Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
balikabo
tag
válasz
modern5
üzenetére
Én szerencsésnek mondhatom magam egyenlőre, eddig életem során 1x kellett valamiféle hardveremet visszavinni garisan, vettem 4 éve kb egy BenQ 22" os full Hd monitort, akkoriban az egyik legjobb volt, hazavittem és 2 nap után sötét képernyő és semmi reakció, visszavittem kicseréltek valami panelt benne 1 hét alatt és azóta is tökéletesen megy fateréknál. Próbáltad hogy másik kimenetre csatlakoztatod a monitort? volt egy 4830 as videókártyám és amikor kikapcsoltam a gépet sípolt a monitor, és volt hogy megfafgyott game közben, átdugtam a másik DVI portra a monitort és megszünt a probléma. Csak egy tipp.
-
modern5
tag
Sziasztok,
Gigabyte 6850-el, Crysis 2, a 9-es patch óta megint no signal crash-t csinál. Találkozott valaki hasonlóval, vagy esetleg tudtok megoldást a problémára.
Előre is köszi a válaszokat

ui.: 11.6 amd catalyst
-
balikabo
tag
De azt is nézd hogy te full h-d ben futtattad ő meg nem, valamint a memória sem mindegy, én 4 gb kingmax ddr2 1066 mhz-n toltam, ti meg egy 1600 ddr3 mas kingstone 6 gb valamint 4gb 1600 mhz ddr3 corsair. Cseppet sem elhanyagolható külömbség, valamint a proci órajel sem, nekem 2,6 on ketyeg a 3 magos kicsike, nektek 3 fölött.
-
balikabo
tag
-
balikabo
tag
csak egy kis szösszenet: "Az ATI-t még 1985-ben alapították, a grafikus vezérlők és kártyák előállításával foglalkozó céget 2007-ben vásárolta fel az AMD. Az üzlet megköttetésekor az ATI volt az egyik legnagyobb chipgyártó a fogyasztói elektronikai eszközökbe, set top boxokba és játékkonzolokba való grafikus processzorok piacán. Mégsem volt egészen felhőtlen az egyesülés, két nagy és gyökeresen eltérő szervezet összefésülése kihatott a működésre és a profitra is. Több nehéz - és válsággal is terhelt - év után ez év második felére már az egyesülés előnyeit kezdi aratni a cég, az AMD gyorsabban nő a grafikus lapkák piacán, mint a rivális NVIDIA vagy az Intel. A rég beígért Fusion architektúra sok késlekedés után végre valóban útjára indul, az Ontario kódnevű chip szállítása a negyedik negyedévben kezdetét veszi, jövő év elején pedig megjelenhetnek az első noteszgépek ezzel a platformmal"
-
balikabo
tag
válasz
MZsoltee
üzenetére
Szerintem egyáltalán nem városi hiedelem, főleg annak tudatában hogy az AMD gyakorlatilag bekebelezte az ATI-t, persze leginkább az alaplapi chipset számít, de ha már itt tartunk akkor sokkal nagyobb százalékban találsz ati chipset-es lapokat amd procifoglalattal, és nvidia chipsetes lapokat intel foglalattal, nem törvényszerű de számottevő. Az amd meg nem hülye, mivel lassan övék az ATI természetesen arra optimalizának mindent, kisebb softtware-es alkalmazásokat, drivereket stb. Nekik megéri hogy ATI kártyákat vegyél de az nem hogy Nvidia-t.
-
MZsoltee
veterán
válasz
balikabo
üzenetére
Ez az ati-amd nvidia-intel, csak városi hiedelem semmi igazságalapja sincs, legfeljebb az nvidia-s chipsettel szerelt alaplapok esetén ahol meg nem a proc, hanem az alaplapi chipset és a vga veszhet össze, de aki nvidia chippel szerelt lapot vesz intel alá az meg is érdemli.
-
balikabo
tag
Sztem igen, nézegettem a neten mások eredményét és az inteles procikkal rendelkezők mind elmaradtak, dehát ati/amd nvidia/intel, mindig is jobban muzsikált. Meg mondjuk nemtudom mekkora ramod van és mennyire huztad fel a karit, mert nekem pl 4 giga 1066 mhz DDR2 ramom van. és én felhuztam a gpu-t elég rendesen
-
Winne
nagyúr
-
Misua
senior tag
válasz
ledgeri
üzenetére
Biosfrissités pofonegyszerű...csak figyelni kell egy dologra:
Letöltesz ATI Winflash, kicsomagolod az asztalra (külömben mindenféle errort vagy egyébb hülyeséget ír ki ha mashová kicsomagolod), elinditász a progit, progival kikeresed a bioszt...jöhet a restart...bios frissítés megtörtént
P.S. új biosz mellé [link] azért töltsd le a régit is... biztonság kedvéért
-
balikabo
tag
de csak a teszt végéig ment igy utana visszavettem 1050-re és azon használom stabilan
-
balikabo
tag
Hali all!
A minap próbálgattam a 6870 esem egy Asus 6870 OC, kicsit húztam a jelen 915 röl 1200 ra ez az eredmény jött ki:
az első kép a tuning utáni
-
ledgeri
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
csak azért mert egyedül giga weboldalán van fent, hogy elég neki a 400 w, de már a kiskönyvben is 500 wattos tápot kérnek számára... de ha csak 150 wattot fogyaszt max. (ennél csak kevesebbet láttam.. (egyébként a táp az nekem furcsa mód nem a tápkábel bemenete felé fúj, hanem a ventilátor fúj.... és befelé a házba.. pont a kártyára... ez probléma?
Egyébként a 70 fok egy egyventilátoros házban volt, és Catalyst szerint 70-75%-os ventivel (kártyaventi..
-
ledgeri
nagyúr
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Koszi... egyébként egy 400 wattos FSP Aurummal lehet problémám? (bár ha volt 100% terheve, és semmi probléma... akkor csak költői kérdésként..)
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Szeretnék érdeklődni hőfokokról, az alapkérdésem az lett volna, hogy szőrös fánkos tesztel 70 fok az sok-e, de láttam, hogy van szórás bőven...
inkább kérdem: mi az ami már tényleg sok?______________________________
Eléggé le vagyok pc optimalizációval maradva: hogyan kell, ha kell BIOS-t frissíteni?
Gigabyte 6850 oc...
-
-
-
Vanir
veterán
Üdv! ASUS EAH6870 DirectCU 970 GPU, és 1170 Memory órajelen mennyire lesz stabil? Feszt nem adtam neki. Hűtéssel nincs gond.
-
Siobahn
csendes tag
Sziasztok!
Végül is maradtunk a 6850 toxicnál, azt szeretném kérdezni hogy hány cm a kártya hosszúságra? Előre is köszi. -
Taifa Díaz
őstag
-
natë
nagyúr
Ok.

Érdekes mert a 2500k-m gyári coolerrel nem hallható mellette.
-
lehel22
tag
Terheles alatt a 60-62 C az nagyon jonak szamit . Gigabyte 6850 775/1005 Load 68- 74C kozott mozog. ( Dragon age II , Witcher II, Dirt3 - szobahomerseklet 28-30 )
Ha kicsit alulfeszeled a kartyat akkor nyerhetsz nehany fokot.
1,49 rol ha visszaveszed 980 mV ra akkor kb 5C lesz huvosebb. Nagyon nagy melegben jol johet . -
natë
nagyúr
Ahogy bejöttek a melegebb napok, a Sapphire 6850-em coolere eléggé zajossá vált. A gpu 60-62 fokos terhelve. Ez normális vagy kifogtam egy hibás hűtésű példányt? Kicsit hajszárító szerű a hangja...

-
lehel22
tag
válasz
killer_04
üzenetére
Gpu/Vram 820 /1100 Mhz nel 1,175V a gyarilag huzott Saphire Toxic kartyak eseteben , tehat1200mhz a gigabyte alapfeszultsegehez (1,149V) valoszinu , hogy keves.Pontos recept nics mennyi + fesz kell , ahany kartya annyi fele.Msi afterburnerrel tudod a feszultseget is allitani.
Mielott a katya orajeleit es feszultseget emeled jo leelenorzini milyen tapod van es mennyire jo a hazad hutese mert megugrik a fogyasztas s nyilvan a kartya homereklete is.Szerintem csak ovatosan vagjal bele es aprankent emeld az orajeleket es kozben teszteld, hogy stabil e a rendszer.
-
killer_04
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni tuninggal kapcsolatban. Gigabyte HD6850 1 gb esetén.
Amit a Catalyst enged, az 850 Mhz GPU és 1200 Mhz memory clock. Felhúztam ennyire, és azzal a problémával találkoztam, hogy egy idő után megkettőződik a képernyő. Jobban mondva eltolódik. Ki mit tudott kihozni ebből a kártyából? Mekkora értékekkel próbálkozzak? -
x_o_n
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
tyüü,na én nem lennék merész azért

-
lsc
nagyúr
Egyébként ez [link] a topic ha használva lenne akkor nem kellene hitvita , csak végig kellene olvasni. Lehet írni jót rosszat, nem az a lényeg hogy én nyitottam hanem egy helyen van és könnyebb tájékozódni. 48xx egész jól működött, igaz a hsz szám ezzel nem nagyon gyarapodik.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Akkor engem már ne is kérdezz mert a válaszom tudod

Vannak érdekes dolgok..Merészek a srácok az biztos..de ezek szerint műxik nekik.

Szerk: Érdekes az idle nálam picivel több, panelba vagyok és hát hűtésem nem a legjobb a házban viszont a terhelt értékem az csak 65-69, fura..
-
x_o_n
veterán
gondolkodom egy 6850-ben vagy 6870b en
melyik gyártó és verzio az ami leginkább ár/értékarányos,halk és jó a hűtése? -
x_o_n
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
na igen -
HartgeH3-2.8
addikt
Egyet visszaléptetsz ezen a linken akkor ott is vannak érdekes eredmények.

-
Beri
addikt
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Nem panaszkodom

-
Gabor970
addikt
válasz
madd dogg
üzenetére
NNo, akkor gondoltam én is megnézem mit is tud a hawk. A frekit levettem én is 900MHz-re, de a feszt valahogy nem tudom 1,175-re, mindenáron ott marad 1,185-ön. Nem is rossz, most kicsit meghúzom, megnézzük mennyit emel, ha 1GHz-en fut. A szobában 25°C van, Itt Nagykanizsán elég kellemes a mai nap.
Közben már megy a 1000MHz 1,275V mellett, de látom a furmark képernyőjén most is 1,185V szerepel, gondolom nem jól jelzi. Akkor lehet az iménti képen is 1,175V volt, amit az afterburnerrel beállítottam, csak nem jól jelenik meg itt.
-
belinho
senior tag
Jó kis kép lett ez is Beri!
Felmaxoljuk a feszeket, meg az órajeleket aztán futtatunk egy 3d11-et, aztán szépen visszaállítjuk a feszt 1.174v-ra az órajeleket meg 1000/1200-ra,mintha ezen futott volna le a teszt, ilyen képet én is tudok csinálni neked csak nagyobb órajelekkel, meg alacsonyabb fesszel, azért jó próbálkozás volt.
Nem látom értelmét a további vitának, ha én A-t mondok és a megoldás is A, te akkor is B-t fogsz mondani. Mondhatok én akármit, te akkor is az ellenkezőjét fogod állítani.
Sajnálom ha valakit idegesített a mi kis vitánk, de ha tudom hogy igazam van, akkor nem fogom hagyni magam.
-
7
addikt
Még azelőtt álljatok le a balhéval, hogy szankcionálnom kéne! Teljesen felesleges azon ölni egymást, hogy ki melyik márkát preferálja. Legközelebb majd azért ugrotok egymásnak, mert különböző homokkristályokat találtatok, és mindenkinek a sajátja tetszik?
-
madd dogg
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
JA 
Full Screenben ment 6 percet, aztán nyomtam print screent, és egy nagy feketeséget illesztett be a paintbe

-
-
madd dogg
senior tag
Valaki hívjon már egy mod-ot, az ilyen taknyolás miatt nem nézek be a topicokba... mintha csak gamepod-on lennénk a 13 évesek közt....
-
belinho
senior tag
Te madárnak nézel engem?
Lehet lassú a felfogásod, de ennyire!
Hányszor írjam még le neked, hogy hol van a képen a feszültség értéke?
Támaszd már valamivel alá az állításodat!
Nálam meg alapfeszen viszi az 1ghz-t a gpu feszemelés nélkül, sőt még visszábbveszek a feszből, mondani én is tudok sok mindent, ezen meg azon a feszen ennyit megy.
Én hivatalos forrásból írtam neked a MSI cyclone 1.2v 1000/4800-as eredményről, ami képekkel alá is van támasztva, utánna is nézhetsz.
Rossz emberbe kötöttél bele, de te kezted. -
alibaba78
őstag
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Dehogy verem at. Kozepes beallitasrol beszeltunk, arra meg eleg a 6870.

-
szab.tam
nagyúr
válasz
nano222
üzenetére
a kérdésed elég egyszerű, (azaz nagyon az, kb. mint a faék), de nehéz is rá válaszolni. olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy 4 hengeres autót vegyél-e, mert mások szerint a 6 hengeres jobban megéri...
szedd össze a gondolataidat, milyen játékokra, és mire használnád.
és irány a milyen vga-t vegyek topic!

a billentyűzeten a vesssző pedig a space felett, picivel jobbra, a kérdőjellel egy billentyűn található...
-
nano222
csendes tag
Üdv
Kérdésem az lenne hogy érdemes e 1GB videokártyát venni mert mások azt mondták hogy 2Gigásat érdemes meg venni mert az jobban meg éri.
Előre is kösz
-
-
belinho
senior tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Ha már te is hozzászóltál akkor neked is illik írnom.
Kérlek ne keverd a két hűtést mert teljesen más felépítésűek, és nem is azonos kártyán vannak, szóval felesleges hasonlítgatnod a két hűtést, no attól kicsit még messze van címszó alatt.
Látom megnézted a tesztet a Guru3D-n,igaz van néhány db különbség bizonyos ref kártya javára, de légyszives azt is nézd meg akkor, hogy a hőmérsékletek hogy alakulnak Idle és Load, engem főleg a Load érdekel.Egy hűtőnél nem csak az a fontos, hogy mekkora zajt kelt, hanem az is, hogy mekkora a hűtési teljesítménye. Rakhatok én passzív hűtőt a kártyára és nem lesz hangja, viszont a hőmérséklet is drasztikusan emelkedni fog.
-
Gabor970
addikt
válasz
Locutus
üzenetére
afterburnert csak probálgatások erejéig használok, amúgy nem fut állandóan. Jó nekem a video alapon is. Persze most, hogy mondod.... Megnézem este nem fut-e mégis a háttérben, még ha alapértékeken is.
Mondjuk 4870-helyett lehet én is inkább 6950-re lépnék. Mi 4770-et cseréltünk, de az gyengébb kártya. -
madd dogg
senior tag
30fokos szobában 44-47-44fok, terhelve 75-80fok. Akkor jól sikerült a ház hűtése

Azért akartam tudni, mert mielőtt babráltam volna a gépházzal, nem néztem meg az értékeket, plusz előtte 3 hétig alaplapom sem volt, tehát játszani május végén tudtam utoljára.
Még egy kérdés. Nektek mennyit pörög idle-ben a venti? Nekem 1000-1200 körül, de kicsit morgós, egyedül az hallatszik ki a gépből.

-
Gabor970
addikt
válasz
Locutus
üzenetére
Szia!
Én is vaciláltam a 6950 2gb-os kártyán. Nem láttam, hogy sokkal gyorsabb lenne, mint a 6870-es. Volt aki azt mondta, hogy majd a BF3 nem fog abszolut full max beállításokkal jól futni a fele memória miatt, én inkább pár apróságot leveszek legmagasabb szintről egyel lejjebb, és elég lesz. Ha bőven van anyagiak, akkor vedd a jobbat, ha nehéz felérni, akkor szerintem elégedett leszel a 6870-el is. A BF BC2 teljes fullon is tökéletes a 6870-en tesztek alapján. 50+ fps jellemzősen. a korábbiak csak mégjobbak.Nem tudod BF2 miért dobál ki pálya induláskor punkbuster hibára hivatkozva? Felraktam a legújabbat amit neten találtam, automatán berakta magát a BF2\pb könyvtárba, mégsem tudom elkezdeni a játékot, mert belépés után kidobnak a szerverről. Köszi!
-
válasz
lordjancso
üzenetére
Eredetileg 6950 2GB twinfrozr III-t nézegettem, de az ára eléggé elrettent (67k).
Ehhez képest a 6870 1GB HAWK-on ugyanaz a hűtő, és ugyanolyan jókat írnak róla, de csak 47k.Megéri vajon a 20k többletet a 6950 2GB többlet teljesítménye?
(1920x1200-ban játszok, főleg Battlefieldeket)
PS: te performance vagy silent módban használod? (a switch a kártyán)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASUS GeForce RTX 3070 STRIX OC 8GB GDDR6 eladó akár beszámítással is
- Zotac Geforce RTX 3060 Ti twin edge LHR nVidia 8GB videokártya
- MSI RTX 4070 12GB GDDR6X VENTUS 2X OC - 1 év garancia - Eladó!
- ASRock RX 9070 XT 16GB GDDR6 TAICHI OC - Új, 2 év gari - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Öregem, te aztán jól kifogtad