Hirdetés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
Omega81
üzenetére
lényeg ami lényeg, azért ne higyje senki, hogy akkora tartalékot hagynak egy videokártyában, hogy alulfeszelve működni fog.
Ezekben BŐVEN van annyi tartalék, pláne az 50-esekben. 970-980mV körül (~15%-kal a gyári fesz alatt) simán tudják a jobb darabok a gyári 3D órajelet, csak az RBE használhatatlan, a trixx és az afterburner nem alkalmazza helyesen a 2D profilt, az ATT meg fene tudja, mennyire működik... -
RVR400
veterán
válasz
Omega81
üzenetére
Ebből a Palominot meg a régebbi Intelt simán meg tudom cáfolni. Egyébként az alaplapok meg már ezer éve lekapcsolják a procit, ha túlmelegszik. Nagy baromnak kell lenni ahhoz, hogy valaki lefüstölje a procit még ilyen esetben is. De persze mindenkinek ez volt a lényeg, hogy ha nem hűtöm a procit, meg kikapcsolom a lapban alapból beállított riasztási és kikapcsolási hőfokot (amihez űberbaromnak kell lenni természetesen), akkor mekkora királyság az Intel. Csak nekem pl egy 366-os Cerka 550-re húzva simán felugrott 80 fokig, pedig akkor még a borda is rajta volt, csak a venti felejtett el beindulni.

-
törölt tag
válasz
Omega81
üzenetére

Hát én sohasem torrentezek.

Vigyori74: Ebben a házban egyébként még van is kábel menedzsment ahogy a képen látszik. Pontosan milyen típus?
Másik kérdés, a Corasair 500-asodon már két darab 6 pin-es csatlakozó van?

Mondjuk minden VGA-hoz adnak Molexx - 6 PIN átalakítót, csak beugrott, hogy 6870-től kettő kell

-
törölt tag
válasz
Omega81
üzenetére
Ja, éppen most kezdte el a műsort

Eddig ez az év tényleg ebből a szempontból nem az igazi...
Elromlott az APC-m akksija - oké 2005 júniusi volt, nem baj cseréltem az UPS-ben akksi rendeltem egy pót akkumulátort.
Bekrepált a Kinsgton SSD-m, ez annyira nem oké, mert 1 éves volt...
Aztán most jön ez a VGA-s probléma, de a másik gépben cserére vár az AC Freezer 64 PRO -s hűtő is, bár az is 2008 őszéről való még

-
törölt tag
válasz
Omega81
üzenetére
Hát mióta megigazítottam azóta nem hallottam, de tegnap még zendülés volt

Igaz nem csoda hogy nem hallom, mert most is 2.1 k-n pörögnek a ventijei

Dark KillerX: Nincsenek felesleges Hardwareim. Floppy a decemberben hetedik születésnapját ünneplő kisebbik gépemben sincs már

Legfelül van egy kártyaolvasó, az ugye kell a fényképezőgép miatt, az előlapi USB miatt, meg ugye az a csomagtartóm

Alatta egy DVD+RW-s ODD, az is csak kéne....

Az alatt egy SSD, legalul meg szerényen két HDD

-
Feanor1031
tag
válasz
Omega81
üzenetére
Peersze, tapkabel rajta van (volt). Mar masfel eve megy igy a gep!
Most indulok, atviszem a vgat, meg az ssd egy ismerosomhoz. (ramot nem tudok, mert o meg ddr2es. Es persze remelem, nem alaplap...)
Raerni meg raerek, amig nincs gepem megall az elet sajnos...
Amint tudok, irok, hogy mi a helyzet, johetnek a jotanacsok.
-
Feanor1031
tag
válasz
Omega81
üzenetére
Nagyon szepen koszonom mindenkinek a hozzaszolasokat!
Eddig ujrainditas, vagy vga kivetel, visszarakas megoldotta. (valoszinuleg egyszeruen makom volt.)
Aztan amikor ezt legutobb megcsinaltam beinditottam es amikor mar majdnem megvolt, jott a kekhalal. Azota, ha beinditom vagy kekhalal es ujraindul, vagy valaszthatok modot: normal mod, vagy javitasi mod. Normal mod kekhalalt eredmenyez es ujraindul, javitas meg nyilvan semmit sem talal es leallitja a gepet.
Most lehet atviszem egy ismerosomhoz kiprobalni a vgat... -
törölt tag
válasz
Omega81
üzenetére
Hát ehhez a házhoz ez beépítve járt. Igaz nekem a kisebbik házban a Jetmasterben is van egy ráadásul az olyan ami külön lett hozzá vásárolva, még 2006 -ban. Amikor még használtam Linux-ot jól jött, egyébként meg jól mutat, igaz olyan pontos sohasem lehet, mint egy közvetlenül az alaplapon a proci alatti hőt érzékelő dióda

Szerk: A VGA-hoz egyébként jól oda lehet passzentolni. A ház hőmérsékletét mérő szenzor igazából szobahőmérséklet mérésre való. A HDD vagy SSD hőmérséklet mérésének panellel van értelme, mert volt olyan WD vinyóm amelyik nem mérte jól a saját diódájával, és némely SSD-ben eleve nincs hőmérséklet szenzor.
Low End VGA-ban sem volt még a 2005-ös időkben azóta lehet van
Pl Radeon 9600 ban sem volt csak a PRO-ban illetve az XT-ben 
-
törölt tag
válasz
Omega81
üzenetére
Helló, köszi
első lépésben - mert ez a könnyebb és kivitelezhetőbb - az előlapi panel kábeleit akarom elrendezni, de ez is két részből áll. 4 táp csatlakozó, és 4 hőérzékelő. A legtöbb helyett a Corsair VX 450 -es PSU vastag kábelei veszik el. Bár ezeket már régen a merevlemezek és az SSD közötti jókora nagy kanyonban helyeztem el. IDE-s eszközöm már nincs évek óta csak SATA, így azzal nincs gond szerencsére 
-
törölt tag
válasz
Omega81
üzenetére
Helló,
Az alaplapi hát lemez AeroCool Hi-Tech 7 PRO- nál így néz ki:
Eléggé zárt...
Igazi az lenne, ha a sárga téglalapnál a képen kilehetne vezetni és a pirosnál vissza, de eléggé egy síkban van a két panel és nincs is közte hely. A másik házamnál a AeroCool Jetmaster-nél teljesen más a felállás.

Ott lenne hely még talán vékonyabb kábeleknek, de egy vastagabb kábel ott is necces, ugyanis a takarólemez és a szerelő panel között mind a két ház esetében szűkös a hely.
-
törölt tag
válasz
Omega81
üzenetére
Hát nem igazán férek hozzá
Még nem volt hozzá kedvem, mert annyi hely van csak, hogy az elülső ventijéhez a sűrített levegős palack szívószál feje beférjen, meg persze a levegő éppen.Ahhoz, hogy kivegyem, az eléggé speciális elrendezése miatt a rendszernek, előbb ki kell vennem a TV Tuner CardMate-ét, aztán az X-FI-t is, és még utána jöhet a VGA amit egy csomó kábel ölel át, mint például előlapi LCD érzékelő kábelei, venti tápok.
Igen, ez a sercegés is elbizonytalanító tud lenni, mert egy peciális tartományban jelentkezik. Ha érzékelem megint, majd megpróbálom rögzíteni. Azért is nem akarom még egyelőre futárral felküldeni, mert ez ilyen időszakos hiba egyelőre, és lehet ott nem is jönne elő, ha pl rezonancia. Ráadásul lehet a kártya megigazítása ebben az esetben megoldaná a gondot. Amúgy a rezonanciához annyit, hogy amikor pár napja a Hi-Tech 7 PRO-nak zörgött az oldala - ez egyébként szerelgetés után nálam elég sokszor előfordul - annak sem volt nagyon eltérő a hangja. Most is amikor a VGA-nál meghallottam elsőnek arra gondoltam, hogy rezonancia, csak amikor megfogtam a ház oldalát nem múlt el. Utána leszedtem a 40 cm-es másik oldali ventit , és úgyis bekapcsoltam majd a gép mellé hajolva füleltem, megnéztem nincs e ott tényleg valami vezeték, nem volt... Azt sem igen hallottam, hogy melyik venti lehet a kettő közül, mert nyilván ha kezelni kellene akkor is csak azt kellene amelyik rendetlenkedik.
Szóval így nem akarom egyelőre szervizbe küldeni, mert necces, hogy csak magamnak generálnék felesleges költséget, illetve hát hetekig nem lenne erős VGA-m ...
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- Corsair K70 RGB TKL // EU // Számla + Garancia //
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest