt nem kapok annyira idegbajt. főleg, hogy ott a cpuhűtő már utoléri hangerőben a 3870ét, dehát kell nekem ipari ventit használnom erre a célra
TomBoy1986: vannak ilyen rosszmájú spekulációk, hogy az NVidia még tolja a g80as frissítéseit, aztán többet már nem fejleszt pcre highend GPUt... ill átáll handheldre. mindenesetre ez inkább pletyka szintű.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bakosgabor57 #25706 üzenetére
na akkor nekiesek annak is. talán, talán, egyszer még eljutok oda is. gyári hűtéssel ment 870et?
Assasins Creed stimmel. az Nvidia meg nem bírja a 10.1et. e van.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
bakosgabor57 #25700 üzenetére
A 3GHz is bőven meglenne, csak sajnos a lap nem engedi
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bakosgabor57 #25442 üzenetére
más robot van rajta;> énis nézegettem, de végül erre jutottam. meg picit más a színük, na puff.
a fordulatszáma 80%, de elvileg 100%ra is felmegy 80 fok fölött. ez nem fordul elő. rivában le lehet szabályozni gyönyörűen hangtalanra, olyankor se megy 50fok fölé idleben. driverekkel nekem volt némi parám, de az valszeg nem csak annak a sara volt, kicsit megtréfált az alaplap is -Vdrop megural-
80%on viszont hangos, nekem egy szinten van az ipari papst ventivel, ami kb 40dbn pörög.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
bakosgabor57 #25061 üzenetére
Már feltettem 70%-ra 85°C-től, de az meg hangos már nekem.
Ráadásul az a hűtő ventikkel együtt csak 6.3K a redtowerben, úgyhogy gondoltam kipróbálom milyen.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #25033 üzenetére
Attól függ. Ha 60k fölött vetted még a 3870-et, akkor sztem simán belefér.
Ha nem, hát akkor 2 év garidő alatt lemegy az ára (mert ezt kicseréled egy másik 3870-re, aztán, ha az is megfőtt, már lesz olcsó 4870. Viccet félretéve: 90°C alatt akkor sincs égési veszélynek kitéve a karid, 60-70°C környékén meg főleg. Anno az 1950XT-met le sem lehetett vinni 80°C alá, és annak sem volt semmi baja a kánikulával.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #25029 üzenetére
Akkor majd feltekered a hűtést, ha kell. Vagy nem, ha addigra kifutnak a 38xx-ek, és vehetsz az árában egy 48xx-et.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #25013 üzenetére
Na, frissítettem jó pár dolgot a tesztoldalamon, ezt meg direkt neked (a felbontást 1024x768-ra tettem, ha már.
:
Én azért nem aggódom a kánikula miatt (no meg a régi építésű, vastag téglafalú házban nem is nagyon lesz 25-28 °C-nál melegebb, főleg nem a gép "magasságában", a padlón, ahol még jár is a levegő), szóval egy ilyen hűtés is jól jön a nyárban.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #25008 üzenetére
Nálam 134 és 250 FPS között mozog, a VGA max. 76°C-ig megy (és csak 75 fölött ugrik meg a venti, amivel pillanatok alatt visszanyomja 70°C köré. Egyébiránt édesmindegy, hány fokon dolgozik; amíg nem megy 90°C fölé, addig nem eshet baja a karinak. A gyár szerint 120°-ig, de azt inkább nem próbálom ki.
-
TTomax
félisten
válasz
bakosgabor57 #25006 üzenetére
Ez az stimmel lesz ez szepen 70fok felett is,ugy hogy kozben a venti is szepen dolgozik.
Jo kis program ez,mondjuk nekem az Atitool szoros kockaja alatt valami futyul a gepembol,gyanitom az 550es mercury noname tap.Szerintem az jobban terhel.
-
TTomax
félisten
válasz
bakosgabor57 #25003 üzenetére
Lejart a limit a szerkesztesek kozben
:n ugy ertem hogy nem stimmel valami hogy neked joval magasabb AVG min-max FPS-t kellne elerned.Most vagy a NOD fogja a geped,vagy valami esetleg nem stimmel.
-
TTomax
félisten
válasz
bakosgabor57 #25003 üzenetére
De most miert nem a Fur Rendering-et futtatad ismet 8xMSAA-val?Ne cheatelj,ez a teszt nem terheli annyira mint a szoros fank.A hutod meg mar most 80%megy es itt-ott felugrik 70fokra,nekem ebben a tesztben 45fok 5-6 perc utan....
Ne ertsd felre nem kotozkodni akarok,nekem mindegy csak ugy latom nagyon bizol a hutesedben.
Kozben itt hagytam futni ugyanazt a tesztet,ime a bizonyitek. -
TTomax
félisten
válasz
bakosgabor57 #24999 üzenetére
Aham,az ugye fel sem tunt,hogy rogton 70%-on megy a venti,meg ugye nem egy percig kell neki tekerni,majd 5 perc utann lassuk a medvet.
Egyebkent szerintem vagy CPU limited van vagy nem stimmelnek a drivereid mert kevesellem az AVG-t.Tessek teszteltem en is egyet 6percig hagytam.Moddolt bios,VF900CU hutes.Sosem lattam meg 58fok felett,IDLE 26-28 fok.Monitorozom mindig a feszemeles miatt.Antec hazam van...Macka
A 3870 a jobb valasztas...Proval max utolerni tudod ha alaporajeles. -
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57 #24999 üzenetére
Valszeg az új házban/pénteken vettem,[link]/ sokkal jobbak a szellőzési viszonyok,nics az a zsúfoltság,mint a régiben.
-
TTomax
félisten
válasz
bakosgabor57 #24997 üzenetére
rakj már rá 8x MSAA-t
majd ha full LOAD 100% megy a GPU akkor azért megnézném ezt a képet ismét
Most látom ez 3870... -
Oxi
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #24934 üzenetére
Mi a fenének b@szogatjátok katt777-t? Tőled pl. tized annyi értelmes hsz-t sem látni, bezzeg beszólást, azt bőven...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
bakosgabor57 #24922 üzenetére
Igen. De azt is csak úgy rátoltam, lehet hogy 1.24V-vel is menne.
Stabilitásról annyit, hogy Cinebench lefut, 3DMark lefut, s az Orthos csak az első két magot használja, így nem tudom mivel nézni
Fagyni nem fagyott, de tartok tőle, hogy az NB még nem stabil (kapott +0.05V-ot).
VanilliásRönk:
Tudom, hogy jobb lenne, de az 1:2-höz beállítást már nem bírni a RAM-om, csak magas feszültségszint mellett, s nem akarom még annyi ideig sem kínozni vele.katt777:
Keresgéltem az Overdriveban, de nem találtam hozzá megfelelő funkciót.Maradna az eszközkezelő, de azt még nem néztem.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #24934 üzenetére
Ez megint egy topictéma?
Tudod egyáltalán, miről volt szó Tomboy-jal? Vagy lemaradt a smiley? Éppen az imént kértem a sértéseket pü, ahogy a segítségkéréseket...
-
Kelvin
őstag
válasz
bakosgabor57 #24909 üzenetére
Akkor miről?
Ide-ide böksz egy-egy mondatot...Miről volt szó? -
Kelvin
őstag
válasz
bakosgabor57 #24902 üzenetére
Miről beszélsz?
Tényleg nem látod amit linkeltem?
Szerinted ha te lecseréled a 70-es kártyádat egy 8800gt-re fogsz bármi különbséget látni?
Amelyik játék megy 70 fps-el ott fog 70-100fps között és ott a crysis ami mindenen szarul megy és van pár fps különbség......(#24903) katt777 : Szerintem most te magadról írtál......
Ezt a személyeskedő hsz.-odat is beküldhetnéd a házigazdának spionfióka..... -
Kelvin
őstag
válasz
bakosgabor57 #24895 üzenetére
[link]
Kicsit kéne csak visszaolvasnodKatt777: Ami szintén a te szarkeverésed indította vita miatt történt két fórumtársaddal, igaz?
Azóta inkább az összes ilyen alattomos beszólásodat postolom a topicgazdának, így szórakozz másokkal. Vegyél inkább valami játékot, mondjuk egy 3DSexVillát.
Köszönöm, kedves vagy csak nem tudom milyen alattomos szarkeverésemről beszélsz!
De köszönöm, jelentgess csak...... -
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #24893 üzenetére
tárgytalan
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #24884 üzenetére
Akkor olvasd el az előzőeket, aztán gondolkodj el rajta, érdemes-e félreértett/magyarázott gondolatokkal foglalkozni.
-
lsc
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #24880 üzenetére
Mod :Értem . -
TomBoy1986
veterán
válasz
bakosgabor57 #24631 üzenetére
Nem, szerintem annál kevesebb lesz, mert a lap nem fogja bírni - mivel nem lehet visszaosztani az NB-t.
Szerintem 2.7-2.8GHz.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
bakosgabor57 #24629 üzenetére
Mert ennyire tudja ellátni a CPU.
Majd viszem feljebb
-
pempellini
senior tag
válasz
bakosgabor57 #24295 üzenetére
remélem itt minden látszik
.[link]
KATT a a rendszermemóriák pont 800mhz-en mennek(2x1gb+2x512mb 800mhz)most egy picit több kikapcsoltam az utorrentet teszt alatt.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #24299 üzenetére
Ja, csak ált. a default teszteket szokták összehasonlítani, még ha azoknak a mai procik és VGA-k mellett nincs is már túl sok értelmük. Most megyek tesztelni, mert a lapom toicjában nem hiszik el, hogy minden feszt és időzítést alapon hagyva 3,7 GHz-en megy a gépem, pedig futott már Orthos, Everest, Prime, 3DMark meg mittoménmi. Aszongyák, nézzem meg az új Prime-mal is.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #24297 üzenetére
Ja, jó is az a kitakarás. Mondom: kis ablak bezár, nagy ablakban meg bent az eredmény mindenestül. Az FPS-es, részletes teszteket mutató kis ablakot érdemes ezután megnyitni, persze a másik odébb helyezésével.
Ez pl. egy hihető tesz, leolvasható beállításokkal. -
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #24295 üzenetére
Mondtam én, hogy rögtön gyanakodni kezdenek a kitakarás miatt...
Egyébként reális ez a pontszám, 1024-ben többnek kellene lennie. Az enyémhez képest az iménti hsz-omban említett beállítások jelenthetik a többletet az ő számára (kb. 100 3Dpont). Egyébként CCC-ben teljesítményre állítva a drivert hihetetlenül magas pontszámokat lehet kapni, csak szar lesz a kép, és összehasonlítások tekintetében értelmetlen a végeredmény.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #24276 üzenetére
Igen! 3D06-ban tökéletesen működik a több GPU!
A játékokban meg nem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bakosgabor57 #24280 üzenetére
igen, ez furcsa. 1280/defaulton nem futhatunk bele gpu limitbe... legalábbis papíron. vagy 1280ban az X2es mégis csak képes kihajtani a 3870est.
-
edeleny
őstag
válasz
bakosgabor57 #24271 üzenetére
Hol lehet ilyen drivereket találni,nekem bármit teszek fel ugyan azt a teljesitményt nyujtja 3D06-ban.
7.12 , MSI 8.1,áltlános 8,2 8.3, 8.4 -
Calibos
addikt
válasz
bakosgabor57 #24110 üzenetére
Milyen MSi drivereket tettél fel?
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #22965 üzenetére
Akinek beállítás kell a RivaTuner 2.08-hoz, a tesztoldalamra most tettem föl frisset XP és Vista alá is. Mivel GPU hőmérséklettől függ, nem csak 3870-en műxik, de azon így GPU Caps Viewer Stress Test alatt (Fur Rendering):
Játékokban elvan 65 °C alatt, és spec. a 3870 hűtésjavított biosának 40%-a helyett 35%-on is elkóricál a venti. Ha módosítani akarjátok, a Scheduler-ben kell a sávok hőfok-határértékeit állítani. Amúgy a terhelés végeztével, mint látszik, gyorsan vissza is hűl a kari.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #22964 üzenetére
2.08-nál már nem a monitorozásnál kell megadni a sávokat, hanem az új fülön, a schedulerben, ha a profilok már megvannak.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57 #22964 üzenetére
Bocs,de már megint nem vettem észre valamit,a core clock legördülő ablaknál még van egy kis kék színű opció gomb/ajszem fölveszem mind a két szemüvegem/.
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #22943 üzenetére
Nézd meg a cikket erről logout-on, egyébként profilokat kell létrehozni, azokat futtatni hőértékektől függően. De e topicban is volt kicsit visszább.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bakosgabor57 #22260 üzenetére
azaz
, meg három napja van meg a kártya, és eddig ilyen bajom még sose volt. de legalább tanulok valami újat.
na szóval: hogy a fenébe lehet elérni, hogy a ventilátor ne folyamatosan pörögjön, hanem igényvezérelten (és ne kétbitesen, mint a szerencsétlen x2600xtk)? ezt még az előző x800gtom is tudta, pedig az még x800gtként került ki a gyárból
. meg az 1600prom is. meg ha a szintén refdizájn sapphire tudja, akkor ennek is tudnia kell.
másik: mennyi ezeknek az üzemi hőmérséglete, mennyire érdemes rivatunert belőni, ha be akarom halkítani mert idegbajt nem akarok kapni a ventijétől, ellenben megsütni sem akarom?
válaszokat előre is köszi.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bakosgabor57 #22257 üzenetére
köszi a választ. kb meddig érdemes lehúzni/hány fokig szabad felengedni?
-
Bundás22
őstag
válasz
bakosgabor57 #21563 üzenetére
miért ha 50K-ért adják és 12%kal lassabb a 3870 X2-től?
semmi baj nem lesz vele
-
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57 #21556 üzenetére
Nem konkrétan rád gondoltam, még ha neked is lett címezve.Elnézést!
-
Bundás22
őstag
válasz
bakosgabor57 #21553 üzenetére
És drágább,mint egy 70-esés jóval gyorsabb is
-
Crytek
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #21556 üzenetére
Ilyenkor mire gondolsz?
Szerinted viccből gondoltam egyet és csak irtam valamit az aláirásomba?Az a jelenlegi gépem felesleges máshova töltögetni.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
bakosgabor57 #21551 üzenetére
Mert olcsóbb lesz, mint a 3870X2.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
bakosgabor57 #21535 üzenetére
Értesítési területen lévő ikonra jobb egérgomb - hardware - overclocking settings - második fül (Fan).
-
rumkola
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #20738 üzenetére
1280x1024-re vált a tesztnél, állítsd 60-85Hertz közé (60-al kezd, aztán menj feljebb). Szerintem a 85-öt bírni fogja.
-
rumkola
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #20687 üzenetére
Azért van ez, mert túlhúztad a karit. CCC nem mérvadó...
Esetleg 1280*1024-be váltáskor olyan frekire kapcsol a monitorod, amit nem bír (100Hz mondjuk) és ezért kapcsol le önvédelemből. Ez utóbbinál valamit piszkálhattál, esetleg refresh lock progit használsz.
Ha TFT akkor az első természetesen. -
Speed®
titán
válasz
bakosgabor57 #20715 üzenetére
Van álmos topik, ebben a topikban inkább gyenge kötözködésnek hatott.
860/2420 antituning..? Csak BIOScserével fog tovább menni, 860nál lockos.
-
Speed®
titán
válasz
bakosgabor57 #20705 üzenetére
Miért nincs Rivatunered? Mivel akarod húzni ha nem ezzel? Ati féle CCCs Overdrive kuka ehhez képest..ventivezérlés és egyéb dolgok is mennek Rivával.
A továbblépés az, hogy ablakban élsimítással futtatod a fánkot, közben Rivával monitorozod a hőmérsékletet és emelgeted a GPU órajelét. egészen addig, amíg el nem kezd artifactolni a teszt. Onnan szépen visszaveszel 20Mhzet, aztán kezdődik ugyanez alapra állított GPUval a memóriával. Közben valószínűleg a venti fordulatszámát is piszkálni kell, mert az alap automata szabályzás tragikus..A felmerülő kérdésekre bizonyosan találsz választ ha okosan használod a keresőt, a magam részéről én most másfelé fordítom a figyelmem. Jó tuningolást.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57 #20705 üzenetére
Már megy vagy 5 perce AVG:75Fps,és akkor?65 fokon beállt.
-
Speed®
titán
válasz
bakosgabor57 #20700 üzenetére
Mehet, bár nem kell sokáig futtatni..ami nem akad ki pár perc alatt, az nagy valószínűséggel hosszú távon sem fog. Érdemes ablakban futtatni élsimítással az adott tesztet és közben Rivával a grafikonon figyelni, hogy mikor áll be a hőmérséklet. Ha már stagnál és mellette nem jelentkeznek hibák, lehet továbblépni, azon az értéken hibátlan. Legalábbis én így szoktam megkeresgélni a vidkari végét.
Foglalt név: muszáj Overdriveot használni? Ha a ventiszabályzás és a feszek rendbenvoltak másik BIOSal, akkor simán Riva OCvel nem jó használni?
-
Foglalt név
addikt
válasz
bakosgabor57 #20700 üzenetére
Mehet bármi. Ezek úgyis stabilitás tesztek. Az pedig ritkán stabil, ami mellett lélegzetvisszafojtva kell ülni
-
Sanci789
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #20698 üzenetére
Uhh, ez laza volt
-
Speed®
titán
válasz
bakosgabor57 #20696 üzenetére
-
Speed®
titán
válasz
bakosgabor57 #20694 üzenetére
Procituning nélkül is ki lehet tapasztalni, hogy hol a kártya vége, ahhoz nem kell proci. Elég a fánkos izzasztóprogi vagy AT/ATT artifact scanje és a Rivatuner.
Aztán ha megvan a lap már csak a procit kell belőni és mehet a menet. -
Speed®
titán
válasz
bakosgabor57 #20692 üzenetére
A helyedben hagynám a DOTot és Rivával húznám, miközben csekkolnám hogy mikor kezd el hibázni. Én sosem hagyatkoztam az MSInek erre a megoldására..
Azért a konkrét értékek, mert jól hangzik, hogy az is lehet esetleg..persze az adott karitól függ mindig. Rivával 10Mhzenként haladva-tesztelgetve ajánlottabb.
-
Speed®
titán
válasz
bakosgabor57 #20687 üzenetére
Bocs, hogy nem tudok mindenre válaszolni és minden kérdést észrevenni.
Ahogy előttem is írták, ennek elég sok oka lehet, és ha nem fejted ki rendesen a kérdést, nem mindenkinek van ideje/türelme nekiállni kibogarászni, hogy milyen órajelen is jön elő nálad a bibi.
Ami biztos, az az, hogy hiába állítasz be Overdrivenál egy értéket, ha nem bírja a kari. Tehát kis lépésekben próbálkozz, ne rögtön 850 felett..nincs sehol sem kötelezően lefektetve, hogy minden kari ennyit és annyit bír OCban. Hiába van DOTban pár profil, remélem te sem gondolod, hogy egyénileg a karidon kitesztelték és írtak hozzá egyedi profilokat a progiba..durva lennedokar Persze, hogy nem stimmel. De 20683-650 az az a hsz volt..
katt777el kapcsolatban csak az a nyűgöm, hogy túl sok, túlzottan részletekbe menő, mondhatni igen, felesleges szőrszálhasogató. De majd kinövöm.. -
Speed®
titán
válasz
bakosgabor57 #20683 üzenetére
Ez nem a te kérdésed
Tedd fel még egyszer, ha fontos. De ha úgy érzed, hogy más már felvethette a témát és kaphatott rá választ, akkor légyszíves használni a keresőt.. -
gombcomp
senior tag
válasz
bakosgabor57 #20071 üzenetére
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #19947 üzenetére
Csak mert nem használtam az Omega drivert a 3870-nel, ATT-vel? A legprofibb profi sem tud mindent, én meg sohasem állítottam, hogy mindent tudok. Ha mindent tudnék, nem tennék fel kérdéseket, és ha sohasem tettem volna fel kérdéseket (és nem próbálgatnék minden kis hülye programocskát a gépemen), akkor én sem tudtam volna sok olyan embernek segíteni, akik éppen azt nem tudták, amit én igen (csak a tények kedvéért: ATT cikk 4000 fölött jár, 3870hűtés/bios 2000 fölött). De a ha a világlátásod ilyen fekete-fehér, akkor legalább nem kéne minősítgetned másokat.
Kelvin: Elnéztem, bocsesz. Jó neked, hogy te még soha semmit nem tévesztettél el.
-
Kelvin
őstag
válasz
bakosgabor57 #19947 üzenetére
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #18613 üzenetére
Bocs, ha sok volt és terhelő.
Viszont ezentúl már visszaküldök olvasni mindenkit pár oldalt.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57 #18577 üzenetére
Nem tom miért,de az enyém 860/1210-nél többet nem bír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 8300 mAh, maradhat?
- Futás, futópályák
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest